kliros Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 εχω εναν εξωτερικο σκληρο ,αφου τον συνδεσω και κανα διαφορα copy - paste κλπ ,μετα ,οταν παω να τον αφαιρεσω απο system tray "safe remove hardware",μου βγαζει το κλασικο " the device 'Generic volume' cannor be stopped right now..." Πως μπορω να βρω ποια διεργασια τον απασχολει ακομα?? Αμα τον βγαζω χυμα ,χωρις remove κλπ ,μπορει να παθει τιποτα?
poulinos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 an pas sto device manager kai ston disko iparxei kapoia epilogi pou sou leei o diskos autos na min kanei write caching kapos etsi opote na min xriazetai safe remove.opote tha ton bgazeis xima.
masterisin Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 file mia ine i lisi! My Computer -> Deksi pliktro sto Skliro Disko -> Properties -> etiketa Hardware -> epilogi tou sklirou p.x Seagate -> Properties -> karta policies -> Safely romove hardware epilekse ton skliro kai meta pata to koumpi STOP!
masterisin Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 θα εγραφα στα ελληνικα αλλα τα windows που εχω ειναι σε αγγλικη γλωσσα
kanenas_0 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Υπαρχει πολυ καλυτερος τροπος πλεον για αυτο το προβλημα. Ο λογος για το κλειδωμα ειναι οτι καποιο προγραμμα εχει κανει lock τον δισκο για καποιο λογο και δεν εχει απελευθερωσει ακομα το lock. Ειναι θεμα χρονου να το κανει. Στην απλη περιπτωση ειναι 'λαθος χρηστη'. π.χ. εχεις ανοιξει ενα παραθυρο σε καποιο folder του δισκου με τον Windows Explorer, η εχεις καποιο αρχειο απο τον δισκο εν χρησει απο καποιο προγραμμα. Κλεισε το παραθυρο η το προγραμμα και καθαρισες. Σε αλλες περιπτωσεις, εχεις κανει ενα απο τα προηγουμενα αλλα το εμπλεκωμενο προγραμμα καθυστερησε η ξεχασε να απελευθερωσει το lock. Οι συνηθεις ενοχοι ειναι το Windows Explorer, κανα service οπως το crypserv.exe η καποιο file monitor οπως το Ava Fnd. Σε αυτη την περιπτωση, αναγκασε το προγραμμα να απελευθερωσει το lock. Κατεβασε το τζαμπα προγραμματακι Unlocker απο http://ccollomb.free.fr/unlocker/ και φορτωσε το. Θα το βρεις μετα οταν κανεις right-click καποιο αρχειο η δισκο. Θα σου πει ποια προγραμματα το κανουν lock και θα σου επιτρεψει να το απελευθερωσεις. Αυτο ειναι ολο. Right-click το drive, free ολα τα locks που βλεπεις και safely remove it.
poulinos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 file mia ine i lisi! My Computer -> Deksi pliktro sto Skliro Disko -> Properties -> etiketa Hardware -> epilogi tou sklirou p.x Seagate -> Properties -> karta policies -> Safely romove hardware epilekse ton skliro kai meta pata to koumpi STOP! auto pou les einai to idio me to ikonidio kato dexia.b.an exei ginei lock iparxoun 2 tropoi.a.bazeis ton disko na min xriazetai safe remove apo device manager diladi na min kanei write caching opote diskolo na xaseis kati .to grafoun kai ta windows oti an den thes safe remove xetsekare auto kai b.me ena restart ola epistrefoun stin arxiki katastasi.
