Costinio Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Έχω Xubuntu 6.06 και θέλω να το χειρίζομαι remotely (σκοπεύω να το εξορίσω σε κάποια ταράτσα ορφανό χωρίς οθόνη κλπ ). Δοκίμασα λοιπόν τα πακέτα vncserver, vnc4server και x11vnc. Με τα 2 πρώτα έχω το εξής πρόβλημα: Μπαίνοντας remotely από μηχάνημα με windows και real vnc viewer, μου βγάζει ένα γκρι παράθυρο με τον κέρσορα σε σχήμα Χ! Όταν δουλεύω το x11vnc τότε στο win pc μου δείχνει κανονικά το desktop του xubuntu αλλά μόλις κλείσω τον viewer τερματίζει και ο x11vnc server και μετά δεν μπορώ να ξαναμπω! Μόνο το vino του gnome δουλεύει αλλά είναι πάααααρα πολύ βαρύ για το χρέπι μου και επιπλέον καταναλώνει υπερβολικό bandwidth!:evil: Αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει να βγάλω άκρη με το vnc γιατί έχουν σπάσει τα νεύρα μου με αυτή την κατάσταση :evil: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Axelfc Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Προσπαθουσα και γω να κανω το ιδιο στο Damn Small Linux και ειχα το ιδιο προβλημα με το κλεισιμο του Χ. Τελικα πως το ελυσα: Μπαινω αρχικα με ssh στο μηχανημα και απο εκει του λεω να ξεκινησει τον Χ με την εντολη startx &. To & στο τελος εκτελει την εντολη στο παρασκηνιο. Πατωντας ctrl+c εχεις ξανα προσβαση στο ssh. Τωρα μπορεις να μπεις με τον vnc στο remote pc. Πατωντας ctrl+d κανεις logout απο το remote pc χωρις να χασεις τον Χ. Αυτο ειναι το αρχειο που τρεχω για ξεκινησω τον vnc απο το ssh (εφοσον δεν τον εχεις να ανοιγει στο boot) /usr/local/bin/vnc4x0.sh Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Costinio Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 ακόμα δεν έχω παίξει με ssh οπότε δεν ξέρω πώς δουλεύει κλπ απλώς ανοίγω το xubuntu pc, ανοίγω και τον vnc server στη γραμμή εντολών και μετά το αφήνω έτσι και μπαίνω στο vnc από τον άλλο υπολογιστή με windows! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Axelfc Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Εδω πιστευω να βρεις οδηγιες για το πως θα στησεις sshd στο μηχανημα σου. https://wiki.ubuntu.com/Xubuntu Ισως υπαρχει και καποια αλλη λυση για να μενει ανοικτος ο Χ οταν κανεις disconnect. Ψαξ'το. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Costinio Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 τα φόρουμ του ubuntu τα έχω λιώσει αλλά άκρη δε βγάζω και είπα μήπως βρω εδώ... :-| Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Axelfc Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Τοτε κανε αυτο που σου ειπα. Εγκατεστησε απο το synaptic τον sshd. Εδω θα βρεις οδηγιες για το πως να τον ρυθμισεις http://www.brennan.id.au/16-Secure_Shell.html Μετα κανεις αυτο που σου ειπα στο πρωτο μου post και βλεπεις αν λειτουργει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Costinio Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 είχα εγκαταστήσει χτες το open-ssh και σήμερα που έβαλα το putty στα windows έκανα login στο linux pc! μου βγάζει την γραμμή εντολών οπότε θα δοκιμάσω τώρα αυτό που λες. edit: κάτι παίζει με το xauthority και δε με αφήνει να ξεκινήσω ούτε τον Χ ούτε και τον x11vnc μέσω ssh. βρήκα όμως αυτό: By default x11vnc will not allow the screen to be shared and it will exit as soon as the client disconnects. See -shared and -forever below to override these protections. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sleepless9 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 To X forwarding mesw SSH einai poly vary gia tis dsl mas... sernetai! Oso gia to x11vnc an 8ymamai kala apla shkwnei ena eikoniko X server to opoio to vlepeis mesw vnc... Den anoigei kapoio window manager, giauto vlepeis to gkri me ton kersora san 'x'... prepei apo kei na anoikseis mia konsola kai na trekseis p.x. startkde (poly vary, protimhste fluxbox h kati paromoio) gia na exeis ena kanoniko perivallon... :???: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
