-nick- Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2007 Εεε οχι ακριβώς. Δύσκολα θα με πείσει ένας πρεζάκιας ότι με την πρέζα γίνεται καλύτερος. Πως ? open your mind Κι άλλλλλο? Δεν με κατάλαβες όμως, δεν είναι θέμα με το τι την 'βρίσκω' περισσότερο. Εσύ για ποιους λογους πηρες l?
Φρού-Φρού Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2007 Helm21 παρόλο που τα πόστς σου είναι άκρως ενδιαφέροντα (δεν σου κρύβω οτι σε ορισμένα βέβαια χάνομαι), έχω την αίσθηση οτι απο μια φράση "κόβεις" την πιο shiny λέξη και αναλύεις την συγκεκριμένη λέξη/έκφραση με αποτέλεσμα να διαστρεβλώνεις λίγο το νόημα μιας πρότασης ... Σε σχέση με μένα τώρα, παρατήρησα οτι όπως λές οτι εγώ είμαι σκληρή στις απόψεις μου τόσο σκληρός έγινες και εσυ για να με αντικρούσεις και να μου δείξεις πως θα πρέπει να σκέφτομαι, να αισθάνομαι, να ξεδίνω... Ωραία η ξύλινη γλώσσα και εγώ μπορώ να βάλω μια, αλλά θα χάσω την γεύση μου γαμώτο... Το οτι με κρίνεις, το βρίσκω σέξυ, το οτι με κρίνεις τόσο επιδερμικά όμως όχι. Γι' αυτό φέρε μου πίσω τα 100 ευρώ που σου έδωσα, δώσε μου κι' αλλα 50 και βάλε στην σακούλα την ψυχανάλυση. Α, κι αν σε ρωτήσουν απ΄έξω, πές τους οτι ήρθες απλά για μια αλλαγή
Petza Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2007 Αυτό με το τσιγάρο δεν το πολυέπιασα, τι εννοείς Petza; εννοώ ότι η εθιστική εξέλιξη αυτών των ουσιών δεν είναι ποσοτική όπως το τσιγάρο, να ξεκινάς με 2-3 τσιγάρα την ημέρα και καταλήγεις σε 2-3 πακέτα
Lucifer Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2007 Στα περισσότερα είναι. Είναι το λεγόμενο tolerance (ανοχή) που αναπτύσσει ο οργανισμός. Ισχύει για όλες τις εθιστικές ουσίες, από το τσιγάρο και το αλκοόλ μέχρι την ηρωινή. Μετά την κίρρωση βέβαια, το αλκοόλ το τραμπάρει, επειδή δν μεταβολίζει την αιθανόλη το συκώτι, μεθάς ευκολότερα. Εξαιρέσεις υπάρχουν, όπως το LSD και αν δν απατώμαι, το mdma.
Helm21 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2007 dis member σου προτείνω να τα αφήσεις το one-man peanut gallery και να εισέλθεις στην συζήτηση αν έχεις κάτι να προσθέσεις, από εκεί και πέρα εσύ κανε ότι καταλαβαίνεις. Πες μου κιάλλα για εμένα, τι ενδιαφέρον. Φρού-φρού: Σωστή είναι η εντύπωση σου νομίζω, και πρέπει να ξέρεις ότι κανένας στο δίκτυο που δεν σε γνωρίζει δεν πρόκειται να σου μιλάει για τέτοια σημαντικά ζητήματα με ακρίβεια στίγματος σε προσωπικό επίπεδο. Που να ξέρω τώρα εγώ τι είσαι εσύ. Προφανώς από την μια πετάω και μερικά άδεια, και από την άλλη μιλάω σε εμένα όσο μιλάω και σε εσένα. Δηλαδή νομίζεις ότι εγώ με τους ναρκομανείς τα πάω μια χαρά, δεν μου βγαίνει μια έντονη απέχθεια? Το δήλωσα άλλωστε. Κάτι πάω και εγώ να λύσω με τον εαυτό μου, και μέσα από αυτή την διαδικασία ίσως ώρες θραύσματα πραγμάτων χρήσιμων για εσένα. Δεν είναι κρίση σου, επειδή δεν σε ξέρω καθόλου, είναι κρίση αχυράνθρωπου, και από αυτήν μπορεί κανείς να πάρει ότι θέλει. Δεν προσπαθώ να μιλάω ξύλινα, αυτό είναι το φυσικό μου. Τα περί sexy δεν υπάρχει λόγος να επιβραβεύεις αυτά τα μοτίβα συμπεριφοράς επειδή δεν έχω τέτοια πρόθεση (μου πέφτεις μεγάλη). Δεν εννοήθηκε προσβολή, αλλά ο καθένας έχει την άνεση να βγαίνει από μια συζήτηση όποτε θέλει. Όσο για τα λεφτά, καμία επιστροφή μετά από την απομάκρυνση στο ταμείο οπότε φεύγεις με άδειες τσέπες αλλά όχι άδεια γενικά.
