Ather Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Γεια σας. Έχω βάλει πρόσφατα το gentoo με περιβάλλον gnome. Το πρόβλημα που έχω είναι στα filenames με Ελληνικούς χαρακτήρες. Συγκεκριμένα ενώ μπορώ να βάλω ελληνικό όνομα σε ένα από τα στοιχεία του gnoome (για παράδειγμα το computer στην επιφάνεια εργασίας να το ονομάσω ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ) δεν μπορώ να ονομάσω ή να φτιάξω ή να δω αρχείο με τίτλο ελληνικούς χαρακτήρες. Αν για παράδειγμα πάω να φτιάξω φάκελο με ελληνικούς χαρακτήρες μου βγάζει αυτό το μήνυμα: ¨The item could not be renamed, The name ... is not valid...." Διάβασα αυτό το άρθρο http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=149957&highlight=filenames αλλά δεν μπόρεσα να βοηθηθώ. Καμία ιδέα; 1)Ελληνικά κείμενα μπορώ να γράψω να διαβάσω ακόμη και σελίδες από το web. 2)Στο mount βάζω επιλογές για nls, (αν και στο reiserfs δε χρειάζεται κάτι τέτοιο αφού δεν υπάρχει, με ls για παράδεγειγμα μπορώ να δω ελληνικά αρχεία). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 TrueType fonts έχεις βάλει; Δοκίμασε το. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ather Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Έχω διαλέξει bitstream vera san λογικά αυτό πρέπει να είναι TTF αφού έχω κάνει emerge ttf-bitstream-vera. Μήπως θα έπρεπε να βλέπω κάτι άλλο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Εγώ σε Archlinux που είχα κάτι τέτοια μικροπροβλήματα έβαλα MS True Type Fonts και λύθηκαν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ather Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Μπα τίποτα... Κουφό έ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Άνοιξε το /etc/profile. Κάτω-κάτω πρόσθεσε τη γραμμή: > export G_BROKEN_FILENAMES=1 Restart και δοκιμή ;-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ather Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Το δοκίμασα και 1 και 0... ακόμη τίποτα!!! 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006 ΏΡΑ 21:05 Τελικά το βρήκα στο profile υπάρχει (δεν υπάρχει στο κείμενο... αλλά γενικά υπάρχει) η μεταβλητή G_FILENAME_ENCODING θέτοντας την τιμή UTF-8,ISO-8859-7,CP1253,CP737 (το G_BROKEN_FILENAMES=1 είναι το default που είχε το σύστημά μου) βλέπει κανονικά τα αρχεία. Τη διαφορά την έκανε σίγουρα το ISO-8859-7. Τις άλλες τιμές τις έβαλα έτσι για να υπάρχουν μια και είναι τζάμπα Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.