dis_member80 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 100 euro. Γιατρέ,είσαι όλα τα λεφτά,όχι μόνο τα 100?.
Φρού-Φρού Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 χα! η δύναμη της ψυχής είναι άγνωστη μέχρι να αναγκαστείς να την ανακαλύψεις. Υπάρχει. Είναι άμυνα ρε παιδί μου. Η διαφορά είναι πως την διαχειρίζεσαι και πώς την μετατρέπεις εσυ ο ιδιος για να αντιμετωπίσεις τους εξωτερικούς παράγοντες. Δεν μπορώ να μαντρώσω την οργή μου που βλέπω κάποιον να καταστρέφει την ζωή του και απλά να το δεχτώ, έτσι δεν κάνω τίποτα, εγω θα είμαι αυτή που θα του δώσω το χαστούκι και θα του πω ξύπνα. Τι να την κάνω την παραδοχή? Ένας ακόμα θεατής δηλαδή? Και ποιος μίλησε για ξόφλημα? Το γεγονός οτι δεν μπορώ να δεχτώ τους λόγους δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα τον ξοφλήσω.. Η αγκαλίτσα είναι για τους αδύναμους που δεν έχουν τίποτε άλλο να προσφέρουν. Η μη παραδοχή ίσως και να βοηθήσει... Η συναίσθηση δεν συνάδει πάντα με την αντίληψη. Γιατί και εγώ θα συναισθανθώ τον τζάνκι φίλο μου βλέποντας μέσα απο τα μάτια του (ή προσπαθώντας τουλάχιστον) αλλά η αντίληψη μου δεν θα αλλάξει στο ελάχιστο. Και πάλι θα το θεωρώ μαλακία που έχει αφήσει την ζουζού να τον καθορίζει. Θεωρώ λοιπόν είναι ότι τα στεγανά υπάρχουν, εμείς οι ίδιοι τα σπάμε επιλέγοντας την αυτοκαταστροφή και οχι την δημιουργία. Και δυστυχώς δεν υπάρχει εκλογίκευση στα συναισθήματα είτε αυτά έχουν γίνει σκληρά είτε οχι. πιστωτικές κάρτες δέχεστε?
Lucifer Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Οποτε να καταλάβω ότι δεν προσπαθείς να καταλάβεις επειδή αν καταλάβεις στενοχωριέσαι και δεν θέλεις να στενοχωριέσαι. Fair enough. Είσαι αδύναμος. (<- παγίδα νίτσε) χμ, όχι. δν είναι το αν (που δεν) στεναχωριέμαι το κακό, το κακό είναι πως όσο και αν στεναχωρηθώ, δε θα αλλάξει τπτ. οπότε και να ήθελα, δεν μπορώ να αποφύγω τπτ γιατί δεν είναι θέμα δικής μου θέλησης να αποφευχθεί. παγίδα σοπενάουερ. Μου αρέσει η ποσοτική ακρίβεια. Ίσως πεθάνεις αύριο και τότε ο χρόνος που πέρασες μετρώντας πόση ζωή σου είχε μείνει ακόμα ήταν σίγουρα χαμένος. Θύμισέ μου πως αυτό έχει να κάνει με το θέμα μας; Εκτός αν δεν ήταν καλαμπουράκι, οπότε μάλλον τελείωσες θεωρητική. Ναι, περί αυτού. Προσπαθώ να προτείνω κατανόηση ενός κοινωνικού φαινομένου για όταν τελικά χτυπήσει κοντά μας, όχι στους βλάκες, σε αυτούς που μετράνε. Όσο αποφεύγεις να καταλάβεις κάτι επειδή στατιστικά βαράει ηλίθιους, τόσο περισσότερο θα αντιδράσεις με τις συναισθηματικές αντοχές πεντάχρονου όταν θα σου βγει ο αγαπημένος σου ξάδερφος ηρωινομανής, η κοπέλα σου biopolar ή κάτι σχετικό. Μμμμναι, δεν ξέρω τι θα κάνεις εσύ άμα σου κάτσει ηρωινομανής ο ξάδερφος, εγώ γενικά είμαι από αυτά τα φαιδρά τυπάκια που υποστηρίζουν τα οφέλη της πρόληψης υπέρ της θεραπείας. Ειδικά όταν μιλάμε για κοινωνικά καρκινώματα, δένει πολύ, δε βρίσκεις; Μου αρέσει η ορολογία σου, φαντάζομαι ότι ασχολείσαι με τους ανθρώπους όπως ασχολούνται οι πωρωμένοι με τα αμάξια με τα πειραγμένα τους. Τους βάζεις αεροτομές και τέτοια για να