frappes Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2007 Μα καλά, έχει σημασία η ηλικία ????Μιλάμε για ουσίες που αλλάζουν τον τρόπο ζωής, το τρόπο σκέψης, λειτουργίας , συμπεριφοράς κλπ Ουσίες που λειτουργούν με αλυσιδωτή εθιστική εξέλιξη (με ελάχιστες εξαιρέσεις) όχι ως την ποσότητα (τσιγάρο) και συ βάζεις θέμα μαύρου χρήματος και διαφθοράς ???? ειλικρινά ποσώς με απασχολεί Για τον Γιωργάκι ας μην επεκταθώ , δεν θα ήθελα βλέπεις να ψάχνω για άλλο forum (εγγραφή activation κλπ...) Φιλε μου... το πιο σημαντικο απ ολα ειναι αυτη η αθλιοτητα που επικρατει λογω της απαγορευσης. Οι φυλακές ειναι γεματες απ τους χρηστες, οι μεγαλεμποροι πληρωνουν και βγαινουν εξω εξευτελιζοντας τη κοινωνια και τις αρχές, οι αστυνομοι και οι δικαστες λαδωνονται και τελικα η εξαπλωση των ναρκωτικων καλα κρατει... ή μηπως νομιζεις οτι με την απαγορευση περιοριζεται???? Ειναι φανερο οτι θα περιοριστει ΕΑΝ αρθει η απαγορευση. Και μαζι θα σταματησει η διαφθορα και ο διασυρμος του κρατους... Γιατι ειναι μεγαλη ξεφτιλα να εχουμε υποτιθεται απαγορευση αλλα τα ναρκωτικα να διακινουνται μερα μεσημερι στην Ομονοια και οι αστυνομικοι να κανουν πως δε βλεπουν τιποτα... Και φυσικα γνωριζεις πολυ καλα οτι το πιο σιγουρο μερος για να βρεις ναρκωτικα ειναι οι... φυλακές!! Αν θελει καποιος ναρκωτικα θα τα βρει, η απαγορευση στη πραγματικοτητα ειναι μονο στα χαρτια. Οποτε σε τι εξυπηρετει? Ειμαι σιγουρος οτι αν το σκεφτεις περισσοτερο θα συμφωνησεις μαζι μου (εκτος βεβαια αν εισαι κανας δικηγορος που κονομαει απ αυτη τη καταταση-lol ). Τελος να να σου θυμισω οτι τα τσιγαρα και το ποτο ειναι ναρκωτικα που ανηκουν στη βαρειά κατηγορια... Γιατι δε διαμαρτυρεσαι γιαυτα? Υποθετω οτι εισαι καπνιστης... το κοβεις? ΥΓ. Η ηλίκια παιζει ρολο στο βαθμο που ενας ενηλικας αναλαμνβανει τις ευθυνες του. Οπως δεν θα δειξουμε τσοντα σε ενα παιδι 11 χρονων, ετσι και θα το κρατησουμε μακρυα απο ποτα, τσιγαρα και λοιπες ναρκωτικες ουσιες.
dis_member80 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2007 dis member σου προτείνω να τα αφήσεις το one-man peanut gallery και να εισέλθεις στην συζήτηση αν έχεις κάτι να προσθέσεις, από εκεί και πέρα εσύ κανε ότι καταλαβαίνεις. Πες μου κιάλλα για εμένα, τι ενδιαφέρον. Θα μου επιτρέψεις,παρακαλώ,να κρατήσω τη θέση μου στον εξώστη.Όσες φορές πήγα πλατεία τα θαλάσσωσα.Είναι και το θέμα (ναρκωτικά...),οπότε αν γράψω κάτι εδώ,είναι σαν να προσπαθώ να εξηγήσω τη βαρύτητα σε κατσαρίδα.Το πολύ-πολύ να την ...πατήσω χάμω. Πες μου κιάλλα για εμένα, τι ενδιαφέρον.Αρχ§δια,πας να με δουλέψεις τώρα,δεν τρέχει κάστανο,καλά να περνάς. Συνεχίστε...
