Προς το περιεχόμενο

Το PC Gaming πεθαίνει; (πάλι;Δεν ήταν νεκρό από την εποχή του PSX;)

john2gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με αφορμή μια συζήτηση στο Χ360 thread,κάνω αυτό το νέο (ώστε να μην γίνεται flaming στο άλλο). Πείτε την γνώμη σας. Ορίστε ένα μικρό ιστορικό. Pics ακολουθούν τις επόμενες μέρες με συγκρίσεις games των 2 κυρίαρχων (so far αφού το PS3 δεν έχει έρθει ακόμα). Please μην μιλάτε για παιχνίδια που ΘΑ δούμε γιατί μόνο η λέξη Crysis αρκεί για να νικήσει στον τομέα των γραφικών το PC Gaming (Crysis = PC EXCLUSIVE SO FAR)

"Πανω απο μια δεκαετια πως "Πεθαίνει" το PC Gaming ...και το πραγματικο αποτελεσμα:

1993: Ανακυρησσεται πως το PC Gaming "Πεθαίνει" επειδη ο 16-bitος πολεμος των κονσολων ειναι σε πληρη εξεληξη' date=' τα ΜΜΕ υποστηριζουν πως το PC δεν μπορει να ανταγωνηστει με κανεναν τροπο τις κονσολες...........την επομενη χρονια βγαινει το Doom αλλαζοντας το τοπιο των video games και φερνοντας το PC στο προσκηνιο.

1993 Συνεχίζεται: Το Atari Jaguar κυκλοφορει και ξανα μανα το PC gaming "Πεθαίνει"....λεγεται πως το PC μπορει να εχει το Doom αλλα δεν υπαρχει καμμια περιπτωση το PC να συναγωνηστει τα γραφικα του Jaguar............ το Jaguar ειναι η τελευταία κονσολα της Atari, η εταιρεια μετατρεπεται σε εκδοτικο οικο για PC games.

¶νοιξη 1995: Ξανα το PC Gaming "Πεθαίνει" με την αφηξη του Sega Saturn, τα ΜΜΕ και καποιοι χρηστες υποστηριζουν πως τα γραφικα του Sega Saturn εχουν ξεπερασει κατα πολυ αυτα των PC games και δεν υπαρχει καμμια περιπτωση το PC gaming να συναγωνηστει.........όλοι ξερουμε το αποτελεσμα.

Φθινοπωρο 1995: Πάλι,το PC gaming "Πεθαίνει", τωρα που τα παιχνιδια στις κονσολες βγαίνουν σε CD στο Playstation, δεν υπαρχει τιποτα στο PC που να πουλαει..........το επομενο ετος Diablo, Quake, και Warcraft II κυκλοφορουν σημειώνωντας τεραστειες πωλησεις.

1997: Ξανα το PC Gaming "Πεθαίνει" με FPS παιχνιδια οπως τα Goldeneye και Turok στο N64, τα ΜΜΕ και πολλοι χρηστες υποστηριζουν πως αυτο ειναι το τελος των PC αφου τα FPS ειναι ενα τοσο σημαντικο ειδος στην πλατφορμα, λεγεται πως δεν υπαρχει περιπτωση να βγει ενα FPS, ή οποιοδηποτε PC game, που να ανταγωνηστει το hype του Goldeneye..........το επομενο χρονο κυκλοφορει το Half Life που γίνεται ο ορισμος τους ειδους, και επιπροσθετα κυκλοφορουν τα Starcraft, Unreal, Grim Fandango,

Baldurs Gate, και Thief στο PC κανοντας το 1998 ενα απο τα καλυτερα και πιο πειτυχημενα χρονια του PC gaming, ειδηκα για το ειδος των PC FPS.

1999: Ξανα το PC Gaming "Πεθαίνει" με την κυκλοφορια του Dreamcast τα ΜΜΕ και καποιοι χρηστες υποστηριζουν πως δεν υπαρχει περίπτωση το PC να ανταγωνιστει τα "ρεαλιστικα" 3D γραφικα του Dreamcast και την σειρα τιτλων της Sega, ακομη αναφερουν την υποστηριξη του online gaming του Dreamcast σαν δειγμα του οτι το PC Gaming θα ειναι "ειδος προς εξαφανισην" "obsolete", με την κυκλοφορια του Dreamcast υποστηριζουν πως το PC gaming ειναι πραγματικα νεκρο.........το αποτελεσμα.....όλοι ξερουμε πραγματικα τι εγινε.

