Προς το περιεχόμενο

Ζινεντιν Ζινταν

zazik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν θα ξαναμπω στην συζητηση θα αναφερω μονο πως τα ορια αναμεσα στην σταση ζωης και στον επαγγελματισμο (ειδικα οταν αυτος δεν εχει να κανει ΜΟΝΟ με ατομικες συνεπειες αλλα ομαδικες και κατα συνεπεια κοινωνικες) ειναι αρκετα ευδιακριτα ή τουλαχιστον θα πρεπει να ειναι.

Αν θες τη γνώμη μου, η στάση ζωής υπερβαίνει οποιαδήποτε επαγγελματική σύμβαση κι ευτυχώς. Στη δεδομένη δε περίπτωση, αναγνωρίζοντας τη συνολική του προσφορά στο ποδόσφαιρο και δει στην εθνική ομάδα της Γαλλίας, τόσο οι συμπαίχτες του, όσο κι η πλειοψηφία του κόσμου όπως καταγράφτηκε από πρόσφατο γκάλοπ, δικαιολόγησε και κατανόησε την ενέργειά του. Και πως θα μπορούσε να ήταν αλλιώς, αφού χάρη σε αυτόν και το εξαιρετικό του παιχνίδι με την Ισπανία και τη Βραζιλία, βγήκε η Γαλλία από το λήθαργο.

Και επαναλαμβανω αν το εκανε αυτο καποιος αλλος ποδοσφαιριστης τοτε θα τον ειχαν θαψει ολοι αυτοι που με τοση ευκολια δικαιολογουν τις "ομορφιες" του Zidane και του δινουν συγχωροχαρτι τοσο ευκολα..

Εξαρτάται ποιος ποδοσφαιριστής θα ήταν αυτός και πως θα επρόσκειτο ο καθένας απέναντί του με βάση την ιστορία και τις προτιμήσεις του. Το αναφέραμε ήδη...10 άνθρωποι γράφουμε, 10 διαφορετικές θέσεις πιθανότατα να λάβεις ως σκεπτικό. Κάποιος δίνει συγχωροχάρτι, όπως λες, με ευκολία, διότι είναι συναισθηματικά δεμένος με τις αναμνήσεις του ποδοσφαιρικού μεγαλείου που του πρόσφερε πλουσιοπάροχα ο συγκεκριμένος τα τελευταία 15 χρόνια, άλλος πάλι βιάζεται να τον πετάξει στα Τάρταρα, γιατί κάποτε πάτησε 2 μαύρους ποδοσφαιριστές κι από τότε τον έχει άχτι. Ανθρώπινες καταστάσεις...

Στην τελική, ούτε καν η δικαιοσύνη δεν εμφορείται από την αμεροληψία και την αντικειμενικότητα που με τόσο ζήλο αναζητούμε. Θυμάμαι ενδεικτικά το δικαστή εκείνο που δεν αναγνώρισε το ελαφρυντικό της πολιτιστικής προσφοράς στον Άκη Πάνου...κάποιος άλλος θα του το είχε αναγνωρίσει χωρίς καν δεύτερη σκέψη. Η πράξη κρίνεται με βάση πλειάδα παραγόντων...δεν είναι μονάχα "θάνατος=ισόβια" για κάθε περίπτωση και τελειώσαμε.

Ο εν λογω κυριος Zidane για τον οποιο τοσα γραφτηκαν αυτες τις μερες θα μπορουσε να συγκρατηθει και να αντιδρασει λιγο αργοτερα.. Αν δεν μπορεις να συγκρατηθεις και να κρινεις σφαιρικα για το καλο αυτου που αντιπροσωπευεις οταν παιζονται τοσα, τοτε πολυ απλα δεν κανεις για ποδοσφαιρικος ηγετης αλλα εισαι ενας εγωιστης χωρις οριο.

Το αν ήταν ή δεν ήταν ποδοσφαιρικός ηγέτης, φαντάζομαι πως οι ίδιοι του οι συμπαίχτες το γνωρίζουν καλύτερα κι έσπευσαν μάλιστα και να το δηλώσουν, όπως ακριβώς το ομολόγησε έμεσσα κι η γαλλική ομοσπονδία καλωντας τον να στελεχώσει και πάλι την εθνική τους. Κι η αλήθεια είναι πως το γερο-άλογο τα κατάφερε μια χαρά, μια κι η συμβολή του ήταν καθοριστικής σημασίας για να φτάσει στον τελικό η Γαλλία, όπου και δεν κατόρθωσε να κατακτήσει το κύπελο για μερικά εκατοστά δοκαριού και μόνο.

