Προς το περιεχόμενο

Προβληματικο σημα απο DVD Player->VCR->TV

apapadak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Εχω συνδεσει το DVD player μου στο VCR μου με SCART και το τελευταιο με την σειρα του στην TV με ομοαξονικο. Καθε DVD που παιζω ομως φαινεται πολυ προβληματικα, του στυλ: στην αρχη ειναι πολυ φωτεινη η εικονα, μετα μαυριζει (2-3 δευτερολεπτα διαρκει αυτο), μετα ξανα το ιδιο, και μετα μαυριζει αρκετα για μερικα δευτερολεπτα και μετα ξαναφωτιζει. Και αυτο συμβαινει συνεχως.

Καποιος μου ειπε οτι χρειαζεται να βαλω ενα converter μεταξυ του DVD player και του VCR (ουσιαστικα θα εχει μια θηλυκη SCART και μια αρσενικη SCART) μιας και πολλα chipsets εχουν αυτη την "πατεντα" για να μην γραφεις κατ'ευθειαν dvd σε video. Καμια ιδεα για το που να βρω τετοιον μετατροπεα(εαν προκειται για αυτο?)

thnx :twisted:

Δημοσ.

Αυτο το φαινομενο ειναι το γνωστο κλειδωμα "Macrovision". Ενας macrovision removal adaptor θα σου κανει τη δουλεια, αλλα δεν ειναι και τοσο φτηνοι. Σε καλα καταστηματα ηλεκτρωνικων ειδων παιζει να βρεις κατι τετοιο. Αλλιως παραγγελεια απ'εξω. Αλλα αυτη η λυση δεν ειναι κατι που θα σου προτεινα αφου υπαρχουν σαφως καλυτερες και φτηνοτερες εως τσαμπα:

Μια απο αυτους (ο καλυτερος) ειναι να κανεις το DVD player σου macrovision free αν αυτο ειναι δυνατο. Σε πολλα αυτο γινεται ειτε με μια απλη ρυθμιση στο κρυφο μενου ειτε με firmware update. Ποιο DVD player εχεις?

Μια αλλη ειναι αν μπορουσες να το συνδεσεις κατευθειαν πανω στην TV με SCART ή με τα γνωστα κιτρινο-ασπρο-μαυρο RCA, δε θα ειχες τετοιο προβλημα (μη μου πεις οτι θες να γραφεις DVD σε VHS!). Υποθετω οτι η TV σου δεν εχει SCART υποδοχη και γι'αυτο το περνας μεσα απο το VCR, σωστα? Αν ναι, ενας αλλος τροπος ειναι να χρησιμοποιησεις ανταπτορα που κανει το SCART ομοαξονικο και να συνδεσεις σε αυτον με SCART τις 2 συσκευες σου και μετα να πηγαινει το ομοαξονικο στην TV. Λογικα ενας τετοιος ανταπτορας θα κοστιζε λιγοτερο απο ενα macrovision removal.

Δημοσ.
Αυτο το φαινομενο ειναι το γνωστο κλειδωμα "Macrovision". Ενας macrovision removal adaptor θα σου κανει τη δουλεια' date=' αλλα δεν ειναι και τοσο φτηνοι. Σε καλα καταστηματα ηλεκτρωνικων ειδων παιζει να βρεις κατι τετοιο. Αλλιως παραγγελεια απ'εξω. Αλλα αυτη η λυση δεν ειναι κατι που θα σου προτεινα αφου υπαρχουν σαφως καλυτερες και φτηνοτερες εως τσαμπα:

Μια απο αυτους (ο καλυτερος) ειναι να κανεις το DVD player σου macrovision free αν αυτο ειναι δυνατο. Σε πολλα αυτο γινεται ειτε με μια απλη ρυθμιση στο κρυφο μενου ειτε με firmware update. Ποιο DVD player εχεις?

Μια αλλη ειναι αν μπορουσες να το συνδεσεις κατευθειαν πανω στην TV με SCART ή με τα γνωστα κιτρινο-ασπρο-μαυρο RCA, δε θα ειχες τετοιο προβλημα (μη μου πεις οτι θες να γραφεις DVD σε VHS!). Υποθετω οτι η TV σου δεν εχει SCART υποδοχη και γι'αυτο το περνας μεσα απο το VCR, σωστα? Αν ναι, ενας αλλος τροπος ειναι να χρησιμοποιησεις ανταπτορα που κανει το SCART ομοαξονικο και να συνδεσεις σε αυτον με SCART τις 2 συσκευες σου και μετα να πηγαινει το ομοαξονικο στην TV. Λογικα ενας τετοιος ανταπτορας θα κοστιζε λιγοτερο απο ενα macrovision removal.[/quote']

Μετα απο σχετικο ψαξιμο καταληγω και εγω στο ιδιο συμπερασμα οποτε εχεις δικιο. Οντως η TV μου εχει μονο ομοαξονικο γιαυτο και χρειαζεται να το περναω μεσα απο το VHS (και βεβαια ΔΕΝ θελω να γραψω DVD σε VHS! :mrgreen: )

Αυτο που μου προτειναν σε ενα καταστημα ηλεκτρονικων ειναι να παρω καλωδιο κιτρινο-ασπρο-κοκκινο(το μαυρο που κολλαει??) που καταληγει σε SCART. Οποτε μπαινει το κιτρινο [ας αφησουμε το ασπρο-κοκκινο που (οπως καταλαβα) ειναι για τον ηχο] στο DVD player και το SCART στο VHS. Και απο το VHS φευγει παλι ομοαξονικο για TV. But, alas, no luck! Κανει ακριβως το ιδιο. Οποτε πανε τα 5 ευρωπουλα για το καλωδιο ! Θα δοκιμασω και την δικια σου λυση να δω αν παιζει αρκει να βρω τετοιον ανταπτορα. To DVD player μου ειναι το Sony DVP NS-33 και θα δοκιμασω μηπως βρω κατι που να το κανει Macrovision-free μεσω firmware. ΕΛΕΟΣ ΔΛΔ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ DVD SE VHS! (υπαρχει το DVD-Decrypter σε PC γι'αυτο :twisted: )

Δημοσ.
κιτρινο-ασπρο-κοκκινο(το μαυρο που κολλαει??)

Ναι κοκκινο ηθελα να πω, απλα αντι για ασπρο παιζει να εχεις μαυρο.

Οποτε πανε τα 5 ευρωπουλα για το καλωδιο !

Καλα ποιος ήλιθιος σου ειπε οτι θα ξεφωρτωθεις το macrovision ετσι? Αλλη φορα να ρωτας εδω πρωτα ;)

Το macrovision δεν επηρεαζει τηλεορασεις παρα μονο VCR, οποτε αν παρακαμψεις το Video δε θα εχεις προβλημα. Γι'αυτο σου προτεινα να συνδεσεις απευθειας το DVD με την TV.

To DVD player μου ειναι το Sony DVP NS-33 και θα δοκιμασω μηπως βρω κατι που να το κανει Macrovision-free μεσω firmware.
Χμ, δυσκολο, δε ξερω να σου πω για το συγκεκριμενο μοντελο, αλλα μαλλον δε παιζει κρυφο μενου αφου ειναι SONY η οποια υποστηριζει τα κλειδωματα παντως ειδους μετα μανιας. Οποιος ξερει περισσοτερα για το συγκεκριμενο μοντελο (ο zavlakas θα ξερει, δες και το forum του http://dvd.stuff.gr/forum/index.php) θα μπορουσε να σε διαφωτισει καλυτερα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...