Sta Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Καλησπέρα σας, Δυστυχώς δέχτηκα κλήση για παράνομη στάση στο (απαράδεκτο) λιμάνι της Ραφήνας, όπου δε βρίσκεις να παρκάρεις ακόμα και να πληρώνεις. Τα ερωτήματα τα εξής δύο: 1) Στην κλήση λέει ότι μπορείς να πληρώσεις στα ΕΛΤΑ η στο ταμείο του Δήμου της περιοχής όπου γράφτηκε η κλήση, να υποθέσω σε οποιαδήποτε ΕΛΤΑ έτσι; 2) Αν δεν πληρώσω την κλήση στο χρονικό διάστημα που προβλέπεται, ποιές είναι οι συνέπειες; Ευχαριστώ και εύχομαι να μην συμβεί σε κανέναν μιας και είναι άσχημο να γυρνάς απο διακοπές και να αντιμετωπίζεις αυτή την κατάσταση.
Pablo_Hasan Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 2) νομιζω παει χρεος στο δημοσιο ταμειο και σου ερχεται με την εφορεια + προσαυξησεις
milki Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Άμα δεν την έχεις υπογράψει πάει στην εφορία χωρίς προς αύξηση !άμα την έχεις υπογράψει και δεν θα πληρώσεις θα σου έρθει δικαστήριο και διπλασιάζετε! Και Την πληρώνεις σε οποίο ελτα θέλεις!
danton Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Οι κλήσεις για παράνομη στάθμευση δεν οδηγούν σε δικάσιμο και φυσικά δεν την έχει υπογράψει αφού το όχημα ήταν παρκαρισμένο και ο ίδιος σε διακοπές. Αν δεν πληρωθεί, όπως είπε ο Pablo hasan περνά στην εφορεία. Η διορία που έχεις λόγω του οτι πρόκειται απλά για παρκάρισμα είναι μεγαλύτερη από τις 10 ή 15 μέρες που γράφει η κλήση αλλά με επιφύλαξη σου λέω οτι μετά δεν πρέπει να πληρώνετε στα ΕΛΤΑ, αλλά μόνο στο ταμείο του δήμου. Για περισσότερες πληροφορίες πάρε στο 210528400, διεύθυνση τροχαίας Αττικής.
milki Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Ναι ο άνθρωπος ήταν διακοπές και δεν το ήξερε! Αλλά μου έχει τύχει να έχω παρκάρει παράνομα και την ώρα που έγραφε κλήση ο μπάτσας και εννοείται επειδή ήταν καλός με έβαλε να την υπογράψω! Οπότε ήταν δικάσιμη άμα δεν πλήρωνα! Και το σωστό είναι να πάρεις την τροχαία οπός είπε ο danton!
Sta Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Θα την πληρώσω τώρα να τελειώνω. Απαράδεκτο πάντως σε τόσο μεγάλο λιμάνι και να μη βρίσκεις πουθενά πάρκιν και δεν εννοώ δωρεάν βέβαια. Όλοι οι δρόμοι είναι τίγκα στα απαγορευτικά και εκείνο δυστυχώς μου ξέφυγε.
Mamra Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 αγαπητε Sta και υπολοιποι το να περασεις με κοκκινο ειναι πλημμελημα και τιμωρειται απο το νομο. αν δεν επιθυμεις να πληρωσεις πας σε τακτικη δικασιμο οπου μπορεις και να αθωωθεις.αν δεν πληρωσεις το προστιμο και δεν παρουσιαστεις στο δικαστηριο τα προστιματα μπαινουν στην εφορια με προσαυξηση. το ιδιο ισχυει και με αλλες παραβασεις του ΚΟΚ.... το να σταθμευσεις παρανομα δεν ειναι ποινικο αδικημα. δεν ειναι πταισμα πλημμελημα η κακαουργημα. επομενως δεν δικαζεται!ο αστυνομικος επιβαλλει διοικητικο προστιμο για την σταθμευση. παραπονα μπορεις να κανεις μονο στον διοικητη της υπηρεσιας. τα αντιγραφα των σταθμευσεων απο το μπλοκακι του αστυνομικου μετα απο δεκα μερες αποστελλονται στο δημο, της περιφερειας του οποιου, εγινε η παραβαση, Στη προκειμενη περιπτωση στο δημο ραφηνας. Αν εσυ δεν πληρωσεις τη σταθμευση σε κυνηγαει ο δημος ραφηνας ωστε να πληρωσεις το προστιμο! οι σταθμευσεις ΔΕΝ πανε εφορια ΔΕΝ παιρνουν προσαυξηση ΔΕΝ δικαζονται! εξαρταται απο την πρακτικη του καθε δημου τι κανει με αυτους που χρωστανε λεφτα απο παρανομες σταθμευσεις! σε ακραιες περιπτωσεις μπορει να διορισει δικαστικο κλητηρα να ψαξει στο υποθηκοφυλακιο και να στειλει κατασχετηριο στο σπιτι σου εχοντας βρει τα περιουσιακα σου στοιχεια! οποτε τοτε τρεχεις να πληρωσεις το χρεος σου στο δημο καθως και τα δικαστικα εξοδα του κλητηρα.... στις περισσοτερες περιπτωσεις ομως ο δημος δεν κηνυγαει ετσι για τα προστιμα και απλως στελνει ψαρωτικες επιστολες σπιτι για πληρωμη η πολυ πιθανον να μη σε ενοχλησει και καθολου! μπορεις να πληρωσεις απο οποιοδηποτε ελτα... αν δε πληρωσεις σου εξηγησα παραπανω τι γινεται! η αποφαση δικη σου!