2000: Το PS2 κυκλοφορει, και ξανα μανα το PC gaming "Πεθαίνει", τα ΜΜΕ και καποιοι χρηστες υποστηριζουν πως ολο και λιγοτερα "καλα" παιχνιδια θα ειναι στα PC.............εκεινη την χρνια το PC υποδεχεται την αφιξη του top seller παιχνιδιου The Sims που γινεται ενα απο τα πιο δημοφιλη παιχνιδια σε καθε πλατφορμα, οπως και κλασσικους τιτλους σαν τα Deus Ex, No One Lives Forever, Baldurs Gate 2, Homeworld, Thief 2, The Longest Journey...και φυσικα το Unreal Tournament.

2002 - 2003: Πάλι,το PC gaming "Πεθαίνει". Ο αγώνας των κονσολων ειναι σε πληρη εξελιξη τα ΜΜΕ και πολλοι αυτοαποκαλουμενοι "gamers" υποστηριζουν πως το PC θα ειναι "νεκρο" μετα το 2003 και πως δεν υπαρχει κανενας τροπος να βγει ενα προσοδοφορο

PC game μετα το 2003..............εκεινη την χρονια το HL2 παρουσιαζεται στην E3 και γινεται Best of Show εκπλητοντας τα πληθη περισσοτερο απο καθε αλλο παιχνιδι, την επομενη χρονια τα World of Warcraft, Far Cry, και Half Life 2 κυκλοφορουν και γινονται top sellers και τα HL2 και WOW κερδιζουν την συντριπτικη πλειοψηφια των Overall GOTY βραβειων....το PC Gaming εχει κερδη 4 δυσεκατομμυριων δολλαριων το 2004. Το World of Warcraft ειναι το πιο δημοφιλες online παιχνιδι με 4 εκατομμυρια συνδρομιτες που αυξανονται, εχοντας πιο πολλους συνδρομητες απο ολες τις κονσολες μαζι.

E3 2005:

Το PC gaming ειναι "νεκρο".....ξανα.... δεν υπαρχει περίπτωση κανενα PC game να αντισταθει στην λαιλαπα της δυναμης "επομενης γενιας" που επιδεικνυεται στην E3 χρησιμοποιοντας λεξεις του τυπου "HD-Era" και "1080p"...........Το Spore του Will Wright's για το PC κερδιζει το Best of Show στην E3.

και ξανα και ξανα......."

[/quote']

Discuss και παρακαλώ αν γίνονται να λείπουν fanboy-σμοί του στυλ <<Η GPU του Χ360 είναι έτη φωτός καλύτερη από την τωρινή high-end PC κάρτα>> καθότι όλα τα παιχνίδια που εμφανίζονται στα 2 στρατόπεδα είναι πιο όμορφα στα PC's (είτε λέγεται το παιχνίδι Oblivion,είτε Condemned,είτε Prey,είτε Quake4,είτε GRAW). Αν διαφωνείτε post-άρετε εικόνες σύγκρισης για να δείξετε το αντίθετο :) .

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

koita to pcgaming tha pethanei otan oi consoles ginoun pc ;) kai oxi apla paixnidokouta einai polla paixnidia (ta vasikotera kiolas ton pcgamers) pou pote de tha volevoun se mia consola...thes pes ta rpg thes pes ta stratigikis pes ta adventure einai games pou den kathese sto saloni sou na ta paikseis ;)

akoma kai ta fps mporei na einai diaskdastika stin consola...alla skepsou...meta apo tosa xronia anaptixthike i texnologia ton mouse mono kai mono gia ta fps :P

Δημοσ.

