Προς το περιεχόμενο

Τι να αλλάξω τι να αλλάξω...

eptium

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί να στέλνω πρώτη φορά αλλά διαβάζω αρκετό καιρό... Μπορεί λοιπόν το προβλημα που προέκυψε στο pc μου να είναι η αρχή και για τη δική μου συμμετοχή στο forum μιας και κάποιος μπορεί να βρεί χρήσιμές τις όποιες και όσες γνώσεις έχω... Ας αφήσω όμως τις βαρετές εισαγωγές και τα πολλά μπλα μπλα ( :-? )που κουράζουν και ας αρχίσω την δικιά μου ιστορία- οδύσσεια...

Όλα άρχισαν ένα βραδάκι που αναπάντεχα το pc μου (P4 3,2 HT,mb Asrock,512 DDR, γραφικών Geforce τάδε, 80 Gb HD και μιά Μ-Audio Audiophile 24/96 (περριτή πληροφορία αλλά δεν βαριέσαι ... για όποιον μουσικό-μουσικόφιλο ασχολείται)) σταμάτησε αναπάντεχα να λειτουργεί (και χωρις βαριές εφαρμογές να τρέχουν)...Ο κρύος ιδρώτας άρχισε όταν πάτησα ξανά το power και δεν λειτούργησε τίποτα. Με το άνοιγμα και ενώ τίποτα δεν ήταν υπερβολικά καυτό διαπίστωσα ότι κατά το άνοιγμα το μόνο που γινόταν ήταν μία περιστροφή από τα fan. Αγόρασα και άλλαξα λοιπόν πρωί πρωί τροφοδοτικό και τα ίδια...Αυτή η περιστροφή βέβαια μου έδωσε να καταλάβω ότι το πρόβλημα βρίσκεται κάπου στην μητρική αφού αυτή πρέπει να δώσει το σήμα για να αρχίσει η τροφοδοσία. Οπότε αφού το σήμα δεν υπήρχε (ή έπεφτε ακαριαία) το μόνο που προλάβαινε το τροφοδοτικό ήταν μια περιστροφή στα fan...Η αλήθεια είναι ότι έλεγξα πυκνωτές και τρανζίστορ στην είσοδο αλλά δεν βοηθήθηκα ακόμα και μετά από μερικές αλλαγές υλικών.Άρα επόμενα βήμα μητρική... Και αφού η asrock κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι μία χαμηλής ποιότητας mb, βρήκα μια gigabyte se stock-εκποίηση (που να βρείς socket 478 καινούριο στις μέρες μας...). Η απαισιοδοξία μου για το αποτέλεσμα επιβεβαιώθηκε...Το pc άνοιξε αλλά μετά από κανένα τέταρτο συνεχούς λειτουργίας και ενώ ήμουν έτοιμος για το format ξανά στην μαυρίλα...Αφού τσέκαρα τα τροφοδοτικά και είδα (με το jumperωμα του πράσινου και του μαύρου) ότι τελικά μας είχαν αφήσει χρόνους πήρα και άλλο ο άμοιρος. Έβγαλα τα πάντα απο μέσα και με καινούριο τροφοδοτικό δοκίμασα ενά ένα στοιχείο με κάρτα γραφικών φίλου μου. Το pc άνοιγε και λίγο μετά ή λιγο πρίν την δεύτερη σελίδα εκκίνησης έκλεινε πάλι μόνο του (και όλα αυτά χωρις σκληρούς cds και άχρηστες για την στιγμή κάρτες)...Οπότε το πρόβλημα εντοπίζεται στο τρίπτυχο cpu μνήμη μητρική από ότι κατάλαβα. Αυτό που επίσης κατάλαβα είναι ότι με πολλά φορτία μου καίει τροφοδοτικό άν και για αυτό μπορεί να φταίει μόνο η παλιά μητρική (το πιθανότερο).Δυστυχώς μόνο αυτά τα συμπεράσματα κατάφερα να βγάλω μεχρι τώρα και αυτά δεν είναι και ασφαλή. Η ερώτηση μου, γιατί σίγουρα έχω πρήξει όποιον έχει φτάσει μέχρι εδώ, είναι αν κανένας έχει αντιμετωπίσι κάτι παρόμοιο και άν έχει κάποιος καμιά ιδέα για το τι φταίει...

