Dark_son20 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 ama mono serfareis nai den iparxei melon....ego pleon me ton single opti pnigome...kai me ta dual apla ikanopiimenos... goustaro na exw apo pigo na gino ta encoding i otidipote alo thelo se varia kai ma mou katse na grapso ena DVD kathos serfaro (kai nai mou simvenei sixna na to thelo)
Dr_Slump Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 Let there be Intel Στο AutoCAD βλέπω καλύτερους χρόνους με Pentium D 950 από Athlon x2 4800+... άντε να βγουν και τα Conroe
DrFreeman Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, αν έστηνα ένα σύστημα σήμερα (ή αν σύστηνα μία σύνθεση σε φίλο), θα χρησιμοποιούσα Intel CPU. Οι Conroe είναι πιο γρήγοροι σε όλες τις μετρήσεις, πετάνε στο gaming κι έχουν πολύ καλές τιμές. Aναρωτιέμαι αν (και πότε) η AMD θα μπορέσει να δώσει ουσιαστική απάντηση με το AM2 socket...
astronautis13 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε το ΑΜ3...
ItsToasted Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 I amd tha prepei na ksekolisei to kefali tiss apo ta Sockets.As vgalei kana kalitero core xrisimopoiontas alles arxitektonikes an dei oti me tis parouses den mborei na antagonistei kai meta na apofasisi pou tha ta valei as einai kai to AM12. I allagi tou socket apo mono tou fernei poli liges veltiwseis, kai stin parousa fasi, i amd thelei varvati veltiwsi.
Typhoon Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Τότε γιατί και οι δύο εταιρείες έχουν ανακοινώσει ότι προς τα εκεί οδεύουν (και συγκεκριμένα, multicores); Δύο λόγους: 1) Ότι σε server εφαρμογές θα υπάρξει τεράστιο όφελος από multicore cpus (αλλά εκεί η φύση των εφαρμογών είναι τελείως διαφορετική). 2) Και επειδή προσπαθούν (όπως η Intel με την Core) να έχουν μια αρχιτεκτονική που με tweaking ταιριάζει στα πάντα βλέπουν την προσθήκη cores σαν την εύκολη λύση για την αύξηση των επιδόσεων (κάτι σαν το scaling πριν λίγα χρόνια). Δλδ γιατί να κάθομαι να σχεδιάζω νέα αρχιτεκτονική σε 2 χρόνια και να αναγκάζομαι να κάνω innovations και πολύ χρόνο και χρήμα σε R&D από τη στιγμή που μπορώ να προσθέτω cores πολύ εύκολα. Το θέμα είναι τι όφελος θα έχει αυτό στον τελικό χρήστη, ο οποίος δεν χρειάζεται πάνω από 2 cores στην πράξη (οι λίγοι που χρειάζοντα θα μπορούν να αγοράσουν ένα Xeon).
