MasterX Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Χιλιοειπωμένο το θέμα, απ'οτι βλέπω και στο Forum, αλλά το πάλεψα ώρες, μου έσπασε τα νεύρα και τελικά θα σας κουράσω... Θέλω να συνδέσω το PC μου με ένα φορητό, με καλώδιο δικτύου, μόνο και μόνο για να μεταφέρω μερικά Giga αρχείων... Το πρόβλημα είναι ότι ενώ έχω κανει shared κάποιους φακέλους και δίσκους και στα 2 μηχανήματα, πηγαινοντας στις Θέσεις Δικτύου σε καθενα μηχάνημα βλέπουν μόνο τα shared του ίδιου μηχανήματος! Δηλαδή από το καθένα δεν μπορώ να δω το άλλο... Το PC μου έχει 2 κάρτες δικτύου... Με ένα άλλο φορητό είχα καταφέρει να το κάνω, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είμαι σίγουρος για το ποια είναι η σωστή σειρά βημάτων για να γίνει εύκολα...
gerontas Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Αφού δοκιμάσεις με ping ότι η σύνδεση δουλεύει, δοκίμασε να κάνεις "Αναζήτηση Υπολογιστή" και μη δώσεις το όνομα αλλά την ip. Συνήθως το βρίσκει και μετά το εμφανίζει και στις Θέσεις Δικτύου. Ελπίζω να δουλέψει.
MasterX Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 το ping το κάνω στη γραμμή εντολών; και με τι παραμέτρους; Να πω επίσης ότι το PC έχει Win XP Pro SP2, ενώ ο φορητός Win XP Home SP2...
user-64 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Γραφεις ping και διπλα το ip πχ ping 192.168.254.254 το επιασες??? επισης απενεργοποίησε firewall και στις ιδιοτητες του η/υ σου αλλαξε το πχ αντι workgroup βαλε κατι άλλο αυτο τωρα το κατι άλλο θα μπει και στο φορητο σου ελπίζω νε βοήθησα
mvar Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 επισης εφοσον συνδεσεις τα 2 pc κατευθειαν το ενα με το αλλο χωρις καποιο switch/hub, το καλωδιο που θα χρησιμοποιησεις να ειναι crossover αλλιως δεν θα παιξει
MasterX Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Τελικά το κατάφερα.. Ενώ νόμιζα ότι και τα 2 είχαν σαν όνομα της ομάδας εργασίας το MSHOME, στο PC τελικά ήταν WORKGROUP! Οπότε αλλάζοντας το σε MSHOME μπήκαν και τα 2 στην ίδια ομάδας εργασίας... Για το crossover καλώδιο ήξερα, οπότε είχα αγοράσει το καταλληλο.. Υπάρχει κάπου ένας σύντομος οδηγός με την ακριβή σειρά των βημάτων που ακολουθούμε για να επιτύχουμε μια τέτοια σύνδεση; Για να ξέρω την επόμενη φορά... Αυτή την φορά δοκιμασα κάποια πραγματα πολλες φορες και προφανώς έκανα πολλες ασκοπες ενέργειες... Αλλο ένα προβληματάκι που λύθηκε με την βοήθεια των Insomniacs..!! Thanks once again....
tsakonas Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Se tosa posts pou diavases den eides pouthena na leei gia FTP? ti kathese kai pedevese? aurio methaurio de tha vlepontai metaksu tous etsi giati goustarei i MS ......... opote kane ena FTP kai ola cool.
MasterX Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 sorry φίλε αλλά δεν σε πιάνω... τι ακριβώς μπορώ να κάνω με FTP για την περίπτωση που το θέλω... Α, επίσης βρε παιδιά, σήμερα που τα ξανασύνδεσα για να μεταφέρω πάλι, μου βγάζει ότι η σύνδεση είναι περιορισμένη ή χωρίς αξιοπιστία... βγαζει πάνω στο εικονίδιο ένα θαυμαστικό μέσα σε ένα κίτρινο τρίγωνο και όταν πάω να μεταφέρω κάτι έχει ταχύτητες χελώνας...:? :? :? όταν το χρειάζεσαι και δεν έχεις χρόνο για ψαξιμο τότε δεν δουλεύει... :-?
mvar Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 start -> accessories -> communications -> network setup wizard αυτο που λες οφειλεται σε collisions ειτε λογω καλωδιου ειτε λογω καρτων είτε λογω ρυθμισεων..Μπορει να φταινε χιλια δυο πραγματα, απλα με μια επανεκκινηση ελπιζεις (οπως παντα) Στα 100Mbit συνδεεται;
asmilon Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Βαλε τους σταθερες ΙΡ και στα 2 μηχανηματα, Πινακας Ελεγχου->Συνδεσεις Δικτυου->Τοπικη Συνδεση->Ιδιοτητες->Προτωκολλο Internet(ΤCP/IP)->Ιδιοτητες και βαλε εκει για τον πρωτο ΙΡ 192.168.0.1 και μασκα υποδικτυου 255.255.255.0 και στο δευτερο 192.168.0.2 και ιδια μασκα και θα σου λυθει το προβλημα... Φιλε tsakonas το ftp δε εχει καποια χρησιμοποτητα σε αυτο που θελει ο MasterX επειδη εχει ενα απλο τοπικο δικτυο. Οι ρυθμισεις ειναι στανταρ και δε νομιζω στα Vista η Μ$ να κατσει να αλλξει κατι, εχω ηδη δοκιμασει αρεκτα 2 beta και δε ειχε προβλημα. Πως να ειχε αλλωστε αφου σκοπευει να τα πουλησει και σε εταιρικα περιβαλλοντα με τεραστια δικτυα, οποτε η υποψια του παραμικρου προβληματος στο θεμα των δικτυων θα τα απεκλειε κατευθειαν...
