Προς το περιεχόμενο

Διαχωρισμός μαλακών και σκληρών ναρκωτικών

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν, μπορεί ν'απαγορέψεις μια ουσία χωρίς να αμφισβητείς τα θετικά της χρήσης επειδή η άλλη πλευρά της αλήθειας το επιβάλει.Με δεδομένο όμως το δικαίωμα επιλογής και την ελευθερία να ζυγίζει ο καθένας τ'αρνητικά και τα θετικά πόσο νόημα έχει να προτείνεις την άρνηση γενικά χωρίς να παραθέτεις μια περιγραφή προσωπικά έστω.Φιλικά πάντα.

• Απαντ. 296
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Με δεδομένο όμως το δικαίωμα επιλογής και την ελευθερία να ζυγίζει ο καθένας τ'αρνητικά και τα θετικά πόσο νόημα έχει να προτείνεις την άρνηση γενικά χωρίς να παραθέτεις μια περιγραφή προσωπικά έστω.

Αρκετό, βρίσκω.

Δημοσ.

Δεν έχω διαβάσει όλες τις προηγούμενες σελίδες, για αυτό, αν έχει ξαναυποθεί η άποψη από κάποιον συγνώμη.

Θέλω να πάρω θέση όσον αναφορά την νομιμοποίηση των "ελαφρών'' ναρκωτικών...

Πιστέψε με(εδώ στα πατήσια τουλάχιστον) δεν χρειάζεται νομιμοποίηση... γίνεται χαμός... όποιος θέλει να βρεί μπορεί να βρεί όπου και όποτε θέλει(σχεδόν)... Το λέω αυτό όχι γιατί με ενοχλεί...απλώς για να το πω :P...Τέλος πάντων το θέμα είναι ότι έχει ξεφύγει το θέμα... ανήλικοι 14 και 15 χρονών(δηλαδή μικρότεροι από μένα που είμαι 16!) κάνουν συστηματικά χόρτο(στην καλύτερη)...

Δεν κατακρίνω αυτούς που κάνουν προσθεού... όταν η κατάσταση όμως ξεφεύγει πρέπει να υπάρχει ένας σταματημός... Ήταν λίγο άκυρο reply αλλά...

Δημοσ.
Αρκετό, βρίσκω.

Με δεδομένο ότι δεν μπορείς να του πεις κάτι που δεν μπορεί να διαβάσει σε κάποιο βιβλίο ή να δει σε μια εκπομπή και εκτός πλαισίων ανατροφής και γενικά συμβουλευτικής άμεσα εξαρτώμενων από σένα ατόμων πολύ λίγο θα έλεγα.

Δημοσ.

Δεν μοιράζομαι την αντίληψη σου περί του τι κερδίζει ο καθένας από μια συζήτηση, με βάση αυτούς τους στεγνά εμπειρικούς/μη-εμπειρικούς διαχωρισμούς.

Δημοσ.

Και γω δεν εννοούσα κάτι τέτοιο, γι'αυτό και το "έστω", όχι ότι δίνει κάποιο σημαντικό πλεονέκτημα το βίωμα στην συζήτηση ντε και καλά.Στάθηκες αλλού, τι πληροφορία παραπάνω κατέχεις για να προτείνεις την άρνηση σε οποιονδήποτε ύπο οποιεσδήποτε συνθήκες στην οποία δεν έχει ήδη πρόσβαση στην υπόθεση μας ; Χωρίς να ηθικολογείς (το παίρνω ως δεδομένο έχοντας διαβάσει και σχολιά σου σε άλλη συζήτηση).

Δημοσ.
:Fidelio:

Δύο posts πίσω έχω παραπομπές στα λεγόμενά σου και μιά κάποια ερμηνεία μου πάνω στις σκέψεις σου.Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να το εκλάβεις σαν προσωπική επίθεση,πάρ' το σαν να μου έχεις δώσει ευκαιρία,μέσα σε ένα παιχνίδι "μακρυάς γαϊδούρας",να χρησιμοποιήσω τα έπεα πετερόεντά σου σαν εφαλτήριο για να ξεδιπλωθώ.Sorry (και το εννοώ) αν κατάλαβες λάθος,δεν στη πέφτω.Έτυχε να αναφέρομαι σε σένα.

Δεν είναι θέμα επιθεσης , δεν το είπα για αυτό, σιγά. Το ψηλοκατάλαβα να σου πω, όσον αφορά την αφορμή που πείρες , για μια γενικότερη τοποθέτηση για την περίπτωση που η εξομολόγηση σχετικά με την εμπειρία χρήσης ουσιών μετατρέπεται σε ένα τσίρκο κανονικό για τους κοινους θνητους. Απλώς θα ήθελα να το σιγουρέψω μέσα μου τουλάχιστον, γιατί τουτο το thread το πείρα στα σοβαρά. Εντάξει περιεκτικός προσπαθώ να είμαι παρα να πετάω λόγια του αέρα , ή να αραδιάσω σεντόνια. Αλλωστε νιωθω καλυμένος απο τους προλαλήσαντες απο επι μέρους όμως τοποθετήσεις τους. Τέλος πάντων οι δικές μου εμπειρίες , παρατήρηση και παραλληλος βίος με προσφιλη πρόσωπα, είναι αρνητικές απο αυτά τα σκατά, μαλακά σκληρότερα και ευτυχώς όμως όχι τα χειρότερα ... είχα την τύχη να μην παρακολουθήσω τόσο στενά αυτου του είδους την κατρακύλα.

