Προς το περιεχόμενο

Διαχωρισμός μαλακών και σκληρών ναρκωτικών

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ΜΑΙΤΣΑΛ

ποποπο αυτό δεν το'χω ξανακούσει! Μαιτσαλ! Γαμώ.

Την επόμενη φορά που θα πιάσεις μια λέξη μου και θα την κάνεις σαν το άβατάρ σου, θα αναγκαστώ να έρθω από 'κει!!!

ΜΑΙΤΣΑΛ

Και ο Nietzsche την είχε όσο είναι το πόδι σου. Πληροφοριακά.

Γενικά' date=' δε μιλάς για τον Nietzsche. Εκτείθεσαι. Κ άλλο![/quote']

Ο νιτσε έλεγε για υπερανθρώπους και μετά κάποιος μίλησε άσχημα σε ένα άλογο ενώ περνούσε από μπροστά και έπεσε σε κατάθλιψη και πέθανε. True story.

• Απαντ. 296
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ο νιτσε έλεγε για υπερανθρώπους και μετά κάποιος μίλησε άσχημα σε ένα άλογο ενώ περνούσε από μπροστά και έπεσε σε κατάθλιψη και πέθανε. True story.

Μαστίγωνε το άλογο.

Ο Φρειδερίκος το αγκάλιασε και ξέσπασε σε λυγμούς.

Έζησε για ένα χρόνο σε ψυχιατρική κλινική.

Πέθανε από πνευμονία.

Πήγαινε για ύπνο.

Δημοσ.

Με πιάσανε τα γέλια ενώ διάβαζα το post σου. Χριστέ μου, αυτή η ιστορία παραμένει τόσο αστεία που κακώς την παραφράζω. Ποτέ δεν θα είναι η version μου όσο αστεία όσο η πραγματικότητα.

Δημοσ.

Είμαι πλέον βέβαιοsch πως ο ανθρωπισμός του 2007-μετα-ανθρώπου έχει τον καταλληλότερο υπέρμαχο.

Εγώ σταματώ εδώ γτ βγήκαμε οφτόπικ όμως!

Έλα, πες κάτι τελευταίο.

Δημοσ.
Και αυτά περί ανοχής ως δυσλειτουργίας που τα λέει ο νίτσε αν ήταν νόμος όταν ζούσε θα τον είχανε πετάξει από τον καιάδα όταν ήταν ένα μικρό καχεκτικό νευρασθενές και σακάτικο παιδάκι.

:]

Λουσιφερ με το 'απλα να αγνοεις' καποιον σημαινει οτι τον ανεχεσαι, κατα καποιον τροπο. Με αυτο που ανεφερες περι μη ανοχης πηγε αλλου το μυαλο μου ... τεσπα

Αρχικό μήνυμα απο dis member

πριν,τι να λέω εγώ τώρα.Η άποψή μου είναι ότι καλά θα ήταν να μην πειραματιστεί κάποιος (για τη χρήση δεν το συζητάω καν),μιας και ο οργανισμός του κάθε ανθρώπου του προσφέρει άπλετα όλα τα υποκατάστατα που προσπαθεί να βρει,μέσω της χρήσης,στα παραισθησιογόνα/διεγερτικά/ναρκωτικά/διευρυντικά συνείδησης.

Αυτή ήταν η άποψη που θα την κατανοούσαμε στον ίδιο βαθμό που οι κατσαρίδες κατανοούν τη βαρύτητα ? :D

Ειδικά το LSD. Αυτό αν και όχι σωματικά εθιστικό απόσο ξέρω - συμφωνώντας με Lucifer - είναι τρομακτικά ψυχολογικά εθιστικό σαν concept: συγκίνηση, ευτυχία και ακρότητα σε ένα χαπάκι που μπορείς να πάρεις οποτεδήποτε θέλεις. Πόσο συχνά θα τείνει προς την εύκολη λύση ο οργανισμός?

Αυτο θα ήταν σωστό για το MDMA , που 'εξαναγκάζει' τον εγκέφαλο σε στανταρ αλλαγες λιγο πολυ, οποτε πολλοι το βλεπουν 'ευτυχια-in-a-pill' , το lsd είναι πολυ πιο απρόβλεπτης φύσεως και όσο όμορφα μπορεί να νιώσεις,άλλο τόσο άσχημα μπορεί να νιώσεις ...