clopier Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 edit: κάτι παίζει με το xauthority και δε με αφήνει να ξεκινήσω ούτε τον Χ ούτε και τον x11vnc μέσω ssh. βρήκα όμως αυτό: By default x11vnc will not allow the screen to be shared and it will exit ton x pos pas na to trexeis afou ise me terminal client den boris na dis grafika . An thes na xekinisis to vnc grapse apla vncserver kai tipota allo , an den exeis valis password tha sou to zitisi na to valis To X forwarding mesw SSH einai poly vary gia tis dsl mas... sernetai! Oso gia to x11vnc an 8ymamai kala apla shkwnei ena eikoniko X server to opoio to vlepeis mesw vnc... Den anoigei kapoio window manager, giauto vlepeis to gkri me ton kersora san 'x'... prepei apo kei na anoikseis mia konsola kai na trekseis p.x. startkde (poly vary, protimhste fluxbox h kati paromoio) gia na exeis ena kanoniko perivallon... :???: sostos sleepless9 to provlima perisotero ine me to ping kai oxi me to bandwidth. Na trexeis ton x server se analisi 800x600 kai 256 xromata alios tha soy pigeni tromera arga apo dsl.. oso gia to vncoverssh den ine nomizo kai toso anagi vale to vnc na sou trexei apo ena aplo xrisit me trelo password (kanis su gian bis esi )kai episis kopse apo to gnome i kde i den xero ti allo xmanager exeis oles tis efarmoges pou den sou xriazonte kai proto proto to terminal Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Costinio Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 @sleepless: ο x11vnc παίζει κανονικά, το πρόβλημα που λέω το κάνει ο vncserver. @clopier: μα αυτό ακριβώς κάνω, πάω να ξεκινήσω τον x11vnc μέσα από ssh και μου βγάζει ένα πρόβλημα με το Xauthority το οποίο εξηγεί στο manual. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 @Costinio: o vncserver φτιάχνει ένα virtual desktop, δε μοιράζεσαι δηλαδή το κανονικό σου desktop και δεν απαιτεί κάρτα γραφικών στο απομακρυσμένο σύστημα. Αν θες να το διαχειρίζεσαι μόνο remotely, τότε αυτόν θα πρέπει να επιλέξεις. Ακριβώς λοιπόν επειδή φτιάχνει ένα καινούργιο desktop, αυτό που βλέπεις είναι απλά ένας X server, αφού δεν του έχεις πει τι να σηκώσει. Αν π.χ. ξεκινήσεις τον vncserver με: > $ vncserver :1 και μετά δώσεις > $ export DISPLAY=:1 $ gnome-session θα σου ξεκινήσει το GNOME πάνω στο virtual desktop. Αν έχεις TightVNC και θες να σηκώνει κάτι αυτόματα, τότε φτιάξε ένα αρχείο ~/.vncrc και βάλε μέσα: > $vncStartup="/usr/bin/gnome-session" ή ό,τι άλλο θες εν πάσει περιπτώσει. Συνοπτικά, αν πρόκειται να χειρίζεσαι το μηχάνημα μόνο απομακρυσμένα, τότε χρησιμοποίησε τον vncserver. Αν θες να το χειρίζεσαι και τοπικά και απομακρυσμένα, τότε δες κάτι άλλο (π.χ. vino, krfb, x11vnc). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Costinio Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2006 κατατοπιστικότατος προς το παρόν ο x11vnc είναι αυτό που θέλω, όταν θα μπορώ να κάνω τα πάντα remotely τότε θα περάσω σε vncserver και θα διώξω το μηχανάκι από εδώ μέσα ακόμα έχω συνδεμένο πάνω του ποντίκι/πληκτρολόγιο για ώρα ανάγκης! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.