Προς το περιεχόμενο

Το PC Gaming πεθαίνει; (πάλι;Δεν ήταν νεκρό από την εποχή του PSX;)

john2gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
@viper

το game engine ειναι <παλιο> ειτε σου αρεσει ειτε οχι. ενα engine κλειστοφοβικο με ωραια εφε φωτισμου ειναι.

το οτι ενα pc πασχιζει δεν μου λεει τιποτα. κι εγω μπορω να σου γραψω ενα κομματακι κωδικα που θα στο καψει κιολας. τι να πει ομως αυτο?

μηπως εχεις ευχαριστηθει εξωτερικους χωρους με αυτο το engine? εχεις ευχαριστηθει character detail και animation?

Φιλαρακο δεν έχεις καταλάβει κάτι. Το σενάριο του παιχνιδιού εξελίσεται μέσα σε ένα διαστημοπλοιο, συνεπώς φυσικά και θα είναι κλειστοφοβικό με ωραία εφέ φωτισμού. Οπότε αυτό που λές για ανοιχτούς χώρους είναι άκυρο, το παιχνίδι δεν χρειάζεται να έχει ανοιχτούς χώρους λόγω του σεναρίου του (όπως και όλα τα παιχνίδια για τα οποία και γράφτηκε αυτό το engine, doom3, quake 4 κλπ), γκέγκε??

Τώρα για το κομματάκι κώδικά που λές.... το doom3 το έχει γράψει η ID Software με μεγάλη πείρα στον προγραμματισμό (you know ID?), καμία σχέση δηλαδή με τις προγραμματιστικές ικανότητες τις δικιές σου, και αυτό κάτι λέει να είσαι σίγουρος.

Σου επαναλαμβάνω οτι στο PC δεν είδα κανένα textrure που να μου φάνηκε ποιοτηκά χαμηλο. Τώρα για την 360 δεν ξέρω...

Ελπίζω να πήρες καμια στροφή.

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

τα <φιλαρακο> στους φιλους σου!

οσο για στροφες, κοιτα να παρεις εσυ καμια και ασε τις κριτικες για τους αλλους. ;)

καλυτερα engines απο το q3 ειναι το unreal3 αλλα και το source.

μου λες αν ξερω ποια ειναι η ID, ενω απο πανω ηδη σου εχω hyperlinked τον carmack. :-D

προφανως λοιπον εσυ δεν ξερεις ποιος ειναι ο carmack και ποια η σχεση του με την ID :mrgreen: :mrgreen:

μαθε λοιπον οτι ο carmack (ναι, ειναι προεδρος και αρχιπρογραμματιστης της ID απο παντα) εδω και καιρο προσπαθει να ενισχυσει το engine του με αυτο που ονομαζει <megatexture>,

ωστε να μπορει να παιξει ανοιχτα περιβαλλοντα. πρωτος τιτλος που θα το κανει αυτο ειναι το Enemy Territory: Quake Wars (2007)

ετσι,

εσυ λοιπον μπορει να παραμυθιαζεσαι και να λες οτι το σεναριο επιβαλλει τους κλειστους χωρους,

ασε ομως καποιους αλλους που γνωριζουνε παραπανω απο εσενα να γνωριζουνε οτι το engine επιβαλλει το σεναριο ;)

τελος, για ενα παιχνιδακι που το κατεβασες τσαμπε απο το δικτυο καλο ειναι.

ομως εδω δεν μιλαμε για τζαμπαριες, αλλα για τεχνολογιες.

μιλα λοιπον πιο καλα μιας και δεν γνωριζομαστε, και αν επιμενεις για το Prey οτι παντου εχει το ιδιο καλα textures, μπες στον κοπο να κανεις ενα Search στο google πριν το ξαναγραψεις.... εκτος κι αν εσυ το επαιξες με ολα τα settings μετρια και δεν ειδες τις διαφορες... :D

Δημοσ.

Γενικά το Prey έχει εντυπωσιακά γραφικά (στην PC version). Φαίνεται πως η μηχανή είναι φτιαγμένη για εσωτερικούς χώρους (θα αλλάξει αυτό με το ET:QW) αλλά το διαστημόπλοιο κι όλοι οι κλειστοί χώροι είναι φοβερά εντυπωσιακοί.