εξελίσσονται πιο γρήγορα. Περίπου. Εγώ δεν επενδύω τόσα πολλά, δεν περιμένω τπτ και κυρίως, το κάνω ασυναίσθητα. Πώρωση έχω καιρό να νιώσω, και με τη Bayern εκτός champions league, μάλλον πάμε για του χρόνου. Ρώτα άμα θες, έχω θεωρίες γιατί οι άνθρωποι κάνουν πράγματα, και ενώ δεν τις θεωρώ σωστές η δεσμευτικές, έχω την ανάγκη να της έχω επειδή η τριβή με τους ανθρώπους που 'τελειώσαν' όπως τα λες, με ανάγκασε να τις έχω. Για να μπορέσω να βοηθήσω κοντά μου όταν χρειάστηκε να βοηθήσω. Όταν λες σε έναν άρρωστο ένα ψέμα, το ζήτημα δεν είναι αν είναι ψέμα το ψέμα, αλλά αν το ψέμα μπορεί να τους βοηθήσει. Όλα αυτά που με ακούς να λέω για να 'ξεχάσουμε τις λέξεις, πάμε για μπάνιο' και τέτοια, δεν απευθύνονται σε αρρώστους ανθρώπους. Διαφωνώ θεμελιωδώς σε 2 σημεία. 1) Veritas vos liberabit. Το αν θα την αντέξει ο οποιοσδήποτε, είναι θέμα του οποιουδήποτε -εσύ ή δε λαλάς, ή του το λες όπως έχει. Δεν έχεις δικαίωμα να φτιάχνεις δικές σου πραγματικότητες για τον άλλο επειδή νομίζεις πως ξέρεις το καλό του. Νομίζω θα μπορούσα να σκοτώσω κάποιον με τον αστράγαλό μου αν μου το έκανε αυτό. 2) Κάνεις εξαιρέσεις. Του είδους που δεν συμπαθώ. Του είδους "μερικά μεγάλα καζάνια" όχι "individual ξεχωριστά δοχεία". Απόψεις στην τελική, απλώς θεωρώ πως μια τέτοια αντιμετώπιση είναι λίγο στρουθοκαμηλίστικη. Και ενίοτε αναξιοπρεπής. @υπόλοιπους: Επειδή υπάρχει μια κάποιου συγκεκριμένου είδους συμπάθεια μεταξύ μου και το χελμ, δε σημαίνει πως αυτά που λέμε δεν διαβάζονται ή δεν εμπεριέχουν τις απόψεις μας. Μην κάνετε σαν 9χρονα_ω_τι_ειπε_για_τη_μανα_σου αγοράκια. Ευχαριστώ.
DIMITRISG Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 έτσι πληροφοριακά. Αν θέλει κάποιος να βοηθήσει πρεζάκι να προσέχει πολύ γιατί οι τύποι είναι δαιμόνιοι και κοιτάνε να κολλήσουν και τον άλλον και δεν είναι λίγοι αυτοί που την έχουν πατήσει ενώ ήθελαν να βοηθήσουν τον άλλον να σταματήσει τα ναρκωτικά. γι αυτό , από μακριά
1980 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 έτσι πληροφοριακά. Αν θέλει κάποιος να βοηθήσει πρεζάκι να προσέχει πολύ γιατί οι τύποι είναι δαιμόνιοι και κοιτάνε να κολλήσουν και τον άλλον και δεν είναι λίγοι αυτοί που την έχουν πατήσει ενώ ήθελαν να βοηθήσουν τον άλλον να σταματήσει τα ναρκωτικά. γι αυτό , από μακριά αναλογα τον χαρακτηρα. παιζουν και πρεζακια που θα σου πουνε μακρια απο αυτα φιλε και θα βαρανε πρεζα.
DIMITRISG Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2007 Κι αυτο εχει μια μορφη παγίδας . Παραδειγμα : Πολλα παιδια καπνιζουν χασις. Στην παρεα ειναι κι ενας που εχει "προχωρησει" στο κουρμπετι και εχει περασει στην πρεζα. Καθετε λοιπον και ριχνει πεταχτές για να κεντρισει την περιεργια των υπολοιπων. Αν καποιος αρχισει και δειχνει ενδιαφερον θα του πει: "Ασε φίλε δεν ειναι για σενα" " μακρια απ αυτα" "Ακουμε για το καλο σου" . ... και σε λιγο χρονικό διαστημα : " Πριν ξεκινησεις θα σου πω μερικα πραγματα και μετα θα αποφασησεις ΕΣΥ αν ΘΕΛΕΙΣ να δοκιμασεις" ειναι θεμα χρονου πλεον, το επομενο πρεζακι και μελλοθάνατος εχει δρομολογηθεί.