Oblivion PC versus Oblivion X360

(χωρίς καν την χρήση των textures packs του Quarl που κάνουν το παιχνίδι απίστευτο οπτικά)

xbox1pl6la.jpg

Η πάνω εικόνα είναι της Χ360 έκδοσης,η κάτω είναι της PC έκδοσης. Οι διαφορές βρίσκονται σε κύκλο. Και πάλι μιλάμε για unmoded τις PC εικόνες

GRAW X360 versus GRAW PC

00325qk.jpg

Στην foto βλέπετε την Χ360 έκδοση του παιχνιδιού. Σε κύκλο έχω βάλει τα εμφανέστατα low-res textures του στρατιώτη και το σημείο στο οποίο κάνει μπαμ η έλλειψη του Anisotropic Fitlering. Επίσης όπως βλέπετε ο δρόμος είναι άδειος (δεν υπάρχουν κουτάκια αναψυκτικών και τούβλα που υπάρχουν στην PC έκδοση).

snap1705gy.jpg

Στην foto έχω βάλει σε κύκλους τόσο τα high-res textures των οχημάτων,όσο και το έδαφος το οποίο είναι πιο λεπτομερές στην PC έκδοση. Βέβαια το παιχνίδι απαιτεί μια high-end κάρτα γραφικών για να τρέχει σε ανάλυση που να μην παρατηρείται aliasing. Εγώ το έτρεχα σε 1024x768,χωρίς FSAA,χρησιμοποιώντας μια Radeon X800Pro με αποτέλεσμα να φαίνονται οι γραμμές (πάνω τετράγωνο). Νομίζω ότι φαίνεται ποια έκδοση είναι καλύτερη.

More versus εικόνες τις επόμενες μέρες :)

Δημοσ.

Κοιταξτε εαν και πλεον ειμαι fan των pcgames ας μην το παμε σε γραφικα και αναλυσεις γιατι πολυ αμπλα εμπλεκεται και το θεμα της τιμης αμεσα(οι κονσολες κερδιζουν κατα κρατος).Γιατι με το Xbox παιζεις με τελειο frame rate εστω και χειροτερα γραφικα αλλα στο pc για ν παιξεις ετσι και με καλυτερα γραφικα θες τουλ τα 2πλασια φραγκα(και λιγα λεω).Το θεμα ειναι οτι οπως αναφερθηκε και ποιο πανω πολλα ειδη παιχνιδιων δεν "λενε" σε κονσολα ακομα.Επισης προς το παρον εγω θεορω το pc πολυ ποιο ολοκληρωμενο "home entertainment system"και σαφως ειχει περισοτερες δυνατοτητες(προσ το παρον παντα :mrgreen: ).Δεν ξερω γιατι αλλα δεν νιοθω οτι το pc gaming απηλειται αμεσα απο τις κονσολες,αν και σιγα-σιγα τεινουν να εξισοθουν σε επιπεδο τεχνολογιας απεικονισης και ακομα παρεχομενων υπηρεσιων/δυνατοτητων αλλα αυτο δεν εχει συμβει ακομα....

Δημοσ.

Ας πω κι εγώ τη ταπεινή μου γνώμη πάνω σε αυτό το ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα. Επιγραμματικά, οι διαφορές των δύο μέσων (όσον αφορά το gaming πάντα), είναι οι εξής:

- Η τιμή. Προφανώς, οι κονσόλες υπερέχουν σε αυτόν τον τομέα, αφού τα λεφτά που απαιτούν τα PC κάθε έξι μήνες για πάσης φύσεως αναβάθμιση ξεπερνούν κατά πολύ το κόστος μιας next gen κονσόλας. Για να στήσουμε, δε, ένα PC που να έχει ανάλογες επιδόσεις με το XBOX 360, θα χρειαστούμε σχεδόν τα τριπλάσια λεφτά από αυτά που κοστίζει η κονσόλα.

- Η απόδοση. Εδώ τα PC υπερέχουν. Θυμάμαι ότι πριν κυκλοφορήσουν οι next gen κονσόλες, όλοι έλεγαν ότι θα δούμε γραφικά που θα μας πέσει το σαγόνι στο πάτωμα. Ίσως και να συνέβει αυτό για ορισμένες περιπτώσεις, αλλά τα ίδια και καλύτερα γραφικά είδαμε σύντομα και στα PC μας (τουλάχιστον στα high end). Βέβαια θα πρέπει να περιμένουμε να κυκλοφορήσουν και τα Wii και PS3 για να κρίνουμε.