KWSN_Men Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Δύο λόγους: 1) Ότι σε server εφαρμογές θα υπάρξει τεράστιο όφελος από multicore cpus (αλλά εκεί η φύση των εφαρμογών είναι τελείως διαφορετική). 2) Και επειδή προσπαθούν (όπως η Intel με την Core) να έχουν μια αρχιτεκτονική που με tweaking ταιριάζει στα πάντα βλέπουν την προσθήκη cores σαν την εύκολη λύση για την αύξηση των επιδόσεων (κάτι σαν το scaling πριν λίγα χρόνια). Δλδ γιατί να κάθομαι να σχεδιάζω νέα αρχιτεκτονική σε 2 χρόνια και να αναγκάζομαι να κάνω innovations και πολύ χρόνο και χρήμα σε R&D από τη στιγμή που μπορώ να προσθέτω cores πολύ εύκολα. Το θέμα είναι τι όφελος θα έχει αυτό στον τελικό χρήστη' date=' ο οποίος δεν χρειάζεται πάνω από 2 cores στην πράξη (οι λίγοι που χρειάζοντα θα μπορούν να αγοράσουν ένα Xeon).[/quote'] Πολύ εύκολα; Διάβασες αυτό που είπα για πηρύνες που θα έχουν διαφορετικό ρόλο ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη; Σου φαίνεται εύκολο αυτό; Και πιστεύεις δηλαδή ότι για μια αγορά τόσο μικρή σαν των servers είναι διατεθημένοι να αυξήσουν το κόστος παραγωγής τους για ΟΛΟΥΣ τους επεξεργαστές τους; Έχει κάποιες τρύπες η συλλογιστική σου θα έλεγα. Έχεις κάνει multitasking με μονοπήρυνο και δυπήρυνο επεξεργαστή;
Typhoon Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Αυτό είναι κάποια χρόνια μακρία ακόμα. Επειδή το PhD μου είναι σε reconfigurable VLSI architectures ξέρω το χώρο και τέτοιο σύστημα είναι πολύ πολύ μακρία και η τεχνολογία δεν είναι ακόμα ώριμη και θέλει πολύ δουλειά ακόμα είτε μιλάμε FPGA είτε σε configurable ASIC επίπεδο. Σκέψου ότι εγώ έφτιαξα στο MSc μου ένα self-reconfigurable FPGA που εκτελούσα παράλληλα πολλούς αλγορίθμους σε μια δυναμική περιοχή (είναι μπερδεμένη ιστορία) και μου πήρε 1+ χρόνο τρελής δουλειάς και σε καμία περίπτωση το αποτέλεσμα δεν είναι κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα κανονικό σύστημα. Η ιδέα υπάρχει χρόνια (σκέψου ότι η ιδέα του reconfigurable computing υπάρχει εδώ και 30+ χρονία). The technology is just not there yet. Όσον αφορά τον χώρο τον servers σκέψου 2 πράγματα: 1) Όσο μικρός και να είναι, είναι αρκετά μεγάλος για να υπάρξουν ειδικές αρχιτεκτονικές για αυτόν (πχ Itanium). Που σημαίνει ότι για να βάζει η Intel, η Sun & σια λεφτά για να τις σχεδιάζουν, τα παίρνουν πίσω (όχι πάντα βέβαια). 2) Αυτό ακριβώς είναι το θέμα ότι την Intel την συμφέρει για να καλύψει τον "μικρό" χώρο των servers να μπορεί να τροποποιήσει την τρέχουσα αρχιτεκτονική της εύκολα, παρά να πρέπει να σχεδιάσει καινούργια, πράγμα που θα είχε πολύ μεγαλύτερα NRE κόστη. Συν ότι μπορεί η αγορά να είναι πιο μικρή αλλά τα περιθώρια κέρδους είναι άλλα. Τέλος ναι έχω κάνει και δεν έχει καμία σχέση. Αλλά και με single core την παλεύει κανείς τις περισσότερες φορές.