Και να πεις πως ρούφηξαν κανένα μπαλάκι στο διάστημα 110'-120'.

• Απαντ. 263
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αλήθεια αν οι πρωταγωνιστές είχαν αντίθετους ρόλους θα μιλάγαμε πάλι περι στάσης ζωής κλπ , ή ο Ματεράτσι θα ήταν και πάλι το ΖΩΟ?

edit o blueviper απάντησε ήδη όσο πόσταρα ...

Δημοσ.

Δεν θα αναφερθω αλλο στο θεμα προφανως υπαρχει διασταση αποψεων..

Ελπιζω η FIFA οπως δηλωσε δια στοματος Μπλατερ να "εξετασει" το ζητημα και να φερθει αναλογα.. Και δεν μιλαω για το βραβειο που του εχει ηδη δωθει και δεν ανηκει στην δικαιοδοσια της....

Και δεν ειμαι αντικειμενικος απλα προσπαθω να ειμαι στο μετρο του δυνατου.

Λατρευω τον Zidane οπως και οι περισσοτεροι ποδοσφαιροφιλοι φανταζομαι, απλα δεν ανεχομαι να χρηζει καλυτερης συμπεριφορας απο οποιοδηποτε αλλο. Δεν μπορω την αδικια γενικοτερα ειτε προκειται για μια μεγαλη φυσιογνωμια ειτε για τον συνηθισμενο ταλαιπωρο ποδοσφαιριστη. Ειναι δικη μου σταση (Λιτσα 707) ζωης.. :lol:

Δημοσ.

Κανείς δεν την μπορεί την αδικία littlelouievegos, ούτως ή άλλως...στην περιγραφεί και την ερμηνεία της συνήθως υπάρχει διαφοροποίηση και διάσταση. In my book πχ είναι άδικο να τιμωρείται μονάχα η αντί-δραση κι όχι η δράση που την προκάλεσε.

Πιθανολογώ μάλιστα πως κατά τον ίδιο "άδικο" τρόπο που περιγράφεις θα κινηθεί κι η ιταλική αθλητική δικαιοσύνη, τώρα που απέναντί της δεν έχει μερικούς ταλαίπωρους ποδοσφαιριστές, αλλά τους παγκόσμιους πρωταθλητές. Και δε νομίζω να συμφωνήσουμε και ποτέ αν καλώς θα πράξει ή όχι, μετά την εθνική τους προσφορά.

Δημοσ.
Κανείς δεν την μπορεί την αδικία littlelouievegos, ούτως ή άλλως...στην περιγραφεί και την ερμηνεία της συνήθως υπάρχει διαφοροποίηση και διάσταση. In my book πχ είναι άδικο να τιμωρείται μονάχα η αντί-δραση κι όχι η δράση που την προκάλεσε.

Μα φυσικα και θα πρεπε.. Απλα οπως ξερεις αυτα παιζουν συχνα σε ενα ποδοσφαιρικο αγωνα και αν αντιδρουσε ετσι και ο Zidane θα ταν ολα μελι.. Αν και εχω την εντυπωση οτι και αυτος δεν ειναι αγιος στην λεκτικη διαμαχη.. (Αν αληθευει οτι του πε τι τραβας αν θες την μπλουζα ελα να στην δωσω μετα, προκαλει οπως και να το κανουμε και δη ενα αμυαλο δολοφονο αμυντικο οπως τον Materazzi).

Πιθανολογώ μάλιστα πως κατά τον ίδιο "άδικο" τρόπο που περιγράφεις θα κινηθεί κι η ιταλική αθλητική δικαιοσύνη, τώρα που απέναντί της δεν έχει μερικούς ταλαίπωρους ποδοσφαιριστές, αλλά τους παγκόσμιους πρωταθλητές.

Το ελπιζω γιατι αλλιως pipes blue με φιογκους .. Οι Ιταλοι αν και ειναι η προσωποποιηση της ποδοσφαιρικης λαμογιας σε κατι τετοια θεματα εχουν δειξει οτι δεν μασανε..

