giorgos th. Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 @Diablos to arxiko thema mas einai o diskos.....ta ipoloipa peri o/c klp klp einai ta off-topic.
Diablos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Sorry. Καλά λες, ξέφυγα λίγο. Συγκεντρώσου..... :-D
overclocker Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Αναφερόμουνα στο γεγονός ότι ένας σκληρός (ιδίως IDE) αποτελεί bottleneck σε ένα σύγχρονο σύστημα. Δεν θέλει το παλικάρι να αλλάξει CPU ούτε να κάνει O/C. Σκληρό και Ram θέλει! Τα άλλα σε άλλο topic!
Diablos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Αναφερόμουνα στο γεγονός ότι ένας σκληρός (ιδίως IDE) αποτελεί bottleneck σε ένα σύγχρονο σύστημα. Δεν θέλει το παλικάρι να αλλάξει CPU ούτε να κάνει O/C. Σκληρό και Ram θέλει! Τα άλλα σε άλλο topic![/color'] Ναι ρε συ συμφωνώ, μην αρπάζεσαι. Αφού είπα sorry ξέφυγα λίγο off topic.
S2Katana Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Ναι βρε παιδια ηρεμια.Ολοι σας μου δωσατε πολλες ιδεες για το τι πρεπει να κανω.Μολις αποφασισω τι θα αγορασω πρωτα, θα επανελθω για να μου πειτε τη γνωμη σας και εκει. Και παλι ευχαριστω για το ενδιαφερον και τις γνωμες ολων σας.
christos_0b Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 2x512 δεν ειναι το τελειο αλλα ειναι υπεραρκετο για την πλειονοτητα των games. Δεν νομιζω να χρειαζεσαι τιποτα αλλο εκτος απο σκληρο με καλυτερη ταχυτητα και για τα games οχι μονο τα windows. Τωρα δοκιμασε πρωτα με τον raptor και αμα δεν σε ικανοποιει αλλαξε και μνημες.
overclocker Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Ναι ρε συ συμφωνώ, μην αρπάζεσαι. Αφού είπα sorry ξέφυγα λίγο off topic. Δεν αρπάζομαι, κουβέντα κάνουμε! Για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση!
S2Katana Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Επαναφερω το thread καθως μαζεψα καποια χρηματα.Χθες αγορασα ενα κιτ 2x1GB της Supertalent DDR 400, καθως η μητρικη μου δεν υποστηριζει DDR2, δυστυχως.Tι χρονισμους εχουν αυτες?Μπορουν να υποστουν o/c? Tωρα, στο θεμα του σκληρου τι να κανω?Eχω εναν 120αρι IDE, ο οποιος λογικα θα πρεπει να γινει μονο αποθηκη δεδομενων.Ελεγα να παρω εναν SATA2 320GB για λειτουργικο και εφαρμογες.Mηπως ειναι καλυτερο να παρω 2 SATA 160GB και 80GB για raid? Σας ευχαριστω για το χρονο σας.
Voodooman Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Αν πάρεις δύο Χ 160 για RAID συνολικά θα έχεις 320 GB χώρου. Φυσικά, αν χαλάσει ο ένας από τους δύο σκληρούς, τότε τα χάνεις όλα τα δεδομένα, αφού λειτουργούν ως ένας. Και εγώ όταν έκανα το RAID σε SATA 2 πίστεψα ότι θα δω το φως το αληθινό σε ταχύτητα. Στα διάφορα benchmarks όντως οι επιδόσεις φαίνονται διπλάσιες, αλλά στην πραγματική χρήση είδα το πολύ ένα +15-20% σε σχέση μέ SATA 1.
S2Katana Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Mμμμ, ειναι μεγαλο ρισκο τοτε το Raid. Οποτε τι να κανω?Να παρω εναν και καλο?
Voodooman Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Mμμμ, ειναι μεγαλο ρισκο τοτε το Raid. Οποτε τι να κανω?Να παρω εναν και καλο? Απλά διπλασιάζονται οι πιθανότητες να σου συμβεί κάτι κακό. Βέβαια, 12 χρόνια τώρα με PC, μόνο ένας σκληρός μου έχει χτυπήσει. Στο κάτω κάτω, θα έχεις τον παλιό σου 80άρη για backup, κάνεις και ένα image και είσαι εντάξει. Μια άλλη λύση είναι να πάρεις ένα raptor που γυρνάει στις 10000 στροφές. Είναι μικρός (70 και 150 GB βγαίνει), ακριβός (ο 150άρης είχε κάπου 300 ευρώ), αλλά είναι πάνω κάτω γρήγορος σαν RAID 0. Πάντως ψηφίζω RAID, αν και όπως σου είπα μην περιμένεις να απογειωθείς σε ταχύτητα ούτε με το SATA 2, ούτε με το RAID, ούτε με τον Raptor.
Voodooman Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Πιστεύω καλά θα κάνεις. Για εμένα δεν υπάρχει ο "σούπερ δίσκος" που θα απογειώσει ένα σύστημα. Απλά κοίτα να είναι SATAII, να έχει 16ΜΒ cache, κάνε και ένα και ένα RAID 0 και τουλάχιστον θα είσαι ήσυχος με τη συνέιδησή σου ότι έκανες ό,τι μπορούσες! Και ξέρει κανένας πιο γνώστης τί απέγινε εκείνο το Native Command Qeueing που είχε αναπτύξει η intel για τους σκληρούς και υποτίθεται θα απογείωνε (και αυτό) τις επιδόσεις; Όταν αγόρασα το σύστημα δεν το κοίταξα καθόλου αυτό, είχα πια μπαφιάσει...
S2Katana Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Ευχαριστω για τη βοηθεια, γιατι ειχα πελαγωσει λιγακι!
S2Katana Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Λοιπον, εχω παρει τους 2 SATAII 160GB για να κανω raid. Θελω μια βοηθεια σε σχεση με το configuration.Στο συστημα μου θα κρατησω και εναν IDE 120GB για αποθηκευση δεδομενων.Αυτος θα ειναι primary στο channel 1 και τα 2 dvdrw θα τα εχω στο channel 2. θα υπαρξει καποιο conflict με τους sata ή οχι?Το συστημα μου θα κανει boot απο τους sata. Ευχαριστω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.