Προς το περιεχόμενο

Διαχωρισμός μαλακών και σκληρών ναρκωτικών

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πηγή δεν έχω απο το νέτ.....αλλά έχω διαβάσει βιβλία.....

απλά σκέψου το.....η συνεχής χρήση κάναβης προγραμματίζει το μυαλό αλλιώς

(όπως και το τσιγάρο)....Το δε τσιγάρο πργραμματίζει το μυαλό να ανάβεις τσιγάρο κάθε φορά που πίνεις καφέ πχ....και ξέρουμε πολύ καλά ότι το μυαλό είναι σαν υπολογιστης που εύκολα προγραμματίζεται αλλα δύσκολα ξε-προγραματίζεται.....ουδέποτε είπα οτι χαλάει εγκεφαλικά κύτταρα (η κάναβης τουλάχιστον).......το μόνο που χαλάει είναι τον προγραμματισμό του εγκεφάλου......συνηθίζοντας την ευφορία...και στο τέλος αναζητώντας την συνεχώς.....σε σημείο που τρομάζει όταν είναι "ξενέρωτος".....

Ανιγουέι δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν...εγώ το ξέρω , και το έχω δει σε πολλους που ήτανε αστέρια.....και γίνανε ξαφνικά επιθετικά άτομα και καμένοι...

τώρα όσοι πιστεύουνε το αντίθετο...May the force be with them....:-D ...

ΥΓ : Για να ξέρετε όμως , η ψυχολογία έχει αποδείξει ότι όσοι κάνανε χρήση κάναβης οφειλότανε στην συναισθηματική ( και όχι νοητική ) ανωριμότητα του χρήστη , και αυτή είναι η αιτία που τον οδηγεί στην χρήση ουσιών....

Edit: η χρήση κάναβης , ηρωίνης , μορφίνης και ηρεμιστικών χαπιών , υπο την επίβλεψη γιατρού , σε ποσότητες μικρές καιεπιβλέψιμες , είναι θεραπευτική σε σωματικό , ψυχικό ή νευρολογικό πόνο....σε αντίθετη περίπτωση.......καταστρέφει...

Ακόμα και εκεί , το άτομο που πχ..έχει κάποια ψυχική διαταραχή όπως διαταραχή άγχους και ο γιατρός του γράφει κάποια ηρεμιστικα...είναι κάπως δύσκολο να τα κόψει....ακόμα και αν γιατρευτεί απο ότι είχε , ο εγκέφαλος έχει ρίξει "αγκυρα"ότι χωρίς αυτό υπάρχει πόνος.....

και απο εκεί έρχοντε τα συμπτώματα....είναι σαν να βγάζει error....καιαυτό γίνεται απο το τσιγάρο μέχρι την ηρωίνη......

Πάντως είναι οξύμορο να έχω τον Towelie avatar καιναμιλάω για χασίς ε??

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Απαντ. 296
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
...ξεκινοντας απο κατι μαλακο ειναι ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑΟ οτι θα καταληξεις σε κατι βαρυ...
Οταν η ενημέρωση του περιστασιακού χρήστη έχει εναποτεθεί στην ευγενή τάξη των εμπόρων ("Μη μασάς ρε, έφαγες κανένα κόλλημα με το άλλο που σούδωσα;"), αυτό έχει πράγματι πολλές πιθανότητες να συμβεί.

Κατά τ' άλλα, να μου επιτρέψεις να πιστεύω, ότι η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ, είναι τόσο ισχυρή με αυτή που πρεσβεύει ότι "ξεκινώντας από ένα ποτήρι κρασί στο φαγητό ειναι ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑΟ οτι θα καταληξεις αλκοολικός".

...εγω πιστευω οτι οχι μονο δεν θα επρεπε να γινει αποποινικοποιηση αλλα θα επρεπε να υπαρχει η ιδια τιμωρια σε εμπορω και χρηστη
Υποθέτω, ότι έχεις κάποια στοιχεία που τεκμηριώνουν ότι κάπου ή/και κάποτε έχουν αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα, μ' αυτό τον τρόπο.

No offence anyway.

Δημοσ.

Δεν εχει εφαρμοστει πουθενα απ`οτι ξερω αλλα οπως πιστευω καταλαβατε ειναι μια προσωπικη αποψη μου,οπως εχει και ο καθενας την δικη του.πιστευω οτι εξισου υπευθυνος στη διαδοση των ναρκωτικων ειναι ο και ο χρηστης...πρεπει να τιμωρειται και αυτος μαζι με με τον εμπορο.πολλες φορες λειτουργει και ο ιδιος σαν εμπορος και παιρνει στο λαιμο που πολλα ατομα..