P.S. Πιστεύω ότι το τόπικ έχει κορεστεί προ πολλού, ότι ήταν να ειπωθεί ειπώθηκε (χμμμ) οπότε ανοίγω την πόρτα και βγαίνω έξω.

Δημοσ.

@ ]nick[:Κοίτα,δεν είπα πόσο καλά είναι να διεγείρεις τους υποδοχείς σου (δεν καταλαβαίνω και τι λέτε...) και πόσο θα φτάσεις πιό κοντά στην τελειοποίησή σου,βράζοντας στο καζάνι σου στραμώνια.Παρεξήγησες την κατσαρίδα και τη βαρύτητα,δεν μπορώ να σου δώσω να καταλάβεις,λυπάμαι.Μιά άλλη φορά,αν και όταν βρεθούμε.

@Helm21:Dr,τα τέλη του '70 μήπως είχες ένα κοσμικό κάτοπτρο και μας "ξεβράκωνες" όλους;Αυτό με τις ανάσες κλπ,προϋποθέτει χρόνια ενασχόλησης με το αντικείμενο,που τα ξέρεις αυτά;Θάθελα ν' ακούσω κι άλλα,ξεχασμένα,(χαλάλι το ξενύχτι απόψε)αν δεν σε πειράζει και όσο είναι ανοιχτό το topic ακόμα,μιας και κάποιος εξέφρασε τη άποψη ότι ό,τι ήταν να προσφέρει (η δημόσια συζήτηση),το πρόσφερε.Ενστερνίζομαι κατά 99% τις απόψεις σου και διαχωρίζω τη θέση μου μόνο στον τρόπο της αντιμετώπισης του πρεζάκια.Τον θεωρώ καμένο χαρτί,μιας και δεν επανέρχεται ποτέ στη πρότερή του κατάσταση.Τα αλκαλοειδή αλλάζουν τελείως τον τρόπο σκέψης του και εκεί ποντάρει και η βοήθεια προς επανένταξη:Σ΄έναν άλλον άνθρωπο που η κοινωνία η σκάρτη τούδωσε να πιεί δηλητήριο και του χρωστάει τώρα.'Ετσι απλά.

@Lucifer:Πιστεύω να σε κάλυψε η απάντησή μου στο γιατρό,για τα πρεζάκια.

@Fidelio:

Είναι λιγο εκτός αυτο που θα πω , αλλά ίσως όχι και τόσο ...

Περι ενσυναίσθησης να πω και αφού έγινε κάποια σχετική αναφορά μια δυο σελίδες πίσω, οτι είναι αρκετά ενδιαφέρον να μπορέσεις να δεις τα πράγματα μέσα όχι τόσο απο την οπτική του άλλου αλλά απο τα συναισθήματα που του προκαλουν κάποια ερέθισματα.

Έτσι.

Απο τις πιο παράξενες συμπεριφορές μέχρι και την πιο απλή διαπροσωπική επικοινωνία.

Αν και είναι αρκετά κουραστικό , δοκιμάστετο , θα διαπιστώσετε πολλά πράγματα , φυσικά δεν είναι και οτι καλύτερο να υιοθετησεις έναν τετοιο τρόπο ζωής στην καθημερινοτητα γιατί αλλιώς ΤΟΝ ήπιες !!!

Έτσι.

Γενικά αν διακρινω μια περηφανεια για τις εμπειρίες ενός ατόμου που έχει κάνει χρήση ουσιών ή μια σχετική έπαρση χωρις να υπάρχει εμφανή χιουμοριστική διάθεση, στο μόνο που μπορώ να οδηγηθώ είναι οτι το ατομο αυτό δεν ξέρει τι του γίνεται ή οτι απλά έχει προσαρμόσει μια Βιοηθική στα μέτρα του και μόνο ... απεχθέστατο.

Παίζεις σε "άγνωστες χώρες".Take care m8,ο νόμος του ΩΜ δεν μπορεί να σου εξηγήσει τον ηλεκτρισμό.Ούτε το να βάλεις το δάχτυλο στη πρίζα.

Εκείνο το οποίο θα θαυμαζα απο μια τέτοια έπαρση απο ένα τέτοιο άτομο είναι η περιγραφή στην λεπτομέρια για το πως βγήκε απο τα σκατά ή για το πως κολυμπάει μέσα σε αυτά για να προτρέψει στην αντίπερα όχθη φυσικά με backround την γνώση. Κατα τα άλλα και αν το αντέχει γνώση και εμπειρία συμαίνει σιωπή , ...δικό του θέμα ! Κοινως τα υπόλοιπα είναι ΦΤΩΧΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ !

