Προς το περιεχόμενο

Υβριστικά SMS - πού μπορώ να απευθυνθώ;

Γηρυόνης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά, εδώ και λίγες ημέρες παίρνω μερικά υβριστικά sms μηνύματα από άγνωστο αριθμό. Ξέρει κάποιος πού μπορώ να απευθυνθώ για νομικές διαδικασίες; Δηλαδή να βρω σε ποιον ανήκει ο αριθμός και να καταθέσω μήνυση;

Οποιαδήποτε πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Μαθε απο την κινητη τηλεφωνια στην οποια ανηκει ο αριθμος που σου στελνει τα υβριστικα sms, το ονομα του συνδρομητη, και τελος ανεθεσε σε ενα δικηγορο να σε αντιπροσωπευσει κανοντας ολες τις απαραιτητες διαδικασιες για την μηνυση.

Εννοειται οτι πρεπει να εχεις καποια αποδεικτικα στοιχεια για την μυνηση δηλ. καποια sms υβριστικα που σου εχει στειλει οπου θα φαινεται και ο αποστολεας.

Αυτα σαν αρχη,στη συνεχεια θα ακολουθησης τις οδηγιες του δικηγορου.

• Super Moderators
Δημοσ.

Πρέπει να καταθέσεις μήνυση κατ'αγνώστων στη Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών [πρώην Σχολή Ευελπίδων, κτίριο 16]. Στη συνέχεια, ο Εισαγγελέας που θα χρεωθεί την υπόθεση θα κάνει αίτημα στην Aρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να μάθει τον κάτοχο του αριθμού. Αντίθετα με ότι πιστεύουν οι περισσότεροι, στη μήνυση δεν χρειάζεται να κατονομάζεις τους υπεύθυνους...

Μην ελπίζεις πολλά πάντως, όσοι δεν έχουν IQ κάτω του μηδενός παίρνουν μία κάρτα (η οποία είναι ανώνυμη) για να κάνουν τέτοιου είδους δουλειές...

Μαθε απο την κινητη τηλεφωνια στην οποια ανηκει ο αριθμος που σου στελνει τα υβριστικα sms, το ονομα του συνδρομητη[...]

Υπό κανονικές συνθήκες, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας δεν πρόκειται να σου πει τίποτα, που να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά, το θέμα είναι ότι ο αριθμός πρέπει να είναι από καρτοκινητό (δεν είμαι 100% σίγουρος) και πρέπει να ανήκει στην Tim (αρχίζει από 693 αν και με τη φορητότητα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος) γι' αυτό ρωτάω αν υπάρχει τρόπος να βρω σε ποιον ανήκει, έστω κι αν χρειαστεί να καταθέσω μήνυση.

Δημοσ.
Ευχαριστώ παιδιά, το θέμα είναι ότι ο αριθμός πρέπει[/b'] να είναι από καρτοκινητό (δεν είμαι 100% σίγουρος) και πρέπει να ανήκει στην Tim (αρχίζει από 693 αν και με τη φορητότητα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος) γι' αυτό ρωτάω αν υπάρχει τρόπος να βρω σε ποιον ανήκει, έστω κι αν χρειαστεί να καταθέσω μήνυση.

Γηρυο σκέψου και το ενδεχόμενο απλώς να τον γράψεις στα @@ σου.

• Super Moderators
Δημοσ.
Ευχαριστώ παιδιά, το θέμα είναι ότι ο αριθμός πρέπει[/b'] να είναι από καρτοκινητό (δεν είμαι 100% σίγουρος) και πρέπει να ανήκει στην Tim (αρχίζει από 693 αν και με τη φορητότητα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος) γι' αυτό ρωτάω αν υπάρχει τρόπος να βρω σε ποιον ανήκει, έστω κι αν χρειαστεί να καταθέσω μήνυση.

Κοίτα, δεν ξέρω αν ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ γίνεται, δεν είμαι τεχνικός, αλλά ΥΠΟΘΕΤΩ ότι η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας μπορεί να εντοπίσει από ποιά κυψέλη μεταδίδει σήμα το συγκεκριμένο νούμερο μία δεδομένη στιγμή Αλλά και πάλι, αυτό δεν σου λέει τίποτα. Ωραία, πες ότι τώρα εκπέμπει από το Παγκράτι. Και λοιπόν;

Τα καρτοκινητά είναι 100% ανώνυμα, ο κάτοχός τους δεν δίνει κανένα στοιχείο. Βέβαια, εσύ δεν έχεις να χάσεις τίποτα με το να καταθέσεις μήνυση κατ'αγνώστων για εξύβριση. Ας βρει (αν μπορεί) ο Εισαγγελέας τον δράστη.