1980 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2007 Κι αυτο εχει μια μορφη παγίδας . Παραδειγμα : Πολλα παιδια καπνιζουν χασις. Στην παρεα ειναι κι ενας που εχει "προχωρησει" στο κουρμπετι και εχει περασει στην πρεζα. Καθετε λοιπον και ριχνει πεταχτές για να κεντρισει την περιεργια των υπολοιπων. Αν καποιος αρχισει και δειχνει ενδιαφερον θα του πει: "Ασε φίλε δεν ειναι για σενα" " μακρια απ αυτα" "Ακουμε για το καλο σου" . ... και σε λιγο χρονικό διαστημα : " Πριν ξεκινησεις θα σου πω μερικα πραγματα και μετα θα αποφασησεις ΕΣΥ αν ΘΕΛΕΙΣ να δοκιμασεις" ειναι θεμα χρονου πλεον, το επομενο πρεζακι και μελλοθάνατος εχει δρομολογηθεί. αν δεν θελεις να παρεις δεν περνεις με τιποτα. Αμα το εχεις μεσα σου θα παρεις.
Helm21 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2007 Γιατρέ,είσαι όλα τα λεφτά,όχι μόνο τα 100?. Σε παρακαλώ να το ξεχάσεις αυτό που σκέφτεσαι. χα! η δύναμη της ψυχής είναι άγνωστη μέχρι να αναγκαστείς να την ανακαλύψεις. Υπάρχει. Είναι άμυνα ρε παιδί μου. Ναι, καμιά φορά. Αλλα το να πεις σε κάποιον που δεν την έχει ακόμα να hurry up and grow some είναι αρκετά σίγουρα καταστρεπτικό, κατά κανόνα. Ειδικές περιπτώσεις καμιά φορά χρειάζονται σφαλιάρες, αλλά είναι σπάνιες και γενικά το tough love είναι λογοτεχνική (ή χειρότερα, hollywood) σύλληψη. IT'S NOT YOUR FAULT, WILL. IT'S NOT YOUR FAULT. IT'S NOT YOUR FAULT. Δεν γίνονται έτσι οι πραγματικοί άνθρωποι, πραγματικά καλά. Δεν μπορώ να μαντρώσω την οργή μου που βλέπω κάποιον να καταστρέφει την ζωή του και απλά να το δεχτώ, έτσι δεν κάνω τίποτα, εγω θα είμαι αυτή που θα του δώσω το χαστούκι και θα του πω ξύπνα. Ξεχώρισε τα δυο πράγματα: την αδυναμία σου (να μαντρώσεις την οργή σου) και το bullshit-rationale με την οποία την χρυσώνεις ("εγώ δίνω σφαλιάρες! αυτός είναι ο ρόλος μου"). Αποδέξου το πρώτο και δες αν μπορείς να το χειριστείς, και απέβαλλε το δεύτερο σε κάνει να ζεις μυθολογίες που δεν σε εξυπηρετούν σε τίποτα καίριο (ίσως σε προστατεύουν σε έναν βαθμό). Λέμε τώρα. Η αγκαλίτσα είναι για τους αδύναμους που δεν έχουν τίποτε άλλο να προσφέρουν. Η μη παραδοχή ίσως και να βοηθήσει... Εδώ περιγράφεις μια ψυχιατρική τεχνική (διαφορα είδη emotional deprivation, tough love δηλαδή) λες και έχεις τον αυτοέλεγχο να την εφαρμόσεις σαν γιατρός, σαν σωτήρας, σαν άγιος. Ενώ στην πραγματικότητα βολεύει σαν rationale για την οργή σου. Ξεχώρισε τα. Το έχω νιώσει το 'ε να πάει στο διάολο ο μιχαλάκης με την πρέζα του τελικά!' συναίσθημα. Και νιώθεις ΚΑΛΑ. Νιώθεις λες και έκανες την σωστή επιλογή. Γιατί? Επειδή σε ένα επίπεδο (προσωπικής επιβίωσης) όντως έκανες την σωστή επιλογή και ο οργανισμός σου σε επιβραβεύει (με εσωτερικές ντρόγκες, αν εκτιμάς την ειρωνεία της κατάστασης). Δεν έχει χρήση για ένα ανάπηρο ζώο, θα το φάνε οι λύκοι. Είναι ζωώδες, και αυτό το εξετάζουμε σε αυτό το επίπεδο. Το ότι αυτή η επιλογή επιβραβεύεται εσωτερικά δεν πάει να πει ότι η εκλογίκευση που φτιάνεις μετά είναι σωστή. Ανάλογο 'ε α στο διάολο!' σε φιλοσοφικό επίπεδο είναι πχ το 'ε να πάνε στο ΔΙΑΟΛΟ οι εβραίοι/γυναίκες/άνθρωποι' (take your pick). Και πάλι υπάρχει εσωτερική επιβράβευση που βάζεις τα πράγματα στην θέση