Προς το περιεχόμενο

Διαχωρισμός μαλακών και σκληρών ναρκωτικών

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μου αρεσει που λεμε για τα ναρκωτικα, που ενα παιδακι οποιασδηποτε ηλικιας στην ελλαδα εχει προσβαση στο αλκοολ και στα τσιγαρα που ειναι πολυ πιο επικίνδυνα

Δειτε το βιντεο που εβαλα, 2 ωριτσες ντοκιμαντέρ

• Απαντ. 296
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@Helm21:Από απλή περιέργεια και μόνο,πόσες ώρες έχεις αφιερώσει σ΄αυτά τα posts σου;Βδομαδιάτικο και βάλε;Και δεν υπάρχουν κάπου να τα κάνεις copy+paste,τα βγάζεις εκείνη τη στιγμή,έτσι;Και υπάρχουν και δραγάτες που αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα.Αντί να αρπάξουν την ευκαιρία απ' τα μαλιά και να απολαύσουν live το κονσέρτο σου.

@Lucifer:Κοίτα,άμα ανασκευάσεις το σκεπτικό σου,θα δεις ότι είναι απολαυστικός.Δεν χρειάζεται,εν αντιθέσει με τις μέχρι τώρα εμπειρίες σου,να σου παραθέσει links από κάπου,είναι η πρωτόλεια γνώση,δέξου το σαν μυστήριο.

@all-of-us:Μας αξίζει;

Δημοσ.
nick[;1827305']Helm :

Επίσης' date=' στα πέρι προτροπής. Δεν προτρέπω κανέναν άμεσα να δοκιμάσει κάποια ουσία. Από την άλλη ίσως διαφαίνονται τέτοιες τάσεις στα ποστς μου, λογικό σε έναν βαθμό όταν μιλάμε για 'ταμπού' θέματα,όμως σε καμμία περίπτωση δεν λεω Just Say Yes. Αλλά δεν θα πω και Just Say No.Θα πω Just Say Know & Decide for yourself. Προσπαθώ να εκφράσω τις απόψεις μου πάνω στο θέμα, βασισμένες σε προσωπικές εμπειρίες και ψάξιμο. Ή θα είμαστε υπέρ της απομυθοποίησης είτε όχι. Αλλιώς να συνεχίσουμε να βάζουμε μπαμπούλες και σκιάχτρα παντού κατά αυτής της 'τρομέρης μάστιγας των ναρκωτικών'.[/quote']

Συγχώρησε μου την απλοποίηση:

Έρχεται ο 7χρονος ανηψιός μου και μου λέει "Μπάρμπα να χώνω τα δάχτυλα μου στην μπρίζες;" Εσύ προτείνεις τώρα να κάτσω να του εξηγήσω τον ηλεκτρισμό απο την αρχή και τις περιπτώσεις που μπορεί να τα χώσει και να μην πάθει τίποτα, ή να του πω οτι αν τα χώσει θα γίνει ψητός στα κάρβουνα; (μην το πάμε σε παιδαγωγικές μεθόδους).

Και απάντησε αν μπορείς στην ερώτηση για το αν τις γνώσεις τις απέκτησες πριν ή μετά. Αν τις απέκτησες δηλαδή θέλοντας να δοκιμάσεις ή στην λογική "Fuck, μου άρεσε αυτό. Πρέπει να έχω κάτι να λέω όμως, μην με πούν και ζάκι".