Ευχαριστώ

p.s.:sorry για το μεγάλο post αλλά μάλλον μ'αυτά και μ'αυτά είχα μέρες να κάτσω σε pc...:(

Δημοσ.

Μιας και εχεις αλλαξει τοσες μητρικες/τροφοδοτικα, δες μηπως βραχυκυκλωνουν καπου με το κουτι σου.Επισης, αν εχεις βαλει Win κανε memtest για τις RAM.

Δημοσ.

Αρχικά κάποιες ερωτησούλες.

Κάνει κάποιο μπιπ?Αυτο είναι ένα παρατεταμένο?2-3 μπιπ μπιπ?3 μπιπ με το 3ο παρατεταμένο?Κάτι άλλο?

Κάτι ανάφερες για jumperoma...γιατί αυτό?

Με βάση αυτά που έχεις κάνει ας επικεντρωθούμε στο τι μπορεί να φταίει.

1)Οι μνήμες σου να κάνουν conflict με την συγκεκριμένη mobo...

2)Ο επεξεργαστής σου είναι λίγο πριν παραδώσει πνεύμα...πράγμα που σημαίνει ότι η ψύξη του-ανεμιστηράκι του ίσως να μην δουλεύει καλά. Ή έφαγε καλή σφαλιάρα ρεύματος που σου ζητάει να το αφήσεις ήσυχο να ψοφίσει μόνο του.

Λύσεις:

1)Δοκίμασε άλλες μνήμες με την mobo

2)Δοκίμασε άλλο επεξεργαστή με την mobo (αν έχεις κάτι διαθέσιμο για να τσεκάρεις)

3)Δοκίμασε να αλλάξεις την ψήξη-ανεμιστηράκι του επεξεργαστή καθότι αν φτάνει σε μία α θερμοκρασία γίνεται αυτό...πλήρης συσκότιση.

4)Δοκίμασε τις μνήμες σου σε άλλο mobo

5)Πλέξε πουλόβερ

--------------------

Δεύτερο μέρος ερωτήσεων:

1)UPS έχεις?

2)Σου μύρισε τίποτα όταν άνοιξες το κουτί?

3)Από την στιγμή που το τροφοδοτικό έδινε ρεύμα έστω και για μία στροφή του fan ...δεν ήταν το τροφοδοτικό...κάτι έκανε conflict και δεν το άφηνε να ξεκινήσει (θα μπορούσες να δοκιμάσεις κάπου αλλού, αλλά δεν το προτίνω γιατί μπορεί να κάψει εύκολα κάτι άλλο εκεί που θα το δοκιμάσεις). Εσύ γιατί κατέληξες ότι φταίει το τροφοδοτικό?

----------------------------------------------

ελπίζω να βρεις κάποια λύση....

ps Φίλε S2Katana αφού δεν ανοίγει του παιδιού το PC (όπως λέει καταλαβαίνω ότι δεν φτάνει να ξεκινήσουν τ πως θα κάνει το memtest?

Δημοσ.

First of all Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές σας...

S2Katana: Αυτό με το κουτί μου το είπαν και άλλοι και θα δοκιμάσω να τα μοντάρω εκτός κουτιού σε αντιστατική επιφάνεια. Αν και το μοντάρισμα και το κουτί νομίζω ότι τα έχω σωστά... Ποτέ δεν ξέρεις... Όσο για το memtest μακάρι να μπορούσα να γράψω ακόμα και το m πρίν κλείσει.

