john1987 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 utistas,χαλαρωσε,εγω προσωπικα,εχω αρπαχτει πανω στη μπαλα,αλλα κουτουλιες κ τετοια δεν εχω κανει...οπως και οι πιο πολλοι μας,φανταζομαι,και ελπιζω...Το θεμα δεν ειναι ποσο σε παρασερνει η μπαλα,το θεμα ειναι να συναισθανεσαι οτι εισαι αρχηγος εθνικης ομαδας και οτι εισαι στον τελικο του παγκοσμιου κυπελλου...
utistas Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 utistas,χαλαρωσε,εγω προσωπικα,εχω αρπαχτει πανω στη μπαλα,αλλα κουτουλιες κ τετοια δεν εχω κανει...οπως και οι πιο πολλοι μας,φανταζομαι,και ελπιζω...Το θεμα δεν ειναι ποσο σε παρασερνει η μπαλα,το θεμα ειναι να συναισθανεσαι οτι εισαι αρχηγος εθνικης ομαδας και οτι εισαι στον τελικο του παγκοσμιου κυπελλου... ρε φιλαράκο δεν παύει να είναι ένα παιχνίδι που έχει ένταση, άγχος, που παίζεται από ανθρώπους και όχι από μηχανές... Ο λαός μας λέει μια παροιμία: "Έξω απ' το χορό πολλά τραγούδια ξέρεις"... Θα θελα να ξερα εσύ πως θα αντιδρούσες αν σου έβριζαν συνεχώς ανθρώπους που αγαπάς... για μένα πάντως, αν τα πράγματα έγιναν όπως τα ακούμε, τυχερός είναι ο ξυλοκόπος που την έφαγε μόνο στο στήθος... Αλήθεια ο διαιτητής γιατί δεν τιμώρησε το κλαδευτήρι;;;;; ΥΓ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον...γενικά προσπαθώ να είμαι χαλαρός...
Kandinsky Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Από πότε είναι κανόνας τού ποδοσφαίρου να δένεις με αλυσιδες ένα καλλίτερό σου παίκτη γιά να μην σού ξεφύγει?Γιά τούς Ιταλούς αμυντικούς μπορεί κανείς να πεί ότι είναι κεκτημένα δικαιώματα έπειτα από χρόνια... αγώνων μέσα στούς αγωνιστικούς χώρους! Δεν μπορώ να καταλάβω την απορία σου γιά τις λέξεις 'ευφυολόγημα΄ καί 'ολκή'.Πολύ εύστοχες με μικρή δόση υπερβολής.Ποιά λοιπόν η αγωνία σου γιά την Ελληνική Γλώσσα? Δεν μ' έπιασες. Εννοώ τα ακριβώς αντίθετα. Ελπίζω τουλάχιστον να μη με βρίσεις....
geovard Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δεν μ' έπιασες. Εννοώ τα ακριβώς αντίθετα. Ελπίζω τουλάχιστον να μη με βρίσεις.... ok Τελικά δεν φαινόταν ότι ένα απλό θέμα θα λάβει τόσο μεγάλη έκταση, αλλά μάλλον επειδή Ζιντάν είναι αυτός. Να θέσω καί μιά απορία?Πιστεύετε ότι από τώρα καί έπειτα ο Materazzi πιθανόν να έχει πρόβλημα με γιουχαίσματα καί τέτοια φυσικά από αντιπάλους φιλάθλους?Πιστεύω στα Ευρωπαικά παιχνίδια σίγουρα ε?
