Προς το περιεχόμενο

partition sklirou_me bonus sto capacity

panagiotis1976

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

έσπασα τον σκληρό σε 5 μέροι. Το αποτέλεσμα είναι ότι το α.μέρος 79γίγα, το β. 79, το γ. 68, το δ.68 κι το ε. μέροσ 75γίγα αντίστοιχα.

Ο αρχικός δίσκος μου όμως είναι 250αρης,τα partition άμα προσθεθούν μου βγάζουν πάνω από 350φεύγα γίγα. Το ερώτημα είναι πώς γίνεται αυτό?είναι κάποιο part ψεύτικο?να ξαναφορμάρω με πιό λίγα pαρτιτιον?

thank you in advanced!!

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Φιλαρακι προφανως κατι λαθος εχει γινει και δε αναφερεται σωστα ο χωρος στον δισκο σου... Πιο προγραμμα χρησιμοποιησες?

Μια ερωτηση εχω, γιατι να σπασεις τον δισκο σου σε 5 μερη? Με την χρηση και των 5 θα εχεις μεγαλη πτωση στην ταχυτητα σου, δε αξιζει να το κανεις. Αν θελεις να κανεις κατι κανε τον 2 το πολυ, αλλιως μην τον σπας καθολου.

Δημοσ.

φιλαράκο από την όμορφη Χαλκίδα, κάποιος φίλος μου είπε ότι ο δίσκος άμα χωρίζεται σε πολλά παρτίτιον δουλέουν γρηγορότερα τα μέρη λόγο του ότι μειώνονται τα κλάσερ, κι ότι αλλιώς είναι να βάζεις τον σκληρό να ψάχνει για παράδειγμα ανάμεσα σε 200 γίγα , κι αλλιώς σε 50 ή 70.

Για αυτό το επιχείρησα. Εδώ κι αρκετά χρόνια που ασχολούμαι με h/y δούλευα σε c ki se d, κι το έβρισκα πολύ βιώσιμο σαν λύση, γιατί άμα γινόταν καμιά στραβή, σωζόταν πάντα τα πράγματα του d``

Δημοσ.

Σκεψου την κεφαλη του δισκου σου πως θα πηγαινει οταν θα εχει απο πολλα partition requests και τα πρεπει να τα εξυπηρετησει ολα μαζι, θα υπαρχει αναγκαστικα πτωση στην ταχυτητα...

Το cluster ειναι στανταρ το μεγεθος του, δε μειωνεται ή αυξανεται με τα partitions αλλα με το file system, θα σου προτεινα αν δε εχεις ηδη να βαλεις NTFS...

Με πιο προγραμμα εκανες την δουλεια αυτη? Μου φαινεται περιεργο που σου εβγαλε ετσι τους δισκους σου, κατι λαθος πρεπει να εχει γινει.. Κανε ενα scandisk για αρχη και θα σου προτεινα να το γυρισεις οπως το ειχες ειναι καλυτερα ετσι...

Δημοσ.

Τρεξε ενα scandisk σε ολους τους δισκους να δουμε αν υπαρχει καποιο προβλημα στην αναφορα του ελευθερου χωρου, ξερω γω μου φαινεται πολυ περιεργο αυτο που σου γινεται...

Αν θες να το φτιαξεις τωρα χωρις φορματ, δοκιμασε καποιο utility οπως το Partition Magic να τα ενωσεις ολα μαζι ή σε 2 partitions το πολυ...

Δημοσ.

θα συμφωνήσω με τον φίλο asmilon σε όσα είπε και επίσης να ξέρεις ότι με 5 partitions ίσως να αντιμετωπίσεις και πρόβλημα με την θερμοκρασία με αποτέλεσμα να μειωθεί η απόδοση του. Επίσης σου προτείνω την δημιουργία 3 partitions maximum με αναλογια το πρώτο 15%(για λειτουργικό), δεύτερο 45% για ότι θα κανεις setup κι τέλος το 3o 40% για τα downloads σου την μουσική σου κλπ κλπ. Για backup καλύτερα ενα δεύτερο σκληρό.

Δημοσ.
θα συμφωνήσω με τον φίλο asmilon σε όσα είπε και επίσης να ξέρεις ότι με 5 partitions ίσως να αντιμετωπίσεις και πρόβλημα με την θερμοκρασία με αποτέλεσμα να μειωθεί η απόδοση του. Επίσης σου προτείνω την δημιουργία 3 partitions maximum με αναλογια το πρώτο 15%(για λειτουργικό), δεύτερο 45% για ότι θα κανεις setup κι τέλος το 3o 40% για τα downloads σου την μουσική σου κλπ κλπ. Για backup καλύτερα ενα δεύτερο σκληρό.

Ετσι ειναι εαν τα χωρησεις σωστα δεν θα εχεις προβλημα με 3 partition,τα 5 ειναι παρα πολλα και ουσιαστικα αχρηστα.Το θεμα οτι 3 για εμενα ειναι η καλυτερη λυση windows(και αν θες και program files για ολα τα προγραμματα),install γενικα(εγω το εχω μονο για games) και το 3ο Storage απλα και γενικα...

Δημοσ.

Καλό κι αυτό, τσάμπα GB! Βρε μπας και υπάρχει και 2ος σκληρός στο σύστημά σου και τα δ και ε partitions που ανέφερες είναι από αυτόν?

Γιατί 250άρης δίσκος δίνει (250*10^9) / (1024^3) περίπου 232GB πραγματικά. Οπότε με α + β + γ εκεί γύρω είναι...

Δημοσ.

to partitioning exei na kanei me pola sxetika me tin taxitita.mporei na baleis 65 k to size tou cluster ite einai ena partition ite 10 kai na exeis pio pali xameno skliro alla pio grigoro skliro.block size to lene alloi.an tora kaneis pola partition kai ta diabazeis ola mazi nai ekei o diskos zorizetai.ta pola partition ine kaliteri organosi pio eukolo defrag.analogos ti tha kaneis exei proterimata kai mionektimata.sto format px exeis ta backup alou kai ise ok

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ego pali thelo na mou protinete kati : exo enan 160 gb...

thelo na ton xoriso se partitions... skeftome se 3 :

1) gia ta winxp

2) gia ta programmata

3) gia ta arxia mou ...

vevea exo kai enan eksoteriko 80 gb me peripoy 10 gb elefthera...

na kano afta ta partitions na min pigeni xamenos o diskos mou i oxi...?

Δημοσ.

orea, sto epomeno format mou afto tha kano ki ego...

na kano mia erotisi alli tora ( ligo koufi vevea... )

as poyme pos exo kani 2 partitions A= WinXP + Efarmoges kai B=Arxeia...

exo orisei to B na einai i epilogi poy tha pigenoun ta downloads mou. As poyme oti exo ena rar kai to kano extract ekei, kai exi io, tha molini mono afto to partition i kai ola ta alla ( + to A )?

ps. ime neos sta partition, alla dipsao gia mathisi...

Δημοσ.

analogos ton io.enas ios mporei na psaxei olo ton disko kai na molinei oti arxeia brei.opote oti to bazeis sto d den simenei oti den tha paei sto c.iparxoun kai ioi pou psaxnoun kai sto diktio i gia network drives akoma.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...