mvar Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 asmilon φανταζομαι ο tsakonas αναφερεται στα XP Home που στην πραξη ειναι αρκετα προβληματικα σε περιβαλλον δικτυου..Αλλα το FTP ειναι υπερβολη..καλυτερα να τα γραφει σε δισκεττες και να τα μεταφερει απο το ενα pc στο αλλο
asmilon Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Τους πατας σταθερη IP, τα βαζεις στο ιδιο workgroup και τους βαζεις και το SP2 αν δε το εχουν ηδη και θα π α ι ξ ο υ ν δε υπαρχει περιπτωση να κανουν κατι αλλο ;-)
tsakonas Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 asmilon φανταζομαι ο tsakonas αναφερεται στα XP Home που στην πραξη ειναι αρκετα προβληματικα σε περιβαλλον δικτυου..Αλλα το FTP ειναι υπερβολη..καλυτερα να τα γραφει σε δισκεττες και να τα μεταφερει απο το ενα pc στο αλλο plaka kaneis e???? To idio einai se ola ta windows....to sharing einai aparadekto. To sthsimo enos topikou FTP pernei 5 lepta kai oi taxuthtes einai kaluteres. Epishs an metaferei 10 gb kai kati ginei? pane ola ksana apthn arxh.Enw to ftp exei k resume k xilia duo.me liga logia einai san na sigrinoume thn vourtsa me thn.......... To ftp tha nai mia zwh up and running...to diktio twn windows opote goustarei tha kanei oti goustarei...aplo einai
mvar Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 χμμ δεν κανω καθολου πλακα, ειναι υπερβολη. Αν δε με πιστευεις, αντε σε μια επιχειρηση ή ενα μικρο γραφείο που απλως θελουν File Sharing με τον απλουστερο των απλα απλων τροπων και πες τους για τη διαδικασια του FTP "ανοιγω client, συνδεομαι στην ταδε διευθυνση, κατεβαζω αρχειο, κλεινω client" σε σχεση με την copy-paste λογικη ενος shared folder.. Επισης εαν μεταφερεις 10gb και "κατι γινει" τοτε μαλλον εσυ κατι εχεις κανει λαθος στο network design..
MasterX Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 Βαλε τους σταθερες ΙΡ και στα 2 μηχανηματα' date=' Πινακας Ελεγχου->Συνδεσεις Δικτυου->Τοπικη Συνδεση->Ιδιοτητες->Προτωκολλο Internet(ΤCP/IP)->Ιδιοτητες και βαλε εκει για τον πρωτο ΙΡ 192.168.0.1 και μασκα υποδικτυου 255.255.255.0 και στο δευτερο 192.168.0.2 και ιδια μασκα και θα σου λυθει το προβλημα...[/quote'] Πραγματι έτσι δούλεψε... Θυμήθηκα ότι κάτι ανάλογο κάναμε στο τοπικό δίκτυο της δουλειάς. Απλά είχα την εντύπωση, πως όταν δεν μπλέκεται το Ιντερνετ δεν πειράζουμε το TCP/IP.. Συγκεκριμένα ο φορητός είχε Αυτόματη απόδοση ΙΡ.. και το PC είχε κάποια άλλη.. Θα ήθελα να μάθω αυτή που είχε το PC αν είχε μπει αυτόματα απο την DSL, καθώς και με ποιο σκεπτικό μου πρότεινες την ΙΡ 192.168.0.1... Να αφήσω αυτή? Επίσης δεν αλλάζει σε κάποιες φάσεις η ΙΡ μου αφού λογικά έχω dynamic? Αναφέρω ότι έχω OTENET πακέτο (ONDSL Kit over ISDN) και: - Wireless router ZyXEL Prestige 660 HW - ZyXEL G-360 PCI ασύρματη κάρτα δικτύου για το PC μου - ZyXEL G-162 Cardbus (PCMCIA) για το φορητό Αλλά η μεταφορά αρχείων είναι αρκετά πιο αργή με το ασύρματο, οπότε δοκίμασα με καλώδιο... Επίσης ρίξτε και μια ματιά εδώ μήπως έχετε να προτείνετε και κάτι άλλο, αν και τελικά θα πάρω σίγουρα ένα κατευθυντικό πάνελ και μάλλον θα λυθεί το πρόβλημα... http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=147904
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.