kyrnikos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Γεια σας, φίλος μου πήρε νέο PC χτισμένο από γνωστό κατάστημα χωρίς λειτουργικό. Το pc αρνείται πεισματικά να bootάρει και κολλάει συνεχώς στην προσπάθεια εγκατάστασης λειτουργικού. Κατά την ταπεινή μου άποψη υπάρχει πρόβλημα με την μνήμη και μάλιστα ασυμβατότητας μνήμης-motherboard. Αλλάξαμε θέση στην μνήμη,δοκιμάσαμε σε όλα τα slots αλλά τίποτα. Η μητρική είναι η ASUS M2NPV-VM (http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=101&l3=0&model=1138&modelmenu=1) και η μνήμη είναι της twinmos DDRII στο 1GB (http://www.twinmos.com/dram/dram_p_dt_ddr2_667.htm ) Στο manual της μητρικής αναφέρεται το εξής : " This motherboard does not support memory modules made up of 128 Mb chips or double sided x16 memory modules " Η παραπάνω μνήμη έχει τα χαρακτηριστικά : 1GB 64Mx8(x16) DDRII SDRAM Είναι στην κατηγορία που δεν υποστηρίζει η μητρική ; Ξέρετε κανένα link όπου μπορώ να δώ πως ξεχωρίζουμε τις single sided από τις double sided μνήμες ; Ψάχνω από χτες συνεχώς και δεν βρίσκω μια σαφή μέθοδο αναγνώρισης...
user-64 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 φιλε θα σου προτεινα να ελέγξεις και τον δισκο σου η μητρικη σου απο οτι ειδα δεχεται ddr2 αρα πιστευω οτι πρεπει να εστιασεις αλλου την προσοχη σου δεσ και πες μας
kyrnikos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Από βιασύνη όπως έθεσα τον τίτλο στην ερώτηση (Ασυμβατότητα μητρικής με DDR II ;;; ) οδηγεί σε λάθος σκέψη . Δεν εννοώ ασυμβατότητα γενικά με DDRII (μόνο αυτή υποστιρίζει έτσι κι αλλιώς) αλλά ασυμβατότητα με το συγκεκριμένο module της twinmos . Εμπίπτει αυτό στον περιορισμό που θέτει η ASUS ; Λέει ότι δεν υποστιρίζει "double sided x16 memory modules" . Είναι τέτοιο το dimm της twinmos ;
user-64 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 δεν ξερω να σου απαντησω σε αυτην την ειδικη περίπτωση ομωσ για κανε κατι απλο άλλαξε μνήμη και βάλε πχ kingston να δεις τη παιζεται και μπες στο site τησ amd και δες αυτο που λεει για τους τυπους τον υποστηριζομενων μνημων
cronos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Όταν λές ότι κολλάει στην προσπάθεια εγκατάστασης λειτουργικού, τί αρκιβώς εννοείς? Ξεκινά την εγκατάσταση και εκεί που πάει να φορμάρει τον σκληρό σου λέει ότι δεν βρίσκει σκληρό? Αν ναι τότε δεν έχεις φορτώσει τους SATA Drivers του σκληρού, με την προυπόθεση βέβαια ότι έχεις SATA σκληρό. Ξεκινά την εγκατάσταση, φορμάρεις το σκληρό και σου κολλά όταν σου βγάλει τις οθόνες που σου λέει πχ 25 min remaining? Αν ναι άκου το εξής. Η ASUS P5WD2-E premium που διαθέτω, είχα διαβάσει στο forum της ASUS ότι τα κάνει αυτά, γιατί λέει η mobo έρχεται by default σε overclocked (!!!) settings. Ρίξε τις ρυθμίσεις στο BIOS σε κανονικές και λογικά θα δουλέψει. Αν τίποτα από τα δύο δε συμβαίνει, λυπάμαι αλλά δε μπορώ να σε βοηθήσω. Βy the way. Πολύ ωραία mobo. Για microATX είναι καλό κομμάτι.
