Προς το περιεχόμενο

Λέξεις κλειδιά για μηχανές αναζήτησης

leftezi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάπου είχα διαβάσει παλιότερα αλλά δε θυμάμαι πώς γίνεται.

Κάπου πρέπει να μπούν κάποιες λέξεις κλειδια οι οποίες διευκολύνουν τις μηχανές αναζήτησης να οδηγήσουν τον επισκέπτη στο περιεχόμενο που ψάχνει.

Πρέπει να είναι ένας κώδικας HTML με meta tag ή κάτι τέτοιο που μπαίνει κάπου μέσα στον κώδικα της σελίδας.

Ποιος ξέρει το string του κώδικα και πού ακριβώς μπαίνει;

Αν υπάρχει και άλλος τρόπος και τα 'χω μπερδέψει, μπορείτε να μου πείτε πώς γίνεται;

Δημοσ.

Μπορεί να κάνω λάθος αλλά αυτά δεν έχουν πλέον μεγάλη σημασία, αν έχουν σημασία, για τα bots των search engine.

Η δικιά μου σελίδα βγαίνει αρκετά ψηλά σε σχετικά γενικά queries χωρίς να εχω κανενα meta tag

Δημοσ.

Αν εννοείς τη σελίδα της υπογραφής σου, να σε ρωτήσω τι λέξεις βάζεις στην αναζήτηση (Google) και σε βγάζουν ψηλά;

Γιατί αν βάζεις π.χ. Aerospace με διευκρίνιση "Σελίδες γραμμένες στα Ελληνικά" βρίσκεσαι στην 6η σελίδα από ότι δοκίμασα. Καθόλου άσχημα (από τις 20.000 σελίδες που βγάζει). Ξέρεις πού οφείλεται αυτό ή υποθέτεις περίπου;

Νομίζω ότι το μεγαλύτερο ρόλο παίζει ο χρόνος παρουσίας στο δίκτυο. Όσο πιο πολύ καιρό είναι ανεβασμένη η σελίδα τόσο καλύτερα πάει.

Νομίζω όμως ότι γενικά μια σελίδα χρειάζεται μια ενίσχυση στο ψάξιμο.

Για παράδειγμα κάποιος επισκέπτης μπορεί να χρησιμοποιεί λέξεις αναζήτησης που δεν υπάρχουν στο κείμεινο των σελίδων μου. Μπορώ να υποθέσω κάποιες από αυτές αλλά πώς να τις βάλω;

Δε λέω για κομπογιαννίτικους τρόπους αλλά για θεμιτούς και νόμιμους.

Θα μπορούσα πχ. να βάλω κείμενο σε ίδιο χρώμα με το φόντο (αόρατο) αλλά αυτό εκλαμβάνεται ως spam και προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τις σύγχρονες μηχανές αναζήτησης και σε βάζουν στη μαύρη λίστα.

Γι' αυτό λοιπόν:

Με ποιους σωστούς και νόμιμους τρόπους μπορούμε να διευκολύνουμε την αναζήτηση του επισκέπτη που μας ψάχνει;

Εννοώ να ψάχνει εμάς, όχι άλλα πράγματα και να τον φέρουμε με το ζόρι.

Δημοσ.

Με ποιους σωστούς και νόμιμους τρόπους μπορούμε να διευκολύνουμε την αναζήτηση του επισκέπτη που μας ψάχνει;

Εννοώ να ψάχνει εμάς' date=' όχι άλλα πράγματα και να τον φέρουμε με το ζόρι.[/quote']

Καθημερινή ανανέωση με νέο περιεχόμενο...

Δημοσ.

Νομίζω δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη συνταγή, με βάση τη δική μου εμπειρία θα σου έλεγα απλώς να έχεις καθαρό κώδικα στη σελίδα και φυσικά αυτό που λέει και ο Dr_Michael , συχνή ανανέωση και περιεχόμενο.

Τη δικιά μου σελίδα την βοηθά απ'όσο έχω καταλάβει και η ύπαρξη φόρουμ, βλέπω σχεδόν κάθε μέρα τα msn/google bot μέσα να ψάχνουν τόπικ. Ειναι στο ίντερνετ απο το Μάρτιο και επίσης εχω συμπληρώσει στο google την φόρμα 'submit your website", ίσως να βοηθάει και αυτό.