Greg7vas Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Κι ο Ζιντάν είναι παιχτούρα και ο Ματεράτσι τη δουλειά του έκανε. Και το επεισόδιο δεν είχε κανέναν αγωνιστικό αποτέλεσμα και δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση. Αυτό που έχει νόημα είναι η συμπεριφορά του Ζιντάν. Όχι μόνο στην κεφαλιά. Ο Ζιντάν στον τελικό είχε χτυπήσει κόκκινο. Ως μεγάλη αλήτρα που είναι ήθελε να δώσει την απόλυτη παράσταση της ζωής του και να αποχωρήσει αποθεούμενος. Όλα τα παραπάνω είναι θεμιτά . Κατ' αρχήν αν δεν είσαι αλητάκος δεν γίνεσαι ποτέ μεγάλος ποδοσφαιριστής. Αυτό ισχύει για όλους τους μεγάλους και για πολλούς μικρότερους. Θεμιτό είναι να θέλεις και το σόου σου , θεμιτό είναι να επιλέξεις και μια εντυπωσιακή έξοδο. Ο Ζιντάν έπαιξε έναν τελικό αποθέωση του προσωπικού του ναρκισισμού. Γι αυτό έσκαψε το πέναλτυ. Φτηνό κολπάκι και εύκολο , μπορούν να το κάνουν όλοι. Κι εγώ κι οποιοσδήποτε. Αλλά συνήθως δεν το κάνει κανείς. Όχι γιατί εννιά στις δέκα δεν θα τσιμπήσει ο τερματόρος και δεν θα βουτήξει σε κάποια γωνία. Απλώς κανείς δεν το κάνει γιατί το ρίσκο για το που θα πάει η μπάλα είναι πολύ πολύ μεγάλο. Το είδαμε και στο συγκεκριμένο πέναλτυ. Το τόπι πήγε στο δοκάρι και μετά έσκασε μέσα . Θα μπορούσε εξ ίδου εύκολα να έχει σκάσει και έξω. Ποιος πρόσεξε πως πανηγύριζε ο Ζιντάν μετά το πέναλτυ και πως πανηγύριζε στο γκολ που έβαλε με τους Ισπανούς; Για τον εντελώς άνετο λέμε...Ποιος θυμάται πως πανηγύριζε τα γκολ στον τελικό του '98 με την Βραζιλία; Για το τρελλό πάθος , τρεχάλα και σκαρφάλωμα στα διαφημιστικά! Λοιπόν: Αρθμός ένα , σκαφτό πεναλτάκι και "μίμηση πράξεως σπουδαίας και τελείας" εκείνης του Πανένκα με ίδιο πέναλτυ στον τελικό Γερμανία- Τσεχοσλοβακία του '76. Στην παράταση: κεφαλιά Ζιζού , πετάγεται ο Μπουφόν και την κάνει κόρνερ. Καλή απόκρουση έως εξαιρετική , αλλά σε καμμιά περίπτωση ίδια με εκείνη του Γκόρντον Μπάνγκς. Δεν τρέχει τίποτα όμως , για τον Ζιντάν είναι μια άλλη εύκαιρία να μιμηθεί άλλη "σπουδαία και τέλεια" πράξη του ποδοσφαιρικού δραματολογίου: Τρέχει να αγκαλιάσει τον Μπουφόν ως άλλος Πελέ. Λίγο πριν ο τραυματισμός στο χέρι. Υπερβολικός και ψεύτικος και προφανές θέατρο μέσα στο θέατρο. Δεν παίζει να σου βγει η ομοπλάτη και να συνεχίσεις. Λίγο ψυκτικό και ένας ελαστικός επίδεσμος στον καρπό. Εντάξει ο λεβέντης θα σφίξει τα δόντια και θα συνεχίσει. Ο μύθος χτίζεται με καλά υλικά... Όσο περνά η ώρα ο ρυθμός πέφτει. Και των ομάδων και του ίδιου του Ζιντάν. Κάνει μπαμ πως πάμε για πέναλτυ. Εκεί τι θα κάνει ο Ζιντάν για να μείνει κι άλλο στην ιστορία;Πρόβλημα!