santeron Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Καλή και η συμβουλή του poulinos καλή και του kanenas_0... Ο λόγος που είμαι κατά του poulinos είναι ότι όταν επιτρέπεις σε μία συσκευή να κάνει write cache (ειδικά όταν μιλάμε για USB εξωτερικό δίσκο) η ταχύτητα βελτιώνεται και αυτό είναι αρκετά καλό επιχείρημα. Από την άλλη έχεις το μυαλό σου ήσυχο, ακόμα και αν καταστραφεί ο κόσμος... Όσο για το προγραμματάκι που λέει ο kanenas_0, δεν ξέρω αν δουλεύει αυτό. Απλά ακούγεται λίγο σπαστικό, κάθε φορά που θες να κάνεις unmount μία συσκευή να πρέπει να πας και να σταματάς ότι αρχείο έχει δεσμευμένο. Έχεις κερδίσει όμως την ταχύτητα που λέγαμε πριν. Επειδή όμως δεν έχω κάποια λύση να προτείνω εγώ, πρέπει να το κοιτάξεις σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια... Θες ταχύτητα ή ασφάλεια στα δεδομένα σου; Επιπλέον ήθελα να πω ότι παρόμοιο πρόβλημα είχα και εγώ γιατί από το utorrent είχα αντιστοιχίσει κάποια torrent να κατεβαίνουν στον USB εξωτερικό δίσκο μου. Οπότε δεν με άφηνε ποτέ μα ποτέ να κάνω unmount τον σκληρό ακόμα και αν είχα κλείσει το utorrent… Βέβαια εν τω μεταξύ έκανα format για έναν άλλο λόγο και έφτιαξε και αυτό. Απλά από τότε δεν ξανααντιστοίχησα αρχείο με τον εξωτερικό.
poulinos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 pragmati i taxitita peftei arketa otan kaneis disable to write cache alla it's up to him ti thelei pio poli.
kanenas_0 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Το Unlocker δουλεβει μια χαρα και ειναι χρησιμοτατο. Οχι μονο για USB δισκους αλλα και για αρχεια που δεν σβηνονται και αλλα σχετικα ευτραπελα. Το να ξερεις μονο ποιο προγραμμα σε μπλοκαρει, αξιζει τα λεφτα του (που ειναι μηδεν). Οσο για αποφυγη του write-caching, προσφερει την καλυτερη ασφαλεια σε περιπτωση που κοπει το ρευμα η το συστημα BSODs. Ειναι αποκλειστικοτητα ομως των low-level hardware drivers και οχι των υψηλοτερου επιπεδου προγραμματων. Δεν εχει να κανει με το γιατι το USB ejection μπλοκαρει. Οταν ζητας ejection, Windows θα στειλει την εντολη στο driver για να κανει flush τα buffers (να γραψει οσα δεν εχουν γραφτει ακομα) και μετα θα στειλει την εντολη για το eject. Εχεις δεν εχεις write-cache, δεν εχει σημασια αφου το Windows φυλαει τα δεδομενα προτου το eject. Το κλειδωμα των USB δεν γινεται μονο οταν καποιος γραφει σε αυτο αλλα και οταν διαβαζει. Το Ava Find που ανεφερα, διαβαζει ολους τους δισκους αλλα γραφει μονο στο folder του στο C:.
santeron Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Το Unlocker δουλεβει μια χαρα και ειναι χρησιμοτατο... OK... Δεν σε κατηγόρησα. Απλά δεν ξέρω το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Πάντως τώρα που το ανέφερες υπάρχουν πολλές φορές προβλήματα με το να μην μπορείς να σβήσεις κάτι γιατί είναι δεσμευμένο για τον α ή β λόγο...
poulinos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 kapote otan den mporousa na sbiso arxeia ekana to aplo .ite restart ite safe mode i pio palia pleon den ginetai esbina to arxeio mesa apo to nero.
santeron Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Αυτά έκανα και γω (εκτός από το nero) απλά για να σβήσω έναν άδειο φάκελο δεν έκανα restart και τελικά τον ξεχνούσα...
santeron Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Κατεβασε το τζαμπα προγραμματακι Unlocker απο http://ccollomb.free.fr/unlocker/ και φορτωσε το. Όντως δουλεύει... Προέκυψε ένα πρόβλημα με ένα πρόγραμμα και μου το έλυσε... THANKS!!! LOL
kanenas_0 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2007 Το unlocker ξεμπλοκαρει τα κλειδωμενα απο καποιο προγραμμα αλλα μη περιμενετε να σας αφησει να σβηνετε ολα τα αρχεια η folders που καμμια φορα δεν σβηνονται. Υπαρχουν αρκετοι λογοι που ενα αρχειο δεν σβηνετε και δεν εχουν να κανουν με locks. Αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια. Happy computing.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.