Blackman: Στο απότομο και ξαφνικό κλείσιμο που συνηθίζει δεν κάνει τίποτα... Άκρως εφνιδιαστικό το άτιμο...Τα μπιμπ τα έκανε χωρίς μνήμη ή κάρτα γραφικών κτλ που δηλώνει σωστή συμπεριφορά μητρικής...Το jumperωμα είναι το τεστ για τα τροφοδοτικά που και εγώ προχθές το έμαθα (αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις...). Είναι ένα βραχυκύκλωμα στο φις του τροφοδοτικού που πάνε στην mobo στο πράσινο (PS-ON) και μαύρο καλωδιο(Common). Έτσι ξεγελάς το τροφοδοτικό και νομίζει ότι έχεις pc από κάτω και αρχίζει και δίνει (λειτουργεί το fan)... Με αυτή την τακτική και τα δύο τροφοδοτικά ενέργησαν με τον ίδιο τρόπο. Μια στροφή στο fan μόνο. Μάλλον τα πήρε μαζί της η παλιά μητρική...Το καινούριο πρίν το βάλω δούλευε κανονικά...Δεν θα το αντέξω να πάθει το ίδιο. Αλλά τουλάχιστόν με την καινούρια mb ανοίγει για κάποια δευτερόλεπτα όχι όπως πρίν που τα κακάρωνε κατευθείαν. Οπότε όπως είπες πρέπει να αρχίσω να βρίσκω συμβατή μνήμη και επεξεργαστή και να τεστάρω. Η ψύξη δεν νομίζω να έχει πρόβλημα αφού ποτέ δεν μου δημιούργησε πρόβλημα και του έχω βάλει μια καλή δόση φρέσκιας θερμοαπαγωγικής αλοιφής...Ups δεν έχω αλλά κάτι μου λέει στην χώρα μας και σε κάτι κολοχώρια της μογγολίας χρειάζεται ένα...Και τέλος μόλις τον άνοιξα έιχε μία ελαφριά οσμή βακελίτη (ηλεκτρονικίλα) από τροφοδοτικό κυρίως αλλά μπορεί να ήταν και η ιδέα μου (τελκά όμως ίσως και όχι)... Η σφαλιάρα ρευματος είναι η πιο πιθανή αιτία απλώς δεν ξέρω με τα πενιχρά μέσα που έχω τι έχει χτυπήσει (τώρα βρήκαν όλοι να πάρουν διπύρηνους?!?!?!)

Και δεν ξέρω να πλέκω κιόλας....Φτου ρε π**στη μου δουλειά... (Lost Bodies)...

Ερώτηση που μόλις μου ήρθε... Μόλις τον άνοιξα χωρίς μνήμη και γραφικών (μόνο cpu mobo) μετά τα μπίπ κτλ εμεινε για λίγα δευτερόλεπτα on power και μετά κλείσιμο. Συμβαίνει γενικά ή να αρχίσω να κλαίω για την cpu (ή και mobo)? Αν είναι να πάω να πάρω μπλέ σπρέυ και την συνέχεια πιστεύω την ξέρετε...

Thanks για το μέχρι τώρα ενδιαφέρον παίδες...

Δημοσ.

Λοιπόν.

Να σου πω κάτι που είχα πάθει εγώ.

Πριν κάποια χρόνια έπαιζα (σαν παιδί και εγώ) το Icewind Dale και ήμουν σούπερ πορομένος μιας και ήμουν λίγο πριν τελειώσω το παιχνίδι.

Κάποια στιγμή κάποιος με φώναξε...

σταματάω το παιχνίδι (pause) και μετά από κανά 20λεπτο επέστρεψά.

Μόνο που τότε ήταν όλα κλειστά.

-Μάνα έκλεισες το PC?

-Όχι...αφού ξέρεις ότι δεν τα ακουμπάω.

Φίδια άρχισαν να με ζώνουν.

Κουμπάκι για να ανάψει και ήταν λες και μου έλεγε 'ρε Φίλε είσαι τρελός?είμαι σε διακοπές...δεν δουλεύω σήμερις' (καθότι και καλοκαιράκι)

Λέω ..."Του φούστη"

τι κομπιουτεράς είμαι και τι τα έχω μαζέψει όοοολα αυτά στην αποθήκη μου (εκτός του να φτιάξω 2-3 έξτρα PCάκια)

Κατσαβίδια...κάρτες...δίσκοι...τροφοδοτικά...και όλα τα συναφή έξω.

Ξεκινάμε τις δοκιμές...10 το τροφοδοτικό...καθότι και μόνο του δεν άνοιγε (και τώρα κατάλαβα για τι jamperoma έλεγες...είναι κλασικός τρόπος)

Με άλλο τροφοδοτικό πήρε μπρος...ναι...αμ πως...μόνο το τροφοδοτικό.

Όλα τα άλλα νεκρα...

η οσμή..κλασική...καμένου...όχι μπριτζόλας...αλλά κάτι απροσδιόριστου που είναι καμμένο.

Μνήμες δοκιμή...κκάρτες γραφικών...δίσκοι κλπ κλπ κλπ

Επί 2 εβδομάδες ταλαιποριόμουν να το φτιάξω αλλα τίποτα.