τους.. Πότε αρχίζει όμως η ψυχολογική πάθηση? Η συναίσθηση δεν συνάδει πάντα με την αντίληψη. Γιατί και εγώ θα συναισθανθώ τον τζάνκι φίλο μου βλέποντας μέσα απο τα μάτια του (ή προσπαθώντας τουλάχιστον) αλλά η αντίληψη μου δεν θα αλλάξει στο ελάχιστο. Τότε δεν είναι συναίσθηση είναι μόνο λόγια. Η συναίσθηση (εγώ μπαίνω λίγο σε βλακώδη σημειολογία αλλά συγχώρησε μου το, κάπου το πάω) δεν είναι 'να δω μέσα από τα μάτια του αλλού' είναι 'να δω τον άλλον'. Δεν είναι 'τι θα έκανε η Φρού-φρού στην θέση του πρεζακίου', είναι το 'πως είναι φτιαγμένος αυτός ο άνθρωπος'. Εσύ έχεις άλλες δυνάμεις/φορτίσεις/αδυναμίες/ιδιαιτερότητες, και είναι φυσικά θα πεις εγώ θα τα έκοβα στην θέση του!'. Αν δεν αλλάζει η αντίληψη σου, δεν προσπαθείς αρκετά. Αρνείσαι, σε μπλοκάρει η οργή σου, ένα σορό λόγους μπορείς να βρεις (ή να σου βρει ο ψυχίατρος σου) αλλά δεν είναι εκεί το ζήτημα. Θεωρώ λοιπόν είναι ότι τα στεγανά υπάρχουν, εμείς οι ίδιοι τα σπάμε επιλέγοντας την αυτοκαταστροφή και οχι την δημιουργία. Αμάν με τις επιλογές, είσαι αρκετά δυνατή (καμία αντίφαση πριν πεταχτεί κανένας they call him Lucifer, they call him Satan, but his name is Richard, and you can call him Dick) για να παραδεχθείς ότι δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση, πάρε την απόφαση . Κάθε επιλογή που έκανες ήταν η μόνη που θα μπορούσε να κάνει το σύστημα σου δοθέντος του background σου, του βιολογικού σου makeup, των εξωγενών παραγόντων, όλα σε μια συμφωνία δράσης απολύτως ντετερμινιστική, δεν υπάρχει τίποτα να νιώθεις υπερήφανη σε αυτές, και τίποτα που να σε ντροπιάζει. Σταμάτα να οργίζεσαι και να αρνείσαι τους άλλους που δεν είχαν τους ίδιους συνδυασμούς παραγόντων να τους έχουν φέρει στην θέση σήμερα να λένε 'ή ηρωίνη είναι για τους αδύναμους' όπως εσύ. Η υπευθυνότητα και η ανευθυνότητα είναι λέξεις που φτιάξαμε για να νιώθουμε εσωτερικά δικαιολογημένοι όταν κόβουμε τους άλλους στα δυο και κλοτσάμε τα πτώματα τους μέσα σε χαντάκια. Η ανθρώπινη κατάσταση είναι μαρτύριο για όλους, και το μόνο που έχουμε είναι η ικανότητα μας να συμπορευόμαστε. Θα σου κάνει καλό (μάλλον!): Αποδέξου την αποτυχία, αποδέξου την τυχαιότητα, αποδέξου ότι ο έλεγχος είναι μόνο μια λέξη. Αποδέξου τους άλλους όπως είναι. Δεν σου λέω ανέξου τους, λέω αποδέξου τους. Ίσως να μην χρειάζεται μετά να παίρνεις e και να τρέχεις να 'ξεδίνεις' σε party. 100 euro. πιστωτικές κάρτες δέχεστε? Όχι είμαι απολύτως παράνομος. Το βράδυ το ιατρείο το κάνω χώρο για αισθησιακό μασάζ. Από την μια, στον άλλο. The facet, it is squared. χμ, όχι. δν είναι το αν (που δεν) στεναχωριέμαι το κακό, το κακό είναι πως όσο και αν στεναχωρηθώ, δε θα αλλάξει τπτ. οπότε και να ήθελα, δεν μπορώ να αποφύγω τπτ γιατί δεν είναι θέμα δικής μου θέλησης να αποφευχθεί. Δεν ακολουθεί το ότι το 'όσο και να στενοχωρηθείς δεν θα αλλάξει τίποτα'. Ο συλλογισμός σου είναι εσφαλμένως. Ποιος ξέρει τι θα γίνει αν στενοχωρηθείς αρκετά, αν συναισθανθείς αρκετά. Εσωτερικές λειτουργίες, τώρα δεν θα τις όριζες καν σαν πράξεις. Η αύρα είναι διαφορετική. Ποιος ξέρει τι κάνει το να σταθείς δίπλα σε έναν άνθρωπο για καιρό, να τον κοιτάξεις στα μάτια και αυτός να νιώσει ότι δεν είναι