Προς το περιεχόμενο

Excell και ±

Bakxos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα. νομιζω απο τον τιτλο μπορειτε να καταλαβετε τι εννοω. Υπαρχει καμια εντολη ή συναρτηση στο excell να ωστε να μπορω να γραψω πχ: 150±10. Εχω βρει να το κανω με εισαγωγη συμβολου αλλα επειδη μετα θελω να κανω και αλλες πραξεις με τη συμμετοχη του παραπανω κελιου δεν βολευει. Υπαρχει λυση?

ευχαριστω.

Δημοσ.

Πως εννωείς να "κάνεις πράξεις" με το 150±10 ?

Δηλαδή αν στο Α1 καταφέρεις και γράψεις (πχ με το τρόπο που λες) 150±10

τι περιμένεις να σου δώσει το 2*Α1 ?

Αν εννωείς να κάνεις πράξεις με σφάλματα τότε το καλύτερο που έχεις να κανεις είναι να βάλεις σε άλλο κελί την τιμή (150) και σε άλλο το σφάλμα (10), και να κάνεις πράξεις κατά τα γνωστά στη μεταφορά σφαλμάτων

Δημοσ.

ευχαριστω φιλε καταλαβα μαλλον δεν γινετε. αλλα αθτο που λεω εχει ως εξης. Α1=150 Α2=10 θελω στο Α3 να εμφανιζεται το 150±10.

Δημοσ.

αυτο εξηγω φιλε μου οτι θελω αν γινετε να εμφανιζεται 150±10. γιατι ειναι και θεμα παρουσιασης.

ευχαριστω

Δημοσ.

Παιδια αλλη ερωτηση για το excell. εστω οτι εχω τιμες στα κελια που κυμαινονται γυρω απο το μεσω ορο. πχ. Α1:Α5 10,11,9,8,12 και βρισκω τον μεσο ορο οπως και την standard deviation. Εστω οτι θελω να κανω την ιδανικη γραφικη παρασταση δηλαδη να κανω την ιδανικη γραμμη που θα περναει αναμεσα στις τιμες ή καποιες θα ειναι πανω σε αυτην. πως μπορω να το κανω? ευχαριστω

ειμαι ασχετοσ το ξερω αλλα προσπαθω να μαθω.

Δημοσ.

Αν καταλαβα καλα θελεις απλα να κανεις την γραφικη παρασταση δυο μεγεθων. Δηλαδη εχεις καποιες τιμες για το χ και καποιες για το ψ και θελεις το excel να προσαρμοσει την καλυτερη ευθεια.

Επειδη δεν το εχω μπροστα μου το excel δεν θυμαμαι ακριβως τα ονοματα των εντολων αλλα πιστευω οτι θα καταλαβεις... Απλα πατας στο κουμπακι που εχεις στην μπαρα για γραφικη παρασταση (insert chart ή insert graph) κ διαλεγεις XY Scatter. Αφου το παλεψεις λιγο εκει κ βαλεις σωστα τις τιμες χ και ψ θα σου βγει ενα γραφημα με μονο τα σημεια. Κανεις δεξι κλικ στα σημεια κ πατας properties.

Στα properties θα βρεις καποιο πεδιο που θα μιλαει για εφαρμογή καποιας καμπυλης στα σημεια σου και ουσιαστικα σε ρωταει αν θες να ειναι 1ου βαθμου (linear) 2ου (exponential) κτλ.

Εσυ διαλεγεις το 1ου και εχεις την ευθεια που θες. Καπου εκει υπαρχει επισης επιλογη που αν θες σου εμφανιζει και τον τυπο της εξισωσης ψ=αχ+β ωστε αν χρειαζεσαι να βρεις κ αλλα σημεια

Παλεψε το λιγο και θα το βρεις ... ελπιζω να βοηθησα λιγο για αρχη... αν χρειαστει ξαναρωτας

Δημοσ.

Γιατί τι το θες ?

Θέλεις να λύσεις μήπως καμια δευτεροβάθμια εξίσωση

και να εμφανίζει τον τύπο διεξαγωγής των ριζών ?

Έτσι κατάλαβα γιατί μόνο στην δευτεροβάθμια εξίσωση έχει "±"

Δημοσ.

Λοιπον εχω κανει κατι πειραματα και εχω βγαλει κατι αποτελεσματα. ειναι 12 μετρησεις. βρισκω τον μεσο ορο και μετα την standard deviation. και επειδη θελω να εμφανιζω το αποτελεσμα 150±10 ετσι ρωτησα μηπως υπαρχει κατι. επισης αυτο που ρωταω στο αλλο θεμα με βοηθησε αρκετα ο φιλος παραπανω. ωστοσο θελω ακομη πολλα να κανω. θα ρωταω βεβαια και ψαχνω να βρω κατι για να σας δειξω πως θελω να το παρουσιασω.

ευχαριστω.

Δημοσ.

an theleis na emfaniseis 150+-10 mporeis apla na oriseis to keli san keimeno kai na min kanei tin praksi... alla nomizw oti kati den exw katalavei kala i kati den pas na kaneis kala!!

Δημοσ.

Παιδια θελω να κανω κατι σαν και αυτο που ειναι στην εικονα. οπως βλεπετε τα erros bar σε καθε σημειο ειναι διαφορετικο. αυτο θελω να κανω κι εγω.

καμια ιδεα βοηθεια please.

ευχαριστω.

post-35762-129062935218_thumb.jpg

Δημοσ.

Παιδια επιλεγω χy scatter αλλα στον αξονα χ αντι να μοθ εμφανιζει αυτα που του δινω σε καποια κελια και τα οποια ειναι κειμενο μου βγαζει κατι δικα του νουμερα που στην ουσια ειναι ποσες μετρησεις ειναι. πως μπορω να το κανω να εμφανιζει αυτο που θελω? το προβλημα υπαρχει μονο οταν επιλεγω χy scatter. καμια βοηθεια

Δημοσ.
Παιδια επιλεγω χy scatter αλλα στον αξονα χ αντι να μοθ εμφανιζει αυτα που του δινω σε καποια κελια και τα οποια ειναι κειμενο μου βγαζει κατι δικα του νουμερα που στην ουσια ειναι ποσες μετρησεις ειναι. πως μπορω να το κανω να εμφανιζει αυτο που θελω? το προβλημα υπαρχει μονο οταν επιλεγω χy scatter. καμια βοηθεια

Για εξηγησε το λιγο παραπανω αυτο που θες ... γιατι αυτο που σου βγαζει ειναι λογικο αν σκεφτεις οτι ζητας να κανει γραφικη παρασταση καποιων μεγεθων (αυτο ειναι το ΧΥ Scatter). Επομενως δεν μπορει το Χ σου, να αλλαζει μεγεθος (δηλ. λεξη) σε καθε τιμη του Υ, ουτε το excel μπορει να δεχτει οτι το μεγεθος Χ παιρνει τιμες που ειναι λεξεις γιατι προφανως δεν σχηματιζεται Χ,Υ ζευγος τιμων.

Μηπως σου χρειαζεται καποιος αλλος τυπος γραφηματος? πχ καποιο με μπαρες?

Πιστευω να καταλαβα σωστα αυτα που λες γιατι αν εννοεις κατι αλλο ακυρα τα παραπανω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...