Προετοιμάζει την τραγική έξοδο όμως, γιατί είναι πια προφανές ότι ο άνθρωπος δίνει την τελευταία του παράσταση και κυρίως είναι πια προφανές ότι το ξέρει , ότι έχει επιλέξει το έργο και το έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος. Αψιμαχία της πλάκας με τον Ματεράτσι. Από αυτές που γίνονται εκατό ίδιες μέσα στο παιχνίδι. Εκεί ο Ζιζού ανακαλύπτει τον απόλυτο τρόπο για να ολοκληρώσει το ναρκισιστικό του σόου και να περάσει στην ιστορία. Απομακρύνεται , το ίδιο και ο Ματεράτσι, κάτι λέει , κάτι του απαντά ο Ματεράτσι και κουβεντούλα να γίνεται. Ως κεραυνό εν αιθρία ο γάλλος του σκάει την κεφαλιά. Αποχωρεί και η αρένα τον αποθεώνει! Η τέλεια έξοδος!!! Η απόλυτη υστεροφημία!!!Ο μύθος μόλις γεννήθηκε!!! Μόνο που οι μυημένοι αντιλαμβάνονται πως είναι μύθος προκατασκευασμένος. Παράσταση γεμάτη φτηνά κλισέ εντυπωσιασμού. Ο εκπαιδευμένος θεατής θα καταλάβει και θα ξεχωρίσει. Τους αμνούς απ' τα ερίφια. Το "σκαφτό" του Πανένκα στο Ζεπ Μάγιερ στο κρίσιμο πέναλτυ το '76, την παράσταση για ένα ρόλο του Μαραντόνα στο Μεξικό , τον ιδρώτα του ίδιου πάνω στην κάμερα , στην Αμερική στα 1994, τα ναρκωτικά , τις πουτάνες , το "hijos de puta" 1990 στην Ιταλία , την κραυγή του Ταρντέλι 1982 στην Ισπανία ,την άλλη του Φαλκάο στο ίδιο μουντιάλ , το φιλί του Πελέ στον Μπανγκς, τη φανέλα του Κάμπος , τερματοφύλακα του Μεξικού, την τραγωδία που έκρυβαν οι προσποιήσεις του Γκαρίντσα... Οι υπόλοιποι θα εντυπωσιαστούν με τα φτηνά τρικ. Αλλά οι υπόλοιποι έρχονται και παρέρχονται...
blueviper Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Μιλάμε για το τέλεια προμελετημένο θεατρικό έργο...σα να βλέπω το The Game μαζί με τους μυημένους, που όσο να 'ναι μετράει ο λόγος τους.
Kandinsky Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Άξαφνα, εκεί που ο πονηρός, βδελυρός, μηχανοράφος και κακός φαλακρός είχε πεθάνει απ' τις βολές του κατεστημένου και έπεφταν οι τίτλοι τέλους, ένας μακρόσυρτος συριγμός, ένας ήχος βγαλμένος απ' το υπερπέραν ακούστηκε και ένα κεφάλι κουρούπα και ελαφρώς πατικωμένο στην κορυφή του λόγω της κουτουλιάς, εμφανίστηκε στη σκηνή. Το στόμα με τα σάπια δόντια ανοιγόκλεισε και είπε : "Αλ μπι μπακ...." --CUUUT-- ΥΓ Μετά τους μεγάλους σκακιστές, στην σημερινη εκπομπή είχαμε τους μεγάλους σκηνοθέτες της γενιάς μας. Στην επόμενη εκπομπή θα έχουμε τους μεγάλους ζωγράφους όπου θα έχω την τιμή να κανω εγώ διάλεξη, δίνοντας στον κόσμο να καταλάβει τα κρυφά νοήματα που υπάρχουν πισω απ' το "Πειρασμό του Αγ. Αντωνίου" του Νταλί και τη σχέση του πίνακα με την κουτουλιά του Ζιντάν. Υπάρχουν τιμές για αμυητους, μυημενους και μυώδεις.