οσο για τα μαλακα η σκληρα ναρκωτικα πιστευω οτι δεν υπάρχουν "μαλακά" και "σκληρά" αίτια αναζήτησης μιας ουσίας. Από αυτήν την άποψη, δεν μπορούμε να μιλάμε για «σκληρά» και «μαλακά» ναρκωτικά.οτανκαποιος ειναι εξαρτημενος δεν παιζει ρολο απο τι ειναι εξαρτημενος.παιζει ρολο ομως η διαμορφωση μιας ψυχολογιας οπου να χρειαζεται την ουσια και να την αναζητα.και επιστημονικα να το δεις,οταν ο οργανισμος αποκτα ανοχη σε μια ουσια,τοτε χρειαζεται κατι πιο δυνατο για να φτασει στο επιπεδο που τον εφερνε αρχικα η μικρη ποσοτητα της φαινομενικα πιο αθωαςουσιας...και σιγα σιγα,ο εθισμος συνεχιζεται...

Δημοσ.

Τα ναρκωτικά είναι το ποιο δύσκολο παιχνίδι που μπορείς να βρεις στην ζωή σου.Αλειθεια παιχνίδι είναι και τίποτα άλλο…αν ξέρεις πότε να σταματήσεις είσαι κομπλέ αν όχι ΠΕΘΑΝΕΣ αυτή είναι η ποιο τραγική διαφορά που έχει με τα άλλα και για αυτό δεν συνιστάται για όλους τους ανθρώπους για αυτό έχουμε και άπειρους νεκρους.Εγω καπνίζω κάνναβη τουλάχιστον 7 χρονια.Οταν βλέπω ότι δεν με πιάνει το ΚΟΒΩ και μετά από καιρό τσουπ welcome back…δεν είμαι κατεστραμμένος κάνω βαριά δουλειά και επικυνδινη και ΖΩ είναι επιλογή μου .δεν την ψάχνω δεν ουρλιάζω στο σκοτάδι την έχω κόψει και για 1.5 χρόνο επειδή μου το είχε ζητήσει μια προην μου και την είχα κόψει μαχαιρι!!!Εχω δοκιμάσει και πρεζα και κόκα (δεν είμαι περήφανος)αλλά επειδή κατάλαβα ότι το χάνω το παιχνίδι ΔΕΝ ΤΑ ΞΑΝΑΠΗΡΑ!!!ολα είναι τόσο απλά αρκεί να έχεις ΛΙΓΟ παραπάνω μυαλό αν το έχεις αυτό τότε ναι μπορείς να παίξεις αλλιώς μακριά και αγαπημενοι.Στην ελλαδιτσα που ακόμα ακούς από απείρους την ατάκα «τα μοιραζουν στα κλαμπ τα βάζουν μέσα στο ποτό» δεν νομίζω να γίνουν νόμιμα ποτέ (αν ξέρετε κανα τέτοιο κλαμπ που να τα δίνουν τσάμπα πείτε μου).Πάντως είναι γεγονός ότι αν γίνουν νόμιμα θα καταστραφεί πολύς κόσμος διότι θα είναι το νέο τρενʼτ της εποχής από άτομα που δεν σέβονται το φυτό και δεν καταλαβαίνουν την χρήση του…

Μεταξύ μας όμως ας πούμε ότι είναι Πάσχα δεν θα το σπάσεις το κοκορετσάκι σου έθιμα είναι αυτά…Πάντως πριν πούμε για σκληρά και μαλακά ας σκεφτούμε ποσά άλλα πράγματα είναι ναρκωτικά για τον εγκέφαλο και δεν μας νιαζουν όπως το warcraft,lineage,coca cola,καφές και μην μου πείτε ότι δεν σε σκοτώνουν γιατί ούτε η φούντα σε σκοτώνει και τα δυο προκαλούν ευφορία στον εγκέφαλο ειδικά τα games ΕΙΝΑΙ μια έξοδο από την πραγματικότητα ετσι?εγω πάντως έχω χάσει περισσότερους φίλους από το WoW παρά από την φούντα… Το νου σας ρε ,Παν μέτρο άριστο!!!

Δημοσ.

@Neo : πολύ σωστός...πάνω κάτω είπες αυτό που είπα εγώ....

Ναρκωτικά υπάρχουνε πολλά....η ηρωίνη όμως σκοτώνει....;)

Άλλος μπορεί να τοπάθει απο τον τζόγο....πιστεύω όμως να καταλαβένεις τι συμβένει νευρολογικά μέσα στον εγκέφαλό σου με κάθε είδους ναρκωτικο......