- Το ύφος των παιχνιδιών που κυκλοφορούν για την κάθε πλατφόρμα. Εδώ δεν υπερέχει κανένας, αφού είναι τελείως υποκειμενικό το ποιό είδος παιχνιδιών γουστάρει ο καθένας. Προφανώς για όποιον γουστάρει strategy και adventures υπερέχουν τα PCs. Από την άλλη, όσοι αρέσκονται σε πιο Arcade και Beat 'em Up καταστάσεις, θα στραφούν σε μία κονσόλα. Βέβαια, οι κονσόλες υστερούν σε αυτό το τομέα, αφού επί του παρόντος τους λείπει το Mouse, πράγμα που καθιστά αδύνατο να παίξεις ορισμένων ειδών παιχνίδια και πολύ δύσκολο να παίξεις FPS. Βέβαια, φαίνεται ότι το Wii θα ταράξει τα νερά όσον αφορά αυτό το ζήτημα, με τα πρωτοποριακά του χειριστήρια. Πάντως, το Console to PC porting εμφανίζεται όλο και πιο συνχά (Onimusha 3, Devil May Cry, Resident Evil 4).

- Η τιμή των παιχνιδιών. Εδώ υπερέχει σαφώς το PC. Θα αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το Prey στο Πλαίσιο κοστίζει 70 ευρώ για XBOX 360 και 50 για PC.

- To online gaming. Να και μια αποκλειστικότητα των PCs στην οποία κατάφεραν να εισβάλλουν οι κονσόλες. Βέβαια το Online Gaming βρίσκεται ακόμα σε νηπιακό στάδιο όσον αφορά τις κονσόλες, αφού δεν υπάρχουν καν MMO παιχνίδια (τουλάχιστον απ' όσο γνωρίζω). Ενώ στο PC έχουμε και WOW, και Lineage (λίνεατζ και όχι λάιν έιτζ), και Battlfield και απ 'όλα.

- O εφιάλτης της συμβατότητας, των bugs και άλλων αστάθμιστων παραγόντων που αποτελλούν τον κανόνα παρά την εξαίρεση του PC gaming. Παιχνίδια που κρασάρουν, και κολλάνε, και δε παίζουν, και που δεν εγκαθίστανται καν. Και δώστου ψάξιμο στα fora, και άλλαξε τους οδηγούς της κάρτας και της μητρικής, και μύρισε τα νύχια σου για να βρεις με ποιό πρόγραμμα υπάρχει conflict, και αν φταίει κάνας ιός, και και και... καταστάσεις άγνωστες σε έναν console gamer, o οποίος απλά βάζει το DVD στο Drive και παίζει.

Συμπερασματικά, όποιος πιστεύει ότι μια βιομηχανία όπως αυτή του PC gaming που συναγωνίζεται στα ίσια τη βιομηχανία του Hollywood σε τζίρο έχει πεθάνει, μάλλον δε ξέρει τι του γίνεται. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι κολλημένος PC gamer, έχω και XBOX και είχα και Playstation, αλλά απλά πιστεύω ότι το PC gaming μου προσφέρει περισσότερα από το console gaming.

Δημοσ.

Δε θέλω να μπω σε σύγκριση PC Gaming vs Console gaming, αφενός γιατί θεωρώ τον εαυτό μου τόσο PC gamer όσο και κονσολά, αφετέρου, γιατί θεωρώ ότι "έκαστος στο είδος του" και πιστεύω πως χρειάζονται ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.

Το μόνο που έχω να πω, είναι ότι όπως φανερώνει και το άρθρο που παρέθεσε ο john2gr τα ΜΜΕ (κυρίως του εξωτερικού) που ανακοινώνουν κάθε τόσο τον θάνατο του PC gaming, μπορούν να χαρακτηριστούν το λιγότερο γραφικά και καταλήγουν πολλές φορές με μια πληγωμένη αξιοπιστία.

Όσο λοιπόν παράλογο είναι να φωνάζει ο σκληροπυρηνικός PCας πως οι κονσόλες είναι άχρηστες, αφού τα περισσότερα παιχνίδια μεταφέρονται πια και στους υπολογιστές, άλλο τόσο παράλογη είναι και η επανειλημμένη ανακοίνωση του θανάτου το PC gaming.

