sickboy.01 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2006 Για να μην τρελαθώ, συνεχίζω να καταγράφω αυτά που σκέφτομαι... Υπάρχει ένα Κράτος. Υπάρχουν και οι Νόμοι αυτού. Υπάρχουν οι Πολιτευόμενοι και οι Πολίτες. Ο Πολίτης έχει το δικαίωμα κατά τακτά χρονικά διαστήματα να επιλέγει από τους Πολιτευόμενους, αυτούς που γουστάρει να διοικούν το Κράτος. Απλή ερώτηση : Είναι δυνατόν να είναι νόμιμο να δίνεται η δυνατότητα σε κάποιον που πρεσβεύει παράνομες ιδέες (για να μην τις χαρακτηρίσω αλλιώς) να εκλέγεται, να διοικήσει το Κράτος, εφαρμόζοντας προφανώς τις προεκλογικές του διακηρύξεις (οι οποίες δεν ξεχνάμε πως είναι παράνομες)? Δικαίωμά του είναι? Δημοκρατία έχουμε? Τα @ρχίδια μου είναι. Είναι δικαίωμά του να βγαίνει σε εφημερίδες και περιοδικά και να προωθεί σαν φυσιολογικό το γ@μίσι στα 12? Μπορεί ένα παιδί να διαχωρίσει αν αυτό που ακούει εκείνη τη στιγμή είναι σωστό? Και μην γυρίσει να μου πει κανείς ότι ''Έλα μωρέ, άσʼ τον να νομίζει ότι θα τον ψηφίσουν τον παιδέρα, αφού έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να βγει''. Μέγα λάθος. Γιατί το παιδάκι που θα γεννηθεί τώρα στην Ολλανδία και θα είναι 'λογικό' για το κράτος που θα ζήσει να υπάρχει τέτοιο κόμμα, θα θεωρεί σε λίγα χρόνια ʽφυσιολογικόʼ να κάτσει στον ψυχανώμαλο γείτονα. Τόσο απλά. Αυτή είναι δημοκρατία? Και επειδή blueviper, μου την είχες πει σε ένα άλλο θεματάκι για τη Γιουροβίζιον, που ανέφερα πως η επιλογή του «ο ήλιος καίει για μας τους γκαίη» παρουσιαστή ήταν απαράδεκτη και καθόλου τυχαία (με είπες ρατσιστή, οπισθοδρομικό, χρυσαυγίτη κλπ), άκου αυτό (καθόλου άσχετο με τα προηγούμενα): Το 5χρονο αγοράκι ενός κολλητού μου, γυρίζει από το νηπιαγωγείο και λέει στον πατέρα του : "Σήμερα μπαμπά με φίλησε στο στόμα ο Τάδε συμμαθητής μου. Το είδε στην τηλεόραση και το έκανε και σε μένα.." Το πιάνουμε το υπονοούμενο, έτσι? Τι δουλειά έχει το 5χρονο να ξέρει για την ομοφυλοφιλία φίλε μου? Μήπως επειδή έχει πλασαριστεί και αυτό σαν κάτι φυσιολογικό? Στο όνομα της υποτιθέμενης “δημοκρατίας”, “ελεύθερης διακίνησης ιδεών” κλπ, έχω την εντύπωση ότι τα έχουμε ισοπεδώσει όλα. Μα όλα.
Lucifer Δημοσ. 20 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2006 Οκεη. Πρότεινε μας ποιός είναι κατάλληλος να θέσει τα όρια στην δημοκρατία και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών αν όχι η πλειοψηφία.
