Προς το περιεχόμενο

Codecs???

stavregos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Se kataliksi .avi iparxoun polla codecs. Diladi 10 diaforetika codecs sou vgazoun arxeio.avi Egw xrisimopoiw edo kai kairo to K-lite codec pack full. Oxi to megapack. Kai den exw sinantisei provlima anaparagogis se kanena arxio.

Psaksto sto google os K-Lite kai 2-3 apotelesma tha se paei se istoselida na to kateuaseis.

Δημοσ.

Το κάθε πακέτο σε φορτώνει με codecs που μπορεί να μην χρησιμοποιήσεις ποτέ.

Εξάλλου τα περισότερα σύγχρονα codec packs [κ το k-lite] σου δίνουν επιλογή κατά την εγκατάσταση για το τι θα μπει κ τι όχι.

Προσωπικά χρησιμοποιώ κ προτείνω το K-lite codec pack ή το k-lite mega [το ίδιο με το προηγούμενο + real & quick time alternative].Freeware κ τα 2.

Τα χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια στα pc που στήνω σε αναρίθμητες συνθέσεις ( hw ή sw ) κ ουδέποτε μου έχουν παρουσιάσει prob. Ίσα ίσα παίζουν ότι τους έχει ζητηθεί απροβλημάτιστα.

Σε διαφορετική περίπτωση μπορείς να τσεκάρεις τι codec χρειάζεται το κάθε *.avi (με το gspot π.χ.) κ να τον κάνεις εγκατάσταση μεμονομένα. Κατάσταση ιδιαίτερα χρονοβόρα βέβαια.

Ότι σου κάνει από αυτά μπορείς να τα κατεβάζεις από εδώ:

http://www.free-codecs.com/

/sc

Δημοσ.

pontos ston mdsc

a mean ston tropo pou parousiase to thema.. egw roteinw to mega pack ths k-lite

epilegeis esy ti gousterneis.. mexri kai codecs gia ta vidz pou katevazeis apo sites typou youtube k tetoia fash genikotera exei mesa

poooly kalo dhladh.. kai eidika ta real alternative kai quick alternative einai polu kala - anti na kathesai na katevazeis twra th lalakia to realplayer kai den kserw gw ti allo..

Δημοσ.

Εγω ειχα πολλα προβληματα με τα πακετα kazaa και ετσι εχω καταληξει στο ace,το βρισκω ποιο ψαγμενο και με μεγαλυτερη ευκηνισια εαν γνωριζεις ποια codecs χρειαζεσαι και ποια οχι(αλλο απλη αναπαραγωγη αλλο dvd authoring/dvix κλπ κλπ).

Δημοσ.

Καλημέρα. Για να μην ανοίξω νέο θέμα, ήθελα να ρωτήσω το εξής. Γενικά ο υπολογιστής μου αναπαράγει αρχεία .avi. Έχω 2-3 όμως που δεν τα παίζει κανένας από τους players που έχω. Χρησιμοποίησα και το gspot που λέει ο madsc, αλλά μου βγάζει το εξής:

size: 303 mb (όσο είναι δηλαδή)

container: File type : Unknown

Mime Type : Unknown

Κάτω κάτω στοProposed codec Solutions and Tests (sto MS A/V) όταν πατήσω το κουτάκι με το 1, λέει : Render OK. The following combination of filters was used : A-- Nero Splitter, B-- Nero digital audio decoder, C-- Default DirectSound Device

Όταν μετά πάτησα το κουτάκι 2 (για να αναπαράγει το αρχείο) μου έκλεισε ο υπολογιστής.

Τελικά, δεν παίζουν ακόμα αυτά τα συγκεκριμένα αρχεία.

Ευχαριστώ! :)

Δημοσ.

Καλημέρα και από μένα. Σχετικά με το θέμα, θέλω να επισημάνω τα εξής:

Το γεγονός ότι ένα αρχείο video έχει κατάληξη .avi δε δίνει καμμία απολύτως πληροφορία για το ποιος codec χρειάζεται για την αναπαραγωγή του. Όπως πολύ σωστά επεσήμαναν πιο πάνω τα παιδιά, το avi είναι ένας τύπος container, στο οποίο βρίσκονται πολυπεπλεγμένα (multiplexed, κατά το ελληνικότερον) ένα ή περισσότερα streams δεδομένων. Πχ. το video stream μπορεί να έχει παραχθεί από τον XviD, τον DivX, τον Indeo codec κ.ά. ή να είναι ασυμπίεστο RGB raw video, ενώ το audio stream μπορεί να είναι WAV, mp3, ... To GSpot που ανέφερε ο madsc όντως μπορεί να αναγνωρίσει σε ένα avi τί είναι τί. Για περισσότερες πληροφορίες, παραπέμπω στο εξαιρετικό forum του doom9.org.

Όσο για το αρχικό ερώτημα, προσωπικά προτείνω τη συνδυασμένη χρήση του ffdshow codec με τον Media Player Classic ως player. Ο ffdshow αποκωδικοποιεί μία πλειάδα video και audio formats, μόνο στα QuickTime(mov) και Real(rm, ram, rmvb) αρχεία μπορεί να τα βρει σκούρα, οπότε χρειάζεται και QuickTime Alternative + Real Alternative. Τουλάχιστον σε εμένα, με αυτούς τους 3 codecs, δεν έχει τύχει ποτέ να μην παίξει αρχείο video...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...