DarkKnight Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 O SCSI δεν έχει καμία σχέση με το OC. Στα σύγχρονα PC το μεγαλύτερο bottleneck είναι οι σκληροί, ειδικά όσαν αφορά την αίσθηση ταχύτητας που έχουμε. Οι SCSI με τα πολύ χαμηλά seek times είναι ιδανικοί για να βελτιώσουν αυτή τη κατάσταση. Όσο και OC να κάνεις, τα προγράμματα δεν ανοίγουν πιο γρήγορα, ούτε κάνουν (πολύ) πιο γρήγορα load τα Windows... Ναι προφανώς δεν θα δεις στο άνοιγμα των win διαφορά, αλλά σίγουρα βλέπεις στα games κ το γνωρίζεις. Για αυτό είπα να κάνει ο S2K o/c επειδή είναι Gamer.
KWSN_Men Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Ναι προφανώς δεν θα δεις στο άνοιγμα των win διαφορά' date=' αλλά σίγουρα βλέπεις στα games κ το γνωρίζεις.Για αυτό είπα να κάνει ο S2K o/c επειδή είναι Gamer.[/quote'] Σαφώς μεγαλύτερη διαφορά βλέπεις με μια καλύτερη κάρτα γραφικών στα παιχνίδια. Και σαφώς μεγαλύτερη ταχύτητα και σαν αίσθηση και πραγματικά έχεις στα Windows με πιο γρήγορο σκληρό, εφόσον πάντα έχεις αρκετή μνήμη και δεν κάνεις swap. Αν κάνεις, σαφώς και χρειάζεσαι επιπλέον μνήμη. Μη μου πει κανείς ότι καταλαβαίνει διαφορά χωρίς την χρήση προγράμματος αν χαμήλωσει τα timmings σε μνήμες ας πούμε ή ανεβάσει τις μνήμες 30MHz.
giorgos th. Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Μη μου πει κανείς ότι καταλαβαίνει διαφορά χωρίς την χρήση προγράμματος αν χαμήλωσει τα timmings σε μνήμες ας πούμε ή ανεβάσει τις μνήμες 30MHz. den to katalava kala auto pou les... ma gi`auto akrivos ton logo ginetai i oli istoria tou o/c.gia na exeis kaliteres epidoseis sta diafora programmata.allios ti noima exei?
KWSN_Men Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 den to katalava kala auto pou les...ma gi`auto akrivos ton logo ginetai i oli istoria tou o/c.gia na exeis kaliteres epidoseis sta diafora programmata.allios ti noima exei? Αγοράζοντας δηλαδή καλύτερες μνήμες, που μπορούν να τρέξουν σε πιο σφιχτά timmings, εσύ καταλαβαίνεις διαφορά στις επιδόσεις χωρίς τη χρήση μετροπρογράμματος; Η μήπως καταλαβαίνεις τη διαφορά σε παιχνίδια με 200MHz OC;
giorgos th. Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 prosopika ego eida diafora eidika kai sigkekrimena se paixnidia.kai epeidi logo othonis paizo se 1024 xreiazomai oso perissotero bandwidth mporoun oi cpu-mnimes na mou dosoun.
KWSN_Men Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 prosopika ego eida diafora eidika kai sigkekrimena se paixnidia.kai epeidi logo othonis paizo se 1024 xreiazomai oso perissotero bandwidth mporoun oi cpu-mnimes na mou dosoun. Δηλαδή; Από τα 2000MHz μέχρι τα 2200MHz έχουμε 10% άνοδο. Πράγμα που σημαίνει λιγότερο από 10% άνοδο επιδόσεων, σε περίπτωση που έχουμε να κάνουμε με πρόγραμμα που ο επεξεργαστής είναι το bottleneck. Δηλαδή, αν το παίχνιδι επηρεάζεται 100% από τον επεξεργαστή, μιλάμε για λιγότερο από 10% διαφορά, δηλαδή από τα 30FPS σε λιγότερα από 33FPS, από τα 60FPS σε λιγότερα από 66FPS, από 100 σε λιγότερο από 110. Και αυτό, σε ιδεατές συνθήκες (πχ. ανάλυση 800x600 σε μέτρια κάρτα γραφικών ή μεγαλύτερη ανάλυση σε βαρβάτη κάρτα γραφικών). Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, η διαφορά θα είναι ακόμα μικρότερη. Εσύ λοιπόν, χωρίς να τρέχεις κάποιο μετροπρόγραμμα, καταλαβαίνεις τέτοιου είδους διαφορές με το μάτι; Επέτρεψέ μου να αμφιβάλω.