sickboy.01 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2006 Οκεη. Πρότεινε μας ποιός είναι κατάλληλος να θέσει τα όρια στην δημοκρατία και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών αν όχι η πλειοψηφία. Τα όρια στη δημοκρατία είναι ορισμένα από την ίδια την έννοια. Ο Δήμος (ο λαός) θα πρέπει να αποφασίζει για την πορεία του, αφού ο ίδιος είναι το Κράτος (το λογικό δηλαδή). Βλέπεις να συμβαίνει κάτι τέτοιο? Η μήπως για το 90% των πραγμάτων που εξελίσονται αυτή τη στιγμή γύρω σου, δεν σε έχει ρωτήσει κανείς..? Άσε που υπάρχει και ο παράγον "τι είναι λογικό" (μην με ρωτήσεις ποιος θέτει τα όρια του λογικού....) Το να σκοτώνεις τον άμαχο πληθυσμό γιατί είναι παράλογο. Το να βουτάς κάτι που ανήκει σε κάποιον άλλο είναι παράλογο. Το να γ@μάς 12χρονα είναι επίσης παράλογο. Όσο για τη διακίνηση ιδεών.... :mrgreen: (γελάω για να μην κλάψω) Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο φίλε μου. Η ιδέα είναι πληροφορία. Και είναι γνωστό ότι η πληροφορία πια ελέγχεται σχεδόν από τη γέννησή της. Φλασιά........ Οι αντικαπνιστικές εκστρατείες στην Αμερική ξεκίνησαν όταν κατάλαβαν ότι τα έξοδα σε νοσοκομεία, νοσηλείες κλπ, έβαζαν 'μέσα' τα κρατικά ταμία υγείας και τις ασφαλιστικές εταιρίες. Πριν δηλαδή ήταν καλό να καπνίζεις και τώρα ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι καις τα πλεμόνια? Η μαριχουανίτα ήταν ελεύθερη κάποτε (όταν ήταν οικονομικά κερδοφόρα και εμπορικά εκμεταλλεύσιμη) και τώρα έχει γίνει ''το πρώτο σκαλί πριν την ηρωίνη'' (άλλη π@π@ριά και αυτή...). Παρόμοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά... Προφανώς οι μάγκες στο Holland, - που δεν διαφωνώ με έναν προλαλήσαντα ότι μπορεί να είναι “γαμώ τα παιδιά” - έχουν κάποιον-ους λόγους για τους οποίους νομιμοποιούν κάτι τέτοιο. Τα ακριβά ταξίδια στις χώρες τις νοτιοανατολικής Ασίας είναι μια πιθανότητα, αλλά είναι το δέντρο. Το δάσος που κρύβεται από πίσω από το δέντρο, αυτό θα πρέπει να μας απασχολεί. Τίποτα μα τίποτα (ιδίως σε τέτοια επίπεδα) δεν γίνεται τυχαία. Ο κόσμος είναι πολύ εύκολο πια να κατευθυνθεί εκεί που βολεύει και συμφέρει κάποιους. Και η δήθεν σεξουαλική απελευθέρωση της δήθεν πολιτισμένης δύσης, το μόνο που έχει καταφέρει είναι να δημιουργήσει περσότερη ανωμαλία, περσότερη μοναξιά, λιγότερες οικογένειες. Μια ματιά γύρω σας θα σας πείσει. Σε μια Δημοκρατική χώρα (όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον), ο πρώτος που θα τολμούσε να πει πως μπορεί αν ʽσυναινέσειʼ σε αυτό και η 12χρονη κοπελίτσα (πώς να συναινέσει όταν δεν γνωρίζει), να τον βγάλει έξω και να της τον φορέσει (γιατί αυτό ακριβώς λένε απλά με μια πιο politically correct μάσκα), θα τουφεκιζόταν στο Σύνταγμα. Δεύτερος δύσκολα θα υπήρχε.
Marcos_Aurilius Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Απλή ερώτηση : Είναι δυνατόν να είναι νόμιμο να δίνεται η δυνατότητα σε κάποιον που πρεσβεύει παράνομες ιδέες (για να μην τις χαρακτηρίσω αλλιώς) να εκλέγεται' date=' να διοικήσει το Κράτος, εφαρμόζοντας προφανώς τις προεκλογικές του διακηρύξεις (οι οποίες δεν ξεχνάμε πως είναι [b']παράνομες[/b])? Να θέσω, σε συνέχεια του προβληματισμου αυτού, ένα άλλο παράδειγμα (μη βιαστεί κανείς να μου κολλησει ταμπέλα): το να διορίζεις κόσμο χωρίς αντικειμενικά κριτήρια είναι παράνομο, n'est-ce pas? Κατ' αυτήν την λογική, παραδείγματα κομμάτων που πρεσβεύουν προεκλογικά την παράνομη "ιδέα" των διορισμών (ό,τι χρώμα γουστάρετε εδώ) παιδιών, δεν θα έπρεπε να εκλέγονται, πόσο μάλλον αυτή τη στιγμή να βρίσκονται μέσα στο κοινοβούλιο, ε?
