Προς το περιεχόμενο

Ups της προκοπής!

mjmj

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ετοιμαζομαι για αγορα ups, για μια ακομη φορα, επειτα απο την προ λιγων μηνων αποτυχημενη αγορα ενος mge ups nova 600.

Εν συντομια λεω οτι το εν λογω mge, δεν με καλυπτε, αν και θα επρεπε. Ενα παλιο 500αρι που εχω σηκωνει ακομη χιλια μυρια πραγματα πανω του ενω το 'μεγαλυτερο' 600αρι απλα τα επαιζε οταν επεφτε το ρευμα.

Θελω κατι οικονομικο, χωρις ανεμιστηρα, και μαλλον παω για 800-1000va.

Θελω να ριξω πανω 2 υπολογιστες, εναν desktop και ενα Laptop, καθως και πολλα περιφερειακα(δεν νομιζω οτι απαιτουν ιδιαιτερα πραγματα).

Τα βασικα ζητουμενα ειναι:

-αξιοπιστια (να με βγαλει καποια χρονακια, οχι σε 1χρονο να θελω νεες μπαταριες)

-στις πτωσεις του ρευματος να μην με πουλαει=κοινως να μην κοβεται η παροχη ρευματος στα μηχανηματα

-να ειναι Line interactive

-να δινει μια αυτονομια 20λεπτων περιπου σε αυτα που ειπα

-να ειναι αθορυβο(οχι ανεμιστηρας)

-να αλλαζουν ευκολα οι μπαταριες

Ειδα μερικα...

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701305

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701306

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=835&Nav_Section_Id=11&Catalog_Id=1&Product_Id=327621&Merchant_Id=1&sts_cid=3

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=835&Nav_Section_Id=11&Catalog_Id=1&Product_Id=320018&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Mustek, με καλυπτει? (δεν λενε για ανεμιστηρα, να υποθεσω οτι εχει ή οτι δεν εχει? ομοιως για ολα). Παλια ειχα ενα Mustek Scanner, ηταν χάλι...τωρα ισως λεει βεβαια.

Apc, τι λετε? Γνωστη και καλη(λενε), αξιζει το συγκεκριμενο?

Accupower δεν την ξερω.

Mge, δεν κοιταξα, με απογοητευσε...

Εχει κανεις κανενα ups σε αυτες τις προδιαγραφες να πει τη γνωμη του?

Βοηθηστε ωστε η νεα αγορα να μην ειναι αποτυχημενη οπως η προηγουμενη που πεταξα τα χρηματα μου...

Δημοσ.

Εχω το 800άρι της APC, δύο με τρία χρόνια δεν έχω αλλάξει μπαταρία μέχρι τώρα.

Δεν με έχει πουλήσει μέχρι τώρα, έχω πάνω του ένα PC στα 3Ghz με τροφοδοτικό 550Watt, με 4 δίσκους και 3 USB, δύο DVD, κάρτα γραφικών x800xt και μία οθόνη 20,1 ιντσών TFT.

Ακόμη έχω πάνω του, το netmod, ένα ασύρματο τηλέφωνο και τώρα τελευταία και μία τηλεόραση LCD 32άρα. Ολα αυτά αυτή την στιγμή είναι ανοιχτά και τραβάνε περίπου 227Watt, από τα 540Watt που αντέχει, και χωρίς την τηλεόραση περίπου 178Watt και αναφέρει ότι κρατάει 25 λεπτά αν κοπεί το ρεύμα.

Το τελευταίο δεν το έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα γιατί όταν κοβόταν το ρεύμα έκλεινα το PC και την τηλεόραση. Δεν ήθελα να μείνω χωρίς τηλέφωνο μιας κι έχω ασύρματο.

Είναι αθόρυβο και η μπαταρία αλλάζεται πανεύκολα.

Δημοσ.

Prin ena xrono pira to 1000ri tis MUSTEK, ola kala me to sigkekrimeno UPS alla exei ena megalo mionektima, o anemistiras tou kanei san telikiasmeno F16!!!