Το θέμα είναι ταμπού σίγουρα. Δεν πιστεύω οτι όσοι σκάνε ενα μπάφο που και που ειναι ζάκια κτλ, αλλά το οτι είναι ταμπού δεν σημαίνει πρέπει να πάμε στην άλλη πλευρά της ενοχοποιήσης των ανθρώπων. Γνώστος μου, στα πρόθυρα του θανάτου και αφου είχε ληστέψει και σπασει στο ξύλο όλη του την οικογένεια, ζει καθαρός 5 χρόνια στην Γερμανία και έχει 3 παιδιά. Αυτός δηλαδή δεν είναι ο τελειώμενος που απλώς δεν ήξερε να τα χειριστεί; Γιατί δεν λιώνει με χόρτα και ουίσκια τώρα;

Btw, αν μιλήσεις με εναν παιδεραστή θα σου μιλήσει για την Αρχαία Αθήνα, και ενδεχομένως να αναφέρει λέξεις όπως potential στο context της παιδοφιλίας. Θα αναφέρει φυσικά οτι ειναι ταμπού και η πράξη ειναι παρεξηγημένη. Θα αναρωτηθείς αν αυτά τα ήξερε πριν ή μετα;

Δημοσ.
Και απάντησε αν μπορείς στην ερώτηση για το αν τις γνώσεις τις απέκτησες πριν ή μετά. Αν τις απέκτησες δηλαδή θέλοντας να δοκιμάσεις ή στην λογική "Fuck, μου άρεσε αυτό. Πρέπει να έχω κάτι να λέω όμως, μην με πούν και ζάκι".

Βασικα δεν αφησα αναπαντητη την παρόμοια ερωτηση του χελμ. ;) Εσύ ρωτάς όμως κάτι διαφορετικό, όχι αν η γνώση ήρθε πριν τη χρήση , αλλά αν ήρθε πριν το 'urge/περιέργεια' για χρηση? Στην πρώτη περίπτωση, ναι, στη δεύτερη όχι. Η γνώση όμως προυπήρχε του 'μαρεσει',προυπήρχε της χρησης. Η γνώση υπήρχε πριν καν να ξερω το 'μαρέσει', και στην ουσία ήταν αυτό που άναψε και άλλο σπίθα στην θέληση 'δοκιμής'.

Γνώστος μου, στα πρόθυρα του θανάτου και αφου είχε ληστέψει και σπασει στο ξύλο όλη του την οικογένεια, ζει καθαρός 5 χρόνια στην Γερμανία και έχει 3 παιδιά. Αυτός δηλαδή δεν είναι ο τελειώμενος που απλώς δεν ήξερε να τα χειριστεί; Γιατί δεν λιώνει με χόρτα και ουίσκια τώρα;

Γιατί από ότι φαίνεται άλλαξε ριζικά στάση ζωής και νοοτροπία. Αν έλιωνε με χόρτα ή ουίσκια απλά θα είχε αντικαταστήσει τον εθισμό της πρέζας με έναν άλλον εθισμό.

Έρχεται ο 7χρονος ανηψιός μου και μου λέει "Μπάρμπα να χώνω τα δάχτυλα μου στην μπρίζες;" Εσύ προτείνεις τώρα να κάτσω να του εξηγήσω τον ηλεκτρισμό απο την αρχή και τις περιπτώσεις που μπορεί να τα χώσει και να μην πάθει τίποτα, ή να του πω οτι αν τα χώσει θα γίνει ψητός στα κάρβουνα; (μην το πάμε σε παιδαγωγικές μεθόδους).

Χμ, στο παράδειγμα σου όμως μιλάμε για 7χρονο. Όχι για 17χρονο. Πάντως εγώ τα είχα χώσει τα δάχτυλα μου και με τίναξε το ρεύμα. ;P

Δημοσ.
nick[;1827690']Βασικα δεν αφησα αναπαντητη την παρόμοια ερωτηση του χελμ. ;) Εσύ ρωτάς όμως κάτι διαφορετικό' date=' όχι αν η γνώση ήρθε πριν τη χρήση , αλλά αν ήρθε πριν το 'urge/περιέργεια' για χρηση? Στην πρώτη περίπτωση, ναι, στη δεύτερη όχι. Η γνώση όμως προυπήρχε του 'μαρεσει',προυπήρχε της χρησης. Η γνώση υπήρχε πριν καν να ξερω το 'μαρέσει', και στην ουσία ήταν αυτό που άναψε και άλλο σπίθα στην θέληση 'δοκιμής'.