blueviper Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Για να μην τρελαθώ, συνεχίζω να καταγράφω αυτά που σκέφτομαι... Το άσμα πάντως λέει "για να μην τρελαθώ, χορεύω στις πίστες". Μήπως θα ήταν χρησιμότερο; Είναι δυνατόν να είναι νόμιμο να δίνεται η δυνατότητα σε κάποιον που πρεσβεύει παράνομες ιδέες (για να μην τις χαρακτηρίσω αλλιώς) να εκλέγεται, να διοικήσει το Κράτος, εφαρμόζοντας προφανώς τις προεκλογικές του διακηρύξεις (οι οποίες δεν ξεχνάμε πως είναι παράνομες)? Τι αλήθεια από αυτά που ανέφερε κι ο Lucifer ως παραδείγματα περί νόμιμου και πράνομου δεν κατάλαβες ακόμα; Γιατί αν δεν κατανόησες ακόμα τη διαχωριστική γραμμή, τότε απλώς γράφουμε για να γράφουμε. Συνοπτικά πάντως...ναι είναι νόμιμο. Και με τη βούλα του δικαστηρίου. Δικαίωμά του είναι? Δημοκρατία έχουμε? Τα @ρχίδια μου είναι. Είναι δικαίωμά του να βγαίνει σε εφημερίδες και περιοδικά και να προωθεί σαν φυσιολογικό το γ@μίσι στα 12? Ναι είναι δικαίωμά του κι όχι τ' @ρχίδια σου. Εκτός κι αν τ' @ρχίδια σου είναι μέρος του ολλανδικού νομικού συστήματος. Ταυτόχρονα προφανώς δεν είναι και ποινικά κολάσιμη πράξη, αλλιώς θα μετράγανε μέρες στη φυλακή. Αν πάλι η απορία σου είναι "αν θα έπρεπε να είναι έτσι", έχω ξεκαθαρίσει τη θέση μου προ πολλού. Μπορεί ένα παιδί να διαχωρίσει αν αυτό που ακούει εκείνη τη στιγμή είναι σωστό? Ένα παιδί μπορεί να διαχωρίσει αν η βία που βλέπει ολόγυρά του είναι σωστή και θεμιτή; Και μην γυρίσει να μου πει κανείς ότι ''Έλα μωρέ, άσʼ τον να νομίζει ότι θα τον ψηφίσουν τον παιδέρα, αφού έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να βγει''. Μέγα λάθος. Γιατί το παιδάκι που θα γεννηθεί τώρα στην Ολλανδία και θα είναι 'λογικό' για το κράτος που θα ζήσει να υπάρχει τέτοιο κόμμα, θα θεωρεί σε λίγα χρόνια ʽφυσιολογικόʼ να κάτσει στον ψυχανώμαλο γείτονα. Τόσο απλά. Προφανώς αυτό το παιδάκι δεν έχει γονείς, δεν έχει δασκάλους, γενικώς δεν έχει κανένα πρότυπο και καθοδήγηση πλην του συγκεκριμένου κόμματος. Οπότε ποιος ακριβώς θα του δείξει τι εστί "φυσιολογικό" και τι εστί "ανώμαλο"; Άντε να δώσει κανείς απάντηση... Αυτή είναι δημοκρατία? Ναι! Και επειδή blueviper, μου την είχες πει σε ένα άλλο θεματάκι για τη Γιουροβίζιον, που ανέφερα πως η επιλογή του «ο ήλιος καίει για μας τους γκαίη» παρουσιαστή ήταν απαράδεκτη και καθόλου τυχαία (με είπες ρατσιστή, οπισθοδρομικό, χρυσαυγίτη κλπ), άκου αυτό (καθόλου άσχετο με τα προηγούμενα): Τι θυμήθηκες κι εσύ βρε παιδί μου...