οάνθρωποςαναζητάει πάση θυσία την ηδονή και θέλει παση θυσία να αποφύγει τον πόνο.....όταν τα έφτιαξες με την πιτσιρίκα....βρήκες άλλη ηδονη (και δεν εννοώ μονο την σωματική :-D )........αν δεν την έβρισκες όμως?

Το μέτρο εσύ μπορεί να το έχεις επειδή η ζωή σου είναι κάπως γεμάτη και δεν χρειάζεσαι την "πατερίτσα" του κάθε "ναρκωτικού"........απο WOW μέχρι τζόγο και

πρέζα.....και να τα κάνεις γιατον χαβαλέ....ο άλλος όμως????Επείσης , εάν τον καιρό που έκανες κόκα ή πρέζα.....έτρωγες στην μάπα μια πολύ ασχημη εμπειρία όπως πχ να έχανες τον πατέρα σου (μακριά απο σένα) είσαι σίγουρος ότι δεν θα την συνέχιζες ή δεν θα γινόσουνα τελειωμένος....

σκέψου το λίγο σε παρακαλώ....

πάντως σ'ωραίος........:-D

Δημοσ.

Προκαταβολικα σορρυ γιατι αυτα που θα σου πω θα σε κανουν να νιωσεις ασχημα ολοι το παθαινουν δεν φταις μην παρεξηγιθεις.οταν μπηκα στρατο μετα απο ενα μηνα στην πρωτη μου αδεια οταν πηρα το αδειοχαρτο στο χερι με πηρε τηλεφωνο ο θειος μου και μου ειπε την ωρα που εβγαινα απο το στρατοπεδο "πεθανε ο πατερας σου".Ουτε αναβολη,ουτε ναρκωτικα ουτε καν αλκοολ για τους επομενους 3-4 μηνες.Ολα ειναι στο κεφαλι μας...

Δημοσ.

ΥΓ : Για να ξέρετε όμως ' date=' η ψυχολογία έχει αποδείξει ότι όσοι κάνανε χρήση κάναβης οφειλότανε στην [b']συναισθηματική[/b] ( και όχι νοητική ) ανωριμότητα του χρήστη , και αυτή είναι η αιτία που τον οδηγεί στην χρήση ουσιών....

Λαθος. Η ψυχολογια δεν εχει "αποδειξει" τιποτα τετοιο.Η ανωριμοτητα ειναι τοσο γενικη λεξη που δεν λεει τιποτα.

Ανωριμοτητα θεωρειται και το να μην πλενεις τα δοντια σου 2 φορες την ημερα.

Επισημη θεση ειναι οτι αλλοιωνουν την συνειδηση.

Αψεντι, μοσχοκαρυδο, μανιταρια κ.α. εχουν γινει κατα καιρους "δαιμονες".

Θα αλλαξει η κατασταση και για τα ελαφρια.

Δημοσ.

ο διαχωρισμος παντως δε θα γινει ποτε στην ελλαδα, αφου εδω αγγλια εγινε προσφατα....πλεον μαριχουανα/χασις ειναι class C, ecstasy class B k κοκες πρεζες class A...αρα εσεις που λετε οτι ολα ειναι τα ιδια ,ξανασκεφτειτε το(η δοκιμαστε να δουμε ποσο μαλακα ειναι τα σκληρα...).

Οσο για τις βλαβες που προκαλει ,αυτο ειναι απτις μεγαλυτερες μπουρδες αφου το μονο που εχει αποδειχτει ειναι η φαρμακευτικη του χρηση σε χρονιες παθησεις.

Επισης, το χασις σε οδηγει στα σκληρα? .........ε νταξει αυτο και αν ειναι ανοησια και αφελεια....εκει πας μονος σου....τπτ δε σε οδηγει.Συμφωνω με το Νεο κ γω στο περιπου ετσι ειμαι,παν μετρον αριστον και το μυαλο στη θεση του.

Δημοσ.

Δηλαδή όσοι έχουν καταλήξει στα σκληρά ήταν επιλογή τους ???

Δεν νομίζω !!!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΘΩΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ !!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

Kαι ποιανου ειναι? δικη μου? εγω δλδ που τα δοκιμασα ολα,εκτος απο πρεζα, και οχι μονο μια φορα , μου τα βαλε κανεις στο στομα?

ασε ρε φιλε, αν ο αλλος ειναι βλακας δε φταιει κανεις.δεν ειναι ολοι ομως βλακες,ειναι πολλοι που εχουν προβληματα κοινωνικα και οικογενειακα και τοτε θιγονται αλλα κοινωνικα θεματα......εκει παω πασο...εγω δοξα τω θεω δεν ειχα τετοια προβληματα να με παρει η κατηφορα...