akis401 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 1) To πέναλτυ αλα Πανένκα φαντάζομαι πως το κτύπησε έτσι επειδή ήξερε ότι ο μΠουφόν διαλέγει μια γωνία και πέφτει. Όπως οι τερματοφύλακες ξέρουν πως βαράει ο καθένας τα πέναλτι(κάποιοι μεγάλοι έχουν και αρχείο) , έτσι φαντάζομαι και κάποιοι παίκτες ξέρουν πως αντιδρούν τερματοφύλακες στα πέναλτι 2) Για τους πανηγυρισμούς στη Γαλλία και τώρα εδώ στη Γερμανία... Στη Γαλλία η ομάδα είχε μπει στο τουρνουά σαν ένα από τα φαβορί, γινόταν στην έδρα της, ο κόσμος όλος ήταν μαζί τους(οι περισσότεροι τουλάχιστον-για τους Γάλλους λέω) και γενικά στη χώρα υπήρχε ένα κλίμα ευφορίας. Στη Γερμανία ούτε οι ίδιοι νομίζω περίμεναν να φτάσουν ως εδώ. Επιπλέον ας μη ξεχνάμε ότι αλλάζει η ζωή κάθε ποδοσφαιριστή όταν σταματάει και όσο ψυχρός και να'σαι δεν μπορείς να μη σκέφτεσαι αυτή την αλλαγή. Τέρμα τα ξενοδοχεία-μετακινήσεις, επιστροφή στην πατρίδα σου αν παίζεις εξωτερικό. Ε όλα αυτά δεν είναι και λίγα για να μη τα σκέφτεσαι στο υποσεινίδητο και να μη μπορείς να χαρείς όπως μας έχεις συνηθίσει ένα γκολ ή μια νίκη. 3) Για τη κεφαλι΄λα και το αγκάλιασμα με τον Μπουφόν....συμπαίκτες δεν ήταν? Μήπως συνεχίζουν να είναι και φίλοι? Πολύ λογική και αθλητική ενέργεια κατ εμέ. 4)Από όσο θυμάμαι ο Ζιντάν ποτέ στην καριέρα του δεν έκανε θέατρο(ίσως κάνω και λάθος) Και ακόμα και τώρα υποβαστάζει το δεξί του χέρι(αν τον είδες στη TV-εκτός κι αν είναι τόσο καλός θεατρίνος) 5) Για τα άλλα από κει και κάτω νομίζω πως είναι ένα ακπληκτικό σενάριο αλα Φώσκολου. Πολύ καλό ίσως αλλά εμένα δε με πείθει. 6) Με όλα τα παραπάνω μάλλον συγκαταλέγομαι στους υπόλοιπους ε?
geovard Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Μού είναι δύσκολο να πιστέψω ότι ο Ζιντάν θα έκανε μιά τέτοια ενέργεια ηρωική έξοδο κατά πως λένε οι εδώ σεναριογράφοι,στο 110 λεπτο έτσι γιά να υπογράψει τον μύθο του καί να μην περίμενε ακόμη ένα δεκάλεπτο γιά να τελειώσει το ματς τη στιγμή μάλιστα πού διεκδικούσε ακόμη το τρόπαιο. Φίλοι μου ο Ζιντάν είναι ένας τύπος πού πάντα το έλεγε η καρδιά του.Είναι από τούς τύπους πού ξέρουν καί είναι σίγουροι γιά την αξία τους.Όχι σαν κάτι άλλους 'δήθεν' με αυτοπεποίθηση στο ναδίρ.Είναι πολύ σπουδαίο να ξέρει κανείς πόσα καντάρια πιάνει.Σού λέει είμαι εδώ καί οι μαγκιές δεν περνάνε σε μένα.Με τον τρόπο αυτό ο αντίπαλος αμυντικός χάνει εύκολα την ψυχραιμία του.Τώρα γιά το αν την πλήρωσε τελικά ο ίδιος ο Ζιντάν ε υπάρχουν καί Ιταλοί.Ο Materazzi δήλωσε ότι δεν έχω λέει το μορφωτικό επίπεδο γιά να ξέρω τη σημασίατης λέξης τρομοκράτης! Τελικά απ ότι δήλωσε ο ίδιος ο Ζιντάν δεν τον αποκάλεσε τρομοκράτη αλλά τού έβριζε ασύστολα μητέρα καί αδερφή.Κατά τα άλλα ο Materazzi είπε ότι επειδή έχασε τη μητέρα του στα 15 του χρόνια δεν θα μπορούσε να βρίζει μανάδες γιατί λέει είναι ιερά πρόσωπα.Τι ψευταράς!