[/quote']

Οκ. Δεν ξέρω πόσοι διαβάζουν για την επίδραση των ουσιών στο σώμα στην εφηβία τους, ας πουμε οτι εσύ ήσουν ο τυχερός. Το να πρέπει όλοι να μαθαίνουν για αυτά για την περίπτωση που μπορεί κάποιος να χρειαστεί να απαντήσει στο ερώτημα "Θές;", μου φαίνεται το ιδιο ηλίθιο με το να ασχολούνται όλοι με το σκάκι μην τύχει και παίξουν καμια παρτίδα.

Γιατί από ότι φαίνεται άλλαξε ριζικά στάση ζωής και νοοτροπία. Αν έλιωνε με χόρτα ή ουίσκια απλά θα είχε αντικαταστήσει τον εθισμό της πρέζας με έναν άλλον εθισμό.

Εντελώς αυθαίρετο συμπέρασμα, όμοιο με εκείνο που κατηγορείς λιγο παραπάνω για το ταμπού των ναρκωτικών.

Χμ, στο παράδειγμα σου όμως μιλάμε για 7χρονο. Όχι για 17χρονο. Πάντως εγώ τα είχα χώσει τα δάχτυλα μου και με τίναξε το ρεύμα. ;P

Ο 7χρονος νιώθει την παρόρμηση να βάλει τα δάχτυλα του στην μπρίζα. Ο 15χρονος νιώθει την παρόρμηση να βάλει πράγματα στα δάχτυλα του και αργότερα στο στόμα του, στις φλέβες του whatever. Είναι η ηλικία που ο έφηβος ψάχνει ταυτότητα και ομάδα να ενταχθεί. Δεν είναι η ηλικία που μπορεί να κατανοήσει την ελεγχόμενη κατανάλωση ουσιών.

Και επέτρεψε μου να πιστεύω οτι είσαι εντελώς biased στο θέμα.

Πιο πάνω ανέφερες οτι κάποιος που κάνει χασίσι επιστρέφει μετα απο 1-2 εβδομάδες. 1-2 εβδομάδες.

Έχω πονοκέφαλο για 3 ώρες και νομίζω οτι κάποιος μου στερεί το δικαίωμα στην ζωή. Και μου μιλάς για 1-2 εβδομάδες;

Θυμάμαι τους βλαμμένους στον στρατό που δεν μπορούσες να συννενοηθείς μαζί τους για τίποτα. Συγγνώμη , αλλα το να είσαι βλαμμένος για 1-2 εβδομάδες δεν είναι ασήμαντο. Είναι βλαμμένοι και ταλαιπωρούν και τους άλλους που δεν νιώθουν την ανάγκη να είναι βλαμμένοι μαζί τους (εκτός απο αυτούς που την νιώθουν βεβαίως, βεβαίως).

Δημοσ.
Και επέτρεψε μου να πιστεύω οτι είσαι εντελώς biased στο θέμα.

Εσυ θεωρείς ότι δεν είσαι? Ειδικά με υπερβόλες του τύπου γίνεσαι βλαμμένος για 2 εβδόμαδες.. Ε, νταξει. 2 βδόμαδες για 'recovery' θέλει κάποιος που έχει κάνει αρκετή κατάχρηση με το χορταράκι. Οι βλαμμενοι βαζω στοιχημα οτι βλαμμενοι ηταν και πριν την οποια χρηση/καταχρηση ουσιων ...

Οκ. Δεν ξέρω πόσοι διαβάζουν για την επίδραση των ουσιών στο σώμα στην εφηβία τους, ας πουμε οτι εσύ ήσουν ο τυχερός.

Δεν είναι η ηλικία που μπορεί να κατανοήσει την ελεγχόμενη κατανάλωση ουσιών.

