Προς το περιεχόμενο

Υπερκόπωση DVD-Recorder?

Diablos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν έχω και πολύ κουράγιο σήμερα να ασχοληθώ να σου πώ την αλήθεια. Άμα είναι θα πάω αύριο να αγοράσω κανα επανεγγράψιμο δισκάκι DVD που δεν έχω, και θα το γράψω - σβήσω κάμποσες φορές να δω τι θα γίνει.

Δημοσ.
Writer: ASUS DRW-1608P

Reader: Lite-On DVD SOHD-167T

Στο primary IDE έχω βάλει όπως είναι φυσικό το writer στο master και το reader στο slave. Να τι μου βγάζει στο Device Manager:

Device 0 σε Ultra DMA Mode 4

Device 1 σε Ultra DMA Mode 2

Σωστά είναι;

dbDRAG thanks για τα links. Μόλις έκανα firmware update και τώρα θα βάλω και τα ASPI.

Κανονικά πρέπει να είναι σε άλλη καλωδιοταινία για on the fly εγγραφές.

Τα DMA είναι σωστά.

Δημοσ.

Παίδες μάλλον βρήκα τις πταίει.

Ας τα πάρω απ' την αρχή. Έβαλα να γράφω ένα επανεγγράψιμο DVD on the fly με το ίδιο πάντα DVD στο reader. Το επανεγγράψιμο δισκάκι είναι όμως 2x και έκανε πολύ ώρα. Εδώ έχω τους χρόνους:

1η εγγραφή: 30:05

Πλήρης Διαγραφή

2η εγγραφή: 30:12

Πλήρης Διαγραφή

3η εγγραφή: 30:13

Πλήρης Διαγραφή

4η εγγραφή: 30:15

Πλήρης Διαγραφή

5η εγγραφή: 30:13

Εκεί δεν άντεξα άλλο και το σταμάτησα αφού έβλεπα και ότι πάντα έκανε τον ίδιο χρόνο.

Αυτό που παρατήρησα ήταν ότι σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά, δε ζεστάθηκε η συσκευή και τα δισκάκια καθόλου. Προφανώς επειδή η εγγραφές γίνονταν σε 2x και όχι σε 16x. Έτσι μου ήρθε η φλασιά ότι ίσως η συσκευή όταν ανεβάζει θερμοκρασία από το spin στα δισκάκια, να ρίχνει μόνη της την ταχύτητα για να διασφαλίσει την ποιοτική εγγραφή των CD/DVD. Έτσι πήγα στο site της ASUS για να ξαναθυμηθώ τα specifications του recorder, και βλέπω ότι μια από τις τεχνολογίες που εφαρμόζει η ASUS είναι η "FlextraSpeed".

Copy - Paste από το site της ASUS:

FlextraSpeed™ Optimal Writing Speed Adjustment Technology

Built-in FlextraSpeed™ and AI Auto Speed Adjustment Tech. enhance accuracy and reliability when reading/writing/re-writing across a broad range of certified media in different formats. FlextraSpeed™ continuously monitors the recording media and sets the optimal writing speeds to ensure best recording quality. The ASUS proprietary FlextraSpeed™ occupies minimal system resources so the PC remains full operational and available for other applications even during recording process.

Έκανα επίσης και ένα search στο google για να βρώ τίποτα FlextraSpeed issues, και κατέληξα στο forum "www.experts-exchange.com". Με πέταξε σε ένα topic με την ερώτηση:

Title: CDRW 52/24/52 asus slow speed

asked by jim_ka on 01/13/2003 11:01PM PST

I HAVE TRIED EVERY COMBINATION THERE IS WITH CONNECTING THE CDRW ON THE IDE...BUT NO ONE CATCHES THE APPROPRIATE SPEED I MEAN I RECORD ON THE FLY A CD AND IT TAKES LIKE 6 MINUTES... CAN SOMEONE EXPLAIN TO ME WHAT IS HAPPENING? I EVEN JUST A WHOLE PC TO CHECK IT

Και μια από τις απαντήσεις ήταν:

Comment from dogztar

Date: 01/14/2003 07:12AM PST

What I suspect is happening is the drive's "Flextraspeed" (what an awful name) is kicking in and slowing the burn down because of cheap/nonrecognized media. Read about "flextraspeed" (man that is terrible!) here:

http://www.asus.com/products/optical/flextraspeed.htm

-dog*

Μάλλον το FlextraSpeed έκανε τη δουλεία και σε μένα.

Δημοσ.

apla etsi gia ta matia tis istorias kalo einai na exeis ena kalo koutaki me kalo exaerismo.pantos exo grapsei 120 cd monokopania kai to cd recorder den katalave tipota.fantasou se katastimata pou grafoun piratika ktl oi oi egxromoi me ta cd pou poulane posa grafoun

Δημοσ.

Το κουτί είναι αυτό στην υπογραφή μου. Silverstone TJ-06 Windtunnel. Δε νομίζω να έχει πρόβλημα ροής αέρα.

Δημοσ.
kane kai ena firmware update sto liteon.

ΟΚ. Θα κάνω και σε αυτό άμα είναι. Απλά το κόβω δύσκολο να ξανατεστάρω τις εγγραφές. Δεν είμαι σε θέση να κάψω καμιά 10αριά DVD με πράγματα που ήδη έχω για να δω αν θα ξαναγίνει το ίδιο. Κάποια στιγμή που θα ξανατύχει να έχω μαζεμένα θα το τεστάρω.

Ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...