Ε τα πέρνω στο κρανίο...ρίχνω τον εγωισμό μου και το πάω σε μαγαζί με υπολογιστές (ε λογικό να έχω εγωισμό αφού σε αντίστοιχη περίπτωση εγώ θα ήμουν αυτός που θα το έφτιαχνε διότι στην προηγούμενη εταιρεία που δούλευα τότε, έκανα και αυτό το πράγμα).

Το αφήνω και μετά από 2 εβδομάδες πέφτει το τηλεφωνάκι να περάσω να το πάρω.

Το αποτέλεσμα?

Καμμένο τροφοδοτικό...καμμένη mobo...καμμένοι σκληροί δίσκοι...καμμένη κάρτα ήχου...καμμένη κάρτα γραφικών...καμμένη κάρτα SCSI...καμμένο CD-ROM...καμμένο CDRW...καμένο floppy (εκεί μου πέσαν τα μαλλιά)...καμμένα όλα τα ανεμηστηράκια...

έμεινε τίποτα?ΝΑΙ...ο επεξεργαστής.

---------θα συσκευθώ με τον εαυτό μου και θα αναλύσω το πρόβλημα σου δια περαιτέρω βοήθεια.

α...στις διακοπές σου...πάρτον μαζί...αλλά γύρνα χωρίς αυτόν (τον υπολογιστή εννοώ)

Δημοσ.

Se mia paromia ipothesi... To pc enws filou mou. To paei kateuthian se kombouteradiko.Meta apo meres..

Lipon i karta grafikwn sas mas kostise mobos+VGAs+cpus+kartes ixou X3!!!!Se 3 pc pou tin dokimasame mas ta ekapse apo panw ews katw. Telika vrikame oti i karta grafikwn sou eixe kapos mazepsei statiko ilektrismo i kati tetio kai ta ekege ola.

oeo! Eutixos pou den tou ta xreosane

Opote prosoxi stis dokimes.

Δημοσ.

Και εγώ παίδες αυτό το δίλλημα έχω: να τον ρίξω τον εγωισμό μου ή όχι...Και πές ότι το πάω. Αν δεν είμαι τόσο τυχερός και με χρεώσουν όλα αυτά που θα κάψουν και τελικά καλύτερα να έπαιρνα καινούριο (την κάρτα ήχου θα την κράταγα βέβαια)???Και που το πάω και γενικά διάφορα τέτοια διλλήματα...Πάντως μου κάνατε την καρδιά περιβόλι ( και ας είμαι γενικά απαισιόδοξος...).Μέχρι στιγμής το pc είναι σε ένα φίλο γιατί η 3 όροφοι του σπιτιού μου είναι πολλοί για μία ελέυθερη πτώση...Μήπως ρίξει και αυτός καμιά ιδέα αλλιώς αν δεν είμαι σίγουρος άλλες αγορές δεν κάνω...Όπως είπατε και εσείς είναι ρίσκο και θα γίνω αγαπημένος πελάτης...

Όσο για την Audiophile έχω και δεύτερη στον άλλο pc! Μια που το θίξατε όποιος ενδιαφέρεται για μουσική μέσω midi και γενικότερα ηχογραφήσεις για τα λεφτά της είναι άψογη... Έχει βγάλει και μία αντίστοιχη σειρά η creative αλλά δεν ξέρω τι παίζει... Άρα φίλε kavatzoula σκούρα τα πράγματα...100 euro από ελινα http://www.elina.gr

Δημοσ.
ps Φίλε S2Katana αφού δεν ανοίγει του παιδιού το PC (όπως λέει καταλαβαίνω ότι δεν φτάνει να ξεκινήσουν τ πως θα κάνει το memtest?

Aν θυμαμαι καλα αναφερει το παιδι πως ανοιγει εστω και για λιγο.Οποτε αν καταφερε τελικα να κανει boot τρεχει το memtest.

Δημοσ.

Ναι ρε φιλε μου αλλα οταν εκανα το αρχικο ποστ #2 δε μου ειχε πει για το ''m''.Και μετα απαντησα σε εσενα, με την απαντηση να αφορα σε οσα ειχα πει προθυστερα.

Για ξανακοιταξε λιγακι τα ποστς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...