user-64 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 σωστος ο cronos για αυτο το λογο σου ειχα πει στην αρχη να δεις το δισκο και οχι τις μνήμες
Diablos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Φίλε πήγαινε άλλαξε τη motherboard όσο είναι νωρίς. Λύση δε θα βρείς. Έφτυσα αίμα, πήρα βοήθεια από καλύτερούς μου, αλλά τίποτα. Κάποια μοντέλα της ASUS έχουν σοβαρά προβλήματα με τις μνήμες. Πήρα το P5GDC Deluxe και έκανε το πρόβλημα που λές. Το άλλαξα με το P5GDC-V Deluxe και πάλι τα ίδια. Τελικά πήρα MSI 975X Platinum και ησύχασα. To motherboard σου δεν είναι προβληματικό κομμάτι. Έτσι βγαίνει από το εργοστάσιο και άμα το ξαναπάρεις καινούριο τα ίδια θα κάνει. Και εγώ είχα τρελαθεί επειδή στα specifications τα πάντα ήταν συμβατά. Άλλαξέ την γρήγορα. Πήγαινε σε άλλη μάρκα.
djnicktanta Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 pigaine ekei pou to agorases kai pes tous na sto ftiaksoun oi malakes mh kathesai na asxoleisai me arxidies kai na elegxeis simvatothtes kai klp..ipoxreosi tous einai
kyrnikos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Οταν λέω ότι κολλάει εννοώ ότι στην αρχή bootαρε από το cd των windows και άρχισε τον έλεγχο και εγκατάσταση και μετά ρίχνει μια μαύρη οθόνη με κέρσορα πάνω αριστερά και μένει εκεί. Μια φορά έριξε και μια μπλε με error 0x0000007E κλπ. Ποτέ δεν έφτασε να ψάξει για δίσκο κλπ. Αυτά με ρυθμίσεις για quick boot και με το λογότυπο της asus ενεργοποιημένο. Αφού επιλέξαμε να φαίνονται όλα τα στοιχεία του boot ,κάνει έλεγχο στην μνήμη κανονικά και μετά κολλάει. Επίσης κολλάει αν επιλέξουμε να προσπεράσει τον έλεγχο μνήμης. Όταν βάλαμε τη μνήμη σε άλλο slot από αυτό που το είχαν ,στο ένα χτυπάει τα γνωστα μπιπ ενώ στα άλλα κάνει τα ίδια με πρίν. Κάτι άλλο περίεργο είναι ότι όταν κατάφερνε να bootάρει από το cd εμφάνιζε σε όλο το πλάτος της οθόνης (LCD) σε τυχαίες θέσεις κάτι κάθετες γραμμές ( κάπως σαν τις γραμμές των bar code αλλά πολύ ποιο παχές ) σε διάφορα χρώματα. Μνήμη ,δυστυχώς ενώ στην παρέα έχουμε αρκετά GB δεν έχουμε DDRII οπότε δεν μπορούμε να την τσεκάρουμε,και δεν είμαστε και για νέες αγορές. Η τελευταία θεώρηση των πραγμάτων είναι η ποιό σωστή ( επιστροφή,γιατί ΔΕΝ έχω καμιά υποχρέωση να στεκάρω συμβατότητες στη μνήμη όταν παραγγέλνω ένα PC).Απλά επειδή είμαστε πολύ μακριά από το κατάστημα λέει το φιλαράκι μου μήπως το ξεπεράσουμε ευκολα αν κάτι κάνουμε λάθος εμείς.