KWSN_Men Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Αυτό είναι κάποια χρόνια μακρία ακόμα. Επειδή το PhD μου είναι σε reconfigurable VLSI architectures ξέρω το χώρο και τέτοιο σύστημα είναι πολύ πολύ μακρία και η τεχνολογία δεν είναι ακόμα ώριμη και θέλει πολύ δουλειά ακόμα είτε μιλάμε FPGA είτε σε configurable ASIC επίπεδο. Σκέψου ότι εγώ έφτιαξα στο MSc μου ένα self-reconfigurable FPGA που εκτελούσα παράλληλα πολλούς αλγορίθμους σε μια δυναμική περιοχή (είναι μπερδεμένη ιστορία) και μου πήρε 1+ χρόνο τρελής δουλειάς και σε καμία περίπτωση το αποτέλεσμα δεν είναι κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα κανονικό σύστημα. Η ιδέα υπάρχει χρόνια (σκέψου ότι η ιδέα του reconfigurable computing υπάρχει εδώ και 30+ χρονία). The technology is just not there yet. Όσον αφορά τον χώρο τον servers σκέψου 2 πράγματα: 1) Όσο μικρός και να είναι' date=' είναι αρκετά μεγάλος για να υπάρξουν ειδικές αρχιτεκτονικές για αυτόν (πχ Itanium). Που σημαίνει ότι για να βάζει η Intel, η Sun & σια λεφτά για να τις σχεδιάζουν, τα παίρνουν πίσω (όχι πάντα βέβαια). 2) Αυτό ακριβώς είναι το θέμα ότι την Intel την συμφέρει για να καλύψει τον "μικρό" χώρο των servers να μπορεί να τροποποιήσει την τρέχουσα αρχιτεκτονική της εύκολα, παρά να πρέπει να σχεδιάσει καινούργια, πράγμα που θα είχε πολύ μεγαλύτερα NRE κόστη. Συν ότι μπορεί η αγορά να είναι πιο μικρή αλλά τα περιθώρια κέρδους είναι άλλα. Τέλος ναι έχω κάνει και δεν έχει καμία σχέση. Αλλά και με single core την παλεύει κανείς τις περισσότερες φορές.[/quote']΄ Δεν μιλάω για κάτι που έρχεται αύριο, αλλά σίγουρα πολύ πιο κοντά από ότι λες: http://techreport.com/etc/2005q4/amd-direction/index.x?pg=1 Από εκεί και πέρα, από τη στιγμή που τα παιχνίδια οδηγούν αυτή τη βιομηχανία σε επίπεδο λιανικής και τα παιχνίδια σύντομα θα εκμεταλλεύονται τέτοιους επεξεργαστές, δε βλεπω που είναι το πρόβλημα. Το ότι η Intel σχεδίασε τον Itanium τι ακριβώς αποδεικνύει; Γιατί νομίζω όλοι ξέρουμε ότι δεν πήγαν και τόσο καλά, έτσι δεν είναι; Η σημερινοί επεξεργαστές είναι αρκετά γρήγοροι και για corporate χρήσεις. Το θέμα είναι ότι εσύ ισχυρίζεσαι ότι οι εταιρείες μας πασάρουν επεξεργαστές για server. Τα πράγματα είναι εντελώς αντίθετα. Οι εταιρείες προτιμούν συστήματα με επεξεργαστές που χρησιμοποιούνται και σε απλά μηχανήματα. Ο λόγος; Το κόστος. Έτσι η Intel και η AMD έχουν υπόψη τους και τις εταιρίες όταν σχεδιάζουν επεξεργαστές, δε μας πασάρουν όμως επεξεργαστές που σχεδίασαν για αυτές. By the way, πολύ μου άρεσε το σχόλιό σου ότι επειδή αυτό που έφτιαξες για το Master σου δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί πουθενά, η Intel και η AMD δε μπορούν να φτιάξουν κάτι τέτοιο. Και σε ευχαριστώ που ανέφερες τα πτυχία σου. Αν θες τις βγάζουμε έξω να τις μετρήσουμε κιόλας τώρα...
ItsToasted Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Panw apo 2 pirines gia multitasking einai anousioi. Opos anousio itan oi 64bit epeksergastes tis AMD prin apo 2 xronia. Tote oloi legane gia to mellon pou einai oi 64bitoi omos den dexontousan oti auto to mellon,kalitera, mexri auto to mellon tha pernagan 5 anavathmiseis apo to PC. Etc kai tora, otidipote me panw apo 4 epeksergastes/pirines pou den einai se server einai peritoi.Ta programata pou xrisimopoioun multithreading einai poli liga kai ta games to idio.Akoma lipon den exoume ftasi stin aksiopoiisi twn 2 pirinwn apo ta apps kai pame sta 4. Telos oso Mutitasking kai na kaneis den xriazete enas pirinas/cpu gia kathe app.