Τι να σου πω, ελπίζω το 360 ν' αντέξει στο χρόνο, κι ίσως η μεταφορά του Prey να ήταν ατυχής, ωστόσο δεν ξέρω για πόσο ακόμη θα συναγωνίζεται τα high-end PCs (όπως κι ολες οι κονσόλες στο παρελθόν). Εγώ πάντως θα πόνταρα πως ήδη από το Crysis θα υπάρχουν χτυπητές διαφορές.

Είναι ακριβό το PC, αλλά τι να κάνουμε, hobbies είναι αυτά... :)

Δημοσ.
@viper

οι games analysts ηδη λενε οτι το 360 ανεβασε την ποσοστιαια ποιοτητα των games κατα 10 μοναδες.

απο 69-70% που ητανε σε ps2/xbox/pc' date=' εχει παει στο 80% μεχρι τωρα στο 360.

και σκεψου οτι ειμαστε στην αρχη...

η υποκειμενικοτητα ειναι καλο να υπαρχει, φτανει να μην ειναι διαμετρικα αντιθετη με την πραγματικοτητα.. ;)

[/quote']

ama itheles na deis tin pragmatikotita

mallon tha eblepes oti ektos apo grafika [me kapoia mikroxondroproblimata]

den exei prosferei kai tpt allo [live not inclunded]

akoma kai kapoies mellontika senariakes 360 iperparagwges

einai ksanaeipwmenes.

akoma kai gia tous sobarous gamers to 10% einai ligo

poso mallon gia tous enthousiast....

Δημοσ.

Α καλά για τον p3tran μιλάς? Τι να δεί ο τυπάκος...

πήρε μια 360 και νομίζει οτι έκανε την επένδυση του αιώνα. Επειδή το Prey είναι μια μ@λ@κια και μισή στο 360 του φταίει το engine, οι ανοιχτοί χώροι που δεν έχει, τα textures, οι φωτισμοί, το σενάριο και χιλια δυο. Βαλτο σε κανένα PC να δεις τι γ@μ@το που είναι μπας και καταλάβεις. Όσο για το τσαμπέ παιχνίδι που λέει, ας κάνει λίγο υπομονή και κάποια στιγμή θα μπορέσει να τσιπάρει την κονσολίτσα του και να παίζει και αυτός τσάμπα. Έτσι και αλλιώς είναι γνωστό ότι όσοι παίρνουν κονσόλα, με αυτήν την προοπτική την αγοράζουν αλλιώς..... σιγά μην την έπαιρναν. Anyway, σε 2-3 χρονια θα παίζουμε τα παιχνίδια της στο PC με εξομοίωση LOL.

Δημοσ.

επειδη δεν εχεις λεφτα να παρεις κονσολα και τηλεοραση και games και παραλληλα να συντηρεις και το pc σου,

αυτο ξερεις δεν σου δινει δικιο..

η αγνοια ειναι ευτυχια, αλλα ακομη και η γελοιοτητα εχει τα ορια της!

Δημοσ.
επειδη δεν εχεις λεφτα να παρεις κονσολα και τηλεοραση και games και παραλληλα να συντηρεις και το pc σου' date='

αυτο ξερεις δεν σου δινει δικιο..

η αγνοια ειναι ευτυχια, αλλα ακομη και η γελοιοτητα εχει τα ορια της![/quote']

LOL να σαι καλα φιλαρακο που μ'εκανες και γελασα. Χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, είμαι απο τους τυχερούς που δεν στερούνται...

Επίσης ουτε εσένα σου δίνει δίκιο το οτι αγορασες μια 360 με τις οικονομίες σου και προσπαθείς σώνει και καλα να την κανεις θεό.

Αλλα και μόνο που έθιξες το οικονομικό θέμα, φαίνεται πιανού η γελιότητα δεν έχει τέλος,

Δημοσ.
Α καλά για τον p3tran μιλάς? Τι να δεί ο τυπάκος...

