virgo Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 ειναι.το ξερω..και επειδη εχβ και ασθμα δεν παει αλλο...το αρχισα πολυμικρη...13.5-14 χρονων
nontasg Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 ειναι.το ξερω..και επειδη εχβ και ασθμα δεν παει αλλο...το αρχισα πολυμικρη...13.5-14 χρονων Τότε είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα....Πρέπει να το μετριάσεις κατ'αρχήν και στη συνέχεια να προσπαθήσεις να το κόψεις...
utistas Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 @ virgo Θα σου μιλήσει ένας πρώην καπνιστής που ξεκίνησε από τα 15 να καπνίζει μέχρι τα 29 και το έχει κόψει ως τα σήμερα (34). Το τσιγάρο είναι απόλαυση, όμως κάνει πολύ μεγάλη ζημιά... Επειδή λοιπόν το νιώθεις ως απόλαυση, επειδή σου αρέσει να καπνίζεις γι' αυτό δεν το κόβεις... Το ερώτημα είναι ένα και μόνο: θες πραγματικά ή όχι να το κόψεις; Αν όχι μη διαβάσεις παρακάτω... Αν ναι, τότε: Πρέπει να πείσεις τον εαυτό σου να το κόψεις, θέλει μια προεργασία που μπορεί να διαρκέσει αρκετό χρόνο... Να πεις δηλαδή ΟΚ μου αρέσει πολύ αλλά ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΟΨΩ!!! Όταν θα έχεις φθάσει στο κατάλληλο σημείο (ψυχολογικά) θα ξεκινήσεις την προσπάθειά σου, θα δυσκολευτείς πάρα πολύ στην αρχή (καλό είναι να αποφεύγεις εξόδους και παρέες για 10 μέρες). Μετά θα αρχίσει να δουλεύει η προεργασία που λέγαμε... Θα βλέπεις τον άλλο να καπνίζει και δεν θα σου κάνει αίσθηση, θα είσαι στη δουλειά σου ή δεν ξέρω εγώ που και δεν θα σε νοιάζει... Τέλος, το antismoking center μπορεί να σε βοηθήσει στο ψυχολογικό τομέα αν δεν είσαι τόσο "δυνατός" χαρακτήρας... ΥΓ 1. Δεν χρησιμοποίησα ποτέ υποκατάστατα (τσίχλες, αυτοκόλλητα κλπ) 2. Έκοψα το τσιγάρο αν και η γυναίκα μου κάπνιζε στο σπίτι ούτε καν στο μπαλκόνι...
maradona Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 Ένα μπράβο από μένα στον utistas για τα πολύ ξεκάθαρα λόγια του και την επιμονή του
streetfighter Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 Ένα μπράβο από μένα στον utistas για τα πολύ ξεκάθαρα λόγια του και την επιμονή του το τσιγάρο το κόβεις η μαχαίρι η δεν το κόβεις. Εγώ κατατάσσω τον εαυτό μου σε ειδική περίπτωση. Κάποτε κάπου στα 18 που ξεκίνησα εκανα γύρω στα 15 τσιγάρα την μέρα .Μετά κατάλαβα οτί οι περισσότερες μάρκες τσιγάρων είναι άθλιες και άγευστες και ξεκίνησα να κάνω davidoff τα οποία είναι με διαφορά τα καλύτερα τσιγάρα. Μετά τα βαρέθηκα και αυτά και πλέον έχω φτάσει στην κατάσταση να κάνω κανά πουράκι μόνο άμα είμαι με παρέα έξω και σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις. Ποτέ μου δεν ένιωσα εξάρτηση από το τσιγάρο.
streetfighter Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Kαπνίστε.Είναι μαλακία να πεθάνεις υγιής. όπως επίσης είναι μαλακία να πεθάνεις απο καρκίνο στα 40 σου
dop Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Kαπνίστε.Είναι μαλακία να πεθάνεις υγιής. Δύο links για να αναθεωρήσεις λίγο τις απόψεις σου (αν είστε σχετικά ευαίσθητοι, αποφύγετέ τα): http://www.lungusa.org/site/pp.asp?c=dvLUK9O0E&b=22577 http://whyquit.com/whyquit/A_Kim.html
NoD Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Αστειευόμουν βεβαίως. Το τσιγάρο,όπως και κάθε ναρκωτικό (κυριολεκτικά ή μεταφορικά),δεν είναι βλαβερό.Η εξάρτηση είναι βλαβερή. (λόγια σαφώς σοφότερου από εμένα)
tktommytk Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Καπνίστε ελεύθερα όχι όμως υπερβολικά όπως έλεγα και οι προγενέστεροι παν μέτρον άριστον... Αν το κρίνετε σωστό όμως (όπως έγω) ότι δεν το γουστάρετε κόψτε το μια και καλή...