μόνος του, ότι κάποιος νιώθει την κατάσταση του. Ίσως είναι αυτό που θα σπάσει μέσα από τις άμυνες του, ίσως όχι, ίσως τον βοηθήσεις ίσως όχι. Πολλά μπορούν να αλλάξουν όταν οι άνθρωποι θυμούνται να ζήσουν σαν άνθρωποι. Όπως είχαμε πει, η τάση να προσεγγίζεις ψυχικά (και ΟΧΙ ψυχο-λογικά) τους ανθρώπους είναι reflex, δεν είναι φιλοσοφία. Αν δεν την έχεις οκ, αν την έχεις μπλοκάρει οκ, αλλά μην εκλογικεύεις το κενό σου λες και είναι φυσική αναγκαιότητα. Παγίδα... παγίδα κάτι θα είναι, δεν έχω διαβάσει ποτέ τίποτα άλλο εκτός από νίτσε. Θύμισέ μου πως αυτό έχει να κάνει με το θέμα μας; Εκτός αν δεν ήταν καλαμπουράκι, οπότε μάλλον τελείωσες θεωρητική. Έλα τώρα. Είπες έχεις ζήσει το τάδε ποσοστό της ζωής σου, δηλαδή ότι ενεργά μετράς τον χρόνο σου ως ζωντανός. Εγώ εισήγαγα το ότι ίσως το να σκέφτεσαι περί του χρόνου σου είναι χάσιμο χρόνου. Είναι παράπλευρο point, και είναι λίγο καλαμπούρι αλλά δεν είναι απαραίτητα ευτελές. Εντάσσεται στο συνολικό ζήτημα του ότι ίσως ζεις την ζωή σου μηχανικά και τάχα μου λογικά. Και δεν τελείωσα θεωρητική, έμεινα στην τρίτη λυκείου και όταν την ξανάκανα πέρασα οριακά την βάση για να με διώξουνε. Μμμμναι, δεν ξέρω τι θα κάνεις εσύ άμα σου κάτσει ηρωινομανής ο ξάδερφος, εγώ γενικά είμαι από αυτά τα φαιδρά τυπάκια που υποστηρίζουν τα οφέλη της πρόληψης υπέρ της θεραπείας. Ειδικά όταν μιλάμε για κοινωνικά καρκινώματα, δένει πολύ, δε βρίσκεις; Πρόληψη, πρόληψη. αλλά όταν τελικά δεν έπιασε η πρόληψη (επειδή το να σου λένε 'τζίζ κακό' δεν είναι το ίδιο με το να το έχεις νιώσει και να είναι κακό, απολύτως σεβαστή τάση του ανθρώπου να ΖΕΙ, και όχι να του ΛΕΝΕ πως είναι η ζωή) τότε τι κάνεις, το καις το χαρτάκι? Συγγνώμη ξάδερφε, τον πούλο, τώρα είσαι on your own? Κάθε φορά. Κάθε φορά που κάτι πάει στραβά, sever? 1) Veritas vos liberabit. Το αν θα την αντέξει ο οποιοσδήποτε, είναι θέμα του οποιουδήποτε -εσύ ή δε λαλάς, ή του το λες όπως έχει. Δεν έχεις δικαίωμα να φτιάχνεις δικές σου πραγματικότητες για τον άλλο επειδή νομίζεις πως ξέρεις το καλό του. Νομίζω θα μπορούσα να σκοτώσω κάποιον με τον αστράγαλό μου αν μου το έκανε αυτό. Το έκανα google το λατινικό. "Η αλήθεια θα σε ελευθερώσει". Τι μαλακισμένο ρητό. Μου αρέσει που μου προσάπτεις το ότι καμιά φορά χρησιμοποιώ τα αγγλικά μου για εντυπωσιασμό. Τι μου λες τώρα για δικαιώματα σε δυστυχία και τέτοια? Ποιος απασχολείται με τα δικαιώματα? Εδώ μιλάω για ανθρώπινη επικοινωνία και υποστήριξη. Εγώ λέω διάφορα και βλέπω τι κολλάει και πάμε από εκεί. Δικαίωμα να φτιάχνω πραγματικότητες? Αυτό είναι το μόνο που κάνουνε οι άνθρωποι, δεν είναι ζήτημα δικαιώματος, είναι ζήτημα καθαρής, βασικής εγκεφαλικής λειτουργίας. Το έξω χρωματίζεται από το μέσα. Το τι θα σου άρεσε ή δεν θα σου άρεσε να σου κάνουν εσένα δεν θα έπρεπε να είναι ο κανόνας του πως συμπεριφερόμαστε στους άλλους. Ταπεινά, προσεκτικά σκιαγραφούμε το τι θέλουν οι ίδιοι και προσπαθούμε να κάνουμε αυτό, όταν ενδιαφερόμαστε. Προφανώς θα είναι χρωματισμένο από την δίκια μας εμπειρία το τάχα-μου συμπέρασμα που θα βγάλουμε, αλλά υπάρχουν μίλια διαφοράς (πνευματικά μίλια, φαντάσου να διαβάζεις την αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι) από το 'κάνω στους άλλους όπως νομίζω ότι θέλω να μου κάνουν εμένα' και του 'κάνω στους άλλους όπως νομίζω ότι θέλουν να τους κάνουν αυτούς' στην πράξη. 