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 αγαπητε Sta και υπολοιποιτο να περασεις με κοκκινο ειναι πλημμελημα και τιμωρειται απο το νομο. Πταίσμα. αν δεν επιθυμεις να πληρωσεις πας σε τακτικη δικασιμο οπου μπορεις και να αθωωθεις.αν δεν πληρωσεις το προστιμο και δεν παρουσιαστεις στο δικαστηριο τα προστιματα μπαινουν στην εφορια με προσαυξηση. Και στο δικαστήριο να πας, 'τρως' μια προσαύξηση 98% υπέρ του Δημοσίου...
giorgos_k Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Εγώ στα ΕΛΤΑ που πήγα να πληρώσω μια τελείωσα τσακα-τσακα! Κάποιο αστέρι μου είχε πει ότι το διπλοπαρκάρισμα έγινε αυτόφωρο, ισχύει?
sniper_206 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Paredwse να σε ρωτήσω κάτι; Με είχε γράψει η δημοτική αστυνομία πριν από κανά χρόνο για παράνομο παρκάρισμα αυτοκινήτου σε χώρο για μηχανάκια γύρω στα 60 € αν θυμάμαι καλά αλλά δεν την έχω πληρώσει. Επιπροσθέτως έχω φύγει από την πόλη γιατί τελείωσα το φοιτητηλίκι μου εκεί και η άδεια του αυτοκινήτου μου είναι στο όνομα της μητέρας μου. Μήπως γνωρίζεις να μου πεις τι συνέπειες μπορεί να έχω; Η κλήση της δημοτικής απ'όσο ξέρω έχει διαφορετικές παραμέτρους απ'ότι της τροχαίας. Σωστά;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Αν θυμάμαι καλά (δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα) η κλήση πιθανότατα θα πάει στην εφορία και να γίνει η είσπραξη από εκεί. Προφανώς θα πάει στη ΔΟΥ όπου ανήκει η μητέρα σου, αφού βρίσκουν το όνομα του κατόχου από τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. (έχω καμιά 15αριά κλήσεις από την Κέρκυρα, όταν έμενα εκεί - δεν ξέρω τι να τις κάνω, έχουμε κανά γνωστό στο Δήμο Κερκυραίων;...)
sniper_206 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Προτείνω να τις φυλάξεις στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου όπως κι εγώ Τις κάνω συλλογή, είχα και μία από ραντάρ αλλά ήταν της τροχαίας και την πλήρωσα... Απ'όσο ξέρω της δημοτικής πληρώνονται μόνο στο δήμο στον οποίο ανήκουν και σιγά μην τρέχω τώρα εγώ στο Ηράκλειο για να πληρώσω κλήση ενός χρόνου...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Έχω την εντύπωση ότι οι δήμοι έχουν πλέον 'συνδεθεί' με τις ΔΟΥ και τις στέλνουν εκεί για πληρωμή.
milki Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 καλα τα ειπες παρεδωσε! γιατι οι δημοι εχουν συνδεθει με τις ΔΟΥ πλεον
kosko42 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 παιδια της κλησεις σας πρεπει να τις πληρωσετε ειτε στην ωρα σας δηλαδη σε 10 με 15 ημερολογιακες μερες ειτε αν περασει το χρονικο αυτο περιθωριο στη δου της περιοχης σας επισης μπορειτε να γραψετε πανω στην κληση επιφιλασσομαι για καθε νομιμο δικαιωμα να την υπογραψετε και να πατε διακστηριο οπου και τις περισσοτερες φορες επερχεται αθθωση αλλα οχι παντα και αν δεν αθθωθητε σκαει το προστιμο με προσαυξησει συν δικαστικα εξοδα συν συν συν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.