Ούτε η ηλικία που θα φοβίσουν οι μπαμπούλες και οι δαίμονες. Οπότε υποστηρίζω το harm reduction σε αυτήν την περίπτωση. Φυσικά και δεν είναι κατάλληλη ηλικία 15-16 χρονων για να εχει καποιος επαφη με ψυχοτροπες ουσιες. Απο την άλλη, μπορεί να γνωρίζει για αυτές.

Το να πρέπει όλοι να μαθαίνουν για αυτά για την περίπτωση που μπορεί κάποιος να χρειαστεί να απαντήσει στο ερώτημα "Θές;", μου φαίνεται το ιδιο ηλίθιο με το να ασχολούνται όλοι με το σκάκι μην τύχει και παίξουν καμια παρτίδα.

Αστόχη η αναλογία σου με το σκάκι, νομίζω. Πιο εύστοχος παραλληλισμός θα ήταν η σεξουαλική παιδεία και το αν ο 15 χρονος/η θα πρεπει να γνωριζουν για αφροδισια νοσηματα, καποτες , εγκυμοσυνες και τα σχετικα, η αν θα επρεπε να ακολουθηθει κατα γραμμα η φωνη του πατερα σε φαση 'οχι, μην χασεις την παρθενια σου κοπελα μου'.

Δημοσ.
Aπο 18 και πανω, εννοειται οτι πρεπει να εχεις ενηλικιωθει.

Μου αρεσει που η σκεψη σου πηγε στη πωληση. Μακαρι να ηταν αυτο το προβλημα, το πραγματικο προβλημα ειναι η χρηση και ο εθισμος.

Γιατι δε κατηγορεις τους περιπτεραδες που πουλανε τσιγαρα?

Το βασικο ομως ειναι να μου πεις αν εισαι ικανοποιημενος με τη νοσηρη κατασταση που υπαρχει σημερα λογω της απαγορευσης: λαθρεμποριο, διαφθορα, χρηματισμοι δικηγορων/δικαστων, μαυρο χρημα...

Η αληθεια ειναι οτι ειναι παρα πολλοι αυτοι που βολευονται με την απαγορευση...Διοτι "ειναι πολλα τα λεφτα Αρη"....

Και να θυμησω κατι για τους συντηρητικους οπαδους του Γιωργου Παπανδρεου: εχει δηλωσει οτι δεν ειναι κακο να καλλιεργει καποιος στη γλαστρα του το χασισακι του...

Μα καλά, έχει σημασία η ηλικία ????

Μιλάμε για ουσίες που αλλάζουν τον τρόπο ζωής, το τρόπο σκέψης, λειτουργίας , συμπεριφοράς κλπ

Ουσίες που λειτουργούν με αλυσιδωτή εθιστική εξέλιξη (με ελάχιστες εξαιρέσεις) όχι ως την ποσότητα (τσιγάρο)

και συ βάζεις θέμα μαύρου χρήματος και διαφθοράς ????

ειλικρινά ποσώς με απασχολεί

Για τον Γιωργάκι ας μην επεκταθώ , δεν θα ήθελα βλέπεις να ψάχνω για άλλο forum (εγγραφή activation κλπ...)

Δημοσ.
nick[;1827800']Εσυ θεωρείς ότι δεν είσαι? Ειδικά με υπερβόλες του τύπου γίνεσαι βλαμμένος για 2 εβδόμαδες.. Ε' date=' νταξει. 2 βδόμαδες για 'recovery' θέλει κάποιος που έχει κάνει αρκετή κατάχρηση με το χορταράκι. Οι βλαμμενοι βαζω στοιχημα οτι βλαμμενοι ηταν και πριν την οποια χρηση/καταχρηση ουσιων ...

[/quote']

Δεν μπήκα στον κόπο να ρωτήσω τους βλαμμένους στον στρατό πόσο καιρό το έκαναν. Ηταν βλαμμένοι όμως for sure. To οτι ήταν βλαμμένοι απο πρίν είναι άλλο ενα αυθαίρετο συμπέρασμα που βολεύει τα γενικότερα συμπεράσματα που βγάζεις.