2) Κάνεις εξαιρέσεις. Του είδους που δεν συμπαθώ. Του είδους "μερικά μεγάλα καζάνια" όχι "individual ξεχωριστά δοχεία". Αυτά να τα πεις σε μαθηματικούς (και αυτοί θα σου πούνε για incompleteness theorem). Για εμένα οι λέξεις, όταν βάλεις δυο στην σειρά, έχουν δημιουργήσει κιόλας εξαίρεση. Τι ψάχνεις, the grand unified theory of everything and how to deal with people when they're down? Εδώ δεν ξέρουμε καλά καλά τους ίδιους τους λόγους που συζητάμε. Περαιτέρω, ο διαχωρισμός που προτείνω είναι ακριβώς σε κατά-περίπτωση επίπεδο, έναντι του 'είναι κοινωνικά ανάπηρα καζάνια' που μου λες εσύ. Μερικοί ίσως καταλήξεις ότι είναι, μερικοί ίσως όχι. Προσεκτικά και ανθρώπινα από κοντά και χωρίς κλισέ. Αυτό είναι το μόνο που προσπαθώ να υποστηρίξω (τι τεράστιο ψέμα).
-nick- Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2007 Helm : Θα αρχίσω λίγο σπασαρχίδικα, και κινδυνεύοντας να γίνω, ουχμ, κουραστικός, αλλά 'ναρκωτικά' είναι λανθασμένη/άστοχη μετάφραση της λέξης 'drugs' στα ελληνικά. Narcotics, ναρκωτικά , είναι συγκεκριμένη κλάση ουσιών που επιφέρουν τα χαρακτηριστικά της νάρκωσης. Οκ θα μου πεις, έχει σημασία αυτό? Ναι έχει και πολύ μεγάλη καθώς το 'νεφελώδες συνόλο' ουσιών που ονομάζονται 'ναρκωτικά' αποτελείται από πολλές ουσίες, κάποιες από τις οποίες είναι εντελώς άσχετες μεταξύ τους. Αυτή η τσουβαλοποίηση έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να πιστεύουν, λίγο πολύ, οτι 'όλα είναι πάνω κάτω τα ίδια' κάτι που είναι μέρος του προβλήματος όμως,όπως θα προσπαθήσω να αναπτύξω παρακάτω. Το ίδιο πιστεύω και για τον άστοχο διαχωρισμό σε 'μαλακά' 'σκληρά' και .. 'ημίσκληρα' .. Λες και μιλάμε για φέτα ξέρω'γω... Αλλά σκεφτείτε την απόσταση από αυτό που λέτε, και την πραγματικότητα για τους άλλους. Δεν έχει ο κόσμος της υπευθυνότητα και αντοχή να παίζει με την βιοχημεία του στο χαλαρό. Τα ναρκωτικά καταστρέφουν ανθρώπους για κάποιον λόγο, και δεν είναι επειδή το διάλεξαν(ο χριστός και η παναγία, Φρού-φρού). Αυτοί που καταστρέφονται συνήθως έχουν/αποκτούν νοοτροπία 'μαστούρα να'ναι και ότι να'ναι'. Σε πολύ μεγάλο βαθμό δεν τους ενδιαφέρει μια συγκεκριμένη αλλαγή πάνω τους, αλλά απλά 'να μην είναι ξενέρωτοι'.Αυτό που λες 'δεν μπορεί να είναι ο εαυτός του' ? Οπότε δεν τους νοιάζει και τόσο αν θα λιώσουν με ουισκί, με χόρτο, η με υπνοστεντόν, λίγη σημασία έχει αυτό γι'αυτούς. Επομένως συντηρείται μια φρασεολογία του στυλ 'τα ντραγκια με κατάσρεψαν' 'τα ναρκωτικά σκοτώνουν' 'όλα μαλακίες είναι ρε , μακρία' και τέτοιες γενικολογίες που ... όλα τα κόβουν όλα τα μαχαιρώνουν. Επίσης, στα πέρι προτροπής. Δεν προτρέπω κανέναν άμεσα να δοκιμάσει κάποια ουσία. Από την άλλη ίσως διαφαίνονται τέτοιες τάσεις στα ποστς μου, λογικό σε έναν βαθμό όταν μιλάμε για 'ταμπού' θέματα,όμως σε καμμία περίπτωση δεν λεω Just Say Yes. Αλλά δεν θα πω και Just Say No.