Προς το περιεχόμενο

startup - πρόβλημα...

mangelis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο χρόνος εκκίνησης του συστήματός μας, μας είναι σε όλους -λίγο πολύ-γνωστός. Έτσι χτές εντυπωσιάστηκα όταν πολύ νωρίτερα απ' το "κανονικό" είδα ακίνητο τον κέρσορα και χωρίς την κλεψύδρα!

Αναζήτησα τον iexplorer: αντέδρασε εκαιρετικά άμεσα. Το ίδιο και η Έναρξη, αναζητώντας έναν διαχειριστή Password. Ήταν φανερό ότι κάτι είχε αλλάξει...

Κοίταξα στο startup, όπου είδα το Panda (ευτυχώς) και τον messenger (αλοίμονο!). Τίποτα άλλο!!! Μάλιστα έλλειπε το βέλος αυξομείωσης της συγκεκριμένης μπάρας αφού πια δεν χρειαζόταν...

Άνοιξα την διαχείριση και άρχισα να ψάχνω. Πολλές (οι περισσότερες) απ' τις εγγραφές εκεί δε μου λένε απολύτως τίποτα. Αναγνωρίζω όμως κάποιες εφαρμογές και τις βρήκα εκεί (!): ένα download manager, ένα postit, το τηλεκοντρόλ, ένα printscreen, και ένα deskpin. Όταν μάλιστα "χτύπησα" το postit από τα προγράμματα, με ενημέρωσε πως τρέχει ήδη. Λογικό, σύμφωνα με ότι είχα δεί... Οπότε;

Βέβαια τα προγράμματα δεν έτρεχαν και "απλά" δεν φαίνονταν. Αυτό δεν εξηγούσε άλλωστε την "αστραπιαία" εκκίνηση (τι μου θύμισε...) και γι' αυτό άλλωστε το λόγο κοίταξα καλύτερα την καρτέλλα και βρήκα πως το σύνολο των διαδικασιών ήταν 58, όταν θα "έπρεπε" να είναι 77! Άρα πρόβλημα... Κάτι είχε αλλάξει. Όμως τι; Τι είχα χάσει; Τι μου κόστιζε σε σταθερότητα, ασφάλεια, λειτουργικότητα. Δεν ξέρω...

Ζήτησα επανεκκίνηση. Το σύστημα άνοιξε με τον ίδιο τρόπο.

Και έτσι ξαφνικά, μέσα στο αδιέξοδό μου τερμάτισα τον explorer και τον άνοιξα ξανά... Και τότε άρχισαν να εμφανίζονται σιγά-σιγά τα εικονίδια των εφαρμογών (που σας προανέφερα). Όμως τότε θυμήθηκα κι άλλα που βέβαια δεν παρουσιάστηκαν. Την οθόνη (διαχείριση φοράς του desktop), τον εκτυπωτή, το winzip... Άλλωστε το σύνολο των διεργασιών δεν είχε αυξηθεί.

Έκανα επαναφορά. Τίποτα. Το πρόγραμμα ήταν αδύνατο να βοηθήσει: δεν είχαν γίνει αλλαγές στο σύστημα. Το μόνο που έγινε, σε αντίθεση με την επαναφορά, ήταν να φορτώσουν ( ή απλά να παρουσιαστούν) κάποια από τα προγράμματα, πέρα δηλαδή απ' το Panda και το messenger. Το σύνολο των διεργασιών παράμενε μικρό...

Τι μου έχει συμβεί; Πόσο σοβαρό είναι; Πως θα βρώ λύση;

Δημοσ.

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου για το λόγο ότι δεν εμφανίζονται οι διεργασίες!

Αλλά αυτό που δεν κατάλαβα είναι που αντιμετώπισες πρόβλημα;;;;

Δημοσ.

Μια από τα ίδια έπαθα κάποια στιγμή και εγώ σε winxp home gr

Μια των ημερών αποφάσισε και το δικό μου να ανοίξει έτσι στα γρήγορα.

Φυσικά δεν άνοιξαν ούτε τα μισά προγράμματα. Δεν λειτουργούσε το πληκτρολόγιο (κάποιες λειτουργίες του) και το ίδιο και το ποντίκι.

Ακόμη δεν άνοιγαν αυτόματα το atnivirus το firewall και άλλα διάφορα.

Εβαλα όσα έπρεπε χειροκίνητα να ανοίγουν με την εκκίνηση.

Πληκτρολόγιο και ποντίκι πρέπει να τα ανοίγω εγώ αφού για να δουλέψουν πρέπει να ανοίξω μια φορά το πρόγραμμα τους από τον πίνακα ελέγχου.

Νομίζω η ζημιά έγινε μετά από κάποιο update. Kαι είναι και νόμιμα τα αναθεματισμένα.

Δημοσ.