Diablos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Αν δεν έχεις άλλη μνήμη να δοκιμάσεις παράτα τα για σήμερα. Δε θα βγάλεις άκρη και θα σπάσουν και τα νεύρα σας. Πήγαινέ το στο μαγαζί όπως είπε και ο djnicktanta να στο φτιάξουν αυτοί. Το σίγουρο πάντως είναι ότι φταίει το motherboard. Εγώ είχα τέτοια κολλήματα και χρησιμοποιώ OCZ μνήμες. Τι καλύτερο να έβαζα; Όταν έφυγε το mobo όμως, όλα OK. Αυτοί βέβαια μπορεί να σου βάλουν μνήμες που θα παίξουν τελικά.
dpolal Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 pigaine ekei pou to agorases kai pes tous na sto ftiaksoun oi malakes mh kathesai na asxoleisai me arxidies kai na elegxeis simvatothtes kai klp..ipoxreosi tous einai Aπό πού και ως πού είναι υποχρέωση τους ρε φίλε;;;; Ούτε είναι υποχρεωμένοι να ανοίγουν ΟΛΑ τα μπόρντ και να τα τεστάρουν με ΟΛΕΣ τις μνήμες που πουλάνε στο κατάστημα. Ούτε είναι υποχρεωμένοι να ψάξουν για ασυμβατότητες αν εσύ παραγγείλεις συγκεκριμένα κομμάτια. Ούτε είναι υποχρεωμένοι να κάνουν κάτι άλλο αν εσύ παραγγείλεις το μηχάνημα χωρίς λειτουργικό. Υποχρέωση έχουν μόνο αν εσύ παραγγείλεις μηχάνημα του τύπου Ρ4 στα τόσα με τόση μνήμη και παράθυρα φορτωμένα χωρίς να το ψάξεις για μάρκες οπότε σου βάζουν ότι κρίνουν εκείνοι. Να φωνάζουμε για τα καταστήματα όταν πάνε να μας τη φέρουν ΑΛΛΑ να φροντίσουμε να γίνουμε και εμείς πρώτα σωστοί ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ...............
asmilon Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 @dpolal Σιγουρα δε ειναι υποχρεωμενοι, αλλα σου μιλαω απο προσωπικη εμπειρια επειδη ειμαι τεχνικος, αν θελεις να κανεις καλη δουλεια ως μαγαζι τα ελεγχεις ολα οτι δουλευουν καλα, κανεις μια δοκιμαστικη εγκατασταση το δουλευεις λιγο το μηχανημα παραλληλα με την υπολοιπη δουλεια σου και μετα το δινεις για ετοιμο στον πελατη. Ετσι θα εισαι σιγουρος οτι δουλευει καλα και ο πελατης σου θα σε προτεινει και αλλου και θα σου ξαναρθει... Αλλιως απλα θα παει σε καποιον αλλο που μπορει να διαθεσει λιγο χρονο να ελεγξει κατι πριν το πουλησει. Καταναλωτης, δε σημαινει αβουλο προβατο, να παρει μια ετοιμη λυση πακετο. @kyrnikos εχετε δοκιμασει να του κανετε BIOS update? Επισης σας περισσευει κανενας αλλος δισκος, PATA καλυτερα να δοκιμασετε με αλλο δισκο αν σας κανει τα ιδια? Αν δε φτιαξει, τοτε συμφωνω οτι ειναι πιθανο να φταιει η μνημη σου και θελει αλλαγη...