Θα πω Just Say Know & Decide for yourself. Προσπαθώ να εκφράσω τις απόψεις μου πάνω στο θέμα, βασισμένες σε προσωπικές εμπειρίες και ψάξιμο. Ή θα είμαστε υπέρ της απομυθοποίησης είτε όχι. Αλλιώς να συνεχίσουμε να βάζουμε μπαμπούλες και σκιάχτρα παντού κατά αυτής της 'τρομέρης μάστιγας των ναρκωτικών'. Αν είστε μάγκες και ελέγχετε τα ναρκωτικά, δεν σας ελέγχουν αυτά, η ηρωίνη είναι για εσάς. Bang for your buck, καλλίτερο παραμύθι δεν υπάρχει. Διευρυμένη συνείδηση και όλα. Ποιος φοβάται την ηρωίνηηηη? Η ηρωίνη δεν διευρήνει τη συνείδηση, το αντίθετο θα έλεγα. Και ποιος σου είπε ότι ψάχνουμε(ψάχνω, ας μιλήσω για τον εαυτό μου μόνο) για παραμύθιασμα και απομάκρυνση από την 'πραγματική ζωή'? Δεν με ενδιαφέρει να δοκιμάσω την ηρωίνη γιατί δεν με ενδιαφέρει αυτό που προσφέρει, ΔΕΝ με ενδιαφέρουν οι ουσίες που ναρκώνουν. Θα με πείραζε οτιδήποτε εντάσσεται και συντηρεί μια κουλτούρα ναρκωτικών που προωθεί την σύλληψη ότι όχι μόνο είναι οκ να παίζεις τον μικρο χημικό με το σώμα σου, αλλά το να το κάνεις αυτό είναι και new age (olllld fuckin' age, man) 'διεύρυνση οριζόντων'. Εχεις προσέξει ότι οι χρήστες ναρκωτικών με όλη τους την διευρυμένη συνείδηση συνήθως το μόνο που κάνουν με αυτή είναι να ασχολούνται με το πότε θα 'διευρύνουν' την συνείδηση τους ξανά? Πολλοί χρήστες ναι, για μένα αυτοί έχουν χάσει το νόημα της εμπειρίας (αναφερόμενος στην ψυχεδελική κλάσση ουσιών, το να μου πει κάποιος ότι τρώει βαρβιτουρικά και διευρύνει τη συνείδηση του είναι εντελώς τραγελαφικό και άκυρο). Δεν είμαι ο τύπος που ενστερνίζεται new age θεωρίες που μπλέκουν εξωγήινους,πυραμίδες,θεούς,μανιτάρια και πράσινα άλογα, αλλά είμαι αρκετά σίγουρος ότι ορισμένες ουσίες δίνουν τη δυνατότητα στον Χ να βιώσει μια εναλλακτική συνειδησιακή κατάσταση, σε επιμέρους τομείς βελτιωμένη,σε άλλους όχι. Κάτι τέτοιο γίνεται φανερό και από τη δράση τους : Αλλαγμένη σκέψη, αναγνώριση μοτίβων, αυξημένο αίσθημα της υπάρξης κλπ. II. STUDIES OF THOUGHT PROCESSES Observations 1. Associations appear to be made a higher speed. 2. Associations appear to cover a wider range. 3. There appears to be an enhanced ability to see alternatives. 4. There appears to be an enhanced ability to relate ideas across usual boundaries in thinking (frames of reference). 5. There appears to be an enhanced ability to reason by analogy. 6. Time appears to be more readily transcended inthinking. 7. There appears to be an enhancement in deductive ability. 8. There appears to be an enhanced ability to draw inferences from given date. 9. There appears to be a tendency to think more abstractly. 10. There appears to be a decrased ability to limit associations. 11. There appears to be a decreased span of attention. 12. There appears to be a decreased ability to attend selectively. 13. There appears to be a decreased ability to select from among a series of possible alternatives. In some areas one would hypothesize enhanced performance. Hypotheses 1. As a result of higher speed of association 1. Greater fluency of timed tasks of association. 2. Increased ability to suggest criteria for classification. 3. Increased ability to determine the bsis upon which presented classifications have been made. 4. Increased capacity for symbolic communication. (e.g. in such tasks as identifying caricatures, playing Boticelli, charades, etc.) 2. As a result of a wider range of association 1. More inclusive concepts will be used on classification or sorting tests. 