Προς το περιεχόμενο

ASUS ATI Overclocking!

pusher

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για το overclocking της κάρτας γραφικών μου - μιας ΑSUS ATI X700 PRO - χρησιμοποιώ το utility της ΑSUS SmartDoctor το οποίο δίνει δυνατότητα overclocking στις συχνότητες GPU και memory της κάρτας. Καμία καλύτερη πρόταση για το overclocking της κάρτας αυτής;

Δημοσ.
Για τσέκαρε αυτό:

http://www.techpowerup.com/atitool/

Ότι καλύτερο υπάρχει. Δε θα σε αφήσει απογοητευμένο. Από ρυθμίσεις τάσεων και συχνοτήτων μέχρι fan control σε συνεργασία με temperature monitor.

Αν έχεις παρατηρήσει οι Catalyst δεν έχουν fan control. Εμένα για παράδειγμα κάνει θόρυβο η κάρτα μου. Αλλά με το ATI Tool στον έλεγχο του ανεμιστήρα, το ρυθμίζεις να την αφήνει να ανεβάζει μέχρι μια συγκεκριμένη θερμοκρασία και από εκεί και πέρα να τα δίνει όλα στο rpm.

Δημοσ.
Ότι καλύτερο υπάρχει. Δε θα σε αφήσει απογοητευμένο. Από ρυθμίσεις τάσεων και συχνοτήτων μέχρι fan control σε συνεργασία με temperature monitor.

Αν έχεις παρατηρήσει οι Catalyst δεν έχουν fan control. Εμένα για παράδειγμα κάνει θόρυβο η κάρτα μου. Αλλά με το ATI Tool στον έλεγχο του ανεμιστήρα' date=' το ρυθμίζεις να την αφήνει να ανεβάζει μέχρι μια συγκεκριμένη θερμοκρασία και από εκεί και πέρα να τα δίνει όλα στο rpm.[/quote']

Το SmartDoctor έχει fan control, αλλά προσφέρεται μόνο σε ASUS υλοποιήσεις. Δεν έχει βέβαια πολλές δυνατότητες σε overclocking!

Δημοσ.

Είχα ακούσει και για μια overclocking utility στο site της ATI αλλά δε βρήκα κάτι. Αν κανείς ξέρει κάτι γι' αυτό ας με ενημερώσει. θέλω να ρίξω μια ματιά και στην εκδοχή της ΑΤΙ στο overclocking.

Δημοσ.

αν εννοείς το trixxx overclocking utility δεν το βρήκα κάπου στο internet για να το κατεβάσεις μιας κ δεν πρέπει να είναι freeware αυτό βρίσκεται στο cdακι που ήταν με την gpu. Aλλά τι να το κάνεις μιας που έχεις το Atitool

Δημοσ.

Ακόμη στο manual του Catalyst Control Center λέει ότι υπάρχει στο tree της εφαρμογής η επιλογή ATI Overdrive. Γιατί όμως δε μου εμφανίζεται κάτι τέτοιο; Υπόψη έχω τους τελευταίους οδηγούς και προφανώς το τελευταίο Control Center. Κοιτάξτε:

manual

CCC

Δημοσ.

Κανονικά είναι κάτω από το VPU Recover στην εικόνα που δείχνεις. Μήπως η ATI έχει συγκεκριμένη λίστα με τις κάρτες που το υποστηρίζουν; Εδώ κάνουμε search.

Δημοσ.

Όχι δε νομίζω, το έψαξα αρκετά! Αν μπορέσεις να βρείς εσύ κάτι στο site της ATI δώσε μου το link. Ίσως είναι επειδή η υλοποίηση σε ASUS διαθέτει ένα αντίστοιχο utility που ανέφερα παραπάνω, το SmartDoctor. Εγώ όμως επειδή δε μπορούσα να κατεβάσω τους οδηγούς από το site της ASUS γιατί αργούσαν υπερβολικά τους κατέβασα από της ΑΤΙ και από την ASUS κατέβασα μόνο τους οδηγούς για τα Utilities (ASUS Enhanced Display Driver) που μόνο οι ASUS κάρτες υποστηρίζουν. Αν κάποιος έχει κάνει το ίδιο ας μου πει τι γίνεται σε αυτόν. Eχει το ΑΤΙ Overdrive στο CCC ή όχι;

Δημοσ.

Εγώ έχω την ASUS AX1900XTX και μετά το format τα βάζω με την εξής σειρά: Microsoft .NET Framework > ATI Catalyst > ASUS Enhanced Drivers αλλά δε βάζω Smartdoctor.

Πήγαινε Start > Run και γράψε msconfig. Από το tab startup απενεργοποίησε το Smartdoctor και μετά από restart δες αν σου βγάλει την επιλογή Overdrive.

Δημοσ.

Τους οδηγούς από ποιο site τους κατεβάζεις; Από της ASUS ή της ATI; Οι ίδιοι είναι και από τα δύο site; Μόνο τα ονόματα των εκδόσεων αλλάζουν; Μια διαφορά που θυμάμαι (και δε νομίζω να κάνω λάθος) είναι μόνο στο λογότυπο του CCC. Η μία το λέει ΑΤΙ CCC και η άλλη ASUS CCC.

Δημοσ.

Δεν το έχω ψάξει για διαφορές. Το Catalyst το κατεβάζω απευθείας από την ATI. Το Enhanced μόνο στην ASUS το βρίσκεις.

Δημοσ.

Ναι, βέβαια. Αλλά το υπόλοιπο (εκτός του Enhanced) πακέτο οδηγών που απευθύνεται σε όλες της RADEON από την ASUS το κατεβάζεις για κάθε μοντέλο κάρτας ξεχωριστά. Δε ξέρω δύο πράγματα. Αν όποιο μοντέλο ASUS RADEON (στο site της ASUS) επιλέξεις σε βγάζει στους ίδιους πάντα οδηγούς και αν ναι αυτοί οι οδηγοί πέρα απ' τα ονόματα είναι ταυτόσημοι με αυτούς της ATI. Αν για κάθε μοντέλο ASUS RADEON δεν είναι ίδιοι προφανώς το δεύτερο ερώτημα δεν τίθεται καν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...