Χωρίς παρεξήγηση, αλλά είναι αστείο ακόμα και να το συζητάμε αυτό το θέμα πλέον...

edit: @Arioch79, ωραία και πολύ σωστά όσα λες, απλώς επαναλαμβάνω, ότι το θέμα δεν είναι αν υπερέχει το console gaming έναντι του PC gaming (είπαμε "έκαστος στο είδος του") αλλά το ότι κάποιοι υποστηρίζουν ότι το PC gaming πέθανε. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, συμφωνώ απόλυτα με όσα παραθέτεις και με το συμπέρασμά σου, απλώς θεωρώ ότι δεν χρειαζόταν καν να τα γράψεις για να αποδείξουμε κάτι αυτονόητο...;-)

Δημοσ.

meta apola afta pou parethese o Arioch79 den exo kai para polla na prostheso gia na ipostirikso to pc gaming...

thelo mono na po oti gia mena prosopika kai oi konsoles mikra pc einai apla einai optimized for gaming..me ti diafora oti me mia konsola an varetheis kai psaxneis kati allo prepei na agoraseis alli konsola eno sta pc apla anoigeis, allazeis karta grafikon/epeksergasti/mnimi (o,ti apafta xreiastei) kai epekteineis tin gaming empeiria oso kai opos esi theleis..

episis dilono fan tou sindiasmou keyboard-mouse gia to xeirismo kai oti den mporo na sinithiso ta pads me ta 2345 koumpakia aplomena se 100 simeia disprosita gia mena..prosopika to vrisko pio efkolo na prosarmozo ta controls tou ekastote paixnidiou pano sto keyboard, para na trexo na mathaino aptin arxi kathe fora ti diaforetiko kanei to idio koumpi pano sto gamepad..

kai telos as min ksexname oti ta paixnidia gia konsoles ilopoiountai pano se ipologistes...opote gia kalitera kai pio ekseligmena paixnidia konsolas prepei prota na emfanistoun kai oi antistoixoi pio dinatoi kai pio ekseligmenoi ipologistes..pio dinatoi ipologistes omos mporoun na paiksoun kalitera kai pio ekseligmena-apaititika paixnidia...katalavenete loipon oti dimiourgeitai enas favlos kiklos ston opoion oi ipologistes panta tha exoun ena mikro provadisma enanti mias konsolas (milao mono gia software giati gia to hardware isxioun diaforetika pragmata)..

gia ola afta pou parethese poli periektika o Arioch79 kai gia ta 3 pramatakia pou egrapsa parapano, dilono pantotinos kai ametanoitos pc gamer kai pistevo pos to pc gaming den mporei na pethanei giati apla(toulaxiston mexri simera) einai mia teleios diaforetiki empeiria apoti to paixnidi stin konsola..

efxaristo gia to xrono sas :mrgreen:

Δημοσ.

Να προσθέσω, μιάς και έχω εμπειρία και απο τα δύο στρατόπεδα, πώς η χαρά της αναβάθμισης, το κυνήγι των framerate και το οποιοδήποτε σκάλισμα για την επίτευξη των τέλειων γραφικών δεν θα πεθάνει ποτέ.....Αν για κάποιο λόγο ανεβαίνουν οι κονσόλες είναι λόγο της ευκολίας τους στο χειρισμό, βάζω το DVD και παίζω.

Αν θέλετε είναι το "fast food" του gaming, γρήγορο και αρκετές φορές νόστιμο.....αλλά δεν θα πιάσει ποτέ το μαγειρευτό της μαμάς...

Δημοσ.

Τα έχουμε ξαναπεί 100άδες φορές.

Για ποιότητα γραφικών και υψηλές αναλύσεις,τα PC είναι μονόδρομος.

Για μικρό κόστος,ποικιλία τίτλων κτλπ,πάρτε παιχνιδομηχανή.

Δημοσ.
το θέμα δεν είναι αν υπερέχει το console gaming έναντι του PC gaming (είπαμε "έκαστος στο είδος του") αλλά το ότι κάποιοι υποστηρίζουν ότι το PC gaming πέθανε. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, συμφωνώ απόλυτα με όσα παραθέτεις και με το συμπέρασμά σου, απλώς θεωρώ ότι δεν χρειαζόταν καν να τα γράψεις για να αποδείξουμε κάτι αυτονόητο...

