healler Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Αυτή είναι η ταλαιπωρία που εχω υποστεί τον τελευταιο μηνα από τη SONY. Διαβαστε και απολαυστε τεχνική εξυπηρέτηση. Απαντηση ποτέ δεν πηρα ουτε με mail ουτε απο το τηλέφωνο To: [email protected] Date: Jun 27, 2006 11:25 AM Subject: TFT MONITOR in Technical Dpt Dear All, I would like to inform you about the situation of SONY Technical dpt regarding TFT monitors here in Greece. In 2005, 13 of July I bought a Sony TFT 17" SDM-S74E/B, from PLAISIO chain for 239 Euros (incl. VAT) In the beginning of June 2006 the monitor started to turn off by itself. In the 13th of July after a phone conversation I had with the technical dpt in Ano Patisia (100, Irakliou Ave, Tel no +30 210 2222744), I gave the monitor for repair (Order No 59013). They told me that I have to wait 3 to 4 days for the repair. I contact service in 16th of June (Friday) and they told me that "the four days had not passed and they will inform me the next working day". On Monday, 19th of June I call (again) the technical dpt. and they told me that my monitor was all the previous days under examination but everything was OK and nothing was reported as faulty. I claim that I had already checked the monitor in two different PCs (in order to check that my graphic card was OK) and they answered that they will call the day after. I accused them that they hadn't check the monitor, of course they denied and they told me to wait for a call the next day (in the 20th of June) Guess what happened the next day. I was (again) the one who called and they confirmed the problem (which the previous days didn't exist) but they had to send the monitor abroad. I claimed that it took 1 week to discover a problem on a device under warranty and that it is unacceptable. In my question for the duration of the following procedure they could't answer anything. I call TODAY, 27/6 to check what happened and I discovered that my monitor HAS NOT LEFT GREECE YET. In my assertion for the HUUUUUUUUUGE delay, they told me to call 801 11 92000. Of course I call the above number and I asked the agent when my monitor will be sent abroad. And the answer was SUPERB: She said "Your monitor will be sent abroad IMMEDIATELY" As you can see from the above these people are joking. I am asking for a replacement of the monitor with a new one since the device is under warranty and the confrontation of the situation is not acceptable. I had all the patience to wait for the repair but now, after 15 days my patience is exhausted I am a postgraduate student and for 15 days I am working my thessis in my old 14 inch CRT monitor, because SONY HELLAS is joking at me. Of course it is not acceptable to wait for another 7, or 15, or 30 days, when Sony Hellas will decide to sent the monitor abroad Another option is to pay back my money (239 euros) immediately. Please inform me as soon as possible for the actions taken BR Φυσικά δεν πήρα απάντηση. Μια εβδομάδα αργότερα ξαναπαίρνω τηλέφωνο και μου λένε οτι δεν έχει έρθει το εξάρτημα από το εξωτερικό.... Αφου βριστήκαμε λιγάκι, ξαναστέλνω: To: [email protected] Date: Jul 4, 2006 9:19 AM Subject: Re: TFT MONITOR in Technical Dpt Dear All, As there was no reply on the e-mail above, I would like to remind you that today is the 23rd day since I brought the monitor to the service. Also, I would like to point that all these 23 days, noone called to say "hi, your monitor will be OK in 3, 5, 10 or 560 days" The situation is ridiculus and I believe that you should take lessons on After Sales Services. BR Φυσικά καμία απάντηση. Σημερα που γιορτάζω τον ένα μηνα στο τεχνικο τμημα ξαναπήρα τηλέφωνο. Α, σημερα ενημερώθηκα οτι ολη η οθόνη έχει παει στο εξωτερικό (πριν από 8 ημέρες ηταν εδώ και περίμεναν το ανταλλακτικό...) και την περιμένουν. Τους είπα οτι δεν περίμενα να έχει έρθει, απλά πήρα να ευχηθώ "ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ" γιατι συμπληρώνει 1 μηνα εκει. Και ξαναστέλνω : To: [email protected] Date: Jul 12, 2006 9:09 AM Subject: Re: TFT MONITOR in Technical Dpt Dear all, I AM A PROUD CUSTOMER OF A SONY MONITOR (TFT 17" SDM-S74E/B) AND I DISCOVER THAT SONY OFFERS A REVOLUTIONARY PROGRAM TO THEIR CUSTOMERS ONE MONTH AWAY UNDER WARRANTY is called the new program of SONY's AFTER SALES SERVICE apllied in Greece. TODAY IS ONE MONTH SINCE MY MONITOR GONE FOR REPAIR AND NOONE CAN TELL ME WHEN AM I GOING TO RECEIVE IT BACK. IT TOOK 1 WEEK TO DISCOVER THE FAULT IT TOOK 10 (or more) DAYS TO LEFT GREECE IT TOOK MORE THAN ONE MONTH TO COME BACK I BELIEVE THAT APPLYING THE ABOVE PROGRAM TO ALL THE TFT MONITORS UNDER WARRANTY, SONY HELLAS IS INCREASING THE CREDIBILITY OF THE BRAND CONGRATULATIONS SONY!!! P.S. All the above series of e-mails, despite the absence of an answer from SONY's side, will be published in many GREEK and INTERNATIONAL forums.