το κράταγες μέσα σου βρε θηρίο; Χρειάστηκε να καταφύγω σε ολόκληρη αναζήτηση για να μου υπενθυμίσω το σκηνικό. Πάντως μη νομίζεις πως ακυρώνω λέξη από όσα είπα. Συνεχίζεις στη συνείδησή μου να είσαι όλα τα παραπάνω. Το 5χρονο αγοράκι ενός κολλητού μου, γυρίζει από το νηπιαγωγείο και λέει στον πατέρα του : "Σήμερα μπαμπά με φίλησε στο στόμα ο Τάδε συμμαθητής μου. Το είδε στην τηλεόραση και το έκανε και σε μένα.." Πιθανότατα το παιδάκι θα είδε το Μπαγκς Μπάνι να φιλάει τον Έλμερ Φαντ...ή μήπως ήταν ο Παπακαλιάτης και το περιβόητο φιλί του; Δεν μπορώ παρά να εκφράσω την αγωνία μου για το που οδεύει αυτός ο κόσμος, όπως προκύπτει από το επαίσχυντο αυτό περιστατικό μεταξύ των 5χρονων. Αν μάλιστα μιλάμε για την περίπτωση του Μπαγκς, ελπίζω να μην καταλήξει κτηνοβάτης ο μικρός. Με συγχωρείς που δεν μπορώ να γράψω περισσότερα...είναι μεγάλη η οδύνη κι η ανησυχία για το μέλλον. Το πιάνουμε το υπονοούμενο, έτσι? Τι δουλειά έχει το 5χρονο να ξέρει για την ομοφυλοφιλία φίλε μου? Μήπως επειδή έχει πλασαριστεί και αυτό σαν κάτι φυσιολογικό? Αυτό θα είναι...τι άλλο; Στο όνομα της υποτιθέμενης “δημοκρατίας”, “ελεύθερης διακίνησης ιδεών” κλπ, έχω την εντύπωση ότι τα έχουμε ισοπεδώσει όλα. Μα όλα. Μην έχεις απλώς εντύπωση!
nontasg Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Καλή και απαραίτητη η ελευθερία απόψεων,αρκεί να μην ξεπερνάει τα όρια,γιατί τότε γίνεται ασυδοσία....:-| :-| offtopic:blueviper αν έχεις καμμιά συνταγή έφτιαξα το ανάλογο topic.μπες και ρίχτα.... :mrgreen: Και sorry για το offtopic...:oops: :oops:
Forensick Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 ρε blueviper, καλο θα ηταν να υπαρχουν επιχειρηματα σε αυτα που λες και οχι μονο ειρωνειες. ασε που ηταν ανουσια μεγαλο κιολας. με τον Luci μπορει να διαφωνουμε σε καποια πραγματα, αλλα μπορουμε να συζητησουμε σαν ανθρωποι. ειναι αναγκη να εχουμε παλι τα ιδια? κανονικη συζητηση δεν παιζει?
blueviper Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Ρε Forensick, καλό θα ήταν να υπάρχουν επιχειρήματα αρχικώς, για να υπάρχουν κι αντεπιχειρήματα από την πλευρά μου. Όσο υπήρχαν, μίλησαν σαν κύριος, όμορφα και καλά. Όσο δεν υπάρχουν μονάχα την ειρωνία μου θα προσθέτω κι ας δεχτώ και τις συνέπειες. Λες να με κόφτει και τόσο; Έχεις παράπονο από τις απαντήσεις μου προς τις απόψεις που έθεσες; @nontasg Που; Πότε; Εννοείται πως θα το επισκεφθώ...ελπίζω να μη με εξαναγκάσει τελικά το άρρωστο αγόρι να τις ποστάρω εδώ, γιατί με τρώει και το χέρι μου κι όσο κι αν το ξύνω δουλειά δε γίνεται.