Παπαριές κλεοπάτρα (μιας και μίλησες για ελιές Καλαμών

),το μόνο που θες είναι ένας Κέρουακ ακόμη.Ίσως σου κάνει και ένα πρωινάδικο.Νομίζεις ότι το κολύμπι στα σκατά και ο μυρηκασμός πάνω σ' αυτό,είναι μιά ευχάριστη αίσθηση γι αυτόν που τη βιώνει;Λες να χαίρεται κάποιος που έσμπρωξε στη γύρα κι άλλους,για νάχει παρέα,κάτι σαν το μύθο του Αισώπου για τις αλεπούδες με την κομμένη ουρά;Νομίζεις ότι άμα βλέπεις δεκαπεντάχρονα στο ψωνιστήρι για μισόγραμμα "κομμένη",είναι χάρμα οφθαλμών;Ακόμα κι αν είναι η ξαδέρφη;(Δεν λέω σου,μην παραξηγηθώ).

Μιας και λέτε για "πηδήματα από μπαλκόνια"(btw,δεν μπορεί να φανταστεί κάποιος πόσο εύκολο είναι σ' αυτή την κατάσταση),με τόσο ανάλαφρη διάθεση,είναι σκληρό γι αυτούς που μένουν πίσω.Αυτός έφυγε.

Μιας και δεν είχα ύπνo....

Δημοσ.

dis_member , πιο ευχάριστο θα ήταν να καταλαβαινόμαστε αλλά αυτό δεν είναι τόσο έυκολο απο το φορουμ. Ενδεχωμένος να μην σε νοησα εγώ καλά . Αρνουμαι πεισματικά να αποδεχτώ τον ισχυρισμό σου/εικασία σου:

Παπαριές κλεοπάτρα (μιας και μίλησες για ελιές Καλαμών

),το μόνο που θες είναι ένας Κέρουακ ακόμη.Ίσως σου κάνει και ένα πρωινάδικο.Νομίζεις ότι το κολύμπι στα σκατά και ο μυρηκασμός πάνω σ' αυτό,είναι μιά ευχάριστη αίσθηση γι αυτόν που τη βιώνει;Λες να χαίρεται κάποιος που έσμπρωξε στη γύρα κι άλλους,για νάχει παρέα,κάτι σαν το μύθο του Αισώπου για τις αλεπούδες με την κομμένη ουρά;Νομίζεις ότι άμα βλέπεις δεκαπεντάχρονα στο ψωνιστήρι για μισόγραμμα "κομμένη",είναι χάρμα οφθαλμών;Ακόμα κι αν είναι η ξαδέρφη;(Δεν λέω σου,μην παραξηγηθώ).

Δημοσ.
Γενικά ναι. Καλά όλα δεν θα το έλεγα, υπάρχουν highs τα οποία δεν είσαι καν φτιαγμένος από την φύση σου για να φτάνεις σε φυσιολογικές συνθήκες που τα ναρκωτικά τις βάζουν στην ευχέρεια σου οποιαδήποτε στιγμή. Ειδικά το LSD. Αυτό αν και όχι σωματικά εθιστικό απόσο ξέρω - συμφωνώντας με Lucifer - είναι τρομακτικά ψυχολογικά εθιστικό σαν concept: συγκίνηση, ευτυχία και ακρότητα σε ένα χαπάκι που μπορείς να πάρεις οποτεδήποτε θέλεις. Πόσο συχνά θα τείνει προς την εύκολη λύση ο οργανισμός?

Αν είχες έστω και για μικρή περίοδο κάνει χρήση από την συγκεκριμμένη ομάδα ουσιών, ακόμη και DMT ή σαλβινορίνη που έχουν μικρή διάρκεια δράσης, δεν θα το έλεγες με τίποτε αυτό. Δεν παίζει να μην δείξεις σεβασμό αν έχεις τα σύγκαλα σου.Τραγικό πράγμα στην Ελλάδα αυτή η εισαγόμενη δαιμονοποίηση και ισοπέδωση κατά την αποψή μου, ιστορικά δεν υπήρξε ποτέ θέμα κατάχρησης στην χώρα μας, δεν υπήρξαν ποτέ οι συνθήκες για ν'αποτελέσει κοινωνικό πρόβλημα μια τέτοια μαζική κατάχρηση ούτε δόθηκε η δυνατότητα να διαπιστώσουμε πως θ'αφομοιωθούν πολιτισμικά τέτοιες ουσίες.Μας πήρε η μπάλα του "ανήκομεν εις την δύση".

