Yannis1976 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Καλησπέρα! Τους τελευταίους μήνες διαβάζουμε ξανά και ξανά για την "παντοκρατωρία" της Ιντελ και το τρομερό επεξεργαστή που σαρώνει τα πάντα. Το ερώτημα είναι για ποιους έχει νόημα ο νέος επεξεργαστής. Κάποιος που έχει ήδη έναν Α64 χ2 και παίζει παιχνίδια σε αναλύσεις 1280χ1024 δε νομίζω ότι θα κερδίσει τίποτα απο μία τέτοια αναβάθμιση. Ούτως ή άλλως τα περισσότερα παιχνίδια τρέχουν μια χαρά, ενώ οι εφαρμογές Office και Ιντερνετ τρέχουν καλά ακόμα και στον παλιό Pentium με Hyperthreading! Άρα πέρα από την αντικειμενική διαφορά υπερ του Conroe όπως αυτή καταγράφεται από τα benchmarks, μήπως τελικά τα υπόλοιπα έχουν πάρα πάρα πολύ δόση marketing? Δηλαδή αν εγώ αλλάξω τον χ2 4200+ σε 6600, το Oblivion θα τρέξει πολύ πιο γρήγορα; Τα Prey και Hitman θα μεταμορφωθούν; Μα και τώρα τρέχουν φανταστικά με όλες τις ρυθμίσεις στο φουλ (όχι το Oblivion)! Ο λόγος του ποστ δεν είναι να αμφισβητήσει αν είναι καλύτερος ο Conroe. Ναι είναι! Αλλα η αγορά του έχει νόημα για ανθρώπους που έχουν μη διπλοπυρηνα συστήματα ή παίζουν ακόμα σε αναλύσεις 640χ480 και 800χ600 με πολύ καλές όμως κάρτες γραφικών (!!) Γιάννης
ItsToasted Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 File gianni. Exeis hasi to noima tou giati emeis koitame to conroe kai xeromaste.Den einai oti tha paroume ton conroe, egw exw prescott kai den antimetopizo provlima epidosewn kai den prokite na paw na parw Conroe epidi vgike tora. Alla! Vlepoume pos veltiwnete ena komati tou hardware, Vlepoume oti oi eperies dinoun vasi stin eklisi thermotitas kai oi coreduo den exoun sxesi me tous prehot. To point den einai na pame na kanoume anavathmisi epidi vgike kati, Poli gila atoma litourgoun etsi. (An eixa tin oikonomiki dinatotita etc tha litourgousa kai egw).Alla otan erthei i ora tis anavathmisis, na exoume mia idea tou ti prosferei perisotera gia na to protimisoume.Etc ki autin tin stigmi o CoreDuo fenete monos stin korifi,ti tha ginei meta kaneis den kserei. Ta benchmarks einai o tropos me ton opoio metrame to hardware. Min krineis tous anthropous pou "tous lene kati" ta 2sec sto Super PI.Min ksexnas oti alloi einai poromenoi me ta autokinita px i ta gadgets.Esi me ti eisai?
myle Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Συμφωνώ με τον ItsToasted. Είναι σημαντικό που βγήκε ένας καινούργιος επεξεργαστής. Αυτό σημαίνει εξέλιξη και δεν πρέπει να είμαστε αρνητική προς αυτήν. Δεν σημαίνει επειδή βγήκε τώρα πρέπει όλοι να τρέξουμε να τον πάρουμε. Αλλά το ότι έχουμε μια επιλογή παραπάνω δεν είναι ασήμαντο. Και δεν είναι μόνο αυτό. Η άφιξη ενός νέος προϊόντος έχει πολλαπλές συνέπειες στην αγορά αφού αυξάνει τον ανταγωνισμό και ρίχνει τις τιμές. Έτσι τα οφέλη για τους καταναλωτές είναι μεγαλύτερα. Και ας μην ξεχάσουμε πως έτσι προάγεται και η επιστήμη σιγά σιγά. Με τις καινούργιες τεχνολογίες που εφευρίσκονται έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Ας μην ξεχνάμε πως αν το hardware μείνει στάσιμο τότε και το software θα προχωρήσει πάρα πολύ λίγο επειδή ακριβώς βασίζεται πάνω στο hardware.
fabiawrc Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 για αυτους ομως που θελουν να αγορασουν καινουργιο pc και οχι αναβαθμιση εδω ο conroe ειναι σαφως η καλυτερη επιλογη και απο αποψης κοστους καταναλωσης θερμοτητας αποδοσης.