keeper Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 This motherboard does not support memory modules made up of 128 Mb chips or double sided x16 memory modules " H mobo sou ipostirizei men DDRII alla monofatsa dimmakia oxi difatsa Monofatsa Dimm = 8 Modules Difatsa Dimm = 16 Modules I mobo to lei kathara den upostirizei difatses mnimes apo 128mb kai pano
kyrnikos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Ούτε είναι υποχρεωμένοι να ανοίγουν ΟΛΑ τα μπόρντ και να τα τεστάρουν με ΟΛΕΣ τις μνήμες που πουλάνε στο κατάστημα. Ούτε είναι υποχρεωμένοι να ψάξουν για ασυμβατότητες αν εσύ παραγγείλεις συγκεκριμένα κομμάτια. Ούτε είναι υποχρεωμένοι να κάνουν κάτι άλλο αν εσύ παραγγείλεις το μηχάνημα χωρίς λειτουργικό. Υποχρέωση έχουν μόνο αν εσύ παραγγείλεις μηχάνημα του τύπου Ρ4 στα τόσα με τόση μνήμη και παράθυρα φορτωμένα χωρίς να το ψάξεις για μάρκες οπότε σου βάζουν ότι κρίνουν εκείνοι. Φίλε μου καταλαβαίνω την άποψη σου αλλά δεν έχεις απολύτως δίκιο. Καταρχήν δεν αγοράσαμε κομμάτια αλλά ένα δεμένο pc από κομμάτια που επιλέξαμε από την ανάλογη σελίδα για χτίσιμο και όχι σκόρπια. Αρα θα έπρεπε να το έχουν τεστάρει είτε το πήραμε με λειτουργικό είτε όχι. Τι θα πει δεν είναι υποχρεομένοι αν δεν το παραγγείλω με λειτουργικό; Και στο κάτω κάτω αν τους έλεγα να βάλουν το ubuntu θα το έκαναν ; Αν είχα διαλέξει μια AGP ενώ η mothrboard παίρνει PCI-Ε τι θα έκαναν ; θα τα παράχωναν στο κουτί επειδή δεν πήρα λειτουργικό ; Προφανώς με την μνήμη δεν είναι το ίδιο ' date=' αλλά δεν έχουμε μια τυχαία ασυμβατότητα. Η ASUS δηλώνει ότι μνήμες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά είναι ασύμβατες με την motherboard .Αρα αρκεί να ξέρουν αν η μνήμη έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Επίσης η ASUS έχει QVL .Ας περιόριζαν την επιλογή σε αυτές τις μνήμες. Τελος πάντων το συγκεκριμένο κατάστημα με απογοήτευσε. Και δεν εννοώ μόνο στην περίπτωση της μνήμης. Τα καλώδια δεν ήταν ούτε στοιχειωδώς μαζεμενα αλλά απλά κρέμονταν μέσα στο κουτί. Η motherboard έχει ξεχωριστό module για tv out το οποίο δεν είχαν βάλει στο tower αλλά το είχαν (ευτυχώς τουλάχιστον) στο κουτί της μητρικής. Το ίδιο για το λαμάκι με την firewire. Το μηχάνημα έχει ένα DVD-rw και ένα DVD rom. Τα είχαν βάλει σαν master-slave στον δευτερο διαυλο ide με τον primary αχρησιμοποίητο. Αυτό εμένα μου δείχνει ότι αυτός που το έστησε είτε έχει τρομερή πίεση είτε δεν έχει κανένα μεράκι για αυτό που κάνει. Μια εξήγηση είναι οι πολλές άδειες αυτό τον καιρό αλλά και πάλι.... Επειδή δεν ασχοληθήκαμε καθόλου από εχτές δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το δίσκο.Σήμερα θα βάλουμε ένα pata να δούμε αν έχει την ίδια συμπεριφορά. [b']Στο μεταξύ δεν μπορώ να βρώ πουθενά ένα συγκεκριμένο τρόπο να καταλάβω αν η μνήμη είναι single ή double sided.[/b] Στείλαμε και mail στην twinmos αλλά μάταια μέχρι στιγμής. Κάποιος να βοηθήσει σε αυτό ; keeper το συγκεκριμένο module είναι διφατσο ; Γιατί απ'ότι κατάλαβα δεν έχει να κάνει πλέον με την εμφάνιση το είναι single ή double sided
GT1807 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Βασικα σου λεει οτι απλα δεν υποστηριζει διπλης πλευρας x16 modules.Eχει να κανει με την εμφανιση(δεν εννοω οτι η mobo κοιταει αν ειναι διπλευρο ή μονοπλευρο για να το δεχτει).Το ενα εχει transistors μονο απο την μια πλευρα ενω το δικο σου εχει κ απο τις 2.Ετσι τα ξεχωριζεις.Καταλοιπο απο τις SD-RAM.Εχω τσατιστει με τετοια mobo απειρως. Τα σέβη μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.