nontasg Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 @nontasg Που; Πότε; Εννοείται πως θα το επισκεφθώ...ελπίζω να μη με εξαναγκάσει τελικά το άρρωστο αγόρι να τις ποστάρω εδώ' date=' γιατί με τρώει και το χέρι μου κι όσο κι αν το ξύνω δουλειά δε γίνεται.[/quote'] Έλα εδώ είσαι....http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=151862 :mrgreen:
Forensick Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 στο μονο που εχω ενσταση(χωρις να ειμαι απολυτος), ειναι το εξης:ειναι φυσιολογικο να φτιαχνει κομμα καποιος με οποιεσδηποτε πολιτικες ιδεες. αυτη ειναι η ουσια της δημοκρατιας, αρκει αυτες οι ιδεες να μην ειναι πανω απο την δημοκρατια. ειναι ομως φυσιολογικο να υαπρχει καποιο κομμα που εχει αυτη την ανηθικη και αντισυνταγματικη θεωρηση(για την Ελλαδα αντισυνταγματικη, για την Ολλανδια δεν ξερω και και η επιφυλαξη μου)? δηλαδη, ενα κομμα υποτιθεται οτι ειναι για να σου δινει μια πολιτικη πλευση αλλα ΟΧΙ για να σου επιβαλει τις σεξουαλικες του προτιμησεις, που αν ηταν ας πουμε η καπρολαγνια, θα ηταν απλα ενα βιτσιο, αλλα εδω μιλαμε για κατι που ειναι παραπανω απο αυτο. μπορει οι ανθρωποι του κομματος αυτου να ειχαν καποιες εξαιρετικες πολιτικες ιδεες και κατευθυνσεις, αλλα απο την αλλη ειναι δυνατον να ερχεται να μιλαει για παιδοφιλια?
blueviper Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 ειναι ομως φυσιολογικο να υαπρχει καποιο κομμα που εχει αυτη την ανηθικη και αντισυνταγματικη θεωρηση(για την Ελλαδα αντισυνταγματικη, για την Ολλανδια δεν ξερω και και η επιφυλαξη μου)? Γιατί μπερδευόμαστε αναίτια βρε παιδιά; Μιλάς φίλε Forensick με όρους που εναπόκεινται στην υποκειμενική οπτική του καθενός...ηθικό...φυσιολογικό...κοκ. Μπορώ να σου δώσω πάμπολλα παραδείγματα νόμων που θεωρώ ανήθικους ή μη φυσιολογικούς (αν και μεταξύ μας δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα πιο φυσιολογικό από το νόμο της ζούγκλας), το σύστημα όμως ευτυχώς ή δυστυχώς δεν καθορίζεται από τη δική μου κοσμοθεώρηση. Κλείνοντας το πρώτο μου post στο παρόν θέμα, αναρωτήθηκα κι ο ίδιος αν ένα τέτοιο κόμμα έχει νομική κάλυψη στην Ελλάδα. Δεν το γνωρίζω, αλλά δεν αποκλείω να μας εκπλήξει τελικά η απάντηση Επαναλαμβάνω όμως...η παιδεραστία απαγορεύεται και στην Ολλανδία. Από σχετική έρευνα που έκανα, ο δικαστής δεν είχε το δικαίωμα από το νόμο να τους απαγορέψει το δικαίωμα της σύστασης κόμματος. Πρότεινε βέβαια να αλλάξει ο νόμος. Και πάλι πάντως, είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να προλάβουν και τις εκλογές, μια και χρειάζεται συγκεκριμένος αριθμός υποψηφίων κι ως γνωστό δεν είναι και πολλοί οι παιδεραστές που ενδιαφέρονται να κοινοποιήσουν το πρόσωπό τους. δηλαδη, ενα κομμα υποτιθεται οτι ειναι για να σου δινει μια πολιτικη πλευση αλλα ΟΧΙ για να σου επιβαλει τις σεξουαλικες του προτιμησεις, που αν ηταν ας πουμε η καπρολαγνια, θα ηταν απλα ενα βιτσιο, αλλα εδω μιλαμε για κατι που ειναι παραπανω απο αυτο. Ένα κόμμα μπορεί να μπει στον πολιτικό στίβο με σαφή προσανατολισμό κι επικεντρωμένο σε μια θεματική. Οι "Έλληνες Κυνηγοί" φερ' ειπείν υπάρχουν με σκοπό και μόνο να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους...