Προς το περιεχόμενο

CROSSFIRE και SLI

pusher

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεδομένου του ότι το engine clock μιας κάρτας γραφικών φτάνει τα 625 Mhz και το Memory clock τα 1450 Mhz υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσουμε δύο κάρτες γραφικών σε έναν υπολογιστή; Μία τέτοια κάρτα γραφικών με αυτά τα χαρακτηριστικά υπάρχει περίπτωση να μη μπορεί να παίξει κάποιο παιχνίδι με τις ρυθμίσεις των γραφικών του ρυθμισμένες στα ποιο απαιτητικά του επίπεδα;

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

apantao me ena rito:"ta rasa den kanoun ton papa".opote ta gpu-mem clocks den oriothetoun mia karta.gia paradeigma an valeis mia FX5200 na treksei 1000/1000 gpu-mem pali useless tha einai.oson afora to crossfire-sli einai mia erotisi i opoia den mporei na apantithei.einai kathara se ipokeimeniko epipedo oi apaitiseis enos xristi oste na proxorisei se mia tetoiou eidous anavathmisi.

Δημοσ.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για την ώρα που να απαιτεί δύο κάρτες γραφικών.

Αν δεν υπάρχουν τέτοια προγράμματα τότε γιατί να υπάρχουν αυτές οι τεχνολογίες; Και όταν λέω γιατί να υπάρχουν εννοώ σε κυκλοφορία στην αγορά (γιατί σε πειραματικό επίπεδο μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε τεχνολογία).

Δημοσ.
Den yparxoun programmata pou na APAITOYN ayti tin texnologia, oxi omws oti den yparxoun pou na tin aksiopoioun..

Αν γίνεται να αναφερθεί κάποιο πρόγραμμα;...

Δημοσ.

Και σ' αυτό το σημείο ας αναφέρω κάτι που έχω ακούσει. Έχω ακούσει ότι η απόδοση που επιτυγχάνεται με την ταυτόχρονη χρήση δύο καρτών μπορεί να ενσωματωθεί σε μια μόνο κάρτα. Π.χ. να κατασκευαστεί GPU με διπλάσια συχνότητα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε οι τεχνολογίες αυτές είναι καθαρά θέμα marketing που αποσκοπεί στην αύξηση του κόστους αγοράς, πράγμα το οποίο επιτυγχάνεται με την αγορά δύο καρτών αντί μίας με μεγαλύτερη απόδοση.

Δημοσ.
...Έχω ακούσει ότι η απόδοση που επιτυγχάνεται με την ταυτόχρονη χρήση δύο καρτών μπορεί να ενσωματωθεί σε μια μόνο κάρτα...

Μάλλον εννοείς κάρτες που έχουν πάνω 2 gpu, δηλαδή ενσωματομένο SLI. Αυτό έχει και ανάλογο κόστος.

Δημοσ.
re file imarton ti les twra?

dld sygkrinete na pareis dyo px 7950 GTX me kati allo?

Paixnidia k benchmark programs tin aksiopoioune...

an katafereis kai tis kaneis na doulepsoun oi 7950GX2 se quad-sli den sigkrinontai.

@pusher mallon den diavases ti sou eipa parapano.i sigkrisi pou les den mporei na ginei giati stin mia periptosi exeis mia karta eno stin alli dyo.

stin proti exeis na aksipoiiseis xaraktiristika mias kartas eno stin alli X2.

Δημοσ.
Μάλλον εννοείς κάρτες που έχουν πάνω 2 gpu, δηλαδή ενσωματομένο SLI. Αυτό έχει και ανάλογο κόστος.

Όχι, όχι! Δε ξέρω βέβαια αν το παράδειγμα με τις GPU είναι ορθό (το παρέθεσα για να κάνω κατανοητό αυτό που ήθελα να πω), αλλά έχω ακούσει ότι μία κάρτα γραφικών μπορεί να κατασκευαστεί ώστε να έχει την ίδια απόδοση με δύο κάρτες που χρησιμοποιούν CROSSFIRE ή SLI αλλά καμία εταιρία δεν κατασκευάζει κάτι τέτοιο.

Δημοσ.
έχω ακούσει ότι μία κάρτα γραφικών μπορεί να κατασκευαστεί ώστε να έχει την ίδια απόδοση με δύο κάρτες που χρησιμοποιούν CROSSFIRE ή SLI αλλά καμία εταιρία δεν κατασκευάζει κάτι τέτοιο.

pithanotata, alla oi etairiespws tha poulagan meta sli kai crossfire mitrikes an mporouses na exeis idies epidoseis se mia pio fthini mitriki?

Δημοσ.
re file imarton ti les twra?

dld sygkrinete na pareis dyo px 7950 GTX me kati allo?

Paixnidia k benchmark programs tin aksiopoioune...

Με ότι υπάρχει τώρα στην αγορά ίσως όχι. Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα οι ίδιες αποδόσεις να επιτευχθούν σε μία κάρτα γραφικών, αλλά οι εταιρίες για λόγους κέρδους δεν υλοποιούν μια τέτοια κάρτα παρά μια τεχνολογία συνδυασμού δύο καρτών.

Και μία ερώτηση ακόμα που την έκανα και πριν αλλά τώρα την παραθέτω καλύτερα διατυπωμένη: Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να αναγράφει στη συσκευασία του, αν όχι στις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος τουλάχιστον στις συνιστώμενες, ότι χρειάζεται SLI ή CROSSFIRE;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...