gerontas Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Καλωσήρθες κι ευχαριστούμε για την αναλυτική ενημέρωση. Οπως καταλαβαίνεις, πέρα από την ηθική μας συμπαράσταση δεν μπορούμε να σου προσφέρουμε κάτι παραπάνω. Εχω όμως την εντύπωση ότι άν ενημερώσεις για την υπόθεση το ΙΝΚΑ και την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, οι κυρίες της Sony δεν θα έχουν τόση διάθεση να σου κάνουν πλάκα. Καλή Τύχη φίλε.
admin.iekep Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 λογικα με τις ενεργειες που σου προτεινει ο φιλος πιο πανω θα βρεις πιο γρηγορα λυση στο προβλημα σου. το ελπιζω αυτο. αληθεια το πλαισιο τι λεει για το προβλημα σου?
urezin Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 λοιπον ειχα συναντηση παρομοιο προβλημα με το φιλο με την ιδια οθονη. Το πρωτο πραμα που εκανα ηταν ζητησα οθονη αντικαταστασης Σου δινουν μια οθονη αντιστοιχη η καλυτερη για να κανεις την δουλεια σου εως ωτου επιστραφει η καινουρια Στην δικια μου περιπτωση μου δωσαν ενα καλυτερο μοντελο με καλυτερα χαρακτηριστικα. Το πλαισιο δεν εχει καμια σχεση με την εγγυηση του προιοντος μονο εαν εκανε δικια του εισαγωγη θα ειχε σχεση Τωρα on σιτε eggυηση εχει μονο στις 19 αρες οπου και τυγχανεις καλυτερης εξυπηρετησης Μην μασας παντως τσ ιδια κανουν σε ολους
urezin Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Α και επειδη δεν ειχαν να μου δωσουν το ιδιο μοντελο μου δωσαν καλυτερο σαν δικαολογηση της καυθστερησης 2 και μηνες
Pink_Panther Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Wraios! Se xoun geiomeno kanonika alla den 8a se xoune gia poly akoma. Keep on me ta tilefonimata k ta mails.
seventh_son Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 admin.iekep.> to plaisio ti na pei ? To plaisio analamvanei mono tin polisi. Apo kei kai meta oti kai na pathei i othoni sou i otidipote allo einai sony branded kaliptetai apo eggiisi apo tin sony hellas. Afto ksekatharizetai apo tin arxi. Anefthinotita tis ellinikis antiprosopeias einai. Ta klasika ... Les kai ta vlepoume proti fora ...
Gary_Kokkin Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 λοιπον ειχα συναντηση παρομοιο προβλημα με το φιλο με την ιδια οθονη. Το πρωτο πραμα που εκανα ηταν ζητησα οθονη αντικαταστασης Σου δινουν μια οθονη αντιστοιχη η καλυτερη για να κανεις την δουλεια σου εως ωτου επιστραφει η καινουρια Στην δικια μου περιπτωση μου δωσαν ενα καλυτερο μοντελο με καλυτερα χαρακτηριστικα. Το πλαισιο δεν εχει καμια σχεση με την εγγυηση του προιοντος μονο εαν εκανε δικια του εισαγωγη θα ειχε σχεση Τωρα on σιτε eggυηση εχει μονο στις 19 αρες οπου και τυγχανεις καλυτερης εξυπηρετησης Μην μασας παντως τσ ιδια κανουν σε ολους Συμφωνώ για το τρόπο που πρέπει να το χειριστεί κανείς ,και να έχει και υπομονή.Εχω και γώ παρόμοιο παράδειγμα. Οι Sony παρουσιάζουν τα λιγότερα προβλήματα στα monitor από άλλες εταιρίες,αρκεί όποιος επιλέγει Sony να κοιτά ν'αποφεύγει να παίρνει οθόνη κατασκευής Κίνας ,και να προτιμά αυτές Kορέας και Ταιλάνδης. Η κάθε αντιπροσωπεία αναλόγος όπως την συμφέρει ανα περίοδο από κοστολόγιο φέρνει ανάλογα. Οσο αφορά το "Πλαίσιο" (και κάθε αλυσίδα) φέρνει προιόντα όπου βρεί (ή κανονίσει με εισαγωγέα πως θα είναι φθηνότερα) ,και μπορείς να βρείς ανακατεμένα στο κατάστημα ίδια (φαινομενικά) προιόντα με ή χωρίς εγγύηση αντιπροσωπειας (αλλά στις σοβαρές φίρμες αναφέρεται κάπου γραπτά στην συσκευασία οι όροι εγγύησης ,αλλά να διαφέρουν και το περιλαμβανόμενα στην συσκευασία) -Το ότι στηρίζονται κάποιοι "έμποροι" ότι πρέπει η Ευρωπαική εγγύηση να καλύπτει και την άμεση εξυπηρέτιση από την αντιπροσωπεία, δεν λαμβάνει υπόψη τυχόν ιδιαιτερότητες που μπορεί να υπάρχουν ανά παρτίδα εισαγωγής για πραγματική εξυπηρέτιση. Ολα αυτά γνωστά στις καταναλωτικές οργανώσεις,και αν δεν υπάρχει ακριβώς ίδιο προηγούμενο με την κάθε εταιρία ,δεν συμφέρει κανέναν νομικά να το κυνηγήσει το θέμα,οπότε γενικά υπομονή....
