Προς το περιεχόμενο

Δεν πέφτουν οι στροφές ανεμιστήρα cpu...

acv1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Έχω παρατηρήσει ότι αφού ανέβουν οι στροφές του cpu fan μετά από αύξηση της θερμοκρασίας cpu, μετά παραμένουν ψηλά ακόμα και όταν η θερμοκρασία πέφτει.

Συγκεκριμένα παρατηρώ στο speed fan ότι οι στροφές είναι στις 3500 περίπου, όταν η θερμοκρασία είναι στους 37-40 βαθμούς και ανεβαίνουν στις 4600 περίπου, όταν η θερμοκρασία είναι στους 55-59 C. Όταν σταματήσω να τρέχω προγράμματα και να "ζορίζω" το pc η θερμοκρασία πέφτει αλλά οι στροφές του ανεμιστήρα όχι (και με ανεβασμένες τις στροφές κάνει και απίστευτο θόρυβο).

Μιλάμε για intel p4. 3,2GHz

Καμιά ιδέα ? Ευχαριστώ....

Δημοσ.

Κανένας ???

Δεν ήταν κατανοητή η ερώτηση ή δεν γνωρίζει κανείς αν οι στροφές του ανεμιστήρα πέφτουν όταν πέφτει και η θερμοκρασία ?

Δηλαδή "κολάνε" οι στροφές στον ανεμιστήρα του επεξεργαστή μου ή είναι φυσιολογικό ?

Ευχαριστώ και πάλι

Δημοσ.

Η συμπεριφορά που περιγράφεις είναι προβληματική.

Σε p4 3.0g ή 3.2g οι στροφές πέφτουν κανονικά.

.

1. BIOS update

2. M/B software για monitor και έλεγχο του fan speed

3. check οτι η τροφοδοσία του fan έχει 3 καλώδια, και είναι συνδεδεμένη επάνω στο M/B

( το λέω γιατί έχω δει τροφοδοσία συνδεδεμένη επάνω σε front panel)

Δημοσ.

giorgos th.: για ώρες και δεν αλλάζει κάτι

ee3509 : θα τα τσεκάρω, ξέρεις κάποιο M/B software για monitor και έλεγχο του fan speed ?

thanks παιδιά για τις απαντήσεις

Δημοσ.

i gnomi mou..

ti karta grafikon exeis?

pisteyo oti eine o kyrios enoxos ,logo oti ayti zestenete, kai i thermokrasia tis anevenei pros tin psiktra tou CPU kai den tin afinei na drosistei etsi to fan anagkazete na douleyei paraloga.

mia lysi eine na deis ti tha kaneis me ti thermokrasia genika mesa sto kouti..

na mporei nafeygei pio eukola kai tha lythei to provlima,

isos ena extra case fan.

g/l

Δημοσ.
i gnomi mou..

ti karta grafikon exeis?

pisteyo oti eine o kyrios enoxos ' date='logo oti ayti zestenete, kai i thermokrasia tis anevenei pros tin psiktra tou CPU kai den tin afinei na drosistei etsi to fan anagkazete na douleyei paraloga.

isos ena extra case fan.

g/l[/quote']

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, η M/B παίρνει πληροφορίες από τον αισθητήρα του CPU και ρυθμίζει ανάλογα τις στροφές του cooler. Το αν πηγαίνει ζεστός ή κρύος αέρας στο cooler αντικατοπτρίζεται στις θερμοκρασίες του CPU.

Δημοσ.
i gnomi mou..

ti karta grafikon exeis?

pisteyo oti eine o kyrios enoxos ' date='logo oti ayti zestenete, kai i thermokrasia tis anevenei pros tin psiktra tou CPU kai den tin afinei na drosistei etsi to fan anagkazete na douleyei paraloga.

isos ena extra case fan.

g/l[/quote']

Η κάρτα γραφικών είναι: GIGABYTE GEFORCE 6600 PCIEx16 256MB, αλλά δεν θα σταμετούσε να παράγει μεγάλη θερμοκρασία κάποια στιγμή ? Οι στροφές του fan, από τη στιγμή που θα ανέβουν, δεν πέφτουν ακόμα και όταν στο pc δεν τρέχει τίποτα.

Εξάλλου οι θερμοκρασίες του cpu δεν νομίζω να είναι υπερβολικές για την εποχή (60 C), oi στροφές όμως του fan δεν πέφτουν (ακόμα και όταν η θερμοκρασία πέσει στους 40 C)

Ευχαριστώ και πάλι για τις γνώμες

Δημοσ.

Καθε μητρική έχει το δικό της software για έλεγχο θερμοκρασιών ανεμιστήρα κτλ! H MSI πχ εχει το core centre όπου αν εχεις manual mode πχ οι στροφές μένουν περίπου σταθερες ανεξαρτήτως cpu usage η θερμοκρασίας. Νομίζω ότι το αντίστοιχο είναι το asus probe για τις asus (ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, δεν είχα asus ποτε!).Όπως και ναχει είναι θεμα sofware και ρυθμίσεων!!Δες λιγάκι τα cd-ακια της μητρικής σου ή κάνε 1 search στο νετ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...