Δημοσ.

:Fidelio:

Δύο posts πίσω έχω παραπομπές στα λεγόμενά σου και μιά κάποια ερμηνεία μου πάνω στις σκέψεις σου.Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να το εκλάβεις σαν προσωπική επίθεση,πάρ' το σαν να μου έχεις δώσει ευκαιρία,μέσα σε ένα παιχνίδι "μακρυάς γαϊδούρας",να χρησιμοποιήσω τα έπεα πετερόεντά σου σαν εφαλτήριο για να ξεδιπλωθώ.Sorry (και το εννοώ) αν κατάλαβες λάθος,δεν στη πέφτω.Έτυχε να αναφέρομαι σε σένα.

Δημοσ.
Αν είχες έστω και για μικρή περίοδο κάνει χρήση από την συγκεκριμμένη ομάδα ουσιών, ακόμη και DMT ή σαλβινορίνη που έχουν μικρή διάρκεια δράσης, δεν θα το έλεγες με τίποτε αυτό. Δεν παίζει να μην δείξεις σεβασμό αν έχεις τα σύγκαλα σου.

Ξέρω για bad trips. Ξέρω επίσης για ανθρώπους που συζητάνε σαν δεκατριάχρονα για το LSD που έχουν και θα πάνε να πιούνε στην εκδρομή (επειδή η φύση είναι μέρος της φάσης, κατάλαβες) το σαββατοκύριακο. Κάθε σαββατοκύριακο. Εντόπισε την παθολογία. Άλλοι πάνε cinema κάθε σαββατοκύριακο. Αυτοί πάνε για LSD, shrooms και λοιπά. Δεν είναι τόσο τραγικό όπως να πίνει ο άλλος χασίς κάθε μέρα, και μίλια μακριά από τα οπιούχα φυσικά, αλλά παρολαυτά είναι ένας τρόπος ζωής που δεν εγκρίνω, και δεν βλέπω γιατί θα έπρεπε από την στιγμή και πέρα που η παρατήρηση της μου δείχνει παθολογίες που υπερσκελίζουν τα όποια θετικά της χρήσης. Δεν είναι ζήτημα δαιμονοποίησης.

Δημοσ.

Δεν αναφερόμουν στα σχολιά σου συγκεκριμμένα, συνήθως η προσωπική καταδίκη έχει αφετηρία ένα δεδομένο πλαίσιο δαιμονοποίησης ανεξάρτητα αν στο τέλος η λογική μας προσπαθεί να το κρύψει προσεγγίζοντας την αντικειμενικότητα από την αρνητική πλευρά πάντα.Επαναλαμβάνω ότι αν είχες σχετικά βιώματα θα μπορούσες να καταλάβεις ίσως περισσότερο το συγκεκριμμένο φαινόμενο που περιέγραψες και σίγουρα την γενική εικόνα.Τέλος ότι περιέγραψες δεν είναι αυταπόδεικτη κοινωνική παθολογία, ποια η θέση των ανθρώπων που λες στο περιβάλλον τους, πόσο "λειτουργικοί" είναι, σε ποια φάση της ζωής τους βρίσκονται και πόσο "βάρος" για τους υπόλοιπους είναι ; Για να μην παρεξηγηθώ το κάνεις σαφές από την περιγραφή σου και δεν υπερασπίζομαι ένα τέτοιο "κόλλημα" αλλά η όλη συζήτηση ξεκίνησε για τις αναγκαιότητες, τις κοινωνικές νόρμες και τους νόμους που τις εκφράζουν και τις επιβάλουν, δεν φτιάχνεις έναν νόμο μόνο με βάση ψυχιατρικές εκτιμήσεις χρηστών, άμα ήταν έτσι... Υπεραπλουστευμένο συμπέρασμα μεν άλλα αν έβγαζα κάτι συγκεκριμμένο απ'το όλο θέμα θα ήταν ότι όταν κάτι είναι έστω απλά άχρηστο για το κατεστημένο και τις εξουσιαστικές δομές μιας κοινωνίας μια αφορμή φτάνει.

Δημοσ.

Θεσμικά είπα ότι κάποια ναρκωτικά δεν θα ήταν κακό να είναι νόμιμα, ξέχωρη η συζήτηση για το αν προτείνεται η χρήση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...