Τρέξε λίγο το bootvis της microsoft. Έχω τις αμφιβολίες μου για το ΑΝ έχει ολοκληρωθεί το μπουτάρισμα όταν βλέπεις αυτά που περιγράφεις... Πες του να κάνει και optimize, δε χάνεις τίποτα.

Δημοσ.

Kai emena sto laptop mou se win xp home gr to kanei auto pou kai pou:( Bebaia ekana format meta apo 1 xrono sxedon pou to exo kai ekana setup mono ta basika. Dld prota ola ta win update kai meta tous drivers tou laptop kai tora mia bdomada sxedon den mou to kanei auto. Aaa eixa wmp 11beta kai IE 7 beta 3 tote isos kapio apo ta beta na euthinete gi'auto. Eixe kapios apo esas tpt apo ta beta pou eixa kai ego?

Δημοσ.

Το HotFixQ0306270 (δεν ξέρω τι κάνει) και το wuauclt.exe (αυτόματες ενημερώσεις) είναι δυο απ' τις διεργασίες του συστήματος (τις εντόπισα σε σύγκριση με το φορητό) που δεν φορτώνουν αυτόματα.

Θέλω να πω, όπως και στο πρώτο μου μήνυμα: πως είναι ένα πράγμα οι εφαρμογές που τρέχουν και απουσιάζουν τα εικονίδιά τους απ' το systemtray και άλλο πράγμα η πλήρης κατάργηση διεργασιών του συστήματος (όπως οι παραπάνω).

Για το πρώτο: είναι πρόβλημα, αφού η χρήση κάποιων εφαρμογών είναι αδύνατη. Δεν μπορώ για παράδειγμα να γράψω στα "κίτρινα χαρτάκια", αφού δεν βλέπω το εικονίδιο και αν αναζητήσω "μέσα" την εφαρμογή, μου λέει πως "τρέχει ήδη", πράγμα που είναι αλήθεια!

Για το δεύτερο: Δεν ξέρω στ' αλήθεια τι έχω χάσει. Βρήκα δυο πράγματα, μπορεί να είναι παραπάνω. Ο αριθμός (58 αντί 77, και είμαι κάτι παραπάνω από βέβαιος), είναι ένα δείγμα. Ο χρόνος εκκίνησης, ένα άλλο. Δεν λείπουν μόνο εφαρμογές συστήματος. Εντόπισα για παράδειγμα και το reader της Acrobat, που προφανώς δεν με τιμούσε με το εικονίδιό του!

Τώρα: Τετάρτη ή Πέμπτη, εγκαταστάθηκαν πράγματι updates της Microsoft (δεύτερη Τρίτη του μήνα). Έχει δίκιο ο Wert;

Να πάρω να τους Χ... Πλάκα κάνω!

Το bootvis δε με βοήθησε (δεν ξέρω να το χρησιμοποιώ). Έκανα μόνο το optimize, όμως εδώ που τα λέμε, εγώ δεν έχω ανάγκη πια, γρήγορης εκκίνησης. Φρόντισε το σύστημα από μόνο του!!!

Τέλος beta εφαρμογή που εγκατέστησα τελευταία (αναβάθμιση), ήταν το Earth 4 της Google (!;). Αυτά...

Θα περιμένω, αν έχετε την διάθεση... ευχαριστώ.

Υ.Γ. Η έναρξη, η γρήγορη εκκίνηση, η γραμμή εργασιών, η (περί ου ο λόγος) γραμμή ειδοποιήσεων, είναι όλες μαζί μια εφαρμογή (taskmgr) ή υπάρχει περίπτωση να αναζητηθούν αυτόνομα;

Δημοσ.

Έναρξη, γρήγορη εκκίνηση, γραμμή εργασιών και ειδοποιήσεων ανήκουν όλες στο explorer.exe. Γι' αυτό και αν σκοτώσεις τη διεργασία explorer από τον taskmanager εξαφανίζονται.

Υπάρχουν κάποιοι λόγοι που μπορούν να κολλάνε ένα πρόγραμμα κατά την εκκίνηση για ΠΟΛΥ χρόνο. Και επειδή υπάρχει και μια (λίγο περίεργη βέβαια) σειρά στις υπηρεσίες και τα προγράμματα που ξεκινούν κατά την εκκίνηση, αν μπλοκάρει ένα πρόγραμμα μπορεί να μην τρέξουν άλλα 10 μέχρι αυτό να ξεκινήσει.

Ένα απλουστευμένο παράδειγμα: αν στην εκκίνηση έπρεπε να τρέξουν τα α, β, γ, δ, ε, ζ, η, θ και το δ κολλήσει, θα δεις μόνο τα α, β, γ.

Αυτό φαντάζομαι ότι συμβαίνει, αλλά δεν ξέρω πώς μπορείς να εντοπίσεις το πρόγραμμα που σου κολλάει.