Μα, φίλε Νότη (που η στήλη σου είναι από τις αγαπημένες μου στο PC Master, btw), όσοι υποστήριζαν πριν λίγο καιρό ότι το PC gaming πεθαίνει (δε πιστεύω ότι υπάρχουν τώρα τόσο αφελείς άνθρωποι), βασιζόντουσαν ακριβώς στην "επικράτηση" των next gen consoles και του console gaming γενικότερα. Άλλωστε η περίοδος που πρωτοβγήκε αυτή η "θεωρία" συνέπεσε με τη περίοδο που οι φήμες που ήθελαν τις next gen consoles να είναι απείρως ανώτερες σε τεχνικά χαρακτηριστικά και αποδόσεις από τα PC οργίαζαν. Οπότε πιστεύω ότι επιβαλλόταν να κάνω μια τέτοια σύγκριση για να υποστηρίξω την άποψή μου, ότι δηλαδή το PC gaming δε πρόκειται να πεθάνει, πολύ απλά γιατί το αντίπαλο δέος δεν έχει να επιδείξει και κάτι εξωφρενικά καλύτερο.

Όσο για το "αυτονόητο" που αναφέρεις, ρώτα καλύτερα αυτούς που έγραφαν τους επικήδειους του PC gaming πριν μερικούς μήνες (reviewers αλλά και die hard console gamers).

Δημοσ.

παιδες ολα καλα και αγια, αλλα καποια μερα ξημερωνει και λες "δε πα'να γα' και το pc και οι καρτες και τα mobos και τα tweaks και τα registry και ολα"

αν δεν σας εχει συμβει ακομα, χαρειτε το. καποια στιγμη *σιγουρα* θα συμβει και σε εσας.

απο εκει και περα, η συγκριση τιτλων ειναι ψιλοακυρη...

οι κονσολες ειναι ενα προιον μαζικης καταναλωσης.

τα high end gaming pc απλα δεν ειναι.

με αλλα λογια το 70% (και λιγο λεω) των pc gamers δεν βλεπει τα games στο 100% τους.

ειναι επισης αδικο να κατηγορεις ενα port απο pc που δεν βγηκε το ιδιο καλο στη version της κονσολας.

ειναι πολλοι οι περιορισμοι και δεν στεκει απευθειας συγκριση στις λεπτομερειες με τερατα pcια. (πχ μνημη)

ειναι και η μαγκια του καλιτεχνη που παιζει επισης ρολο...

ομως ενα απλως "καλο" pc, πολυ δυσκολα φτανει στα επιπεδα του xbox 360 των 299 ευρω.

στην περιπτωση δε που μιλαμε για game που φτιαχνεται exclusive πανω σε μια κονσολα, τοτε ακομα και τα pcια-τερατα, ολο και κατι θα εχουν να ζηλεψουν.

απο εκει και περα σε ευκολια χρησης, οι κονσολες ειναι 15 αιωνες μπροστα.

δεν νομιζω οτι εχει νοημα παραπανω αναλυση σε αυτο.

οσο για το online, σας προτεινω να χρησιμοποιησετε ενα xbox360 για μερικες μερες και μετα τα ξαναλεμε..

τωρα για το μελλον.....

καλως ή κακως, η microsoft εδω και μερικα χρονια εχει κανει πολυ δουλεια πανω στα games.

το dx με τα υψηλα specs του βοηθησε να εξαφανιστει σιγα-σιγα το φαινομενο κατα το οποιο πηγαινε η ati στον ενα developer και του 'λεγε <<φτιαξε το game σου να χρησιμοποιει καλυτερα αυτο το σημειο του δικου μου h/w που δεν το εχει η nvidia>> και αντιστοιχα πηγαινε η nvidia στον αλλον και ελεγε το ιδιο πραγμα. πολυ σπαστικη τακτικη!

περα απο αυτο, νεες πλατφορμες development οπως πχ το xna, θα φερουνε τις κονσολες πιο κοντα απο ποτε στα pc.

αμα φτιαξει καποιος κατι για 360 στο xna, στην ουσια με ελαχιστο κοπο το εχει ετοιμο και για pc. και τουμπαλιν.

επισης αλλες τεχνολογιες (που θα βγουνε πολυ συντομα) ευελπιστουνε να ενωσουνε τα οnline communities pc-360. (live anywhere)

στο πολυ συντομο μελλον κονσολακηδες και pcακηδες θα σφαζονται στον ιδιο server. πρωτος τιτλος που θα το κανει αυτο ειναι το shadowrun.

οποτε η αποψη μου ειναι οτι η κονσολα μαλλον θα βοηθησει το pc στα games και οχι οτι θα το καταργησει.

