estenough Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 έχει ανεμιστήρα με μικρή διάμετρο και τρελένεται στην φασαρία. εχει βάλει κανείς κάτι άλλο?? τα 3 120mm του case και το ένα του τροφοδοτικού δεν ακούγονται καθόλου
sotos65 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Εγώ έχω αλλάξει την ψύκτρα της sapphire x1600 pro και έχω βάλει την VF900 cu της zalman. Ούτε θόρυβος, και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας της κάρτας. http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=192&code=013
Melissa_virus Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 sotos65 sigoura omws den kanei kai auto arketo 8oribo? giati blepw, oti otan paei stis 2,400rpm bgazei 24db! den einai kai liga. alla kata ta alla fainete teleio exei kai strofometro? estenough prin agoraseis kati, giati den dokimazeis na kaneis mia suntirish sto fan. ka8arisma an den exeis kanei, anoigma, kai ladwma sto fan.
sotos65 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Εγώ δεν ακούω τίποτα πάντως από τη συγκεκριμένη ψύκτρα (σε αντίθεση το ανεμιστηράκι της ψύκτρας που είχε αρχικά πάνω όταν αύξανε η θερμοκρασία βούιζε αρκετά)! Οι στροφές που παίρνει δεν φαίνονται, γιατί συνδέεται απευθείας στο τροφοδοτικό μέσω του ρυθμιστή που έχει, αν και με κάποια μικροεπέμβαση στο βύσμα του (που δεν την έχω κάνει) μπορεί να συνδεθεί και στο βύσμα της κάρτας οπότε μπορεί να φαίνονται και οι στροφές. [EDIT] Μία διόρθωση λόγω κεκτημένης ταχύτητας (με τόσα βύσματα και ανεμιστηράκια έχω ξεχάσει και που μπαίνει κάθε ένα από αυτά)! Η ψύκτρα συνδέεται σε κάποια από τις παρεχόμενες θέσεις ανεμιστήρα της motherboard με συνηθισμένο βύσμα τριών επαφών. Έτσι παρέχεται και η δυνατότητα παρακολούθησης των στροφών μέσα από κάποιο πρόγραμμα παρακολούθησης ανεμιστήρων, θερμοκρασίας κλπ.[/EDIT] Btw, όταν λέω ότι η πτώση της θερμοκρασίας είναι κατακόρυφη, εννοώ ακριβώς αυτό. Από 67-70 idle και 90-95° σε φορτίο πήγε με τη συγκεκριμένη ψύκτρα στα 46-48° idle, και γύρω στα 53-57° με φορτίο. Και αυτά με oveclocking της κάρτας στα 570MHz η gpu, 450MHz η μνήμη από 500 και 405 αντίστοιχα που είναι αρχικά (εννοείτε ότι με την αρχική ψύκτρα δεν έφτανε αυτές τις συχνότητες, και ακόμα και τώρα υπάρχει κι άλλο περιθώριο για oc).
Melissa_virus Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 sotos65 epiane se full mode 90-95°? aaaaaaaaaaaaaaaa! pw pw. xaos. kala giati etsi! elehno mou fainete. afou den sou kahke pali kala. kala me tosh temp den kolage sto gaming? den ekane perierga? kai nomiza oti oi 62-65 temp pou pianei h dikia mou sta games, oti einai polu!
sotos65 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 Δεν καίγεται τόσο εύκολα! Θεωρείται μάλλον φυσιολογική θερμοκρασία για gpu (άλλο οι cpu, κάπου διάβασα ότι το συγκεκριμένο chip αντέχει μέχρι και 120°)!! Για το συγκεκριμένο θέμα με την θερμοκρασία στις x1600 υπάρχουν αρκετά μηνύματα στο forum της sapphire (μιας και αυτή είναι και η κάρτα μου). Από την άλλη δεν πρόλαβα να δω αν κάνει περίεργα σε διάφορα παιχνίδια γιατί δεν την κράτησα και πολύ τη κανονική ψύκτρα. Έστω και για ψυχολογικούς λόγους το 90-95 δεν μου καθόταν καθόλου καλά και την άλλαξα μέσα στις πρώτες δέκα μέρες που πήρα τη κάρτα.
DJJordan Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 Εγώ πάντως απο 75° και πάνω, αρχίζω και ανυσηχώ πολύ.
Melissa_virus Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 sotos65 καλά έκανες και την άλλαξες. Και εγώ σοκ θα πάθενα άμα έβλεπα τέτοιες temp και θα έτρεχα να αγοράσω ψύξη. Πω πω... αντέχει μέχρι 120! Συμπέρασμα: Μακριά απο sapphire! Δεν βάζανε ένα καλύτερο σύστημα ψύξεις οι γύφτοι αφού το βλέπανε το πρόβλημα... DJJordan πια κάρτα γραφικών έχεις? Είσαι σαι φυσιολογικά επίπεδα ακόμα. Αλλά εξαρτάτε και πόσο πάει. Επειδή λες απο 75 και πάνω.
DJJordan Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 μιλάω γενικά, και για cpu ακόμα. Όσο για την κάρτα μου, να μην πω καλύτερα, γιατί θα πέσει πολύ γέλιο
estenough Δημοσ. 22 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2006 melissa την κάρτα την έχω περίπου 3 μήνες και απο την αρχή έκανε θόρυβο. καθαρή είναι απλά το π΄ρόβλημα είναι οτι το ανεμηστηράκι έχει μικρή διάμετρο κκαι όταν ανεβάζει στροφές σε ζαλίζει.
DarkKnight Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 sotos65 καλά έκανες και την άλλαξες. Και εγώ σοκ θα πάθενα άμα έβλεπα τέτοιες temp και θα έτρεχα να αγοράσω ψύξη.Πω πω... αντέχει μέχρι 120! Συμπέρασμα: Μακριά απο sapphire! Δεν βάζανε ένα καλύτερο σύστημα ψύξεις οι γύφτοι αφού το βλέπανε το πρόβλημα... Εντάξει μη λέμε κ ότι θέλουμε το παλικάρι έπιανε 65C idle με O/C, πολύ πιθανό ο συγκεκριμένος πυρήνας RV530 αν θυμάμαι καλά να μην τραβάει στο o/c κ να ανεβάζει εύκολα θερμοκρασίες, η Sapphire έχει τις καλύτερες υλοποιήσεις σε Ati.
S2Katana Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Noμιζω πως ζεσταινονται πιο πολυ σε idle κατασταση απο τις Nvidia...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.