Greg7vas Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 1)Σωπα καημενε.Ολοι οι τερματοφυλακες διαλεγουν μια γωνια και πεφτουν.Συγκλονιστικο!! 2)- 3)Αλλο το να δωσουν τα χερια και αλλο το αγκαλιασμα και το στραυρωτο φιλι.Για εμενα το εκανε "υπερβολικο" επειδη ελεγε το αντιο. 4)Λαθος κανεις. Λίγο ψυκτικό και ένας ελαστικός επίδεσμος στον καρπό ενω τον ποναγε ο ωμος του και ζηταγε αλλαγη?! Το οτι εγινε στο τελος του δευτερου ημιχρονου της παρατασης για να μην κρινει την εκβαση του αγωνα δεν ειναι καθολου τυχαιο. Εν τω μεταξυ εμενα αν καποιος μου βρισει τα ιερα και τα οσια μου και βρισκομαι στο μαχιμουμ των ορμονων μου,θα γυρισω και θα σκασω ενα μπουκετο στη μαπα και μετα θα τον εφτυνα κιολας οσο ηταν ακομη κατω. Παντως με τιποτα δεν θα γυρναγα αργα μελετωντας την αποσταση και θα εριχνα μια προσχεδιασμενη κεφαλια στο στηθος του ματερατσι (αυτος ακομα λιγο και θα εκανε κανα χτυπημα του στυλ καρατε κιντ για να μεινει στην ιστορια)και μετα θα καθομουν πισω αφωνος χωρις ουτε καν να τον βρισω πισω για την τοσο πελωρια υβρη που ξεστομισε για τη μανα μου,περιμενωντας την κοκκινη καρτα. Το οτι το περιστατικο με τη κουτουλια εγινε στο τελος του δευτερου ημιχρονου της παρατασης για να μην κρινει την εκβαση του αγωνα δεν ειναι καθολου τυχαιο. Εν τω μεταξυ εμενα αν καποιος μου βρισει τα ιερα και τα οσια μου και βρισκομαι στο μαχιμουμ των ορμονων μου,θα γυρισω και θα σκασω ενα μπουκετο στη μαπα και μετα θα τον εφτυνα κιολας οσο ηταν ακομη κατω. Παντως με τιποτα δεν θα γυρναγα αργα μελετωντας την αποσταση και θα εριχνα μια προσχεδιασμενη κεφαλια στο στηθος του ματερατσι (αυτος ακομα λιγο και θα εκανε κανα χτυπημα του στυλ καρατε κιντ για να μεινει στην ιστορια)και μετα θα καθομουν πισω αφωνος χωρις ουτε καν να τον βρισω πισω για την τοσο πελωρια υβρη που ξεστομισε για τη μανα μου,περιμενωντας απλως την κοκκινη καρτα. Για τις λοιπες χαχανουλικες αρλουμπες δεν θα απαντησω.Αυτη ειναι η αποψη μου και σε οποιον αρεσει.Λες και αυτοι που τασσονται υπερ του Ζιζου ηταν μπροστα και ακουσαν τι ειπε ο ματερατσι και ποιος ξεκινισε πρωτος τη διαμαχη η απλως μορφωνωνται απο τις βρεττανικες εφημεριδες και καταπινουν αμασητο οτι συμπνεει με τις αποψεις τους και ολα τα αλλα το βλεπουν δηθεν με με κριτικη σκεψη και χλευασμο. Τον πηγαινα και τον παω τον Ζινταν αλλα εκεινη τη μερα γεγονος ειναι οτι μας το ειπε το αντιο καπως περιεργα...
Cromb Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Καλά έ, έχω ανατριχιάσει... Και καλά όλα τ αλλα, είναι μια άποψη, αλλα αυτο το : Γι αυτό έσκαψε το πέναλτυ. Φτηνό κολπάκι και εύκολο , μπορούν να το κάνουν όλοι. Κι εγώ κι οποιοσδήποτε ...
Greg7vas Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Ετσι για να σου χαλασω την κομποστα κοιτα πως μπορει να μετατραπει παναπλα η παραπανω ανορθολογιστικη αποψη σου. Κατά τα άλλα ο Materazzi είπε ότι επειδή έχασε τη μητέρα του στα 15 του χρόνια δεν θα μπορούσε να βρίζει μανάδες γιατί λέει είναι ιερά πρόσωπα. Τελικά απ ότι δήλωσε ο ίδιος ο Ζιντάν δεν τον αποκάλεσε τρομοκράτη αλλά τού έβριζε ασύστολα μητέρα καί αδερφή.Τι ψευταράς! Πως ξερεις οτι ο ενας λεει αληθεια και οχι ο αλλος,απαντησε μου σοβαρα. Αμα ηταν αντιστροφοι οι ρολοι και ο ζινταν τον εβριζε και ο ματερατσι του εριχνε κουτουλιδι,θα ελεγαν ΟΛΟΙ "ρε τον αλητη τον καραμπινιερι εκανε αποπειρα δολοφονιας στο στηθος του μεγαλου "ηρωα" και "ανθρωπιστη" του ποδοσφαιρου την τελευταια 10ετια. Ενω για τον ζιζου θα λεγανε.." ελα μορε τωρα καημενε και τι του ειπε μορεεεε τετοια γινονται καθε μερα στα γηπεδα. Ο Ματερατσι οφειλε να ειναι επαγγελματιας" "Να κανει ο ζιζου μηνυση για αποπειρα δολοφονιας" και αλλα τετοια ομορφα ΝΑΙ ή ΟΧΙ???