βεβαια κανεις δεν μπορει να παραβλεψει οτι αυτοι που μιλανε για "θανατο" του Pc gaming, το κοιτανε οικονομικα το θεμα.

αυτο οντως ισχυει, αλλα απο την αλλη μονο σε μια ανοιχτη πλατφορμα θα μπορει να προκυψει κατι πραγματικα καινοτομικο.

αυτο και μονο εξασφαλιζει την μακροβιοτητα του pcιου. πχ wow.

Y/γ.

επισης να πω μιας και προσεξα κατι για το oblivion, οτι το oblivion στο 360 μου το επαιξα απο την ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ με φουλ γραφικα και hdr κλπ χωρις ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ TWEAK/PATCH/DOWNLOAD κλπ κλπ

μπορει λοιπον ο φιλος μου ο john να κυκλωνει στη φωτογραφια το χαλικακι με κοκκινο στυλο, αλλα αμα εγω κατσω και κυκλωσω ποσες ωρες εχασε για να κανει το oblivion να τρεχει ανθρωπινα στο pc του, τοτε δεν ξερω ποιανου ο κυκλος θα ειναι πιο σημαντικος... ;)

Δημοσ.

Στα default settings το Oblivion τρέχει σούπερ στο PC μου. Θεωρούσα ελεεινά όμως τόσο τα textures,όσο και το πρόβλημα με το LOD. Παρακάτω είναι μια εικόνα που δείχνει το πρόβλημα (το πρόβλημα υπάρχει και στο Χ360 λόγω των Cells που φορτώνονται και εκεί δεν υπάρχει τρόπος διόρθωσης).

oblivion-texture-mod.jpg

Δεν ξέρω για εσάς,εμένα πάντως με χαλάει όταν πλησιάζω στο τέλος του "επιπέδου" που έχει φορτωθεί και βλέπω τα αισχρά αυτά θολά textures που μου θυμίζουν Ν64 εποχές.

Αυτό ήταν το μεγαλύτερο μου πρόβλημα στο να ευχαριστηθώ το Oblivion (κι όχι να το κάνω να τρέξει ικανοποιητικά). Ευτυχώς βγήκαν μερικά fixes,καθώς επίσης και το "fake HDR" για όλες τις SM2.0 κάρτες. Επιπροσθέτως ήρθαν τα textures του Quarl ενώ εκείνη την περίοδο οι developers της Bethesda μας κοροϊδευαν πως τάχα μου το FSAA είναι πολύ δύσκολο να χρησιμοποιηθεί με τον HDR φωτισμό.Τελικά ήρθε ο Chuck κι έβγαλε σε χρόνο dt το ΑΤΙ patch που επέτρεπε την σύγχρονη χρήση :)

Τέλος προσωπικά θεωρώ ότι η κονσόλα αρμόζει να βρίσκεται στο σαλονάκι,παρέα με μια HD τηλεόραση (δεδομένου ότι μιλάμε για τις next gen consoles) και την παρεούλα να ξεσαλώνει κι όχι συνδεμένη στο monitor του υπολογιστή (ώστε να μειωθεί το κόστος της HD-TV). Όσο για τις πωλήσεις:

One of the few bright spots in the NPD report came courtesy of the PC. Sales for the mother of all platforms bucked the downward trend' date=' and were actually up 12 percent over May 2005. [b']Some $63 million worth of boxed retail PC games were sold, meaning the figure must've been much higher, since it doesn't include online sales of games via services such as Valve's Steam digital distribution network[/b].

Source => http://www.gamespot.com/news/6152601.html

Sorry αλλά δεν υφίσταται κανένας θάνατος,ούτε κι οικονομικά :)

ΥΓ: Σαφώς και δεν είμαι εναντίον των κονσολών,ότι θέλει παίρνει ο καθένας άλλωστε. Προς διαφυγή εντάσεων βάζω αυτό το "ΥΓ" γιατί ποτέ δεν ξέρεις,μπορεί κάποιος να με πει κολλημένο PC-ά που δεν έχει πιάσει κονσόλα στην ζωή του και τις μισεί όπως ο βρυκόλακας τον σταυρό (κι ας είχα ξεκινήσει με το NES όταν δεν είχα καν PC,αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο :P)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...