Kata ta ala mia xara einai, tou exo vali epano 2 pc, ena karo periferiaka kai antexi xalara 20-30 lepta se diakopi revmatos

Δημοσ.

andreaslfc με οσα ειπες πιο πανω, μου εδωσες σαφη εικονα. Ευχαριστω! :)

Σου εχει τυχει ποτε, σε στιγμιαιες διακοπες ρευματος(βυθισματα), να σου κανει restart το pc? Ή σε όλες τις διακοπές, μεγάλες και κυρίως τις στιγμιαίες(ουτε το φως δεν προλαβαινει να σβησει) σε εβγαλε ασπροπροσωπο?

Δημοσ.

Οχι δεν έχει τύχει μέχρι τώρα να κάνει restart το pc, σε μικρές ή μεγάλες διακοπές.

Edit: Πάντως το mge ups nova 600 το έχω για τα υπόλοιπα, όπως επιτραπέζιο DVD και DVD-Recorder, Video, μίνι στερεοφωνικό και δύο δορυφορική δέκτες. Και δεν μου έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα, το έχω πολύ καιρό.

Χωρίς ανεμιστήρα σε μεγάλα ups 800 και πάνω δύσκολο να βρεις, και το 800άρι που λέμε έχει ανεμιστήρα αλλά ακούγεται ελαφρά.

Πόσα watt ups θα χρειαστείς, μπορείς να δεις πόσα watt καταναλώνει η κάθε συσκευή, ας πούμε το στερεοφωνικό το γράφει στο πίσω μέρος, πχ σε μένα στο μίνι στερεοφωνικό που έχω γράφει max: 140Watt.

Δημοσ.

Τελικα κατεληξα και αγορασα το apc το 800αρι.

Ομως, δεν μπορω να συνδεσω τις μπαταριες!!!

Ο κονεκτορας των μπαταριων με το υπολοιπο ups, σφηνωνει πολυ, δεν μπαινει πολυ μεσα κατα τη γνωμη μου.

Αποτελεσμα: το ups δεν φαινεται να ειναι συνδεδεμενο, το καλωδιο εξεχει απο το καπακι των μπαταριων και αυτο δεν κλεινει κλπ

Το εχει αντιμετωπισει κανεις?

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επειτα απο 1 μηνα συνεχους και καλης λειτουργιας, επεσε για μια στιγμη το ρευμα και μαντεψτε...το pc εκανε restart.

Τι να πω...γι αυτο το ηλιθιο restart πηρα το ups.

Και νομιζα οτι με το apc των 230 ευρω μπορουσα να κοιμαμαι ησυχος. Αμ δε!

Ειλικρινα, δεν το πιστευω.

Γιατι το ρημαδιασμενο το pc εκανε restart?

Γιατι? Γιατι? Kαι αυτο ακομη, προβλημα με τους ρελεδες εχει?

Παντως ειχα κι ενα ραδιοφωνο πανω, και δεν καταλαβε διακοπη.

Τι να πω, τι να φταιει?

Ενταξει τα pc ειναι ευαισθητα, αλλα γι αυτο δεν αγοραζουμε τα ups?

Δημοσ.

εγώ πήρα ενα mustek 800αρι στα 80 ευρώ.. εριξα το ρεύμα απο τον γενικό μια χαρά όλα κράτησε για κανα 10λεπτο ανοιχτό οπως ελεγαν και τα specs του..Αθόρυβο και διακριτικό..

Το πρόβλημα ειναι οτι δεν μπορώ να συνδέσω πάνω του το router USR 9106 γιατι εχει μπριζούλα..καμιά ιδέα..

επίσης πριν απο το ups χρειάζεται να βάλω το πολύμπριζο ασφαλείας που είχα παλιά ή ειναι ανώφελο;

Δημοσ.

Αν και μάλλον ο mjmj/carib θα αργήσει να δει την απάντηση μέχρι να λήξει το ban του, το πρόβλημα ενδέχεται να είναι άλλο και μάλιστα πολύ απλό.