angelheart.gr Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Μπορώ να σου εγγυηθώ για δύο πράγματα 1 Το τσιγάρο προκαλεί εξαρτήσεις, οχι εξάρτηση.(Και η κίνηση να ανάψεις εξάρτηση είναι) Οι καπνοβιομηχανίες το ξέρουν αυτό. Τοσο καλά το ξέρουν που βάζουν ενα τόνο χημικά μέσα στα τσιγάρα για να ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΟΥΝ την επίδραση της νικοτίνης, κάνοντας έτσι τα πράγματα πολύ δύσκολα σε όσους θέλουν να το κόψουν. 2 Το κάπνισμα ΜΠΟΡΕΙΣ να το κόψεις. Προτεινόμενη μέθοδος - Ψυχολογική προετοιμασία (Θέλω να το κόψω κτλ - Σε εσένα έχει ήδη γίνει) - Το κόβεις μονομιάς (Οχι σταδιακά κτλ). ΔΕΝ χρησιμοποιείς υποκατάστατα νικοτίνης (πχ τις γνωστές τσίχλες με νικοτίνη) - Τον πρώτο καιρό (πχ 2-3 μήνες) έχεις ΠΑΝΤΑ τσιγάρα μαζί σου. Παντου. Στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στη δουλειά. ΠΑΝΤΟΥ. Η ιδέα είναι οτι μπορείς να καπνίσεις αλλα ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. - Καλο είναι για όσους (πιστευουν οτι) δεν έχουν την ψυχική δύναμη, να το επιχειρήσουν κατα την διάρκεια και αμέσως μετα απο ενα γερό κρυολόγημα.(ΔΛΔ τώρα που είμαι αρρωστος και δεν με τραβάει είναι ευκαιρία) Η εξάρτηση της νικοτίνης είναι σημαντικά μικρότερη, σε φάση ανάρρωσης. Αυτά και ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ. Σίμος ΥΓ : Κανενας δεν μπορεί να μας εγγυηθεί οτι εάν κόψουμε το τσιγάρο ΔΕΝ θα πεθάνουμε από καρκίνο. Αυτό που ισχύει είναι οτι το κάπνισμα ευθύνεται για σειρά ασθενειών. ΠΩΣ όμως κάποιοι νοσουν και κάποιοι οχι δεν είναι ξεκαθαρισμένο. Γιατί το είπα τώρα αυτό ; Κυκλοφορούν διάφορα ΗΛΙΘΙΑ (ο Θεός να τα κάνει)επιχειρήματα του στύλ "...ο θείος μου κάπνιζε 172 χρόνια και πέθανε όταν βαρέθηκε να ζει...". Δυστυχώς ΠΟΛΥΣ κόσμος τα πιστευει, διότι απλά έτσι βολευει. ΔΕΝ είναι αλήθεια Απλα κόβεις το τσιγάρο ΟΧΙ για να μην πάθεις καρκίνο σε 15-20 χρόνια. Το κόβεις για να νιώσεις ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΑΥΡΙΟ (ή μεθαύριο). Οποιος απεξαρτήθηκε απο την νικοτίνη το ξέρει το συναίσθημα. Οι υπόλοιποι ψάξτε να ανάψετε πρωί, πρωί και ενώ ακόμη δεν πλυθήκατε...
utistas Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Kαπνίστε.Είναι μαλακία να πεθάνεις υγιής. Κάνε μια βόλτα από το Νοσ. Άγιος Σάββας ή άλλο παρόμοιο, ανέβα στους ορόφους του και κοίτα μέσα στους θαλάμους των ασθενών... Μετά μπες στο forum και πες μας αν εξακολουθείς να πιστεύεις και να λες αυτές τις παπαριές έστω και για αστείο...:evil: Αυτά και συγνώμη για το ύφος μου πρωί πρωί...
petros_ef Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Πρώτα απ'όλα να ξεκαθαρίσω οτι είμαι καπνιστής.Περίπου 12 χρόνια. Επίσης,γνωρίζω τι προκαλεί το τσιγάρο...πάρα πολύ καλά μάλιστα,και όχι μόνο στους πνεύμονες.. Συμφωνώ απόλυτα με το δικαίωμα τον μη καπνιστών(και το σέβομαι),να μην καπνίζω σε χώρους δημόσιους κτλ..και προσωπικά με ενοχλεί όταν αυτο συμβαίνει σε δημόσιους χώρους. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το εξής...από την στιγμή που είναι δική μου προσωπική επιλογή το να καπνίζω,γνωρίζοντας τις συνέπειες στην υγεία μου,και από την στιγμή που εγώ σέβομαι τους μη καπνιστές,γιατί υπάρχει αυτή η "ρατσιστίκη" αντιμετώπιση από την δικιά τους πλευρά; Πληροφοριακά μόνο να αναφέρω ότι υπάρχουν και χάπια αλλά και αυτοκόλλητα,τσίχλες κτλ,τα οποία έχουν αρκετά καλά αποτελέσματα,πάντα όμως πρέπει να υπάρχει η θέληση,όπως και σε οτι άλλο κάνουμε,για να έχουμε αποτελέσματα. Και τέλος να πω οτι,στην Αμερική κυκλοφορεί ένα φάρμακο(απεξάρτησης να το πω),με πόλυ καλά αποτελέσματα.Αυτό δεν το λέω εγώ,αλλά είναι αποδεδειγμένο με μελέτες(έστω και λίγες).Αναμένουμε να κυκλοφορήσει και εδώ σύντομα. Αυτά..good luck σε όσους αρχίζουν την προσπάθεια να το κόψουν.
streetfighter Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το εξής...από την στιγμή που είναι δική μου προσωπική επιλογή το να καπνίζω' date='γνωρίζοντας τις συνέπειες στην υγεία μου,και από την στιγμή που εγώ σέβομαι τους μη καπνιστές,γιατί υπάρχει αυτή η "ρατσιστίκη" αντιμετώπιση από την δικιά τους πλευρά; [/quote'] η ρατσιστική αντιμετώπιση υπάρχει γιατί πολλοί καπνιστές το 99% δεν σέβονται τους μη καπνιστές και άμα τους πεις να το σβήσουν θυμώνουν κιόλας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.