Melissa_virus Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δυστυχώς το service της sony ειναι κάτι παραπάνω απο άθλιο... Το πλαίσιο δεν μπορούσε να κάνει τιποτα. Η sony δεν δέχετε να πάρει κάτι προβληματικό μέσω του καταστήματος που το αγόρασες, αλλά μόνο απο τα εξουσιοδοτιμένα καταστήματα sony service... Την είχα πάθει με οθόνη crt η οποία έφυγε από λαμια για θεσσαλονίκη (eutuxws omws se 20meres htan pisw), και μου την στείλανε πίσω πακέτο χωρίς να την φτιάξουν γιατί λένε ήταν μια χαρά και ότι δεν είχε καεί τιποτα.(Τι να πω! Πρέπει να καεί κάτι για να έχει πρόβλημα... Αλλιώς είναι μια χαρα!!!) Επίσης είχα στείλει και την sony-cybershot επειδή είχε ένα χαζό πρόβλημα, την είχα δώσει στο e-shop, έκαναν κανονικά παραλαβή, πήγε αθήνα, την έστειλαν στην sony, και τους την έστειλαν πίσω, γιατί είπανε ότι έπρεπε να την πάω εγώ σε αντιπρόσωπο service! και τελικά δεν την πήγα γιατι είχα ήδη βριστεί με τον άσχετο αντιπρόσωπό τους, για την sony οθόνη... Οπότε άκρη δεν 8α έβρισκα. (Και τα 2 μέσα στην εγγύηση ήταν) Αυτές είναι οι ευχάριστες εμπειρίες μου απο το service της sony.
Gary_Kokkin Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Κακοί επαγγελματίες με "εξουσιοδότιση", υπάρχουν παντού. Ισως αν δοκίμαζες αλλού ήταν καλύτερα (και ανάλογα και την βλάβη).
Melissa_virus Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Gary_Kokkin gia thn fwtografikh pisteuw den einai kati sumantiko. an brw ton xrono 8a thn paw se ena magazi na tou pw ti paizei. logika den einai 8ema hardware pou leme.
healler Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 καλησπέρα, Λοιπόν, ο ΙΝΚΑ θεωρεί τον 1 με 1,5 μήνα λογικό χρονικο διαστημα. Ακούστε λοιπόν τι έγινε. Πρίν απο μια εβδομάδα το service της SONY με ενημέρωσε οτι ήρθε καινούργια οθόνη απο το Βέλγιο. Πήγα να την παραλάβω, και μόλις την φέρνω σπίτι διαπιστώνω οτι η οθόνη που μου έδωσαν δεν είχε DVI.... Μετα από πολλά τηλεφωνήματα με ενημέρωσαν οτι θα στείλουν από το Βελγιο μια οθόνη με DVI. Συμπέρασμα: ΠΟΤΕ ξανά SONY
Gary_Kokkin Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 Φίλε μου επειδή ταλαιπωρήθηκες δεν σημαίνει ότι το "σύστημα" δεν λειτουργεί παρόμοια σε πολλές εταιρίες για επισκευές ηλεκτρονικών .-Μόνο στα καμμένα pixel στις οθόνες TFT υπολογιστών βασικά για λόγους marketing η αντιμετώπιση είναι αρκετά σύντομη αλλά και πάλι σε ορισμένες εταιρίες και περιπτώσεις. Δεν αναφέρεις τι οθόνη σου έστειλαν για RMA ,προφανώς το νεώτερο μοντέλο S75 αφού το δικό σου έχει καταργηθεί καιρό-Σ'αυτή την περίπτωση δεν εχεις δίκιο για το DVI, καμιά εταιρία δεν ευθύνεται σε τίποτε (ούτε νομικά ),όταν το προιόν που σου δίνει πίσω είναι είτε καλύτερων τεχνικών προδιαγραφών,είτε ίδιας αξίας.-Το ότι θα στην ξαναλλάξουν πάλι,χάρη σου κάνουν,και είναι δείγμα καλής πρόθεσης του service που πήγες και όχι αξιοπιστίας,καθώς θα έπρεπε να την ελέγξεις προτού την παραλάβεις,αφού στο κουτί αναφέρονται σχετικές πληροφορίες. Οπως εγραψα και πρίν,κακοί επαγγελματίες με "εξουσιοδότιση", υπάρχουν παντού.-Ισως αν δοκίμαζες αλλού ήταν καλύτερα (και ανάλογα και την βλάβη),πιό σύντομη εξυπηρέτιση,και ίσως έπαιρνες και προσωρινή οθόνη να κάνεις την δουλειά σου κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.