Diablos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Χτές είπα να κάτσω να αντιγράψω κάτι ταινίες που μου δάνεισε ένας φίλος. Ήταν καμιά 15αριά DVD και άρχισα να τα γράφω με γρήγορη αντιγραφή από drive σε drive. Η διάρκεια κάθε αντιγραφής ήταν γύρω στα 10 λεπτά σε 16x ταχύτητα στη συσκευή ASUS DRW-1608P. Μετά από 7 περίπου δισκάκια άρχισε να γράφει πιο αργά και πήγαινε στα 15 με 20 λεπτά η εγγραφή. Τελικά στα δύο τελευταία έκανε μισή ώρα το καθένα. Επειδή δεν είχε τύχει να ξανακάνω τέτοια μαζική εγγραφή, είναι φυσιολογική αυτή η μείωση της απόδοσης ή έχω μάπα DVD-RW; Ευχαριστώ εκ των προταίρων.
DJJordan Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Ta antigrafika oso kanoun mazikes eggrafes zestainontai kai oso zestainontai argoun kai oso argoun meiwnetai h diarkeia zwhs tous. an egrafes alla tosa xwris dialeima to dvd-r sou 8 htan axrhsto oti marka k an htan
Melissa_virus Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Συμφωνώ με τον DJJordan. Το αντιγραφικό σου ζεστάθηκε με αποτέλεσμα να αργεί . Τώρα για το αν μειώνετε η διάρκεια ζωής τους με αυτό δεν συμφωνώ. Το cd-recorder που έχω έγραφε πολλές μέρες, παλιά, πάρα πολλά cd την ημέρα. Και το έχω 4 χρόνια και είναι μια χαρά ακόμα! Βεβαια είναι και plextor ...
mxpert Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Ta antigrafika oso kanoun mazikes eggrafes zestainontai kai oso zestainontai argoun kai oso argoun meiwnetai h diarkeia zwhs tous.an egrafes alla tosa xwris dialeima to dvd-r sou 8 htan axrhsto oti marka k an htan χωρίς παρεξήγηση..... μου φαίνεται λαλακία αυτό που λές... αν ήταν έτσι με την κόλαση που επικρατεί εκει μέσα :confused: :confused: ...δεν θα "ζούσε" τίποτα ! ...προφανώς έφταιγε κάποια ιδιαιτερότητα των "κατα τύχη" τελευταίων dvd... μπορεί να ήταν ταλαιπωρημένα... μπορεί να περιείχαν πολλά μικρά αρχεια... ...κάτι τέτοιο !
blackwar Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Με plextor px -712 και plextor px -716 έχει τύχει να γράψω και 25 dvd συνεχόμενα ποτε δεν είχα προβλήματα τέτοια που περιγραφείς.. Πάντως πολλοί παράγοντες παίζουν ρολό από το αν ο δίσκος είναι ανασυγκροτημένος, το firmware του recorder + ποιότητα του αντιγραφικού, ταχύτητα έγγραφης μέχρι και την ποιότητα των media. Όσο για την διάρκεια ζωής του αντιγραφικού αργά ή γρήγορα κάποτε όλα πεθαίνουν…
Diablos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Το ότι ζεστάθηκε, ζεστάθηκε. Τα τελευταία DVD βγαίναν φρέσκα φρέσκα από τον φούρνο. Τώρα δεν ξέρω αν αυτό έφταιγε τελικά αλλά όσον αφορά το υπόλοιπο hardware του υπολογιστή είναι σε άριστη κατάσταση (π.χ. σκληροί). Μάλλον δεν θα ήταν και πολύ καλές οι προσπάθειες της ASUS να βγάλει καλό DVD Recorder...
advantix Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Μπορεί να είχες ξεμείνει από φυσική μνήμη και να χρησιμοποιούσε πόρους από τον σκληρό δίσκο.
Diablos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δε νομίζω. Έχω 2GB OCZ DDR2 μνήμες και τη virtual memory του σκληρού την έχω απενεργοποιήσει ασυζητητί. Πραγματικά το υπόλοιπο hardware είναι OK. Κάτι με αυτή τη συσκευούλα αντιγραφής παίζει.
Diablos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Ναι. Με το Nero 6 που έχει μαζί το κουτί του recorder. Λές να παίζει ρόλο το πρόγραμμα;
kogos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Υπάρχει το λεγόμενο fatigue στα κυκλώματα των drives, αλλά σε καμία περίπτωση δεν φταίει αυτό στην δικιά σου περίπτωση, γιατί έτσι θα έγγραφε πάντα πιο αργα... Το πρόβλημά σου έχει να κάνει με τους πόρους του συστήματός σου ή με τον δίσκο σου (fragmentation)... Θα το διαπιστώσεις αν όταν αρχίσει να σου γράφει αργά κάνεις restart και ξαναγράψεις... θα δεις πως θα γράψει όπως στην αρχή, κι ας είναι ακόμα ζεστό...
Diablos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Λές να είναι αυτό και όχι θέμα του drive ε; Μακάρι. Πάντως δύσκολο το κόβω να ξαναβάλω 15 DVD για αντιγραφή για να το τεστάρω. Λέτε να υπάρχει κανα benchmark για τα recorders;
dbDRAG Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Exei paratirithei ena bug sto nero...otan grafeis dvd(oxi cd) den grafei stin epilegmeni taxuthta pou to vazeis.Vasika an ksereis ta recorders exoun mia stratigiki otan grafoun..px an grafeis x8 ksekinane apo x5 kai kataligoyn sto x8 meta apo kapoia defterolepta i lepta analoga tin suskevi...Exw paratirisei oti se enws filou to pc egrafe se alli taxutita apo tin epilegmeni kai mallon ''kleidwne'' stin mikroteri taxuthta(enarksi) tis stratigikis eggrafis.An eftege i thermothta tote to teleftaio apo ta 38 dvds pou eixa grapsei sunexomena se mia mera tha ekane kana 3wro...!
Diablos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δηλαδή έγραψες 38 DVD χωρίς restart και χωρίς να βλέπεις ότι όσο συνεχιζες αργούσε περισσότερο τις εγγραφές;
DJJordan Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Εγώ πάντως είχα κακή εμπειρία απο τις μονάδες οπτικών δίσκων της asus. Μου έχουν χαλάσει γρήγορα 1cd-rom, 1dvd-rom και 1dvd-rw! Απο τότε άλαξα μαρκα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.