blueviper Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δεν ανατρέχεις καλύτερα στα προηγούμενα post, για να λάβεις απάντηση στο ερώτημά σου; Είναι αμαρτία να πρέπει να ξαναγράψουμε τα ίδια πράγματα. Όσο για τα υπόλοιπα, κι ο Σκορτσέζε ακόμα θα σήκωνε τα χέρια ψηλά...χαχανούλικο ή όχι, θα μου επιτρέψεις να θεωρώ όλα τα παραπάνω αποκυήματα φαντασιόπληκτων διαθέσεων. Τα σενάρια είναι όμορφα, δε λέω, αλλά δεν είναι τίποτα περισσότερο από σενάρια.
Greg7vas Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 ... Και εμενα μου εχει σηκωθει ειναι η αληθεια. Σωπα μορε το σκαφτουλι... Και εγώ στο 7Χ7 τό 'χω κάνει δέκα φορές . Και κάτι άλλοι πιο μάγκες από 'μένα τό 'χουν κάνει είκοσι (βλέπε Τότι) για να μην ξαναπώ για τον Πανένκα. Οσο για το πεναλντυ οταν βρισκεσε στο 5ο λεπτο του τελικου του Παγκοσμιου Κυπελλου σε πεναλντυ μαιμου και ειναι το τελευταιο παιχνιδι της ζωης σου ναι φιλε το κανεις "εκκεντρικο" για μεινεις στην ιστορια. Αμα επροκειτο για το τελευταιο πεναλντι στη διαδικασια των πεναλντις στο τελος τοτε οκ θα το εριχνε σε μια γωνια να το σιγουρεψει.
laokratwr Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Κι ο Ζιντάν είναι παιχτούρα και ο Ματεράτσι τη δουλειά του έκανε. Και το επεισόδιο δεν είχε κανέναν αγωνιστικό αποτέλεσμα και δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση. Αυτό που έχει νόημα είναι η συμπεριφορά του Ζιντάν. Όχι μόνο στην κεφαλιά. Ο Ζιντάν στον τελικό είχε χτυπήσει κόκκινο. Ως μεγάλη αλήτρα που είναι ήθελε να δώσει την απόλυτη παράσταση της ζωής του και να αποχωρήσει αποθεούμενος. Όλα τα παραπάνω είναι θεμιτά . Κατ' αρχήν αν δεν είσαι αλητάκος δεν γίνεσαι ποτέ μεγάλος ποδοσφαιριστής. Αυτό ισχύει για όλους τους μεγάλους και για πολλούς μικρότερους. Θεμιτό είναι να θέλεις και το σόου σου ' date=' θεμιτό είναι να επιλέξεις και μια εντυπωσιακή έξοδο. Ο Ζιντάν έπαιξε έναν τελικό αποθέωση του προσωπικού του ναρκισισμού. Γι αυτό έσκαψε το πέναλτυ. Φτηνό κολπάκι και εύκολο , μπορούν να το κάνουν όλοι. Κι εγώ κι οποιοσδήποτε. Αλλά συνήθως δεν το κάνει κανείς. Όχι γιατί εννιά στις δέκα δεν θα τσιμπήσει ο τερματόρος και δεν θα βουτήξει σε κάποια γωνία. Απλώς κανείς δεν το κάνει γιατί το ρίσκο για το που θα πάει η μπάλα είναι πολύ πολύ μεγάλο. Το είδαμε και στο συγκεκριμένο πέναλτυ. Το τόπι πήγε στο δοκάρι και μετά έσκασε μέσα . Θα μπορούσε εξ ίδου εύκολα να έχει σκάσει και έξω. Ποιος πρόσεξε πως πανηγύριζε ο Ζιντάν μετά το πέναλτυ και πως πανηγύριζε στο γκολ που έβαλε με τους Ισπανούς; Για τον εντελώς άνετο λέμε...