Fidelio Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2007 Είναι λιγο εκτός αυτο που θα πω , αλλά ίσως όχι και τόσο ... Περι ενσυναίσθησης να πω και αφού έγινε κάποια σχετική αναφορά μια δυο σελίδες πίσω, οτι είναι αρκετά ενδιαφέρον να μπορέσεις να δεις τα πράγματα μέσα όχι τόσο απο την οπτική του άλλου αλλά απο τα συναισθήματα που του προκαλουν κάποια ερέθισματα. Απο τις πιο παράξενες συμπεριφορές μέχρι και την πιο απλή διαπροσωπική επικοινωνία. Αν και είναι αρκετά κουραστικό , δοκιμάστετο , θα διαπιστώσετε πολλά πράγματα , φυσικά δεν είναι και οτι καλύτερο να υιοθετησεις έναν τετοιο τρόπο ζωής στην καθημερινοτητα γιατί αλλιώς ΤΟΝ ήπιες !!! Γενικά αν διακρινω μια περηφανεια για τις εμπειρίες ενός ατόμου που έχει κάνει χρήση ουσιών ή μια σχετική έπαρση χωρις να υπάρχει εμφανή χιουμοριστική διάθεση, στο μόνο που μπορώ να οδηγηθώ είναι οτι το ατομο αυτό δεν ξέρει τι του γίνεται ή οτι απλά έχει προσαρμόσει μια Βιοηθική στα μέτρα του και μόνο ... απεχθέστατο. Εκείνο το οποίο θα θαυμαζα απο μια τέτοια έπαρση απο ένα τέτοιο άτομο είναι η περιγραφή στην λεπτομέρια για το πως βγήκε απο τα σκατά ή για το πως κολυμπάει μέσα σε αυτά για να προτρέψει στην αντίπερα όχθη φυσικά με backround την γνώση. Κατα τα άλλα και αν το αντέχει γνώση και εμπειρία συμαίνει σιωπή , ...δικό του θέμα ! Κοινως τα υπόλοιπα είναι ΦΤΩΧΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ !
Helm21 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2007 οπότε αν γράψω κάτι εδώ,είναι σαν να προσπαθώ να εξηγήσω τη βαρύτητα σε κατσαρίδα.Το πολύ-πολύ να την ...πατήσω χάμω. Υπερβολές. Για δοκίμασε. Αρχ§δια,πας να με δουλέψεις τώρα,δεν τρέχει κάστανο,καλά να περνάς. Συνεχίστε... Προσπαθώ να σου εξηγήσω ότι ακόμα και εγώ - που συχνά με κατηγορούν για δογματισμό και άκρατο σχετικισμό (είναι ωραία αντίφαση) εδώ γύρω - δεν ήρθα για να κάνω αυτή την μετά-συζήτηση συνέχεια, αλλά για να ανταλλάξω απόψεις για απτά ζητήματα, συγκεκριμένα. Τα μετά-conceptual για μετά. Το βρίσκω άστοχο να υπερασπίζεσαι τον τρόπο μου στον Lucifer επειδη απλά αυτό προϋποθέτει μια κατανόηση του που δεν έχεις για το πως λειτουργώ εγώ και τι θέλω να κάνω. Πράγματα που καλά-καλά δεν καταλαβαίνω εγώ... Δεν μπορώ να σου πω τι να κάνεις, κανε ο,τι θες, αλλά μπορώ να σου πω τι βρίσκω πιο ενδιαφέρων να κάνεις: να πάρεις ισόποσο μέρος στην συζήτηση έναντι του να χαρακτηρίζεις (είτε θετικά είτε αρνητικά) τους άλλους συνομιλητές από την βολική. Για το θέμα: να πω ότι το παραπάνω ποστ του Fidelio με βρίσκει σύμφωνο θα αρχίζει να γίνεται κουραστικό.
