tsipouro Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει ή όχι (και πότε θα αρχίσει και στην Ελλάδα) software GPS, όπου σου προτείνεται άλλη πορεία από την αρχική, λαμβάνοντας υπόψην έργα, κίνηση, πορείες, κλπ; Στο εξωτερικό (Γερμανία για παράδειγμα) αυτό εφαρμόζεται και είναι καταπληκτικό.
flik Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Υπάρχουν και στην Ελλάδα τέτοιες συσκευές GPS αλλά δεν είναι όσο εξελιγμένες όσο άλλων χωρών. Για παράδειγμα υπάρχει η δυνατότητα να σου προτείνει μια πορεία για αποφυγή διοδίων, αλλά δεν είναι ολοκληρωμένοι οι χάρτες κτλ. Υπάρχουν κάποιες περιοχές που δεν τις εμφανίζει. Γι' αυτό ίσως να μην πετυχαίνει πάντα. Πάντως ότι πληρώνεις παίρνεις, και δεν είναι όλα τα ίδια.
lefterhs Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Αυτο που αναφερεσαι ειναι το TMC: Οπως βλεπεις το σημα που λαμβανει ο ΤΜC receiver εκπεμπεται απο τους ραδιοφωνικους σταθμους και δεν νομιζω να υπαρχει, απο οσο ξερω, καποιος στην Ελλαδα που να εκπεμπει... BTW συνηθως ειναι συνδρομητικη υπηρεσια, κατι που σημαινει οτι θα πρεπει να πληρωνεις για να τη χρησιμοποιησεις, τον σταθμο που θα εκπεμπει το σημα...
tsipouro Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 E, αυτό νομίζω ότι δεν είναι δυναμική πληροφορία. Απλώς, στο σετάρισμα της διαδρομής, του δηλώνεις τι θέλεις να αποφύγεις.... :roll:
tsipouro Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 BTW συνηθως ειναι συνδρομητικη υπηρεσια, κατι που σημαινει οτι θα πρεπει να πληρωνεις για να τη χρησιμοποιησεις, τον σταθμο που θα εκπεμπει το σημα... Δεν διαφωνώ στο να πληρώσω μια τέτοια υπηρεσία. Ας υπήρχε μόνο
lefterhs Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δυστυχως μαλλον θα πρεπει να περιμενεις οπως και εγω μερικα χρονακια (5-10 το κοβω) για να το δεις και στην Ελλαδα. Μην βιαζεσαι.... ΒΤW τα πιο πολλα PDA με GPS χρειαζονται εξτρα, εξωτερικη κεραια για να λαβουν σημα TMC.
androu Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Στο δικό μου απλώς όταν αλλάξεις πορεία απο αυτή που προτείνει σου λέει "επανυπολογισμός διαδρομής" και σου εμφανίζει εναλλακτική πορεία (εαν υπάρχει) Φυσικά εξαρτάται εαν υπάρχει στον χάρτη.. Οσο για πορείες και μποτιλιάρισμα δεν νομίζω να υπάρχει στην ΕΛλάδα !
tsipouro Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Έτσι μου 'ρχεται να κάνω franchise μιας ξένης υπηρεσίας στην Ελλάδα
hralman Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 E, αυτό νομίζω ότι δεν είναι δυναμική πληροφορία. Απλώς, στο σετάρισμα της διαδρομής, του δηλώνεις τι θέλεις να αποφύγεις.... :roll: Το προβλημα ειναι οταν δε ξερεις απο την αρχη τι πρεπει να αποφυγεις. Πχ περνας μια μερα απο ενα δρομο ο οποιος βλεπεις εκεινη την ωρα οτι εχει κλεισει λογω εργων. Την ωρα που οδηγας λιγο δυσκολο να προγραμματισεις το GPS να αποφυγει αυτο το δρομο. Στο δικό μου απλώς όταν αλλάξεις πορεία απο αυτή που προτείνει σου λέει "επανυπολογισμός διαδρομής" και σου εμφανίζει εναλλακτική πορεία (εαν υπάρχει) Πολλες φορες αν εχεις παρατηρησει, οταν πας να αλλαξεις διαδρομη, η καινουρια που σου προτεινει ειναι παλι μεσω του δρομου που εσυ απεφυγες. Για παραδειγμα, στριβεις αριστερα γιατι μπροστα σου ο δρομος εχει εργα. Το GPS πολλες φορες στον επαναϋπολογισμο της διαδρομης σε παει δεξια και ξανα δεξια, προκειμενου να σε ξαναβγαλει στο δρομο που απεφυγες. Ισως δηλαδη μερικες φορες να πρεπει να απομακρυνθεις αρκετα απο το δρομο που δε μπορεις να περασεις, μεχρι να 'καταλαβει' οτι θες να πας απο τελειως αλλη διαδρομη. Ασε που, αν βρισκεσαι σε ενα αγνωστο μερος, και δεις κλειστο δρομο μπροστα, προς τα που θα πας για να κανεις παρακαμψη? Δε ξερεις που να στριψεις, γιατι δε ξερεις την περιοχη και αν απο κει που θα πας θα ειναι το σωστο η θα σε βγαλει ο Θεος ξερει που. Το θεμα ειναι -αν υπηρχε στην Ελλαδα κατι τετοιο- πρωτα απ'ολα το κοστος της υπηρεσιας, και δευτερον το ποσο χρειαζεται ο καθενας μας κατι τετοιο. Κατα ποσο δηλαδη βρισκομαστε στο δρομο, σε αγνωστες περιοχες η σε δρομους που 'φρακαρουν' απο την κινηση.
lefterhs Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Το GPS εχει ενα σημαντικο πλεονεκτημα, ειναι υπηρεσια που παρεχεται σε παγκοσμιο επιπεδο χωρις να εξαρταται απο υποδομες της χωρας στην οποια βρισκεσαι. Το TMC δυστυχως ειναι πληρως εξαρτημενο απο τετοιες υποδομες. http://www.tmcforum.com/en/about_tmc/what_is_tmc/ Δεν φτανει μονο η καλη θεληση ενος ιδιοκτητη ραδιοφωνικου σταθμου (οποτε tsipouro δεν φτανει να αγορασεις ενα σταθμο για να εκπεμψεις TMC σημα ) για το TMC. Xρειαζεται το κεντρο (Traffic Information Centre) που συλλεγει ολες τις πληροφοριες που επηρεαζουν την κινηση, θα τις επεξεργαστει και τελος θα τις στειλει στους σταθμους για να τις εκπεμψουν με τη σειρα τους στους χρηστες. Αυτο το κεντρο ποιος θα το εγκαταστησει και λειτουργησει? Για αυτο ειμαι πολυ απαισιοδοξος για την τυχη του ΤMC στην Ελλαδα, αν και το θεωρω απαραιτητο συμπληρωμα για τη χρησιμοποιηση του GPS σε μεγαλουπολεις. http://www.tmcforum.com/en/about_tmc/tmc_services_today/ Εξαλλου, στον παραπανω χαρτη φαινεται οτι δεν υπαρχει στο σχεδιασμο ενεργοποιησης της υπηρεσιας η χωρα μας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.