Diablos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Εγώ προσωπικά επειδή είμαι και λίγο ψείρας, με 200MHz παραπάνω στον επεξεργαστή καταλαβαίνω διαφορά. Πολύ μικρή βέβαια αλλά φαίνεται. Τώρα με O/C στις μνήμες και με μικρότερα timings δεν καταλαβαίνω Jesus.
S2Katana Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Παντως 200ΜΗz δεν ειναι και τοσο λιγο...
DarkKnight Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Ίσως αν λάβεις το o/c ξεχωριστά για κάθε εξάρτημα του pc θα δεις ελαχιστότατη διαφορά αν όμως το λάβεις συνολικά με όλα τα εξαρτήματα o/c πιστεύω ότι η διαφορά φαίνετε χωρίς την βοήθεια ενός μετροπρογράμματος πχ στα παιχνίδια που για αυτά γίνετε ο περισσότερος τζόγος
giorgos th. Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 stin prokeimeni periptosi KWSN_Men milao gia +800 mhz stin cpu kai +73 mhz stis mnimes.o kathenas tha tin katalavaine tin diafora. na simpliroso pos opoiadipote karta exei kapoios mexri ta 1024 xreiazesai kai tin cpu. alla an pali amfivaleis,ti na po,isos den ksero kala ta matia mou akoma...
KWSN_Men Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Εγώ προσωπικά επειδή είμαι και λίγο ψείρας' date=' με 200MHz παραπάνω στον επεξεργαστή καταλαβαίνω διαφορά. Πολύ μικρή βέβαια αλλά φαίνεται.Τώρα με O/C στις μνήμες και με μικρότερα timings δεν καταλαβαίνω Jesus.[/quote'] Πρόσεξε, στα 2000MHz μιλαμε για 10% OC. Άρα λιγότερο από 10% διαφορά επιδόσεων σε οποιοδήποτε πρόγραμμα. Και σε παιχνίδι ακόμα λίγότερο. Από τα 60FPS πιθανόν στα 63FPS average. Είσαι σίγουρος;
KWSN_Men Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Παντως 200ΜΗz δεν ειναι και τοσο λιγο... Στα 2000ΜΗz είναι 10%, στα 3000MHz 7,5%. Όχι και τόσο πολύ.
KWSN_Men Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 stin prokeimeni periptosi KWSN_Men milao gia +800 mhz stin cpu kai +73 mhz stis mnimes.o kathenas tha tin katalavaine tin diafora.na simpliroso pos opoiadipote karta exei kapoios mexri ta 1024 xreiazesai kai tin cpu. alla an pali amfivaleis' date='ti na po,isos den ksero kala ta matia mou akoma...[/quote'] Ναι αλλά δε μιλάμε για εσένα. Και εγώ έχω +1100MHz στον επεξεργαστή και προφανώς καταλαβαίνω διαφορά. Δες όμως τι του λένε του ανθρώπου. Ο άλλος του είπε να πουλήσει τις no name μνήμες του και να πάρει ίδιο μέγεθος με σφιχτότερα timmings. Δες τι γράφω, μίλησα για OC 10%.
giorgos th. Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 loipon gia na meinoume kai ligo on topic stin prokeimeni periptosi to thema mas einai o diskos kata kirio logo.afou o S2K den asxoleitai me o/c den xreiazetai na poulisei ta no name apla prosthetei allo 1 gb value sticks kai katharise.
Diablos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Πρόσεξε, στα 2000MHz μιλαμε για 10% OC. Άρα λιγότερο από 10% διαφορά επιδόσεων σε οποιοδήποτε πρόγραμμα. Και σε παιχνίδι ακόμα λίγότερο. Από τα 60FPS πιθανόν στα 63FPS average. Είσαι σίγουρος; Όταν είχα τον P4 2400MHz, και από o/c 2700 σε o/c 2800, έβλεπα διαφορά (+100MHz δηλαδή). Αλλά σου λέω ότι είμαι πολύ αυστηρός στο πώς φαίνονται τα παιχνίδια. Παίρνω στα σοβαρά και τη μικρότερη λεπτομέρεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.