dis_member80 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2007 Έχω αφήσει τη δράση από καιρό,περιορίζομαι στην παρατήρηση.Μ' αρέσει να διαβάζω και στα fora,δεν στη πέφτω και επειδή σε ενοχλεί το αβανταδόρικο στυλ,κόβω εδώ. Για τη ντόπα τώρα,τα είπε ο πέντζα Μιλάμε για ουσίες που αλλάζουν τον τρόπο ζωής, το τρόπο σκέψης, λειτουργίας , συμπεριφοράς κλππριν,τι να λέω εγώ τώρα.Η άποψή μου είναι ότι καλά θα ήταν να μην πειραματιστεί κάποιος (για τη χρήση δεν το συζητάω καν),μιας και ο οργανισμός του κάθε ανθρώπου του προσφέρει άπλετα όλα τα υποκατάστατα που προσπαθεί να βρει,μέσω της χρήσης,στα παραισθησιογόνα/διεγερτικά/ναρκωτικά/διευρυντικά συνείδησης. Στο χέρι του καθενός μας είναι να νοιώσουμε,να επικοινωνήσουμε και να συγχρωτιστούμε με τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας. Φτάνει για μένα,καλοβράδυ γι απόψε.
Lucifer Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2007 Χμ, νομίζω μετα-νοιάζεστε πολύ για τον μετα-συνάνθρωπό σας. Εγώ μπορεί να αφαιρώ την μετα-"ανθρωπιά" από τον τρόπο σκέψης μου, εσείς όμως νομίζω πως αφαιρείτε την μετα-εκτίμηση προς τις αποφάσεις του καθένα. Εκτός αν υπάρχει κάποιος μετα-διαχωρισμός ανάμεσα σε μετα-χρήστη με ευθύνες και κάποιον μετα-χρήστη που αδικήθηκε και έπεσε στην ΠΡΕΖΑ μετα-μετά από κάποιο οικογενειακό δράμα μετά-πχ.
Helm21 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 πριν,τι να λέω εγώ τώρα.Η άποψή μου είναι ότι καλά θα ήταν να μην πειραματιστεί κάποιος (για τη χρήση δεν το συζητάω καν),μιας και ο οργανισμός του κάθε ανθρώπου του προσφέρει άπλετα όλα τα υποκατάστατα που προσπαθεί να βρει,μέσω της χρήσης,στα παραισθησιογόνα/διεγερτικά/ναρκωτικά/διευρυντικά συνείδησης. Γενικά ναι. Καλά όλα δεν θα το έλεγα, υπάρχουν highs τα οποία δεν είσαι καν φτιαγμένος από την φύση σου για να φτάνεις σε φυσιολογικές συνθήκες που τα ναρκωτικά τις βάζουν στην ευχέρεια σου οποιαδήποτε στιγμή. Ειδικά το LSD. Αυτό αν και όχι σωματικά εθιστικό απόσο ξέρω - συμφωνώντας με Lucifer - είναι τρομακτικά ψυχολογικά εθιστικό σαν concept: συγκίνηση, ευτυχία και ακρότητα σε ένα χαπάκι που μπορείς να πάρεις οποτεδήποτε θέλεις. Πόσο συχνά θα τείνει προς την εύκολη λύση ο οργανισμός? Για άνθρωπος που δεν τοποθετείται, μια χαρά τοποθετήθηκες. Ένα άλλο ενδιαφέρον point: αν κάποιος κάτσεi σε βολική στάση, ακίνητος, ρεγουλάρει την αναπνοή του, δεν τον ενοχλήσει κανείς και συγκεντρωθεί (δηλαδή διαλογιστεί, απλά με ενοχλεί η θρησκοληπτική προέκταση του όρου) θα ζήσει ένα συναισθηματικό high (μάλλον ούτε high ούτε low, αλλά σίγουρα μια πολύ ψυχοκαταπραϋντική κατάσταση) που τα περισσότερα ναρκωτικά δεν το φτάνουν. Αλλά χρειάζεται κάνα 30λεπτο αρκετά συγκεντρωμένης μη-δράσης για να το κάνεις αυτό. Πόσοι άνθρωποι στον κόσμο έκατσαν ήσυχοι 30 λεπτά για να περάσουν καλά, και πόσοι πλακωθήκανε στις μπίρες και τα μαύρα? Εύκολες λύσεις, συνέχεια. Χμ, νομίζω μετα-νοιάζεστε πολύ για τον μετα-συνάνθρωπό σας. Εγώ μπορεί να αφαιρώ την μετα-"ανθρωπιά" από τον τρόπο σκέψης μου, εσείς όμως νομίζω πως αφαιρείτε