τι κι αν εγώ θεωρώ το "άθλημά" τους μια διαστροφή; Από τη στιγμή που η πλειονότητα του κόσμου θα αποφασίσει το δίκαιο της οπτικής τους, είμαι υποχρεωμένος να ανεχθώ τη βάρβαρη αυτή συνήθεια ή να μεταναστεύσω. Δε μιλάμε όμως για επιβολή και πάλι...θέλει πολλά ψωμιά για να μιλήσουμε σε τέτοια βάση. Και μην ξεχνάμε πως οι εν λόγω κύριοι είναι και υπέρ της κτηνοβασίας. Δηλαδή την προβατίνα ρε μάγκες πως σκοπεύετε να την εντάξετε στο κόλπο; Θα τη ρωτήσετε πρώτα με ένα "μπεεεε"; μπορει οι ανθρωποι του κομματος αυτου να ειχαν καποιες εξαιρετικες πολιτικες ιδεες και κατευθυνσεις, αλλα απο την αλλη ειναι δυνατον να ερχεται να μιλαει για παιδοφιλια? Είναι δυνατόν...είτε μας αρέσει ή όχι, είναι δυνατόν. Και ξαναλέω πως ο εκάστοτε άμεμπτος δικαστής προτιμά να έχει τις νομικές πλάτες για να τους χώσει μέσα, όταν μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία επιθυμεί την αποπομπή τους. Εκτός κι αν το κάνουν σκοπίμως, προκειμένου να τους βγάλουν από τα λαγούμια τους.
Forensick Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Γιατί μπερδευόμαστε αναίτια βρε παιδιά; Μιλάς φίλε Forensick με όρους που εναπόκεινται στην υποκειμενική οπτική του καθενός...ηθικό...φυσιολογικό...κοκ. εδω ειναι η μονη διαφωνια μας. μπορει το συνταγμα να εχει καποιους απαραδεκτους νομους κλπ, αλλα εςδω μιλαμε για καποιο αλλο θεμα. μιλαμε για κατι που ισχυει. ενα παιδακι 12 χρονων δεν ξερει τι του γινεται σεξουαλικα. δεν ξερει πως γινεται και δεν ξερει γιατι γινεται. επισης, σε τετοια ηλικια ο μεσος ορος των παιδιων εχει περιορισμενη αντιληψη οσων αφορα καποια θεματα και ιδιαιτερα της σεξουαλικοτητας. μονο και μονο το οτι δεν εχει το αισθημα του κινδυνου ειναι μεγαλο πραγμα. το οτι δεν ξερει οτι μπορει να κολλησει ενα καρο αρθενειες ειναι μεγαλο πραγμα. επισης μην ξεχναμε πως η ιδια η φυση εχει κατα καποιο τροπο καθορισει το απο ποτε και μετα ενας ανθρωπος μπορει να συμμετασχει στην παραγωγικη διαδικασια(εκτος αν υπαρχει καποιος που εχ@νε απο τα 8 του:-P). αυτη ειναι η ενσταση μου. καλα ολα αυτα που λες και συμφωνουμε, αλλα αυτο με την παιδοφιλια δεν μπορω να το καταλαβω. ειναι λοιπον δυνατον να αφηνεις καποιους να πρεσβευουν αυτες τις ιδεες επισημα και μεσα απο κομμα, απο την στιγμη που αυτο αντιβαινει πολλα πραγματα και κυριως το οτι στην ουσια εκμεταλλευσε καποιον ο οποιος 1)δεν ξερει τι σημαινει αυτο το πραγμα και 2) δεν εχει την πνευματικη αναπτυξη ωστε να μπορεσει να κρινει ?