Δημοσ.
Μα φυσικα και θα πρεπε.. Απλα οπως ξερεις αυτα παιζουν συχνα σε ενα ποδοσφαιρικο αγωνα και αν αντιδρουσε ετσι και ο Zidane θα ταν ολα μελι.. Αν και εχω την εντυπωση οτι και αυτος δεν ειναι αγιος στην λεκτικη διαμαχη.. (Αν αληθευει οτι του πε τι τραβας αν θες την μπλουζα ελα να στην δωσω μετα, προκαλει οπως και να το κανουμε και δη ενα αμυαλο δολοφονο αμυντικο οπως τον Materazzi).

Θεωρώ ότι αυτό πού είπε ο Ζιντάν γιά τη μπλούζα του ήταν πολύ πετυχημένο γιά τη δεδομένη στιγμή.Τι άλλο μπορούσε να κάνει όταν ο άλλος δεν σταματούσε με τίποτα να τον τραβάει?Μήπως να τρέξει στο διαιτητή καί να κλάψει?Τον προσέβαλε λοιπόν κάνοντας καυστικό χιούμορ.

Δημοσ.

Το καυστικό χιούμορ ποτέ δεν το κατάλαβαν οι εξής δύο κατηγορίες : οι απαίδευτοι και η κάθε λογής εξουσία....

Δημοσ.

Βεβαια' date='δικιο εχει οτι δε μετανιωνει για την πραξη του απεναντι στο Ματερατσι,αλλα ζητησε συγγνωμη απο τους Γαλλους,και επισης ειπε οτι δε δικαιολογειται ακομα και ετσι η ενεργεια του...

[/quote']

Εγώ πιστεύω ότι θα έπρεπε να ζητήσει συγνώμη όχι επιλεκτικά μόνο από τους Γάλλους,αλλά από όλους τους θαυμαστές του ανά τον κόσμο που τους άφησε ως τελευταία ανάμνηση από την φοβερή πορεία του στο χώρο του ποδοσφαίρου αυτή την.....κίνηση.....:evil: :evil:

Εγώ συγκεκριμένα παραδέχομαι ότι ο Ζιντάν είναι μεγάλος παίκτης αλλά και βρώμικος πολλές φορές στο παιχνίδι του,όμως στον τελικό ενός παγκοσμίου κυπέλλου και μάλιστα το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του δεν το περίμενα να κάνει κάτι τέτοιο και με πίκρανε πολύ...:( :(

Και η κίνηση του δεν ήταν που λέμε "εν βρασμώ ψυχής",νομίζω όλοι είδαμε τι έγινε....Το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω: θα τον παραδεχόμουνα αν τον έγραφε στα τέτοια του τον Ματεράτσι όταν αυτός τον έβρισε ή αν του πέταγε μια ανταπόδωση στη βρισιά και τον ξεφτίλιζε μέσα στο γήπεδο....Να έβαζε και ένα γκολάκι και να του λεγε μετά του Ματεράτσι "πάρτα μ@λ@κ@ !!!"

Αλλά όταν τα έλεγα,κανένας "αντικειμενικός" φίλαθλος του ποδοσφαίρου δεν βγήκε να πει "μπράβο ρε φίλε σωστά τα λες".......

Και υπ'όψην ότι υποστηρίζω την Ιταλία έτσι???'Ομως πάνω απ'όλα υποστηρίζω τον υγιή και επαγγελματικό αθλητισμό,πράγμα που άλλοι εδώ μέσα δεν μπαίνουν καν στον κόπο να το κάνουν....

Παρόλα αυτά μπράβο στον Ζιντάν που ζήτησε συγγνώμη...Όταν κάποιος παραδέχεται τα λάθη του είναι αξιέπαινος....Εγώ στη θέση του θα ζήταγα συγγνώμη και από τον Ματεράτσι κι ας μου είπε ό,τι είπε και πείτε με μ@λ@κ@....Κάποιοι θα καταλάβουν γιατί θα το έκανα αυτό,άλλοι όχι.No problem....

