Προς το περιεχόμενο

Router-ethernet-PC-wireless-notebook

eretzum33

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρακαλώ θέλω τη βοήθειά σας!

Πρόσφατα εγκατέστησα το Speedtouch 536 (192.168.1.254) με 512 στο PC Win XP Pro Sp2(192.168.1.64, 255.255.255.0) με τη χρήση του ethernet καλωδίου. Ο υπολογιστής διαθέτει ασύρματη κάρτα δικτύου Gigabyte GN-WPKG και σκέφτηκα να τον συνδέσω με το φορητό Win XP Home SP2 που επίσης διαθέτει ενσωματωμένη κάρτα ασύρματου δικτύου. Αρχικά προσπάθησα να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή Soft-Ap της Gigabyte, ύστερα τον οδηγό των Windows τόσο για απλό ή ασύρματο δίκτυο, αλλά έως τώρα έχω αποτύχει. Δοκίμασα και την απεγκατάσταση της εφαρμογής και εγκατάσταση μονάχα των drivers της Gigabyte, αλλά τίποτα. Παλιότερα είχα πάλι προσπαθήσει να συνδέσω ασύρματα τους δύο υπολογιστές χωρίς αποτέλεσμα. Τώρα όμως με την DSL η ανάγκη έγινε πιο επιτακτική.

Αυτή τη στιγμή με δεξί κλικ στο εικονίδιο του δικτύου Ethernet του σταθερού (Υποστήριξη) βλέπω τα εξής:

Τύπος διέυθυνσης: Αντιστοίχηση από το DHCP

Διεύθυνση IP: 192.168.1.64

Μάσκα Subnet: 255.255.255.0

Προεπιλεγμένη πύλη: 192.168.1.254

Στις ιδιότητες του Πρωτοκόλλου Internet (TCP/IP) του ιδίου:

Αυτόματη απόδοση διέυθυνσης IP

Αυτόματη απόδοση διέυθυνσης διακομιστή DNS

Αυτόματη ιδιωτική διεύθυνση IP (καρτέλα "Εναλλακτική ρύθμιση παραμέτρων")

Πραγματικά διάβασα αρκετά από τα ήδη υπάρχουσα Posts που έχουνε γραφτεί εδώ για τη δικτύωση υπολογιστών, αλλά έχω την αίσθηση ότι η περίπτωσή μου δεν έχει ειπωθεί ξανά. Επαναλαμβάνω:

Speedtouch 536 (όχι ασύρματο)

Σταθερός XP Pro SP2

Ασύρματη Gygabyte GN-WPKG PCI

Φορητός με ενσωματωμένο Wi-Fi.

Επειδή πραγματικά έχω δοκιμάσει χίλιες-δυο επιλογές, με reboots, εγκαταστάσεις και λοιπά και έχω άλλες τόσες ερωτήσεις, θα ήθελα εάν είναι δυνατόν να μου πείτε τα βήματα ένα-ένα με τη σειρά για να βρω μια άκρη.

Όταν τα πράγματα θα κυλούν ομαλά με δεξί κλικ στα εικονίδια δικτύου και ασύρματου δικτύου του σταθερού-ασύρματου δικτύου φορητού τα εμφανζόμενα IPs θα πρέπει να έχουν μια τέτοια μορφή:

192.168.1.64 PC

192.168.1.65 PC GIGABYTE

192.168.1.66 NOTEBOOK

ή το IP του σταθερού θα είναι το ίδιο τόσο στο δίκτυο όσο και στο ασύρματο δίκτυο;

...έχω καεί λίγο

Δημοσ.

Το προβλημα σου ειναι οτι το laptop δεν συνδεεται ασυρματα με το PC; επικεντρωσε εκει λιγο. Και οι 2 καρτες στα pc πρεπει να λειτουργουν σε ad-hoc mode. Εφοσον βεβαιωθεις οτι λειτουργουν ετσι, πρεπει ο ενας υπολογιστης να βλεπει τον αλλο κατα το wifi network scan. Εαν δεν βλεπεις το αλλο PC, τοτε κατι συμβαινει ή με τις ρυθμισεις σου ή με τις κάρτες..

Οσο γι'αυτο που λες περι IP: αλλη IP θα εχει ο σταθερος Η/Υ στο ethernet και αλλη στο Wifi. Αυτο ειναι το μονο σιγουρο. Εφοσον στο ethernet εχεις 192.168.1.χ τοτε στο wifi βαλε κατι διαφορετικο, πχ 192.168.2.χ ή 192.168.100.χ

Επειτα θα χρειαστει να κανεις bridge τις δυο συνδεσεις ετσι ωστε να δρομολογειται η κινηση απο το wifi στο ethernet για να παιρνει και το laptop σου internet μεσω του σταθερου Η/Υ..

Εεεεναλλακτικα αντε αγορασε ενα ΑΡ, πετα το επανω στο speedtouch και εισαι κυριος ;)

Δημοσ.

Το πρόβλημά μου λύθηκε δημιουργώντας μια ασύρματη σύνδεση με χρήση του Zero Configuration - και όχι της εφαρμογής Soft-Ap της Gigabyte - χωρίς κρυπτογράφηση δεδομένων. Έπειτα γεφύρωσα την ethernet και ασύρματη σύνδεση του σταθερού και ως δια μαγείας ο φορητός είδε δίκτυο και internet!

Αν χρειαστεί να το ξανακάνω, έχω την αίσθηση ότι θα πεδευτώ πάλι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...