πήρε μια 360 και νομίζει οτι έκανε την επένδυση του αιώνα. Επειδή το Prey είναι μια μ@λ@κια και μισή στο 360 του φταίει το engine' date=' οι ανοιχτοί χώροι που δεν έχει, τα textures, οι φωτισμοί, το σενάριο και χιλια δυο. Βαλτο σε κανένα PC να δεις τι γ@μ@το που είναι μπας και καταλάβεις. Όσο για το τσαμπέ παιχνίδι που λέει, ας κάνει λίγο υπομονή και κάποια στιγμή θα μπορέσει να τσιπάρει την κονσολίτσα του και να παίζει και αυτός τσάμπα. Έτσι και αλλιώς είναι γνωστό ότι όσοι παίρνουν κονσόλα, με αυτήν την προοπτική την αγοράζουν αλλιώς..... σιγά μην την έπαιρναν. Anyway, σε 2-3 χρονια θα παίζουμε τα παιχνίδια της στο PC με εξομοίωση LOL.[/quote']

Και εσενα τι σε κανει να πιστευεις επειδη πηρες ενα PC και σκας 600 αρες καθε 6 μηνο για αναβαθμιση εισαι πιο εξυπνος απο αυτους που πηραν κονσολα επειδη δεν καθονται να παιζουν 12 ωρες τη μερα αλλα θελουν να παιζουν αξιοπρεπως και ισως και παιχνιδια που δεν υπαρχουν αντιστοιχα σε PC.Και σε ρωταω Ninja gaiden2 και παιχνιδια τετοιου τυπου που θα παιξω; με emulator σε pc σε 3 χρονια;:mrgreen: :mrgreen:

Και περισσοτερο στο λεω αυτο γιατι ποτε δεν εχω τσιπαρει κονσολα στη ζωη μου μονο και μονο για αυτο το λογο δεν θελω να μπλεκω με boot και kollhse den kollhse k.t.l

παντα φιλικα

Δημοσ.
LOL να σαι καλα φιλαρακο που μ'εκανες και γελασα. Χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω' date=' είμαι απο τους τυχερούς που δεν στερούνται...

Επίσης ουτε εσένα σου δίνει δίκιο το οτι αγορασες μια 360 με τις οικονομίες σου και προσπαθείς σώνει και καλα να την κανεις θεό.

Αλλα και μόνο που έθιξες το οικονομικό θέμα, φαίνεται πιανού η γελιότητα δεν έχει τέλος,[/quote']

νομιζω οτι στο να γελας δεν εχεις προβλημα.

εγω δεν εθιξα. εγω απλως απαντησα, εκτος κι αν δεν ξερεις τι γραφεις...:

...πήρε μια 360 και νομίζει οτι έκανε την επένδυση του αιώνα.

...ας κάνει λίγο υπομονή και κάποια στιγμή θα μπορέσει να τσιπάρει την κονσολίτσα του και να παίζει και αυτός τσάμπα. Έτσι και αλλιώς είναι γνωστό ότι όσοι παίρνουν κονσόλα, με αυτήν την προοπτική την αγοράζουν αλλιώς..... σιγά μην την έπαιρναν.

δεν θα συμμετεχω αλλο στην προσπαθεια σου να μετατοπισεις το θεμα,

απο τις χαζαμαρες που ειπες για το prey, σε προσωπικη αντιπαραθεση.

ειπες δυο πραγματα για το prey, ηταν και τα δυο λαθος. deal with it.

Δημοσ.
Και εσενα τι σε κανει να πιστευεις επειδη πηρες ενα PC και σκας 600 αρες καθε 6 μηνο για αναβαθμιση εισαι πιο εξυπνος απο αυτους που πηραν κονσολα επειδη δεν καθονται να παιζουν 12 ωρες τη μερα αλλα θελουν να παιζουν αξιοπρεπως και ισως και παιχνιδια που δεν υπαρχουν αντιστοιχα σε PC.Και σε ρωταω Ninja gaiden2 και παιχνιδια τετοιου τυπου που θα παιξω; με emulator σε pc σε 3 χρονια;:mrgreen: :mrgreen:

Και περισσοτερο στο λεω αυτο γιατι ποτε δεν εχω τσιπαρει κονσολα στη ζωη μου μονο και μονο για αυτο το λογο δεν θελω να μπλεκω με boot και kollhse den kollhse k.t.l

παντα φιλικα

Ευχαρίστως να σου απαντήσω φίλε μου.