Όσο για το biased, η διαφορά μας είναι οτι εγώ παραδέχομαι οτι έχω μια έμφυτη αποστροφή, εσύ θες να το παρουσιάσεις ως αποτέλεσμα ενος phD ας πουμε.

Ούτε η ηλικία που θα φοβίσουν οι μπαμπούλες και οι δαίμονες. Οπότε υποστηρίζω το harm reduction σε αυτήν την περίπτωση. Φυσικά και δεν είναι κατάλληλη ηλικία 15-16 χρονων για να εχει καποιος επαφη με ψυχοτροπες ουσιες. Απο την άλλη, μπορεί να γνωρίζει για αυτές.

Ποιος μίλησε για μπαμπούλες και δαίμονες; Είναι άλλη φάση να λες σε εναν 14άχρονο "μη, τζιζ, κακά", άλλο να του λες "κοίτα τα ναρκωτικά είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, μπορούν να σε ξεγελάσουν μπορεί και όχι", και άλλο να του λες "το lsd έχει τρομερό potential, με αυτό να μπλέξεις αν είναι να μπλέξεις". Tο harm reduction είναι η μεσαία περίπτωση, το τρίτο είναι "go for it, be a junkie for a change".

Αστόχη η αναλογία σου με το σκάκι, νομίζω. Πιο εύστοχος παραλληλισμός θα ήταν η σεξουαλική παιδεία και το αν ο 15 χρονος/η θα πρεπει να γνωριζουν για αφροδισια νοσηματα, καποτες , εγκυμοσυνες και τα σχετικα, η αν θα επρεπε να ακολουθηθει κατα γραμμα η φωνη του πατερα σε φαση 'οχι, μην χασεις την παρθενια σου κοπελα μου'.

Και στο παράδειγμα σου το ίδιο ισχύει. Αλλο της μιλάω για τις καπότες και της λέω να προσέχει γιατι υπάρχουν κίνδυνοι (ουτε καν το 1/100 απο τους κίνδυνους των ναρκωτικών), και άλλο να τις λεω οτι το Houston 500 κρύβει potentials. Αν θέλει να πάρει 500 ας το κάνει, αλλα έλεος δεν θα της πω και πως να το οργανώσει.

Δηλαδή αν είχες γιο και σου ζήταγε μηχανάκι αντι να του το πάρεις και να του μάθεις το κράνος και το jacket, θα του έδειχνες πως να κάνει σούζες και endo χωρίς κράνος; Γιατί ενδεχομένως και αυτό εχει κάποιο potential αν ξέρεις να το κάνεις. Αν δεν ξέρεις εχεις ενα σπασμένο κεφάλι.

Δημοσ.

nick 2 ερωτησεις θελω μονο να σου κανω.

1.Τι εννοεις οτι το lsd εχει potential?

2.Εχεις δοκιμασει ποτε ή αν εχει δει καποιον τρυπαρισμενο .

Δημοσ.
Τέσπα' date=' αν δεν έχει γίνει κατανοητό ήδη μιλάμε για πανίσχυρες ουσίες με πολλά υποσχόμενο potential,που όμως είναι και δίκοπα μαχαίρια, δεν δουλεύουν μαγικά σε στυλ 'πήρα LSD και έλυσα όλα τα προβλήματα μου'.

Ναι δεν είναι παιχνίδι η αλλαγή της νευροχημείας μας. Αλλά ας μην ρίξουμε το φταίξιμο π.χ στο LSD επειδή κάποιοι κάνανε κατάχρηση και λάθος χρήση σε λάθος περιβάλλον με λάθος κίνητρα με λάθος νοοτροπία και ότι-να-ναι πληροφόρηση και ... 'καήκανε'.

[/quote']

Just to be fair, συμφωνώ απόλυτα με αυτό.

Αλλά

P.S. Drugs should not be a way of life' date=' but a way to remember what life should be about.

[/quote']

Θεωρώ την στάση αυτή εντελώς pathetic.