Τώρα όταν το σκηνικό ανάγεται σε ένα ολόκληρο ηθικό πλέγμα , που μέσα μπερδεύεται η επιστήμη , η προσωπική εμπειρία κτλ έ, πως να αποφύγεις πες μου συ τα επεα πτεροεντα ; Παμε δηλαδή να ανατρέψουμε ακομα και τα πιο αυτονοητα ! οτι δηλαδή μην πινετε και μην τρώτε αυτές τις μαλακίες απο χόμπι!

Δημοσ.
Στάθηκες αλλού, τι πληροφορία παραπάνω κατέχεις για να προτείνεις την άρνηση σε οποιονδήποτε ύπο οποιεσδήποτε συνθήκες στην οποία δεν έχει ήδη πρόσβαση στην υπόθεση μας ; Χωρίς να ηθικολογείς (το παίρνω ως δεδομένο έχοντας διαβάσει και σχολιά σου σε άλλη συζήτηση).

Μιλάς λες και κοιτάς database πληροφορίας και κανεις cross-reference με υπολογιστικά συστήματα που περνάνε μέσα τους αυτές. Κάθε πράγμα που λέει ένας άνθρωπος δεν είναι ίδιο με αυτό που είπε ένας άλλος άνθρωπος, ούτε με αυτά που είπε ο ίδιος χτες. Το ζήτημα δεν είναι να μεταφέρω 'πληροφορίες' εγώ ακέραιες από εμένα στον επόμενο, το ζήτημα είναι να συζητάμε... τριβή μέχρι κάτι να αποδώσει. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν επειδή τους είπαν κάτι ή είπαν κάτι στον εαυτό τους, αλλάζουν επειδή ήταν έτοιμοι να αλλάξουν. Εκτελεί λοιπόν αυτά τα χρέη αυτομεταβολής η συζήτηση, στην περίπτωση που κάποιος είναι κοντά στο να πάρει μια απόφαση, όποια απόφαση, και κάτι που θα ακουστεί θα δράσει ως καταλύτης αυτής της εσωτερικής κίνησης.

Οι εμπειρίες μου με την χρήση των ναρκωτικών είναι περιορισμένες, αλλά όχι οι εμπειρίες μου από τα ναρκωτικά γενικότερα. Εσύ λες 'σώπα, λες και είσαι ο μόνος που έχει κοντινούς του ανθρώπους να περνούν την κάτω βόλτα από τα ναρκωτικά' και εγώ σου λέω 'κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, κάθε πράγμα που έχει να προσθέσει κάποιος για ένα ζήτημα που τον συγκινεί είναι εν δυνάμει χρήσιμο'. Όπως σου είπα πριν, βλέπεις την επικοινωνία στενότερα από εμένα. Λες και υπάρχει πρόγραμμα και καταστατικό του πως λειτουργεί και σε τι σκοπεύει εκτελεστικά.

Και επιπλέον: κάποιος ο οποίος ας πούμε έχει πάρει ναρκωτικά και έχει να πει πράγματα σε κάποιον που σκέφτεται την χρήση βασισμένα σε εμπειρία... λες και κάτι έγινε. Λες και αν εγώ σου περιγράψω το πόσο στενοχωρήθηκα όταν με άφησε η γυναίκα της ζωής μου εσένα που δεν έχεις ζήσει ακριβώς ότι έζησα (που είναι αδύνατο, ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός) σου λέει κάτι. Προφανώς σου λέει διάφορα, αλλά δεν είναι η εμπειρία του ομιλούντα που κάνει την διαφορά. Ο φάκελος είναι το μήνυμα, συχνά, και κρατάμε ο,τι ακούσαμε μέσα μας μέχρι που θα βγάλει νόημα, ή ίσως όχι. Κeep talking...

Κοινώς για να απαντήσω στην ερώτηση σου: δεν έχω παραπάνω πληροφορίες από εσένα η κάποιον άλλον, έχω τις δικιές μου, ιδιαίτερες πληροφορίες τις οποίες προσθέτω στο ρυάκι, και αυτό είναι σημαντικό, αυτό περιμένω και από τους άλλους. Το ξεσκαρτάρισμα θα γίνει σε άλλο επίπεδο, σε άλλον χρόνο, υποσυνείδητα.

Δημοσ.

Ναι όντως έτσι μιλάω, η διαπίστωση του πόσο δύσκολη είναι η επικοινωνία ειναι κοινή φαντάζομαι.Αυτό προσπαθώ να κάνω και με τον απογυμνωμένο τρόπο έκφρασης, ν'αποκλείσω τους αφηρημένους αποκλεισμούς, το βλέπω σαν να υπερασπίζομαι την ελευθερία παρά τον εαυτό μου, έτσι νομίζω.Τι καλύτερο μπορείς να κάνεις τις περισσότερες φορές άλλωστε.

Δημοσ.
ν'αποκλείσω τους αφηρημένους αποκλεισμούς

Δεν τα καταφέρνεις. Ίσως πρέπει να προσπαθήσεις κάτι άλλο.

Δημοσ.

O Huxley έχει περιγράψει προ πολλού την ουσία του προσωπικού διλήμματος με τον καλύτερο τρόπο απευθυνόμενος σε άγνωστους αναγνώστες, δεν έχω διαπιστώσει ακόμη να μοιραζόμαστε πολύ περισσότερα για να μην είναι χάσιμο χρόνου κάτι άλλο.Ήδη φλυαρώ.

• 3 μήνες μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...