Προς το περιεχόμενο

XP + Linux + 2003

JohnL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο παλιό μου σύστημα έχω εγκαταστήσει Windows XP SP2. Στον δεύτερο σκληρό έβαλα στη συνέχεια το SuSE Linux 10.1 που νομίζω χρησιμοποιεί τον GRUB για bootloader. Αρχικά ενώ η επιλογή Windows δε δούλευε, έκανα ένα fixboot και έφτιαξε.

Τώρα θέλω να εγκαταστήσω τα Windows 2003 Server, σε δικό τους partiton φυσικά. Αν όμως τα εγκαταστήσω, δε θα βάλουν τον δικό τους bootloader, αντί για τον GRUB?

Πώς μπορώ λοιπόν να επανεγκαταστήσω τον GRUB, και να προσθέσω ως επιλογή τα Win 2003 Server?

Δημοσ.

Χρειάζεσαι το εκτελέσιμο του grub και ένα περιβάλλον για να το τρέξεις. Τo εκτελέσιμο του grub ο πιο απλός τρόπος να το πάρεις, είναι από το SUSE που έχεις ήδη εγκατεστημένο. Οπότε π.χ., ξεκινάς με ένα linux live cd (γενικά οποιοδήποτε), κάνεις mount το partition που περιέχει το / του SUSE (π.χ. mount /dev/hda1 /mnt) και εκτελείς το grub (π.χ. /mnt/sbin/grub). Αφού το εκτελέσεις, το εγκαθιστάς δίνοντας τα εξής στο prompt του:

>grub> root (hd0,0)
grub> setup (hd0)
grub> quit

Αν υποθέσουμε ότι το /boot και τα περιεχόμενά του βρίσκονται στο πρώτο Primary partition του πρώτου δίσκου. Αν ήταν στο δεύτερο primary θα ήταν root (hd0,1), αν ήταν στο πρώτο logical θα ήταν root (hd0,4) κ.ο.κ.

Δημοσ.

Και για να προσθέσεις την επιλογή να bootάρει τα windows γράφεις το εξής:

title windows 2003

rootnoverify (hd0,0)

chainloader +1

Απλώς να προσέξεις εκεί που λέει (hd0,0) να το αλλάξεις και να βάλεις το partition που έχει τα windows. Π.χ. άν τα έχεις βάλει στο 3ο prtition του σκληρού, θα είναι (hd0,2) κ.ο.κ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...