Δημοσ.
To οτι ήταν βλαμμένοι απο πρίν είναι άλλο ενα αυθαίρετο συμπέρασμα που βολεύει τα γενικότερα συμπεράσματα που βγάζεις.

Ε δεν τους ξερω ουτε τον πρωην πρεζακια φιλο σου ξερω. Γενικα ομως αυτο μου λενε οι εμπειριες μου απο συναναστροφες με τετοια ατόμα.

Ποιος μίλησε για μπαμπούλες και δαίμονες; Είναι άλλη φάση να λες σε εναν 14άχρονο "μη, τζιζ, κακά", άλλο να του λες "κοίτα τα ναρκωτικά είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, μπορούν να σε ξεγελάσουν μπορεί και όχι", και άλλο να του λες "το lsd έχει τρομερό potential, με αυτό να μπλέξεις αν είναι να μπλέξεις". Tο harm reduction είναι η μεσαία περίπτωση, το τρίτο είναι "go for it, be a junkie for a change".

Μα και εγω τη μεσαια στάση θα κρατούσα. Δεν θα έλεγα σε καμμία περίπτωση 'go for it' σε καποιον που θα μου ελεγε 'θελω να κανω ελ ες ντι'.

Τασοτι :

1.Τι εννοεις οτι το lsd εχει potential?

2.Εχεις δοκιμασει ποτε ή αν εχει δει καποιον τρυπαρισμενο .

1. Φαινεται απο τα παραπανω ποστ μου. Εννοώ π.χ δυνατοτητα αλλαγης συμπεριφορας του ατομου προς το καλυτερο (οπως και προς το χειροτερο).

2.Προφανώς , δεν μιλάω θεωρητικά.

Δημοσ.

Κοιτα nick επειδη και εγω δεν μιλαω θεωρητικα και εχω γνωρισει τα περισσοτερα ειδη ουσιων ομως ακομα δεν μπορω να θυμηθω πως ηταν η συμπεριφορα μου μετα απο ενα τρυπακι.Αν ηταν προς το καλυτερο η προς το χειροτερο αλλα τη δικια σου θεωρια πρωτη φωρα την ακουω.

Επισης Για πες μου για ποσο συχνη χρηση μιλαμε?Γιατι οτι και να περνεις μια φορα το χρονο σιγουρα δεν σου κανει κακο.

Επισης Αφου εχεις δοκιμασει και λες οτι εχει προοπτικη πιστευεις οτι θα μπορουσε ο καθενας να δοκιμασει και οτι σε ολους θα εχει την ιδια επιδραση?

Μηπως καποιοι οργανισμοι δεν θα την παλεψουν(μιλαω παντα πρακτικα και οχι θεωριτικα)??

Δημοσ.

Οχι δεν αναφερομαι σε συχνη χρηση.

Εξαρταται το πως θα το χρησιμοποιησει καποιος , σε τι περιβαλλον, με τι διαθεση κλπ ,τι νοοτροπια,(set&setting),πως αντιμετωπιζει καποιος την ολη εμπειρια και φαση. Δε νομιζω πως ειναι για ολους, π.χ θα ηταν αρκετα επικινδυνο να το δοκιμασει καποιος που εχει προδιαθεση για καποιο σοβαρο ψυχικο νοσημα (Ισως μονο στο πλαισια ψυχοθεραπευτικων session με την καταλληλη καθοδηγηση).

Aν γνωριζεις αγγλικα ισως σε βοηθησει αυτο το κειμενο : http://www.maps.org/ritesofpassage/lsdhandbook.html

Δημοσ.

Αρα nick τι συμπερασμα βγαινει??

Οτι το καθε ναρκωτικο εχει το δικο του potential.Δλδ εγω μπωρει να λεω οτι με την πρεζα γινομαι καλυτερος ή με το χορτο κ.τ.λ

Εσυ απλως τι βρισκεις περισσοτερο με lsd και καμαρι σου αλλα υπαρχουν και αλλες περιπτωσεις.open your mind

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...