Πρώτα πρώτα δεν σκάω 600αρες όπως λές. Πήρα πρίν 2 χρόνια έναν P4 3ghz με 1.5GB μνήμη, ένα χρόνο μετά πήρα μια 6600GT και απο τότε δεν έχω αλλάξει τίποτα. Παίζει τα πάντα για την ώρα.Και αν χρειαστεί θα δόσω καμια 200αρα και θα πάρω καρτα γραφικών (πολύ λιγώτερα απόσα θα έχεις δώσει σε παιχνίδια μέχρι τότε αφου δεν τσιπάρεις όπως λές).

Εκτός των άλλων με το pc κάνω και απείρως περισσότερα άλλα πράγματα απότι μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε με μια κονσόλα.

Όσο για παιχνίδια που δεν υπάρχουν αντίστοιχα στο pc που λές... μα καλά πιστεύεις οτι δεν μπορεί να υπάρχει αντίστοιχο παιχνίδι σε pc? μπορεί όχι το ίδιο αλλά σιγουρα αντίστοιχο. Επίσης σοβαρά πιστεύεις οτι το PC δεν έχει παρα πολύ μεγάλη γκάμα παιχνιδιών ΠΑΝΤΑ και έχει να ζηλέψει απο τις κονσόλες?

Και μην ξεχνάς ότι με την ίδια λογική υπάρχουν και φοβερά παιχνίδια στο pc που δεν βγήκαν ούτε θα βγουν ποτέ σε κονσόλες (και ΑΝ βγούν θα είναι κατώτερα).

Α και κάτι ακόμα απο πείρα πολλών χρόνων... όταν ένα PC είναι αρτιμελές χωρίς προβλήματα στο hardware (εν αγνεία του χρήστη τις περισσότερες φορές) δεν κάνει ούτε κολλήματα ούτε τίποτα (εξαίρεση το Call of Cthulhu dark conrers of the earth που ήταν το πιο καραμπαγκιασμένο παιχνίδι όλων των εποχών και πραγματικά το μόνο που μου έχει κάνει προβλήματα).

Δημοσ.

δεν θα συμμετεχω αλλο στην προσπαθεια σου να μετατοπισεις το θεμα' date='

απο τις χαζαμαρες που ειπες για το prey, σε προσωπικη αντιπαραθεση.

ειπες δυο πραγματα για το prey, ηταν και τα δυο λαθος. deal with it.[/quote']

Ακου φιλαράκο, το νόημα είναι οτι είτε σου αρέσει εσένα το Prey είτε όχι, ΣΤΟ PC είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι και δεν το λέω μόνο εγώ αλλά και ένα κάρο reviews και ένα κάρο άλλος κόσμος. Αν εσένα δεν σου αρέσει γιατί αποτι ακούω στο 360 το παιχνίδι δεν λεει, προτείνω να βρείς ένα καλό PC να το παίξεις εκεί. Αν διατηρήσεις την ίδια άποψη με γεια σου με χαρά σου.

Ενα παιχνίδι δεν είναι γενικά μάπα επειδή είναι μάπα στην κοσόλα που εσυ αγόρασες. Deal with it!

Δημοσ.

τα reviews το βγαζουνε καλο στο pc, καλο και στο 360.

αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι ειναι κατ'ουσια ενα μετριο game στο pc, και ενα μετριο port αυτου του game στο 360.

ουτε φυσικα αναιρει το γεγονος οτι το engine δεν εχει δυνατοτητα για εξωτερικους χωρους, οτι υστερει σε σχεση με αλλα, και τα υπολοιπα που ειπαμε...

και ΣΙΓΟΥΡΑ, δεν ειναι μετρο για τις δυνατοτητες καποιου hardware.

επειδη εσυ δεν εχεις κονσολα, μην περνεις σαν δεδομενο οτι αυτος που εχει κονσολα δεν εχει pc..

προφανως εισαι απο αυτους που οτι δεν εχουν, πρεπει σωνει και καλα να ειναι χαλια...

οκ το καταλαβαμε, παμε παρακατω <φιλαρακο> ;)

• Moderators
Δημοσ.

Ως συνήθως...από "Το PC gaming πεθαίνει?" πήγαμε κλασσικά στο "Η τάδε κονσόλα είναι καλύτερη από το PC επειδή...μπλα μπλα μπλα, όχι, το PC είναι καλύτερο γιατί μπλα μπλα μπλα".