Αν ο συγκεκριμένος υβριστής έχει κάνει τη μ*λακία να στέλνει τα SMS από το δικό του κινητό, τον έχεις τσακώσει. Αλλιώς, ξέχνα το και ακολούθα τη συμβουλή του bandito. Δυστυχώς άλλη επιλογή δεν έχεις... :(

Δημοσ.

bandi και pare, θα προχωρήσω γιατί κάτι τέτοιοι καραγκιόζηδες δεν πρέπει να μένουνε ατιμώρητοι. Όλη μέρα σήμερα παίρνω τηλέφωνο στο πρωτοδικείο Αθηνών για περισσότερες πληροφορίες αλλά δεν το σηκώνει κανείς... Δημόσιο...

Δημοσ.
bandi και pare, θα προχωρήσω γιατί κάτι τέτοιοι καραγκιόζηδες δεν πρέπει να μένουνε ατιμώρητοι. Όλη μέρα σήμερα παίρνω τηλέφωνο στο πρωτοδικείο Αθηνών για περισσότερες πληροφορίες αλλά δεν το σηκώνει κανείς... Δημόσιο...

Εννοείται. Το θέμα είναι οτι κατα πάσα πιθανότητα θα έχει φροντίσει να κρυφτεί (καρτοκινητό π.χ) και τελικά θα χάσεις τον χρόνο σου.

Σε κάθε μήνυμα που σου στέλνει άπαντα "Οκ", "Ευχαριστώ πολύ", "Να'σαι καλά" κτλ. Ε δεν μπορεί , θα βαρεθεί και θα σταματήσει. :)

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Σε κάθε μήνυμα που σου στέλνει άπαντα "Οκ"' date=' "Ευχαριστώ πολύ", "Να'σαι καλά" κτλ. Ε δεν μπορεί , θα βαρεθεί και θα σταματήσει. :)[/quote']

Όχι ρε, τρελλός είσαι, να χρεώνεται ο άνθρωπος για τις ηλιθιότητες του άλλου;

Δημοσ.
Όχι ρε, τρελλός είσαι, να χρεώνεται ο άνθρωπος για τις ηλιθιότητες του άλλου;

Ενώ αν κόψει 100 παράβολα και φαει 10 μερες στα δικαστήρια θα του έρθει τσάμπα. Αμ δεν σας ξερω εγώ εσάς τους νομικούς τι κουμάσια είστε....

Δημοσ.

Τουλάχιστον θα το έχω προσπαθήσει... Σημειωτόν ότι πριν κανά δύο χρόνια περίπου το ίδιο είχε γίνει, μόνο που τότε τηλεφωνούσανε και βρίζανε. Τότε δεν το κυνήγησα και την έγραψα (ήτανε μια κοπέλα, πιτσιρίκα μάλλον), υποψιάζομαι ότι τώρα είναι η ίδια βλαμένη, αλλά δε θα τη γλιτώσει αν μπορώ.

Δημοσ.
Ενώ αν κόψει 100 παράβολα και φαει 10 μερες στα δικαστήρια θα του έρθει τσάμπα. Αμ δεν σας ξερω εγώ εσάς τους νομικούς τι κουμάσια είστε....

....και κάπου εδώ ο paredwse σταματάει να απαντάει...χαχαχα :D

@Γηρυόνης Και μένα μου την δίνουν τέτοιες συμπερφορές αλλά πραγματικά δεν έχω αποφασίσει τι είναι καλύτερο για σένα...η paredwσική ή η bandiτική λύση... Πραγματικά θα σου σπάσουν τα νεύρα χίλες φορές παραπάνω αν μπλέξεις νομικά... Αν το αντέχεις μαγκιά σου!!

Πάντως σίγουρα οι εταιρείες κινιτής τηλεφωνίας μπορούν να αντιμετωπίσουν με απόλυτη ακρίβεια που είναι κάποιος... Το θέμα είναι αν θα το κάνουν για σένα...

Δημοσ.

Αν είναι καρτοκινητό αλλά το χρησιμοποιεί μόνο για να σου στέλνει μηνύματα δεν πρόκειται να εντοπιστεί. Αν όμως το χρησιμοποιεί γενικότερα μπορούν να τον βρούν από τα άτομα με τα οποία επικοινωνεί. Στην πρώτη περίπτωση μπορούν να τον βρούν από το ΙΜΕΙ της συσκευής αν και πάλι βάζει την κάρτα σε συσκευή που χρησιμοποιεί και με άλλο αριθμό. Πάντως και εγώ στη θέση δεν θα ασχολιόμουν περισσότερο. Έχω αλλάξει ουκ ολίγες φορές αριθμό για να απαλλαγώ από ανεπιθύμητους και κάποια στιγμή απλά το πήρα απόφαση οτι οι λαλάκες δεν θα πάψουν να υπάρχουν οτι και να κάνεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...