blueviper Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 εδω ειναι η μονη διαφωνια μας...αυτη ειναι η ενσταση μου. καλα ολα αυτα που λες και συμφωνουμε, αλλα αυτο με την παιδοφιλια δεν μπορω να το καταλαβω. Μα γιατί συνεχίζουμε να απαξιώνουμε τη δύναμη των δημοκρατικών θεσμών και μέσων προς επικράτηση των ιδεών; Όσο διαθέτεις την επιστημονική κοινότητα στο πλευρό σου και τις έρευνες των αρμοδίων που επικυρώνουν τα συμπεράσματα που εκφράζεις, δεν έχεις να φοβηθείς κανένα τέτοιο κόμμα. Όσο πολεμάς τα έωλα επιχειρήματά τους με πειστικό και στιβαρό τρόπο, τόσο τους μηδενίζεις τη βάση της επιρροής τους. Κι αυτό είναι χρήσιμο που συμβαίνει με εστιασμένα τα φώτα κι όχι διά της απαγόρευσης και φίμωσης, όταν μιλάμε για ιδέες (ακόμα και ανίερες ή διαστροφικές). Υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από τον καταποντισμό τους μέσα από τη λαϊκή κυριαρχία; Μα μιλάμε για την υπέρτατη νίκη της δημοκρατίας. Μιας δημοκρατίας που δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, όσο εμπιστεύεται τη δυναμική της, το πολιτικό αισθητήριο των ατόμων που τη συναποτελούν και την παιδεία που τους παρέχει η επίσημη πολιτεία. ειναι λοιπον δυνατον να αφηνεις καποιους να πρεσβευουν αυτες τις ιδεες επισημα και μεσα απο κομμα, απο την στιγμη που αυτο αντιβαινει πολλα πραγματα και κυριως το οτι στην ουσια εκμεταλλευσε καποιον ο οποιος 1)δεν ξερει τι σημαινει αυτο το πραγμα και 2) δεν εχει την πνευματικη αναπτυξη ωστε να μπορεσει να κρινει ? Συμφωνούμε στο περιεχόμενο...διαφωνούμε στον τρόπο αντιμετώπισης του φαινομένου.
Forensick Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Μα γιατί συνεχίζουμε να απαξιώνουμε τη δύναμη των δημοκρατικών θεσμών και μέσων προς επικράτηση των ιδεών; Όσο διαθέτεις την επιστημονική κοινότητα στο πλευρό σου και τις έρευνες των αρμοδίων που επικυρώνουν τα συμπεράσματα που εκφράζεις' date=' δεν έχεις να φοβηθείς κανένα τέτοιο κόμμα. Όσο πολεμάς τα έωλα επιχειρήματά τους με πειστικό και στιβαρό τρόπο, τόσο τους μηδενίζεις τη βάση της επιρροής τους. Κι αυτό είναι χρήσιμο που συμβαίνει με εστιασμένα τα φώτα κι όχι διά της απαγόρευσης και φίμωσης, όταν μιλάμε για ιδέες (ακόμα και ανίερες ή διαστροφικές). Υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από τον καταποντισμό τους μέσα από τη λαϊκή κυριαρχία; Μα μιλάμε για την υπέρτατη νίκη της δημοκρατίας. Μιας δημοκρατίας που δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, όσο εμπιστεύεται τη δυναμική της, το πολιτικό αισθητήριο των ατόμων που τη συναποτελούν και την παιδεία που τους παρέχει η επίσημη πολιτεία. [/quote'] απο αυτη την αποψη, συμφωνουμε.
nontasg Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Εγώ πάντως πιστεύω ότι οι σεξουαλικές διαστροφές του καθενός δεν πρέπει να αποτελούν βασικό κριτήριο γιο το αν θα του επιτραπεί να φτιάξει κόμμα ή όχι....Άλλο το ένα,άλλο το άλλο.Εξάλλου ο κάθε πολίτης έχει μυαλό και σκέφτεται,δεν θα πάει να ακολουθήσει τον οποιονδήποτε τυχόντα προωθεί κάποιες παράλογες ιδέες...Και σε τελική ανάλυση,όποιος είναι αντίθετος με τις απόψεις κάποιου ιδρυτή κόμματος δε ψηφίζει το κόμμα του και τελειώνει το πανηγύρι....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.