το χασις ειναι πολυ ποιο αθωο απτα τσιγαρα στα πακετα...............ψαξτο λιγο και θα δεις...απλα ειναι τα πραματα.

Δημοσ.

Δηλαδή με ποιά λογική δεν ποινικοποιείτε το τσιγάρο;΄

Σου προκαλεί εθισμό και εάν κάνεις μακροχρόνια χρήση έχεις προβλήματα. Ότι ακρίβώς και η κάνναβη.

Βέβαια εδώ έχουμε να κάνουμε με απίστευτα οικονομικά συμφέροντα.

Επισής μην ακούσω κανέναν να λέει ότι εάν κάνεις χρήση μαλακών ναρκωτικών εθίζεσε και δεν μπορείς να το κόψεις. Εγώ επειδή κάνω συχνά ταξίδια Ολλανδία έχω κάνει πάρα πολλές φορές χρήση skunk και δεν έχω νιώσει ποτέ τον εαυτό μου να το θέλει τον υπόλοιπο χρόνο.

Επίσης δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι τόσο συντηρητική ώστε να μην αποδέχεται την νομιμοποίηση των μαλακών απλώς στην Ελλάδα λόγω κακής πληροφόρησης έχει ταυτιστεί όποιος κάνει καπνίζει μαριχουάνα με τον "καραγκιόζη των Εξαρχειων".

Και φυσικά το πιο χαζό πράγμα που μπορεί να πει κάποιος είναι ότι τα μαλακά θα σε οδηγήσουν σίγουρα σε σκληρότερες ουσίες.

Δημοσ.

Και φυσικά το πιο χαζό πράγμα που μπορεί να πει κάποιος είναι ότι τα μαλακά θα σε οδηγήσουν σίγουρα σε σκληρότερες ουσίες.

Προφανως οχι σιγουρα...Αλλα δεν ειναι υποχρεωση του κρατους να προστατεψει τους αδυναμους χαρακτηρες απο το να κυλησουν σε πιο βαρια?Σκεφτεσαι το ενδεχομενο,εστω και ενας ανθρωπος να το παθει αυτο?

Δημοσ.

Όποιος παίρνει ναρκωτικά(μαλακά ή σκληρά δεν έχει σημασία) αργά και σταθερά καταστρέφει τη ζωή του και τη ζωή των ανθρώπων που τον αγαπάνε....

Εγώ μόνο αυτό έχω να πω.Τα ναρκωτικά είναι για μένα ό,τι πιο μισητό και αηδιαστικό υπάρχει...:evil: :evil: :evil:

Και ευτυχώς ποτέ δεν έχω δοκιμάσει και έχω αποτρέψει και άλλους από αυτά και νοιώθω πραγματικά πολύ μάγκας για αυτό....

Δημοσ.
Kαι ποιανου ειναι? δικη μου? εγω δλδ που τα δοκιμασα ολα' date='εκτος απο πρεζα, και οχι μονο μια φορα , μου τα βαλε κανεις στο στομα?

ασε ρε φιλε, αν ο αλλος ειναι βλακας δε φταιει κανεις.δεν ειναι ολοι ομως βλακες,ειναι πολλοι που εχουν προβληματα κοινωνικα και οικογενειακα και τοτε θιγονται αλλα κοινωνικα θεματα......εκει παω πασο...εγω δοξα τω θεω δεν ειχα τετοια προβληματα να με παρει η κατηφορα...

το χασις ειναι πολυ ποιο αθωο απτα τσιγαρα στα πακετα...............ψαξτο λιγο και θα δεις...απλα ειναι τα πραματα.[/quote']

Μάλιστα δηλαδή ο άλλος ξύπνησε ένα πρωί και είπε:

Όχου πάλι , ποιος κάθετε να στρίβει τώρα πρωί-πρωί ,ρε δεν τραβάω καμιά ένεση να γουστάρω ??????

Πάντως φανταστείτε να αποποινικοποιηθούν και όσα 15χρονα βλέπετε με τσιγάρα να τραβάνε τριφυλλάκι , ζόρικα έτσι ??

Δημοσ.
Κάποια πηγή μήπως έχεις; Θα ήθελα πολύ να δω επιστημονικές μελέτες που υποστηρίζουν όσα λες για τα συμπτώματα της ινδικής κάνναβης.