Και κάτι ακόμα:όλα τα αθλήματα για να παιχτούν σωστά θέλουν σύστημα....Πρώτα μια ομάδα πρέπει να φυλάξει την άμυνά της και μετά να φροντίσει να βάλει και το μπαλάκι στο πλεχτό....:) :)

Και όλες οι ομάδες φέτος αυτό έκαναν και μπράβο τους....Επίσης συνεχίζω να υποστηρίζω ότι αν η Ιταλία έπαιξε μια φορά κατενάτσιο,τότε η Γαλλία και η Γερμανία έπαιξαν 10....Γρήγορη μπάλα είδαμε ουσιαστικά μόνο από την Ιταλία έστω και για ένα μέρος του αγώνα πχ στον τελικό....

Αυτά είχα να πω και δε γουστάρω αντιπαράθεση με κανένα,απλά εκφέρω την άποψή μου....:-| :-|

Δημοσ.

Όσον αφορά αυτούς που υποστηρίζουν την Ιταλία: Μπράβο αυτοί μας θεωρούν καραγκιόζηδες και εσείς τους υποστηρίζετε και από πάνω. Έχεις πάει ποτέ Ιταλία; Γενικά έχεις βγεί ποτέ απτό καβούκι σου; Ξέρεις τη γνώμη έχουν για σένα μικρέ και ανόητε; Σε λίγο θα υποστηρίζεις και τους γκρίζους λύκους. Τέλος αν υποθέσουμε πως σου αρέσει το ποδοσφαιρό τους και αυτό σε βάζει με το μέρος τους ε τότε τι να πω.

Θεωρεί κάποιος πως ο Ζιντάν δεν έπραξε εν βρασμώ ψυχής ώστε να μην του καταλογισεί το ελαφρυντικό μιας και εξ αρχής προσπαθεί να περάσει την άποψη του ότι ο Ζινταν είναι μηδεν... αν δεν ήταν αυτό εν βρασμώ ψυχής ποιό ήταν ρε κομφούκιε; Πρέπει να βράζει πολύ ώρα δηλαδή για να μαγειρευτεί καλά;

Οι Γάλλοι στις δημοσκοπήσεις είναι με το μέρος του Ζινταν στην συντριπτική τους πλειοψηφία... άρα μάλλον δεν τους απογοήτευσε ο Ζινταν με την δήθεν "αντιεθνική" του συμπεριφορά κατά τα λεγόμενα κάποιων.

Τέλος επειδή αυτά συμβαίνουν συνεχώς στο γήπεδο θα μπορούσαμε να πούμε πως ο παίχτης αντέδρασε αντιεπαγγελματικά... αλλά να φανείς επαγγελματίας μια, δυό, τρείς... ν φορές ...στις πόσες φορές σταματάς να είσαι επαγγελματίας προτόυ χαρακτηριστείς μαλάκας;

Προσωπικά πιστεύω πως ο Ζινταν έπραξε λάθος αλλά δικαιολογημένα. Δεν χάλασε καθόλου η είκονα μου για το άτομο του και φυσικά για το τι ποιότητας ποδοσφαιριστής είναι. Στην θέση του θα του έσπαγα τα μούτρα του Ιταλού, μπορεί αντιεπαγγελματικά αλλα θα κοιμόμουν καλύτερα τα βράδια.

Τα περί ανωτερώτητας.. εντάξει κι εγώ μορφωμένος άνθρωπος θεωρούμαι κατά τα γενικότερα στάνταρντ με πτυχία, σπουδές στο εξωτερικό, ξένες γλώσσες, γόνος καλής οικογένειας με χάι κύκλο και πολλές εμπειρίες εντός και εκτός ελλάδας, ευγενικός και χαμογελαστός, φιλάνθρωπος, αλλά αν μου βρίσεις την μάνα σε κάποιο meeting όσο επαγγελματίας και αν είμαι θα σου σπάσω τα μούτρα ή τουλάχιστον θα προσπαθήσω.

Και όπως είπε ένας φίλος παραπάνω αντί να περιμένω την κόκκινη θα φύγω μόνος μου απτην αίθουσα.

Αν ζούσα χρόνια στο θιβέτ και είχα γίνει μαστερ των πολεμικών τεχνών και της αυτοσυγκράτησης, με πλήρη έλεγχο του εσωτερικού μου κόσμου και του θυμού μου τότε μπορεί να αντιδρούσα αλλιώς. Ίσως κάποτε σε κάποιο άλλο παράλληλο σύμπαν.