Στα UPS αυτά, εκτός από τις κανονικές εξόδους (στις οποίες συνδέουμε συνήθως το PC) έχουν και 1-2 εξόδους που προστατεύονται μεν από υπερτάσεις αλλά σε περίπτωση διακοπής ΔΕΝ τροφοδοτούνται από τη μπαταρία. Αυτές οι τελευταίες προορίζονται για συσκευές που η λειτουργία τους κατά τη διακοπή του ρεύματος δεν είναι κρίσιμη (πχ εκτυπωτής, scanner) αλλά θέλουμε απλά να τις προστατεύσουμε από στιγμιαίες υπερτάσεις.

Είναι συνηθισμένο λάθος να συνδέουμε το PC σε αυτές τις εξόδους και μετά να απορούμε γιατί σβήνει όταν πέφτει το ρεύμα.

Συνήθως οι έξοδοι που τροφοδοτούνται από την μπαταρία γράφουν "batery" (ή κάτι τέτοιο) δίπλα τους, ενώ οι άλλες γράφουν "surge protection" (ή κάτι τέτοιο).

Το πρόβλημα ειναι οτι δεν μπορώ να συνδέσω πάνω του το router USR 9106 γιατι εχει μπριζούλα..καμιά ιδέα..

επίσης πριν απο το ups χρειάζεται να βάλω το πολύμπριζο ασφαλείας που είχα παλιά ή ειναι ανώφελο;

Στο 99,9% των περιπτώσεων το UPS ενσωματώνει τη λειτουργία του πολύμπριζου ασφαλείας (προστασία από υπερτάσεις ή αλλιώς surge protection).

Όσο για το router σου, μπορείς να τροποποιήσεις ένα απλό πολύμπριζο ώστε αντί να καταλήγει σε μπρίζα σούκο να καταλήγει στο ειδικό τριπολικό βύσμα που να το συνδέσεις μετά στην έξοδο του UPS. Έτσι θα μπορέσεις να βάλεις και άλλες συσκευές πάνω του.

Η μετατροπή του πολύμπριζου είναι σχετικά εύκολη αλλά αν δεν μπορείς να την κάνεις μόνος σου είναι πανεύκολη για έναν ηλεκτρολόγο...

Δημοσ.
Όσο για το router σου' date=' μπορείς να τροποποιήσεις ένα απλό πολύμπριζο ώστε αντί να καταλήγει σε μπρίζα σούκο να καταλήγει στο ειδικό τριπολικό βύσμα που να το συνδέσεις μετά στην έξοδο του UPS. Έτσι θα μπορέσεις να βάλεις και άλλες συσκευές πάνω του.

Η μετατροπή του πολύμπριζου είναι σχετικά εύκολη αλλά αν δεν μπορείς να την κάνεις μόνος σου είναι πανεύκολη για έναν ηλεκτρολόγο...[/quote']

αυτό ακούγεται εξαιρετικά ενδιαφέρον φίλε μου!!! δηλαδή να κόψω την ακρη απο το πολύμπριζο και να συνδέσω το τριπολικό βύσμα με κολλητική ταινία;

Υπάρχουν πουθενά οδηγίες;

Δημοσ.

Εγώ πήρα ένα από τα καλώδια πoυ υπήρχαv μαζί με τo UΡS, έκoψα τηv άκρη πoυ θα κατέληγε στo ΡC και σύvδεσα εκεί έvα θηλυκό σούκo.

Δημοσ.
Εγώ πήρα ένα από τα καλώδια πoυ υπήρχαv μαζί με τo UΡS, έκoψα τηv άκρη πoυ θα κατέληγε στo ΡC και σύvδεσα εκεί έvα θηλυκό σούκo.

υπάρχει κάποιος οδηγός για να δυνδέσω τα καλωδιάκια;;η ειναι πανέυκολο απλά κάνω ενωση των καλωδίων με το ίδιο χρώμα;απλά φοβάμαι μην κάνω καμια βλακεία και κάψω τπτ..δώστε κανένα tip βρε παιδιά..δόξα το θεό τα χέρια μου πιάνουν για να πληρώσω ετοιμο..δεν ειναι για τα 5 ευρώ απλά για το homemade ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...