inout Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Ισως οταν καταλαβουμε οτι οι υπολογιστες δεν ειναι μόνο για παιζουμε παιχνιδάκια και να κανουμε post τα εκαστοτε scores σε διαφορα benches τότε κατανοησουμε και γιατι "εχει νοημα " μια πλατφόρμα στηριζόμενη στον conroe. Επισης το post σου Yannis1976 προυποθέτει οτι έχουμε όλοι τις τελευταίες πλατφόρμες στα pc μας και συνεπως ο conroe δεν έχει κανένα νοημα (που και πάλι ,βάση των ήδη υπαρχόντων reviews, έχει νοημα για οποιον χρησιμοποιεί το pc του ως παραγωγικό μέσο ). Δεν επιτιθεμαι προσωπικα σε κανεναν άλλα γνώμη μου είναι ότι υπαρχει λαθος νοοτροπια πανω σε κάποια πράγματα .
vagos789 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Περα απο το πνευμα του υπερκαταναλωτισμου υπάρχει και η εξελιξη της τεχνολογιας οπως σωστα αναφερθηκε,η οποια πλεον φανταζει πραγματικη και οχι απλα λιγα mhz παραπανω. Εγω εχω εναν P [email protected] me 256 RAM και μια καρτα γραφικων 64ΜΒ κορυφη για την εποχη της.Προφανως οταν αλλαξω pc κατα τα Χριστουγεννα,δυσκολα θα παρω κατι αλλο εκτος απο Conroe,και φιλοδοξω να μεινω χαλαρα μια πενταετία με τον ίδιο.
Voodooman Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Ισως οταν καταλαβουμε οτι οι υπολογιστες δεν ειναι μόνο για παιζουμε παιχνιδάκια και να κανουμε post τα εκαστοτε scores σε διαφορα benches τότε κατανοησουμε και γιατι "εχει νοημα " μια πλατφόρμα στηριζόμενη στον conroe. Επισης το post σου Yannis1976 προυποθέτει οτι έχουμε όλοι τις τελευταίες πλατφόρμες στα pc μας και συνεπως ο conroe δεν έχει κανένα νοημα (που και πάλι ,βάση των ήδη υπαρχόντων reviews, έχει νοημα για οποιον χρησιμοποιεί το pc του ως παραγωγικό μέσο ). Δεν επιτιθεμαι προσωπικα σε κανεναν άλλα γνώμη μου είναι ότι υπαρχει λαθος νοοτροπια πανω σε κάποια πράγματα . Ποιά είναι η σωστή νοοτροπία; Πιστεύω ότι εκεί βρίσκεται και όλη η επιτυχία του PC, στο ότι ο καθένας μπορεί να κάνει με αυτό ό,τι θέλει. Άλλος να παίξει παιχνίδια, άλλος να ασχοληθεί με βίντεο ή φωτογραφία, άλλος με σύνδεση στο SETI, γενικά ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, είτε από χόμπυ είτε από επάγγελμα. Και εγώ στη δουλειά μου χρησιμοποιώ εργαλεία που στα χέρια άλλων θα χρησίμευαν μόνο για παιχνίδια, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι άλλοι κάνουν "κακή" χρήση και εγώ "καλή". Το κάθε αντικείμενο το χρησιμοποιεί ο καθένας όπως το χρειάζεται. Με το σκαρπέλο φτιάχνουν αγάλματα, με το σκαρπέλο καταστρέφουν και τοίχους. Ποιά χρήση του είναι η "καλή" και ποιά η "κακή"; Οι conroe για εμένα είναι οι πιο καλή οικογένεια CPUs που έχω δει. Απίστευτη βελτίωση στις επιδόσεις, χαμηλότερη κατανάλωση, χαμηλότερες θερμοκρασίες και όλα αυτά σε φοβερές τιμές.Τί άλλο να ζητήσουμε;
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Μην ξεχνατε βεβαια πως η απαντηση της AMD για τους Conroe θα ερθει το 2007.... και τοτε θα δουμε γελια
inout Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Voodooman , δεν καταλαβες τι ήθελα να πω. Κοιταξε λιγο το post μου σε συνάρτηση με το αρχικό . Εδώ ο ανθρωπος αναρωτήθηκε αν έχει νοημα η αγορά του conroe επειδή αθα του ανεβάσει λίγο τα fps σε ένα game. Εσύ την λογική αυτή πως την βλέπεις?
