Προς το περιεχόμενο

UPS και αυτόματο κλείσιμο Windows

eretzum33

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα Mustek 1000 USB και θέλω να ρυθμίσω το σύστημα ώστε να κλείνει αυτόματα όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος. Η ερώτησή μου είναι εάν αυτό γίνεται, γιατί προσπάθησα να χρησιμοποιήσω το συνοδευόμενο software του Mustek, αλλά έχω την αίσθηση ότι αυτό αφορά απομακρυσμένο έλεγχο δικτύου υπολογιστών. Βρήκα και κάποιες επιλογές στις ρυθμίσεις ενέργειας των Windows XP Pro αλλά κάπου εκεί κόλλησα.

Το θέμα είναι ότι έχω το PC ανοιχτό και λείπω από το σπίτι όταν κόβεται το ρεύμα. Το UPS αρχίζει να σφυρίζει και κάποια στιγμή η παροχή ρεύματος στο PC σταματά με αποτέλεσμα το απροσδόκητο κλείσιμό του. Υπάρχει λύση σε αυτό το ζήτημα;

Δημοσ.

Εχεις συνδεσει το UPS με το pc??Εχει ενα καλωδιο που γινεται αυτο(σειριακο).Αν το συνδεσεις νομιζω οτι "παιζει" να αναγνωριζουν το UPS σου μονα τους τα Windows κ να σου δινουν τις απαραιτητες ρυθμισεις στην ταμπελα "Ενεργεια" στην "Προφυλαξη οθόνης".Αν σου τις δινει παιξε απο εκει.Βγαλε το ρευμα κ δοκιμασε.

Τα σέβη μου

Δημοσ.

Aν το συνοδευτικό s/w δεν κάνει την δουλειά αυτή (που δεν νομίζω να μην την κάνει) τότε αν δεν το αναγνωρίσουν τα win μπορείς να το ορίσεις σαν user defined ups.

Θα πρέπει να βρεις στο καλώδιο του ups πού αντιστοιχούν κάποια σήματα και να ορίσεις τα αντίστοιχα στις επιλογές στα win.

Tα «σήματα» αυτά είναι ο τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των δύο συσκευών. (σόρρυ δεν θυμάμαι ακριβώς τί είναι τί)

ΠΡΟΣΟΧΗ μεγάλη θέλει εδώ γιατί αν κάνεις λάθος στη ρύθμιση τα win θα νομίζουν ότι πέρνουν σήμα να κλείσουν επειδή το ρεύμα έπεσε και θα κάνουν shutdown συνέχεια....

Την είχα πάθει κάποτε και μόλις άνοιγε το πισί έκανε shutdown πριν προλάβω να αλλάξω τισ ρυθμίσεις.

Δημοσ.

Έχω δοκιμάσει τη σύνδεση με το σειριακό καθώς και με το USB καλώδιο, αλλά δεν έχω καταφέρει κάτι. Κοίταξα στις "Επιλογές Ενέργειας" των W XP -> "Επιλογή Αδιάλειπτης Παροχής Ενέργειας (UPS)" -> "Ρύθμιση παραμέτρων διασύνδεσης UPS στο: COM1".

1) Επειδή ο υπολογιστής μου εμφανίζει καμιά δεκαριά θύρες COM, πώς θα καταλάβω σε ποια είναι συνδεδεμένο το UPS;

2) Στον πίνακα "Πολικότητα σήματος Αδιάλειπτης Παροχής Ενέργειας" είναι τσεκαρισμένα τα εξής:

(ν) Διακοπή/Με μπαταρίες (θετικό)

(ν) Πεσμένη μπαταρία (θετικό)

(ν) Τερματισμός UPS (θετικό)

Τα αφήνω όπως είναι ή αλλάζω κάτι;

3) Και κάτι ακόμα, να χρησιμοποιήσω το σειριακό ή το USB καλώδιο;

Για πάμε λίγο χέρια...

Δημοσ.

Aν έχεις 1 ή δύο (εξαιρετικά σπάνιο ποιά) θύρες COM στον υπολογιστή σου τότε είναι COM1 και COM2 αντίστοιχα...

Κατά 99.999% θα έχεις μία και αυτή θα είναι η COM1.

Προτίμησε λοιπόν το σειριακό καλώδιο και αφού βρείς τις ρυθμίσεις πολικότητας από το UPS σου βάλε τις στις αντίστοιχες ρυθμίσεις των win και μάλλον θα παίξει...

Δημοσ.

Αν και από προσωπική άποψη αν η οθόνη και οι λοιπές συσκευές που έχεις είναι κλειστές τότε σε περίπτωση διακοπής το Ups θα αντέξει κάμποσες ώρες μόνο με το πισί...

Αυτό βέβαια αν έχεις ρυθμίσεις και τις υπόλοιπες παραμέτρους διαχείρισης ενέργειας του υπολογιστή στην χαμηλότερη κατανάλωση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...