Μπορείς να μας δείξεις κάποια επιστημονική έρευνα που υποστηρίζει τη θέση σου αυτή;

Μήπως θα μπορούσες να αιτιολογήσεις την άποψή σου λίγο αναλυτικότερα;

Πειραματόζωα «πέφτουν στα σκληρά» μετά τη χρήση κάνναβης

722187_b.jpg

Τα Νέα

H θεωρία ότι η κάνναβη είναι «προπομπός» της ηρωΐνης δεν είναι ομόφωνα αποδεκτή από τους επιστήμονες

Στοκχόλμη

Η θεωρία ότι η κάνναβη είναι το πρώτο βήμα πριν τα «σκληρά» ναρκωτικά φαίνεται να ενισχύεται από τη διαπίστωση ότι πειραματόζωα στα οποία δόθηκε κάναβη στην περίοδο της εφηβείας εθίζονται πιο εύκολα στην ηρωΐνη.

Αν και παραμένει άγνωστο το κατά πόσο το ίδιο φαινόμενο συμβαίνει και στον άνθρωπο, οι ερευνητές του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη υποψιάζονται ότι υπάρχει κάποιος βιολογικός μηχανισμός με τον οποίο η κάνναβη αυξάνει τον κίνδυνο εθισμού στην ηρωίνη. Αλλοι επιστήμονες, ωστόσο, θεωρούν ότι η χρήση κάνναβης δεν σχετίζεται με τον εθισμό σε άλλα ναρκωτικά, ή υποστηρίζουν ότι οποιαδήποτε σχέση μεταξύ των δύο οφείλεται σε κοινωνικούς παράγοντες.

Όπως αναφέρει την Πέμπτη το Nature.com, οι ερευνητές μελέτησαν την επίδραση της κάναβης σε αρουραίους που διένυαν την εφηβεία, από την τέταρτη έως την έκτη εβδομάδα ζωής τους. Έδωσαν σε ορισμένους την Δ-9-τετραϋδροκαναβινόλη (THC), το δραστικό συστατικό της κάνναβης, ενώ σε άλλα προσέφεραν μόνο μια βιολογικά αδρανή ουσία.

Μετά το διάστημα αυτό, οι ερευνητές ανά διαστήματα επέτρεπαν στους αρουραίους να καταναλώνουν ηρωινη πιέζοντας έναν μοχλό. Κανένα πειραματόζωο δεν αρνήθηκε το κέρασμα, ωστόσο οι αρουραίοι που είχαν εκτεθεί σε THC αύξαναν τη δόση τους με μεγαλύτερη ταχύτητα. Μέχρι το τέλος του πειράματος, οι αρουραίοι αυτοί πίεζαν το μοχλό 1,5 φορές πιο συχνά από τα ζώα που δεν είχαν πάρει ποτέ THC.

Η Δρ Γιάσμιν Χουρντ, επικεφαλής της μελέτης, εικάζει ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στη χρήση κάνναβης και ηρωίνης επειδή και τα δύο ναρκωτικά δρουν στο οπιοειδές σύστημα του εγκεφάλου. Ίσως η ενεργοποίηση οπιοειδών υποδοχέων από το THC να αυξάνει την ευχαρίστηση από την χρήση ηρωΐνης, ή ίσως να δημιουργεί απαίτηση για υψηλότερες δόσεις.

Η θεωρία παραμένει ανεπιβεβαίωτη, ωστόσο αν ισχύει για την κάνναβη και την ηρωΐνη ίσως ισχύει και για άλλους συνδυασμούς ναρκωτικών.

Το αλκοόλ και η νικοτίνη, για παράδειγμα, επίσης δρουν στο οπιοειδές σύστημα.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Neuropsychopharmacology.

news.in.gr

--------------------------------------------------------------------------------

Εγω δεν θα αρνηθω οτι εχω δοκιμασει "μαλακα".Ειχα φτασει στο σημειο να κανω 3-5γραμμαρια καναβης την ημερα αλλα δεν μου εφτιαχνε την διαθεση.Κατα γενικη ομολογια δεν με επιανε καθολου απο την πρωτη στιγμη.Αντι να ξερενετε το στομα μου γινοταν το αντιθετο.Επισεις μετα ειχα υπερενταση.Βλεποντας ομως τους φιλους μου να "πεινουν" για να "πειουν" και οχι επιδει το γουσταρουν, και στην συνεχεια οι συζητισεις μας να ειναι ολο και ποιο ηλιθιες χωρις νοημα, ακομα και να μην ειχαν καπνησει για μια βδομαδα,καταλαβα οτι σε χαζευει.

Ακομα κανω κανα τσιγαρο οταν εχω ορεξη και ειμαι με παρεα αλλα μεχρι εκει,ουτε ψαχνω ουτε ψαχνομαι για να καπνησω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...