Για να δούμε ποιος την έχει μεγαλύτερη λοιπον, με το συμπάθειο;

Και φυσικά τι θα καταλάβετε, αφού πολύ απλά ΔΕΝ θα υπάρξει κάποια συμφωνία και λύση στις κλασσικές ανταλλαγές πυρών;

Δημοσ.
Ακου φιλαράκο' date=' το νόημα είναι οτι είτε σου αρέσει εσένα το Prey είτε όχι, ΣΤΟ PC είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι και δεν το λέω μόνο εγώ αλλά και ένα κάρο reviews και ένα κάρο άλλος κόσμος. Αν εσένα δεν σου αρέσει γιατί αποτι ακούω στο 360 το παιχνίδι δεν λεει, προτείνω να βρείς ένα καλό PC να το παίξεις εκεί. Αν διατηρήσεις την ίδια άποψη με γεια σου με χαρά σου.

Ενα παιχνίδι δεν είναι γενικά μάπα επειδή είναι μάπα στην κοσόλα που εσυ αγόρασες. Deal with it![/quote']

Μου φαίνεται φιλαράκο έχεις πάρει λίγο αέρα εδώ πέρα.

Δηλαδή το Prey στο PC είναι κορυφαίο και στο XBOX360 μάπα, επειδή στο δεύτερο τα γραφικά του είναι 0,1% χειρότερα?

Και τί έγινε με τις κριτικές? Το εκθιάζουν καί στις δύο εκδόσεις. Ε και? Τα ίδια λέγαν και για το Doom3, το οποίο ήταν η βαρεμάρα της ζωής σου, τα ίδια και για το FEAR, που το ξέχασα μόλις το τερμάτισα.

Το Prey είναι JAF ( Just another FPS). Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Η ίδια εμπειρία είναι στο PC, η ίδια στο XBOX360.

Τώρα να μου παίζεις τον έξυπνο επειδή παίζεις πειρατικά παιχνίδια σε ένα low-end σύστημα και να περιφανεύεσαι ότι σου βγαίνει και πιό φθηνά, τί να σου πώ? Την έχασες τη μπάλα.

Και το Call of Cthulhu ούτε κολλήματα έχει, ούτε bug, ούτε τίποτα. Ψάξε την λίγο καλύτερα τη δουλειά με το συστηματάκι σου.

Δημοσ.

@gtsamour

το game engine ειναι <παλιο> ειτε σου αρεσει ειτε οχι. ενα engine κλειστοφοβικο με ωραια εφε φωτισμου ειναι.

Έχουν βγει 3 παιχνίδια στο ίδιο στυλ' date='αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι ένα engine κλειστοφοβικό. Δες το Enemy Territory: Quake Wars για να δεις τι μπορεί να γίνει και σε open terrain μέσω της Doom3 engine. [b']Το πρόβλημα είναι ότι η engine είναι σε OpenGL,οπότε κάτι πηγαίνει στραβά στην μεταφορά του στο DirectX που υποστηρίζει το X360[/b]. Σε αυτό έπρεπε να βασιστούν οι Χ360 users κι όχι ότι δεν έχει καλά γραφικά,ότι είναι παλιάς τεχνολογίας κλπκλπ (γιατί και το Unreal3 engine θεωρείται παλιό σε σχέση πχ με το Crytek2).

Επίσης p3tran........το COD3 ακόμα είναι στην game engine του Quake3 με την προσθήκη μερικών εφέ από τα νέα DX,δεν είδα να παραπονεθείτε όμως γι αυτό :P .Με λίγη δουλειά η Doom3 engine μπορεί άνετα να προσφέρει ότι κι η Unreal3 engine,το λέγαμε ότι έχει πολλές προοπτικές αυτή η engine όταν είχε κυκλοφορήσει. Και ακόμα δεν έχουμε δει τι ports θα γίνονται από το PS3 όταν βγει στο Χ360 (ή το αντίθετο) και τι επιπτώσεις θα έχει η αλλαγή του API. Αυτό θα έπρεπε κάπως να μας προβληματίζει νομίζω (αλλά είναι και κάπως off topic).

Edit: Είπες για το megatexture οπότε τι το λες παλιό το engine ρε συ. Μια χαρά είναι και κοντράρει το Unreal3 engine IMO. Σε άλλους βέβαια μπορεί να μην τους αρέσει,σεβαστό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...