Προς το περιεχόμενο

Καταραμένο dsl modem

Trapper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πήρα για pc φίλου την προσφορά που είχε κάνει η 4net (το dsl in a box) μέσα στην οποία συμπεριλαμβανόταν και ένα μόντεμ: το Crypto F-200. Πάω λοιπόν, να το συνδέσω με το pc (ένα παμπάλαιο που φοράει Windows 98, second edition) αλλά τπτ. Δεν μου εμφανίζει το κλασσικό μήνυμα ότι εντοπίστηκε νέα συσκευή αν και από το device manager μου το βρίσκει και λέει unknown adsl device. Προσπαθώ να περάσω από εκεί τους drivers (είναι μέσα σε cd), αλλά μου λέει ότι δεν βρίσκει κατάλληλους. Το ίδιο και από την προσθήκη νέου υλικού αλλά και χειροκίνητα από το cd, όπου όταν κάνω διπλό κλικ στα εικονίδια δεν ανοίγουν... Καμία βοήθεια;

ΥΓ. Ξέρει κανείς κάποιο τηλέφωνο επικοιωνίας με την τεχνική υποστήριξη της Crypto, γιατί φαίνεται πως το κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκιμασε να περασεις νεωτερους οδηγους για την μητρικη σου και αν δε στρωσει δοκιμασε να του κανεις και BIOS Update. Πιστευω θα σου λυθει μετα το προβλημα...

Οκ, ευχαριστώ πολύ. Θα το δοκιμάσω και θα σας ενημερώσω.

ΥΓ. Ξέρεις κάποιο προγραμμα που θα μου δείξει ποια μητρική έχει το παλικάρι και ποιο bios πρέπει να κάνω update?

a.dokimase to modem se allo mixanima na deis an anagnorizetai kanonika dioti isos einai provlima tou modem.b.bres to manual tis mitrikis i kai poles fores pano stin mitriki ine printed to montelo.an einai kapoio asus dinei mesa sto cd programma gia live update mesa apo ta windows.3.perna tous new drivers pou exei i forthnet sto site sinithos pezoun pio eukola.4.an me ola auta den kaneis tipota sto telos to pigeneis stin crypto kai ite plironeis diafora ite poles fores xoris diafora sto allazoun me crypto f320 pou ine router kai exei kai ethernet.poios exei win98 akoma....

Λοιπόν, δοκίμασα το μόντεμ στο δικό μου μηχάνημα και δουλεύει μια χαρά. Οπότε φταίει κάτι άλλο. Σκοπεύω να κάνω update στους drivers και στο bios της μητρικής αλλά είναι αρκετά παλιό μοντέλο και δεν μπορώ να βρω άκρη. Μήπως ξέρει κανείς σας που μπορώ να τους βρω; Τα στοιχεία της μόμπο είναι τα εξής:

System Model

Compaq Deskpro EP/SB Series

System Serial Number: 8915CNS20035

Asset Tag: 8915CNS20035

Chassis Serial Number: 8915CNS20035

Main Circuit Board b

Board: Compaq 041Ch

Serial Number: 8915CNS20035

Bus Clock: 100 megahertz

BIOS: Compaq 686T2 02/08/99

Το ξέρω ότι είναι παμπάλαια αλλά δεν γίνεται να αλλαχτεί το μηχάνημα, αφού αυτός που το έχει είναι μεγάλος άνθρωπος. Καμιά λύση;

Δοκιμασε αν το παρακατω utility εντοπισει την μητρικη σου και σου κανει την αναβαθμιση:

HP System Software Manager

Αν δε παιξει το BIOS που ψαχνεις πρεπει να ειναι εδω:

Software and drivers: Deskpro EP Series 6266

an ola auta den piasoun tote anigeis kouti.apla epidi sinithos ola ta pragmata pou forane to kathe sigkekrimeno pc tis compaq isos an breis to montelo auto opos sou grafei o asmilon na breis kai to bios update tou.alios meta pas se anigma.

Δεν χρειάζεται να ανοίξεις το pc.

Βάζοντας model και serial number στο site της compaq, θα σε οδηγήσει αυτόματα στον φάκελο με τις αναβαθμίσεις για το συγκεκριμένο pc.

Λοιπόν παιδιά τελικά σήμερα κατάφερα επιτέλους να λύσω το πρόβλημα.

Εκανα update τους drivers της μητρικής, το bios και μετά χρησιμοποιήσα και τους νέους drivers του Crypto και όλα μια χαρά. Μάλιστα βοήθησε και η ίδια ιη HP (η ξένη) η οποία απάντησε σε e-mail μου μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας και συγκεκριμένα asmilon, poulinos και ssof.

Thnx.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...