myle Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 inout και Voodooman νομίζω πως λέτε το ίδιο πράγμα και δεν μπορώ να καταλάβω σε τι διαφωνείτε. :neutral:
dterzakis Δημοσ. 20 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2006 Για κάποιον μέσο χρήστη μπορεί όλα αυτά να του φένονται υπερβολικά ενώ για κάποιον power user οι conroe να είναι η επόμενη του αγορά μετά τον 4400 που είχε αγοράσει πριν 6 μήνες. Το αν εσύ χρειάζεσαι αναβάθμηση είναι δικό σου θέμα, όλοι οι άλλοι είναι σε θέση να αποφασίσουν. Και ΝΑΙ υπάρχουν προγράμματα που θέλουν τους conroe, 2+Giga ram και την/τις 7950 τους για να τρέξουν πιο άνετα... Κάποιος που έχει ήδη έναν Α64 χ2 και παίζει παιχνίδια σε αναλύσεις 1280χ1024 δε νομίζω ότι θα κερδίσει τίποτα απο μία τέτοια αναβάθμιση Αρκετοί πλέον έχουν οθόνες wide 20" και πλέον ίντσες και παίζουν σε αναλύσεις 1900χ1200. Για να παίξεις άνετα σε τέτοια οθόνη με τα φίλτρα ΑΑ, AF δεν σου αρκεί ούτε μία 1900XTX. Δυστυχώς το γεγονός ότι βγαίνουν πιο γρήγορα εξαρτήματα δίνει την ευχαίρια στις εταιρίες να φτιάχνουν και πιο βαριά προγράμμα....(βλέπε Vista). Δεν πιστεύω να τρέχεις Power DVD 4 και Νero 5, ενώ ξέρεις ότι οι λειτουργίες τους σου αρκούν. Βέβαια είναι και αυτοί που έχουν αρκετά παλιά συστήματα και θέλουν να φτιάξουν ένα pc δυνατό που να κρατήσει στον χρόνο και όλοι μας τους λέγαμε περιμένετε 1 μήνα, 2 μήνες κτλ. Οι conroe είναι ένα μεγάλο βήμα στις cpu όχι μόνο στις επιδόσεις αλλά και στην κατανάλωση όπου μειώθηκε σημαντικά από πλεράς Intel. Εξέλιξη είναι.. σε κάποιον που ασχολείτε με pc είναι σημαντική για πολλούς λόγουσ! Τέλος θα ήθελα να πω ότι ο καθένας αποφασίζει σύμφωνα με δικά του μέτρα και σταθμά και φιλοσοφικές ερωτήσεις του τύπου Αξίζει συτό... ή nVidia vs ATI (%^$) δεν πιστεύω ότι εξυπερούν κάποιο σκοπό.
ItsToasted Δημοσ. 20 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2006 Μην ξεχνατε βεβαια πως η απαντηση της AMD για τους Conroe θα ερθει το 2007.... και τοτε θα δουμε γελια Nai mallon tha gelame me tin amd. Den kserw giati, den eimai Intelakia, alla ektos twn anakinosewn gia kainouria sockets den anakinwnei kai tpta allo. Min ksexname oti an mboun ston idio dromo, amd kai Intel i Intel exei provadisma logo megethous kai esodwn.
Voodooman Δημοσ. 20 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2006 Voodooman ' date=' δεν καταλαβες τι ήθελα να πω. Κοιταξε λιγο το post μου σε συνάρτηση με το αρχικό . Εδώ ο ανθρωπος αναρωτήθηκε αν έχει νοημα η αγορά του conroe επειδή αθα του ανεβάσει λίγο τα fps σε ένα game. Εσύ την λογική αυτή πως την βλέπεις?[/quote'] Εγώ δεν θα αγόραζα μία CPU μόνο για να ανεβάσω λίγο τα fps, αυτό είναι αλήθεια. Αν όμως πρόκειται να τα ανεβάσω πολύ (όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση), τότε θα το έκανα. Η αγορά ενός conroe έχει νόημα για όλους όσους έχουν παλιότερο PC, δεν τους καλύπτει (καλή ώρα) και θέλουν να αγοράσουν κάτι καινούργιο τώρα ή στο άμεσο μέλλον. Δεν έχει νόημα για όσους το PC τους τους επαρκεί για αυτό που κάνουν -ο,τι και αν είναι αυτό.
geovard Δημοσ. 20 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2006 Μην ξεχνατε βεβαια πως η απαντηση της AMD για τους Conroe θα ερθει το 2007.... και τοτε θα δουμε γελια Πάντα εμείς θα γελάμε.Είπαμε όχι φανατίλα δεν μπαίνει τίποτα στην τσέπη σου.
KWSN_Men Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Nai mallon tha gelame me tin amd. Den kserw giati, den eimai Intelakia, alla ektos twn anakinosewn gia kainouria sockets den anakinwnei kai tpta allo. Min ksexname oti an mboun ston idio dromo, amd kai Intel i Intel exei provadisma logo megethous kai esodwn. Δες τι λέει ο geovard.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.