gr_gig Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Ρε παιδία,έχω το motherboard της gigabyte GA-8I955X ROYAL και θέλω να βάλω κάρτα ήχου αλλά έχω αμφιβολίες αν αξίζει ή όχι(να βάλω καμία κάρτα ήχου που κάνει γυρω στα 30-40 ευρώ με 24 bit κ.τ.λ) Τί λετε???
binary_dreamer Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 και αυτή που έχει πάνω καλή είναι. να σε ρωτήσω, μήπως θα ήθελες κάτι διαφορετικό για κάποιο άλλο λόγο? πχ σύστημα ψηφιακής εξόδου, 7.1, κτλ. για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε
Diablos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Αν πραγματικά δίνεις βάση στον ήχο και θές να πάρεις κάρτα ήχου, πραγματική διαφορά θα δείς με την Soundblaster X-Fi. Αν πάρεις κάτι λιγότερο, δε θα είσαι σίγουρος για το αν τελικά άξιζε τα λεφτά του. Εγώ προσωπικά δίνω βάση στον ήχο, και πάντα έπαιρνα και μια sounblaster παρόλο που είχα onboard sound. Από την SB Live σε Live Player και κανά μοντέλο παραπάνω που είχα, παπαριές ήταν οι διαφορές. Τώρα με την X-Fi, you can hear the difference (Ούτε διαφήμιση να έκανα).
gr_gig Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 thnx.Θέλω καλό ήχο, πολαπλή σύνδεση(περισσότερες εισόδους) και προγράμματα(εγγραφή ήχου, επεξεργασία ήχου και αλλαγή του τονου του ήχου πιο βαρύ πιο λεπτο δήλαδη). Κάποτε είχα μια κάρτα ήχου της creative η οποία είχε κάτι τέτοια προγραμματάκια μεσα που ήταν αρκετά καλα. Είδα την κάρτα που μου έδειξες(πάρα πού καλη) αλλά το ερώτημά μου είναι άλλο: Μία κάρτα των 30 ή 40 ευρώ π.χ. είναι καλύτερη από του motherboard??
Dr_Slump Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Μόνο με την X-Fi θα ακούσεις διαφορά και με κάποιες επαγγελματίκες που δεν αναφέρω γιατί πάνε από 200 ευρώ...
Luxx Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 καλα, οτα λες διαφορα τι εννεις; γιατι εγω τοσα χρονια και με τις onboard και με τις καρτες ηχου που αγορασα, διαφορα δεν ειδα. μονο στα προσθετα προγραμματα υπηρξε διαφορα. πχ στις sounblaster εχει προγραμματα για ρυθμισεις στον ηχο, για επεξεργασια ηχου κτλ. αλλα διαφορα στον ηχο οχι. τα ηχεια κανουν κυριως την διαφορα, οχι και η καρτα.
asmilon Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Η σημαντικη διαφορα μεταξυ των οnboard και των pci καρτων ηχου ειναι η χρηση της CPU. Οι οnboard καταναλωνουν περισσοτερους πορους απο οτι οι κανονικες, μπορει να φτασει και το 11% της δυναμης της CPU σε καποιες περιπτωσεις... Οποτε ειδικα για gamers που απαιτουν την καλυτερη δυνατη αποδοση στο συστημα τους μια κανονικη καρτα ηχου ειναι μονοδρομος...
Diablos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Τι παίζει με την X-Fi: Ο επεξεργαστής της δουλεύει σε τρία modes. Ποτέ όμως ταυτόχρονα σε όλα. Ανάλογα με το τι θες να κάνεις κάθε φορά, μέσω του software που έχει, αλλάζεις σε Entertainment Mode, Game Mode και Audio Creation Mode. Στο Entertainment Mode τα mp3s, τα videos, οι ταινίες κλπ βελτιώνονται δραματικά (Έχει δει κανείς τη διαφορά που έχει ο ήχος του Winamp όταν εγκαθιστάς το DFX; Σκεφτείτε κάτι τέτοιο, μόνιμα σε όλα τα προγράμματα αναπαραγωγής του υπολογιστή και καλύτερο από DFX.). Σε Game Mode γίνεται το αντίστοιχο στον ήχο των παιχνιδιών + απελευθερώνονται πόροι του συστήματος αφού αναλαμβάνει όλη την επεξεργασία του ήχου η X-Fi. Στο Audio Creation Mode, εμφανίζεται ένα consoloειδές application που δεν ξέρω να σας πώ για αυτό επειδή σπάνια ασχολούμαι συν οτι μου φαίνεται πολύπλοκο. Πάντως σε αυτό που μου έχει φανεί χρήσιμο είναι ότι μπορεί να γράψεις σε mp3, οτιδήποτε ακούγεται από τα ηχεία. Π.χ. είχε κάτι ήχους κλήσης realtone στο site των Metallica και θέλαν πληρωμή οι μαλάκες. Τα έκανα preview λοιπόν να ακουστούν και τότε τα έκανα εγγραφή με το πρόγραμμα της κάρτας για να τα περάσω στο κινητό. Βέβαια κάποιος σοβαρός δε θα ασχολείται με αυτές τις μαλακίες σε αυτό το mode.
gr_gig Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 diablo έχεις δίκιο. Η X-Fi είναι και γ... τις κάρτες αλλά η τιμή της είναι απρόσιτη.Δεν πιστεύω ότι αξίζουν τόσα λεφτά για τον ήχο πάντως σε ευχαριστώ για την βοήθεια. Πάντως νομίζω θα πάρω μία κάρτα ήχου(αφου μάλιστα οι onboard πίανουν και τόσο χώρο στο CPU). Λογικά θα πάρω μία κάρτα φθηνή (της creative λογικά).
christos_0b Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Ειναι αληθεια οτι με καποιες απο τις απλες καρτες ηχου(pci) δεν θα ακουσεις μεγαλη διαφορα και θα υπαρξουν και μερικα προβληματα ασυμβατοτητας/drivers στην αρχη(λογικα παντα). Τωρα σκεψου εσυ τι θες και αν αξιζει. Τωρα οπως ειπωθηκε και ποιο πανω αν απαιτεις την καλυτερη δυνατη αποδοση γενικοτερα,ναι χρειαζεσαι pci καρτα ηχου(και οχι καρτα γραφικων 24 bit διορθωσε το)για να εχεις το κεφαλι σου(cpu) ησυχο Δηλαδη μια sblive! 24bit πιστευω θα σε καλυπτε και ειναι και σχετικα φθηνη(20e νομιζω)αν πουλιουντε ακομα δεν ξερω ακριβως τι γινεται...η καποια παρομοια τελοσπαντων! Ενοω οτι κανεις αυτα που θες και μενεις και ευχαριστημενος πιστευω.Αν θες να δωσεις μεγαλυτερη βαση(περισοτερα χρηματα ) για κατι ερασιτεχνικο παντα τα εχουν πει τα παιδια ποιο πανω.
VKostas Δημοσ. 20 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2006 Σωστή η παρατήρηση του asmilon. Εγώ έχω μια αρχαία Live! 5.1 και την onboard χωρίς κανένα πρόβλημα συμβατότητας. (Οι 2 κάρτες βολεύουν φοβερά με προγράμματα djing όπως το Atomix). Θα σου πρότεινα να δείς για καμιά Audigy 2. Πρέπει να είναι μέσα στον προϋπολογισμό σου και κάνει και hardware decoding σε DVD audio.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.