Ποιος θυμάται πως πανηγύριζε τα γκολ στον τελικό του '98 με την Βραζιλία; Για το τρελλό πάθος , τρεχάλα και σκαρφάλωμα στα διαφημιστικά! Λοιπόν: Αρθμός ένα , σκαφτό πεναλτάκι και "μίμηση πράξεως σπουδαίας και τελείας" εκείνης του Πανένκα με ίδιο πέναλτυ στον τελικό Γερμανία- Τσεχοσλοβακία του '76. Στην παράταση: κεφαλιά Ζιζού , πετάγεται ο Μπουφόν και την κάνει κόρνερ. Καλή απόκρουση έως εξαιρετική , αλλά σε καμμιά περίπτωση ίδια με εκείνη του Γκόρντον Μπάνγκς. Δεν τρέχει τίποτα όμως , για τον Ζιντάν είναι μια άλλη εύκαιρία να μιμηθεί άλλη "σπουδαία και τέλεια" πράξη του ποδοσφαιρικού δραματολογίου: Τρέχει να αγκαλιάσει τον Μπουφόν ως άλλος Πελέ. Λίγο πριν ο τραυματισμός στο χέρι. Υπερβολικός και ψεύτικος και προφανές θέατρο μέσα στο θέατρο. Δεν παίζει να σου βγει η ομοπλάτη και να συνεχίσεις. Λίγο ψυκτικό και ένας ελαστικός επίδεσμος στον καρπό. Εντάξει ο λεβέντης θα σφίξει τα δόντια και θα συνεχίσει. Ο μύθος χτίζεται με καλά υλικά... Όσο περνά η ώρα ο ρυθμός πέφτει. Και των ομάδων και του ίδιου του Ζιντάν. Κάνει μπαμ πως πάμε για πέναλτυ. Εκεί τι θα κάνει ο Ζιντάν για να μείνει κι άλλο στην ιστορία;Πρόβλημα!Προετοιμάζει την τραγική έξοδο όμως, γιατί είναι πια προφανές ότι ο άνθρωπος δίνει την τελευταία του παράσταση και κυρίως είναι πια προφανές ότι το ξέρει , ότι έχει επιλέξει το έργο και το έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος. Αψιμαχία της πλάκας με τον Ματεράτσι. Από αυτές που γίνονται εκατό ίδιες μέσα στο παιχνίδι. Εκεί ο Ζιζού ανακαλύπτει τον απόλυτο τρόπο για να ολοκληρώσει το ναρκισιστικό του σόου και να περάσει στην ιστορία. Απομακρύνεται , το ίδιο και ο Ματεράτσι, κάτι λέει , κάτι του απαντά ο Ματεράτσι και κουβεντούλα να γίνεται. Ως κεραυνό εν αιθρία ο γάλλος του σκάει την κεφαλιά. Αποχωρεί και η αρένα τον αποθεώνει! Η τέλεια έξοδος!!! Η απόλυτη υστεροφημία!!!Ο μύθος μόλις γεννήθηκε!!! Μόνο που οι μυημένοι αντιλαμβάνονται πως είναι μύθος προκατασκευασμένος. Παράσταση γεμάτη φτηνά κλισέ εντυπωσιασμού. Ο εκπαιδευμένος θεατής θα καταλάβει και θα ξεχωρίσει. Τους αμνούς απ' τα ερίφια. Το "σκαφτό" του Πανένκα στο Ζεπ Μάγιερ στο κρίσιμο πέναλτυ το '76, την παράσταση για ένα ρόλο του Μαραντόνα στο Μεξικό , τον ιδρώτα του ίδιου πάνω στην κάμερα , στην Αμερική στα 1994, τα ναρκωτικά , τις πουτάνες , το "hijos de puta" 1990 στην Ιταλία , την κραυγή του Ταρντέλι 1982 στην Ισπανία ,την άλλη του Φαλκάο στο ίδιο μουντιάλ , το φιλί του Πελέ στον Μπανγκς, τη φανέλα του Κάμπος , τερματοφύλακα του Μεξικού, την τραγωδία που έκρυβαν οι προσποιήσεις του Γκαρίντσα... Οι υπόλοιποι θα εντυπωσιαστούν με τα φτηνά τρικ. Αλλά οι υπόλοιποι έρχονται και παρέρχονται...[/quote'] αγορι μου εισαι μεγαλος επιστημονας.ευγε μυημενε μου εσυ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.