Προς το περιεχόμενο

Θα ήθελα την γνώμη σας.

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου ζήτησε μία φίλη μου που είναι πολιτικός μηχανικός να τις προτείνω ένα σύστημα μέχρι 1000 € που θα μπορεί να δουλεύει AutoCad και τα συναφή που έχουν οι μηχανικοί άνετα. Επειδή έχω μείνει λίγο πίσω με τα νέα προϊόντα τις συμβατότητα κ.τ.λ. Βοηθήστε με λίγο. Εγώ συνέθεσα το παρακάτω σύστημα.

Επεξεργαστής : INTEL PENTIUM D 930 3.0 GHZ - LGA775 - 800 FSB - BOX

Μητρική : ASUS P5LD2 SE

Μνήμη : TWINMOS 8D22KB-TT DIMM DDR2 1024MB PC4200 (533MHZ)

Γραφικά : GAINWARD GF 6600 256MB ULTRA 1780 PCI-E DVI TV OUT

Δίσκος : WESTERN DIGITAL 160GB WD1600JS 7200RPM SATA2

Τροφοδοτικό : ENERMAX EG465AX-VE 460W NOISE TAKER

Κουτί : HEROICHI MIDI TOWER PRO CI-6A19 BLACK

Οθόνη : LG 19'' LCD L1917S-SN SILVER 8MS

Ψύξη : ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO S775

Με ενδιαφέρει περισσότερο να μου πείτε για την μνήμη και την μητρική. Ομολογώ χάθηκα λίγο με τα Dual κ.τ.λ. Και την γνώμη σας για την οθόνη.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ θα σου προτείνω να μην βάλεις μια ram 1024 αλλα 2x512, επίσης ο επεξεργαστής όντως δεν λέει, βρές κάτι άλλο μέσα στο χρηματικό όριο της φίλης σου. (πήγαινε προς AMD καλυτερα).

Δημοσ.
Εγώ θα σου προτείνω να μην βάλεις μια ram 1024 αλλα 2x512, επίσης ο επεξεργαστής όντως δεν λέει, βρές κάτι άλλο μέσα στο χρηματικό όριο της φίλης σου. (πήγαινε προς AMD καλυτερα).

Είχα την εντύπωση πως αν η μνήμη εντοπίζεται σε ένα και μόνο slot είναι καλύτερα. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο;

O AMD OPTERON-DP 246 είναι καλύτερος;

Δημοσ.
Είχα την εντύπωση πως αν η μνήμη εντοπίζεται σε ένα και μόνο slot είναι καλύτερα. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο;

O AMD OPTERON-DP 246 είναι καλύτερος;

nai i mia einai kaliteri alla sta new board oi 2 x 512 tha pexoun se dual channel ennooun oi filoi pio pano opote tha einai kalitera.

Δημοσ.
nai i mia einai kaliteri alla sta new board oi 2 x 512 tha pexoun se dual channel ennooun oi filoi pio pano opote tha einai kalitera.

Ο φίλος poulinos με κάλυψε, επίσης αν καεί η 1024 μένεις χωρίς ram ενώ με 2 καίγεται η μια έχεις την άλλη.

Δημοσ.

Εννοείτε πως αν αλλάξει η cpu θα μπει και άλλη motherbord. Όσον αφορά τις μνήμες, αυτές που "παίζουν" σε dual είναι αυτές; Γιατί όμως έχουν μόνο Dual DDR1; Και αν "καεί" η μία από τις δύο, η άλλη θα λειτουργεί κανονικά; Θα συνεργάζεται με άλλο chip ή θέλει αποκλειστικά το "ταίρι" της; Οπότε αγοράζεις άλλες δύο;

Δημοσ.

Λοιπόν άκου και τη γνώμη ενός Μηχανικού που δουλευει μπροστά σε στο Autocad περίπου 5-6 ώρες κάθε μέρα.

1. Το σύστημα γενικά είναι OK (εγώ παίζω με χειρότερο). Εφόσον δε μιλάμε για φωτορεαλισμούς και τίποτα τρελλά 3D, φωτογραφικά γραφικά (με αυτά παίζουν κυρίως αρχιτέκτονες), αλλά για κατόψεις, αρχιτεκτονικά, μηχανολογικά τα δε χρειάζεται τόσο φοβερά πράγματα όσο ακούγεται.

2. Αν ο χώρος δεν είναι πρόβλημα, και αν δε θέλει να πυλάει μούρη με την 19'' TFT θα διάλεγα μια 19-22'' CRT μόνο και μόνο για τις υψηλότερες αναλύσεις. Σχέδια μεγάλων κτιρίων κάνει διαφορά.

+ ένα καλό, ακριβές, ελαφρύ και που τσουλάει εύκολα ποντίκι (το βασικότερο)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...