Δημοσ.

Και όπως είπε ένας φίλος παραπάνω αντί να περιμένω την κόκκινη θα φύγω μόνος μου απτην αίθουσα.

Ο Ζιντάν όμως δεν έφυγε μόνος του από το γήπεδο.....Και σε αυτό σωστός ήταν ρε μεγάλε???Τέλος πάντων δεν έχει νόημα να ανοίξουμε συζήτηση τώρα,γιατί ήδη είσαι επιθετικός....Οπότε άστο καλύτερα....

Κράτα τις απόψεις μου και εγώ κρατάω τις δικές μου και είμαστε μια χαρά,οκ??

Δημοσ.
Ο Ζιντάν όμως δεν έφυγε μόνος του από το γήπεδο.....Και σε αυτό σωστός ήταν ρε μεγάλε???Τέλος πάντων δεν έχει νόημα να ανοίξουμε συζήτηση τώρα' date='γιατί ήδη είσαι επιθετικός....Οπότε άστο καλύτερα....

Κράτα τις απόψεις μου και εγώ κρατάω τις δικές μου και είμαστε μια χαρά,οκ??[/quote']

Δεν είπα οτι ήταν σωστός. Όσο για τα υπόλοιπα Οκ.

Δημοσ.

Αυτα ειναι. Επιστρατευσαμε και την εννοια του "καυστικου" χιουμορ τωρα για να δικαιολογησουμε τον ασπιλο αρχοντα των γηπεδων.. ααχαχχαχ

Προφανως ο εγωισμος του "μικρου" και "αημαντου" Materazzi τοποθετειται σε δευτερη μοιρα ... Και ενας απαιδυετος σαν και εμενα θα αντιδρουσε εξ'ισου αγρια (εκτος του γηπεδου) ή με παρομοια "καυστικη" απαντηση του τυπου "οκ Ναπολεων Βοναπαρτη οτι πεις εσυ και κανενας αλλος"..

Εμενα στο χωριο μου αυτο το λεμε προκληση παρεπιπτοντως αλλα τι να λεμε τωρα αφηστε το ξαναφυγαμε τελειως.. Εχετε την αποψη σας και εμεις την δικη μας και τον κοσμο αναποδα να γυρισουμε αυτο δεν θα αλλαξει οποταν τι συζηταμε;

Ακους εκει λεει τον τραβαει και απανταει ετσι... Μπαλα ειναι ρε ξεκολλατε οχι μπαλλετο.. Και τραβηγματα παιζουν και τα παντα.. Και οταν προκαλεις εναν βλακα τοτε πρεπει σαν πιο εξυπνος να περιμενεις χειροτερο ξεσπασμα απο αυτον.. Αλλα οταν αντιδρας εσυ Κε Zidane ακομα χειροτερα αυτο τι σε κανει? :lol:

Αντε ρε που θα τον δικαιολογησω κιολας...

Δημοσ.
Αυτα ειναι. Επιστρατευσαμε και την εννοια του "καυστικου" χιουμορ τωρα για να δικαιολογησουμε τον ασπιλο αρχοντα των γηπεδων.. ααχαχχαχ

Προφανως ο εγωισμος του "μικρου" και "αημαντου" Materazzi τοποθετειται σε δευτερη μοιρα ...

Εμενα στο χωριο μου αυτο το λεμε προκληση παρεπιπτοντως αλλα τι να λεμε τωρα αφηστε το ξαναφυγαμε τελειως.. Εχετε την αποψη σας και εμεις την δικη μας και τον κοσμο αναποδα να γυρισουμε αυτο δεν θα αλλαξει οποταν τι συζηταμε;

Ρε φίλε άμα δεν μπορώ να συνεννοηθώ με κάποιον τι θες να κάνω???Λέω εγώ πιστεύω αυτό ,εσύ πιστεύεις αυτό και τελειώνει το πανηγύρι.....:-| Εγώ την άποψή μου για τον Ζιντάν την είπα,από εκεί και πέρα ο καθένας εδώ μέσα το ερμηνεύει με δικό του λεξικό....

Άντε και στο επόμενο ευρωπαικό ή μουντιάλ να έχουμε πάλι μονομαχίες στυλ Ζιντάν-Ματεράτσι....Έτσι θα πάει μπροστά το ποδόσφαιρο....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...