Μερικά σχετικά γενικά queries όπου βγαίνει σε καλή θεση:

link

link

link

link

link

link

Δημοσ.

Αλλο ρωτησε ο φιλος..

τα meta οντως βοηθανε. Χωρις πολυ αναλυση τα 2 βασικοτερα ειναι:

<meta name=description content ="Η σελίδα του μπλα μπλα">

<meta name=keywords content ="AKtive Systems, μπλαμπλα, μπλαμπλα">

οπου αρχικα περιγραφεις την σελιδα σου και καταδευτερον χρησιμοποιεις καποιες λεξεις κλειδια για αυτην. Δεν εχω χρονο να γραψω πολλα αλλα για να εχεις καλο αποτελεσμα πρεπει οι λεξεις να αντιστοιχουν μεσα στα κειμενα σου και να μην ειναι πανω απο 20.

Τα αλλα μπορεις να τα βρεις μονος σου ευκολα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ aktivesystems, αυτό έψαχνα.

Υποθέτω ότι μπαίνει μεταξύ <head> και </head> του index.html έτσι;

Ή μήπως πρέπει να το βάλω σε όλες τις σελίδες;

ή μήπως καλύτερα (τώρα το σκέφτηκα) μπορεί κάθε σελίδα να έχει τα δικά της meta name (descriptions και keywords);

Δημοσ.

Αν θες δες στο blog μου (το πρώτο link στην υπογραφή μου) έχω ένα tutorial για το πως βελτιστοποιείς ένα site για μηχανές αναζήτησης (ενότητα SEO)

Δημοσ.

Αρκετά κατατοπιστικό το link ευχαριστώ, tbill. Αλλά για πληρέστερη παρουσίαση (κατά τη γνώμη μου) καλά θα ήταν να περιέχει και παραδέιγματα με κώδικα.

Αυτό με τα alt tags στις φωτό και τα title tags στα link μου είχε διαφύγει, καλά που μου το υπενθύμισες. :)

Όμως (απορίες):

1. Αν κατάλαβα καλά, κάθε υποσέλιδο έχει τα δικά του Keywords έτσι; Αυτό πάντως έρχεται σε αντίθεση με αυτά που είπε ο aktivesystems παραπάνω και με μπερδέψατε κάπως. Ποιος έχει δίκιο; :confused:

2. Τα keywords μπαίνουν και στον τίτλο της σελίδας; <title>. Θα φαίνονται διλαδή στην titlebar του browser κανονικά! Δεν το έχω δει και σε πολλά sites αυτό. :-?

Δημοσ.

Η σημασία των metatags ειναι μικρή, του title τεράστια. Κάθε υπο-σελίδο πρέπει να βελτιστοποιείται για 1-2 keywords, κάθε υπο-σέλιδο πρέπει να έχει το δικό του τίτλο και τα δικά του tags (description, keywords).

Ο κώδικας για τα Meta είναι περίπου :

Αν πχ έχεις ένα site για "γιαννιώτικα μπακλαβαδάκια"

><title>Μπακλαβαδάκι από Ιωάννινα</title>
<meta name="keywords" content="μπακλαβαδάκι, Ιωάννινα, κτλ" >
<meta name="description" content="Μια σελίδα για το μπακλαβαδάκι από τα  Ιωάννινα">

Σκέψου τι θα έβαζες εσύ στο ψαχτήρι αν ήθελες μπακλαβαδάκια από τα Γιάννενα και φτιάξε υποσέλιδα για όλες τις παραλλαγές. Επίσης πολλές μηχανές αναζήτησης βλέπουν τα κεφαλαία και τα τονισμένα σαν διαφορετικά keywords οπότε πρέπει να κάνεις και εκεί παραλλαγές

Δημοσ.

Τελικά το παράδειγμα είναι ο καλύτερος τρόπος μάθησης.

Ήσουν πολύ κατατοπιστικός και μου άνοιξες και την όρεξη. :-D :-D

Πάω να χτυπήσω ένα μπακλαβαδάκι τώρα, να πάρω και λίγη ενέργεια...

Thanks

:)

Δημοσ.

Ωραία :)

Να δούμε εγώ πότε θα ξεμπερδέψω με τις δουλειές να περάσω από Γιάννενα να χτυπήσω ένα ταψί μπακλαβαδάκια ..... :(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...