Typhoon Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 ΄ Δεν μιλάω για κάτι που έρχεται αύριο' date=' αλλά σίγουρα πολύ πιο κοντά από ότι λες: http://techreport.com/etc/2005q4/amd-direction/index.x?pg=1 Από εκεί και πέρα, από τη στιγμή που τα παιχνίδια οδηγούν αυτή τη βιομηχανία σε επίπεδο λιανικής και τα παιχνίδια σύντομα θα εκμεταλλεύονται τέτοιους επεξεργαστές, δε βλεπω που είναι το πρόβλημα. [/quote'] Το πρόβλημα είναι καθαρά τεχνικής φύσεως. Η προγραμματιζόμενη λογική δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορη και τα configurable ASICs δεν προσφέρουν αρκετή ευελιξία. Δεν λέω ότι δεν γίνεται (ή ότι δεν θα γίνει) απλώς ότι δεν είναι ακόμα ώριμο και ότι θέλει 5 χρόνια min ακόμα. ΄Το ότι η Intel σχεδίασε τον Itanium τι ακριβώς αποδεικνύει; Γιατί νομίζω όλοι ξέρουμε ότι δεν πήγαν και τόσο καλά' date=' έτσι δεν είναι; Η σημερινοί επεξεργαστές είναι αρκετά γρήγοροι και για corporate χρήσεις. Το θέμα είναι ότι εσύ ισχυρίζεσαι ότι οι εταιρείες μας πασάρουν επεξεργαστές για server. Τα πράγματα είναι εντελώς αντίθετα. Οι εταιρείες προτιμούν συστήματα με επεξεργαστές που χρησιμοποιούνται και σε απλά μηχανήματα. Ο λόγος; Το κόστος. Έτσι η Intel και η AMD έχουν υπόψη τους και τις εταιρίες όταν σχεδιάζουν επεξεργαστές, δε μας πασάρουν όμως επεξεργαστές που σχεδίασαν για αυτές. [/quote'] Δεν μιλάμε μόνο για τον Itanium. Όλες οι εταιρίες (Sun, IBM) έχουν και ένα high-end server processor. Απλώς λέω ότι υπάρχει ακόμα αγορά γι'αυτά τα συστήματα αν και σίγουρα η χρήση SMP συστημάτων με mainstream CPUs συρρικνώνει αυτή την αγορά. ΄By the way' date=' πολύ μου άρεσε το σχόλιό σου ότι επειδή αυτό που έφτιαξες για το Master σου δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί πουθενά, η Intel και η AMD δε μπορούν να φτιάξουν κάτι τέτοιο. Και σε ευχαριστώ που ανέφερες τα πτυχία σου. Αν θες τις βγάζουμε έξω να τις μετρήσουμε κιόλας τώρα... [/quote'] Η Intel & η AMD ΘΑ φτιάξουν κάτι τέτοιο άλλωστε σε παλαιότερο thread (πριν 6 μήνες) είχα γράψει ότι το μέλλον είναι οι asymmetric multi-core cpu's με reconfigurable cores, αρκετά πριν το πει η AMD. Τέλος όσον αφορά τα πτυχία δεν υπάρχει θέμα ανταγωνισμού, είμαι αρκετά περήφανος γι'αυτά που έχω καταφέρει και με έχουν κρίνει σπουδαίοι επιστήμονες με βαθιά γνώση στον τομέα της Μικροηλεκτρονικής. Συνεπώς δεν έχω λόγο να αποδείξω τίποτα απλώς ήθελα να τονίσω ότι τον συγκεκριμένο σώρο τον ξέρω πάρα πολύ καλά μιας και χρόνια τώρα διαβάζω ότι paper κυκλοφορεί.
anthony_crete Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 btw omos re seis!! oi metriseis pou edeixa apo to periodiko einai moufia!! siga min trexei o P4 3.8 pio grigora apo FX-60!! eleos eipame intel intel alla to para3ilwsane!!! enas 8eos xerei posa tous eskase i intel i o ka8a mamakas antiprwsopos gia na grapsoun aytes tis mlkies!!....
kerck Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Επιτελους αυτο που θελαμε απο την INTEL το εκανε και με το παραπανω, τωρα τη γινετε με εμας που ειχαμε "καει" απο τους δυπυροινους Prescott (D830),ξερει κανεις για τους Conroe αν θα ειναι συμβατοι τουλάχιστον με τα chipset 955?
giorgos th. Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 oxi.me orismena 965 (me bios update) kai me 975X.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.