την μετα-εκτίμηση προς τις αποφάσεις του καθένα. Δεν ξέρω για κάποιον άλλο, αλλα εγώ δεν λέω τίποτα για τις αποφάσεις και επιλογές του καθένα σε προσωπικό επίπεδο μέχρι να με ρωτήσουν. Η όλη συζήτηση περί συναισθησίας ήταν στα πλαίσια που κάποιος χρήστης πχ ζητήσει γνώμες, βοήθεια, στήριξη. Εκτός αν υπάρχει κάποιος διαχωρισμός ανάμεσα σε χρήστη με ευθύνες και κάποιον χρήστη που αδικήθηκε και έπεσε στην ΠΡΕΖΑ μετά από κάποιο οικογενειακό δράμα πχ. Κατά περίπτωση. Ο,τι ευθύνες και να φέρει αρχικά για αυτούς που αρέσκονται σε παραμύθια περί ελεύθερης βούλησης, καλό είναι να έχουν και αυτοί υπόψιν ότι όταν αρχίσει ο ψυχοσωματικός εθισμός μετά μιλάμε για άρρωστο άνθρωπο και όχι διαβολοπαίδι που έχει βαλθεί να κάνει την μάνα του να πεθάνει από το κλάμα από καθαρό ΜΕΝΟΣ. Κοίτα, έχω έναν σωρό για εσένα εδώ: μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά
Lucifer Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Χμ. Στον κύριο με το χαβαλετζίδικο νικνεημ μιλούσα. Επίσης οτιδήποτε και αν είναι μετά (!!!), το επέλεξε όσο ήταν ακόμα υγιής. Δλδ όσοι πηδάνε από τον 5ο είναι "αδικοχαμένοι"; Νον, μαβλάκες είναι!!! Γενικά, η ανοχή είναι το πρώτο στάδιο μιας ανθυγιεινής νοητικά και λειτουργικά κοινωνίας. Έτσι λέω, αμέ.
Helm21 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Αυτός που έπεσε από τον πέμπτο και έσπασε τον λαιμό του είναι νεκρός, post-mortem λέμε πολλά. Ο χρήστης είναι ακόμα ζωντανός. Έστω μαλάκας είναι που πήρε πρέζα στην αρχή, έστω. Επειδή είναι μαλάκας στην αρχή, τον γράφουμε για την υπόλοιπη ζωή του? Τρόμος ρε Lucifer. Σαν να λες σε κάποιον επειδή του φάνηκε cool να κάνει βουτιά από τον πρώτο μια μέρα και έσπασε το πόδι του στο πέσιμο, εμείς έχουμε free pass τώρα να τον κλοτσάμε στο σπασμένο καθημερινά όταν μας παίρνει την θέση στην ουρά, να τον σπρώχνουμε να πέφτει κάτω στο λεωφορείο, να τον χλευάζουμε ως αιώνια-ηλίθιο-σακάτη και γενικά να τον σβήνουμε από την λίστα των ανθρώπων οριστικά, λες και κανείς δεν μπορεί να επανέλθει από τέτοιο λάθος. Και αυτά περί ανοχής ως δυσλειτουργίας που τα λέει ο νίτσε αν ήταν νόμος όταν ζούσε θα τον είχανε πετάξει από τον καιάδα όταν ήταν ένα μικρό καχεκτικό νευρασθενές και σακάτικο παιδάκι. Γενικά τα WE WANT TOTAL WAR, WE WANT ABSOLUTE POWER νευρασθενείς και σακάτηδες τα υποστήριζαν από πάντα. Το πως φερόμαστε σε αυτούς που έχουν δυσλειτουργία η πρόβλημα (ή είναι μαλάκες) είναι το στίγμα του πόσο πολιτισμένος είναι ο τόπος μας. Ο πολιτισμός δεν είναι πρακτικός, ούτε λειτουργικός. Το αντίθετο. Το ακριβώς αντίθετο.
Lucifer Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2007 Την επόμενη φορά που θα πιάσεις μια λέξη μου και θα την κάνεις σαν το άβατάρ σου, θα αναγκαστώ να έρθω από 'κει!!! Δεν είπα να κλωτσάμε, δεν είπα τόταλ γουορ, γενικά, ακούς πολύ ΜΑΙΤΣΑΛ, δν είπα τπτ τέτοιο. Εγώ είπα απλώς να μη σε νοιάζει. Και ο Nietzsche την είχε όσο είναι το πόδι σου. Πληροφοριακά. Γενικά, δε μιλάς για τον Nietzsche. Εκτείθεσαι. Κ άλλο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.