Γι' αυτό και σου έγραψα για το bootvis (όχι δηλαδή για να σου κάνει πιο γρήγορη την εκκίνηση). Λογικά το bootvis δεν έπρεπε να σου κάνει optimize, δεν θα έπρεπε καν να σου εμφανιστεί μετά το reboot, αφού θα έπρεπε να περιμένει μέχρι να φορτώσουν όλα τα προγράμματα από την εκκίνηση.

Κάνε μερικές δοκιμές:

1) Σε safe mode στο κάνει;

2) Αν κάνεις uninstall από την προσθαφαίρεση προγραμμάτων τα πιο πρόσφατα updates ή προγράμματα που εγκατέστησες, διορθώνεται;

3) Αν τρέξεις το msconfig και βγάλεις από τις καρτέλες "Εκκίνηση" ό,τι υπάρχει εκεί, διορθώνεται;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Χάθηκα, αφού έκανα format και ησύχασα (!;).

Ο υπολογιστής μου πήγαινε απ' το κακό στο χειρότερο. Και τι ειρωνεία, αυτό συνέβαινε με "βελτιωμένες" επιδόσεις!

Μέρα τη μέρα, υπηρεσίες του λειουργικού καθίσταντο ανενεργές. Αποτέλεσμα μια παγωμένη οθόνη. Υπήρχε Ποντίκι και πληκτρολόγιο, αλλά το λειτουργικό δεν αποκρίνονταν.

Έκανα επανεκκίνηση από τον πύργο, αλλά μάταια! Το έκλεισα λοιπόν και γω απ' το Power και όταν άνοιξε με κείνο το μήνυμα σφάλματος και με ρωτούσε τι ακριβώς ήθελα να κάνω, δεν έκανε απολύτως τίποτα!

Οπότε;

Ο δίσκος είχε λίγα πράγματα,όχι ασήμαντα, αλλά...

Το σημαντικότερο: είχε αρκετά passwords... Άς είναι...

Βέβαια μου έλειψε και η ψυχραιμία. Ίσως να μπορούσα να σώσω κάποια πράγματα, αφού ήμουν σχεδόν βέβαιος για το χειρότερο...

Ήταν άραγε ιός, ή απλώς ένα λειτουργικό "ταλαιπωρημένο", άραγε από τι;

Τώρα, αναωτιέμαι στην εισαγωγή, γιατί: δεν είχα internet αμέσως μετά την εγκατάσταση του Panda. Έκανε επανεκκίνηση, ενημερώνονταν, έκανε πάλι επανεκκίνηση και λίγο μετά, με ένα μήνυμα με ενημέρωνε πως: οι Βιβλιοθήκες Τηλεπικοινωνιών (LSP) (;), είχαν τροποποιηθεί, έπρεπε λοιπόν να συμφωνήσω στην επανεγκατάστασή τους, για να μπορεί η εφαρμογή να μου παρέχει σε πραγματικό χρόνο προστασία (αλλιώς πως;) και για να μην έχω προβλήματα με το δίκτυο (δηλαδή;). Έκανε αμέσως επανεκκίνηση και έχανα το Internet...

Επειδή μάλιστα αυτά δεν ήταν τόσο σαφή τη στιγμή που συνέβαιναν, δεν είχα Internet και δεν ήξερα γιατί.

Μάλιστα ήμουν συνδεδεμένος, είχε ο φορητός, φαινόμουν κανονικά στον φορέα, αλλά ο iexplorer έβγαζε ένα μήνυμα ότι δεν μπορούσε να ανοίξει αυτή τη σελίδα (όχι δε βρέθηκε ο διακομιστής)...

Τέλος πάντων ταλαιπωρήθηκα αλλά φαίνεται πως τα προβλήματα λύθηκαν! Πως;;;

Δημοσ.

Εγώ πάντος το διατηρώ το σύστημα όπως έχει. Κάποια προγράμματα που όπως είπα δεν ξεκίναγαν πλέον τα έβαλα να ξεκινάν χειροκίνητα.

Πληκτρολόγιο και ποντίκι που έχω το πρόβλημα απλά τα ξεκινάω και αυτά χειροκίνητα.

Καλοκαίρι βλέπετε και δεν υπάρχει χρόνος για φορμάτ και τέτοια. Αν και φορμάτ να κάνω έχω έτοιμο πάλι σύστημα αφού το έχω dual boot συν ένα λινουξάκι κάνω τριπλέτα στον billπορτα....

Πάντος είμαι περίεργος να μάθω και εγώ πως ακριβώς έγινε γιατί είναι η δεύτερη φορά που μου τυχαίνει και σε φρέσκο σύστημα. Μόλις τριών μηνών ήταν και όχι ιδιαίτερα φορτωμένο...

Το λινουξάκι είναι καταπληκτικό δεν λέω αλλά θέλει και αυτό το χρόνο του τον οποίο δυστηχός δεν έχω. :confused: Κρίμα δεν λέω αλλά την θέση του θα την έχει εκεί πάντα για να φοβάται ο bill. :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...