2. There will be an enhanced capacity to see "missing links" in a series of concepts. 3. As a result of increased capacity to see alternatives 1. Given datea for which alternative solutions are possible there will be a more rapid identification of these. 2. Given a series of alternatives the basic datea will be more rapidly determined. 3. There will be an increase in the speed of reversal of ambiguous perception. 4. There will be an enhanced ability to determine missing steps in a series. 4. As a result of enhanced ability to relate ideas across accustomed frames of reference. 1. Enhanced capcity on taks calling for a shift of context (e.g. Zen koans). 2. Enhanced ability to solve riddles or to predict the endings for jokes which rely upon a sudden change of frame of reference. 3. Faster learning of paired nonsense syllables or unrelated concepts. 5. As a result of an enhanced ability to reason by analogy 1. Increased performance on tests based on analogical thinking. 6. As a result of an enhanced ability to transcend time 1. There will be an enhanced ability to see similarities in historically disccreet events. 2. There will be an enhanced pre-cognitive capacity. 3. There will be an increased tendency to think in terms of process rather than in terms of discreet events 4. There will be an enhanced capacity for the recall of specific instances in one's past. 7. As a result of entrancement of deductive ability 1. Increased performance of ntests based on analogical thinking. 8. As a result of enhanced ability to draw inferences from given data 9. As a result of the tendency to think more abstractly 1. More abstract answers will be given in such tests as proverbs, similarities, etc. In some areas one would hypothesize a decrement in performance. Hypotheses 1. There will be a decreased capacity for the selection of "sight" answers from a series of posible related alternatives. 2. There will be a dcreased capcity to limit associations in accordance with various restrictive instructions or frames of reference. 3. There will be a decrement in performance in tasks calling for trial-and-error learning. 4. There will be a decrement in performance in tasks calling for prolonged selective attention. 5. There will be a decrease in zarganic effect. Τέσπα, αν δεν έχει γίνει κατανοητό ήδη μιλάμε για πανίσχυρες ουσίες με πολλά υποσχόμενο potential,που όμως είναι και δίκοπα μαχαίρια, δεν δουλεύουν μαγικά σε στυλ 'πήρα LSD και έλυσα όλα τα προβλήματα μου'. Ναι δεν είναι παιχνίδι η αλλαγή της νευροχημείας μας. Αλλά ας μην ρίξουμε το φταίξιμο π.χ στο LSD επειδή κάποιοι κάνανε κατάχρηση και λάθος χρήση σε λάθος περιβάλλον με λάθος κίνητρα με λάθος νοοτροπία και ότι-να-ναι πληροφόρηση και ... 'καήκανε'. P.S. Drugs should not be a way of life, but a way to remember what life should be about.
Helm21 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2007 nick[;1827305']Helm : Θα αρχίσω λίγο σπασαρχίδικα' date=' και κινδυνεύοντας να γίνω, ουχμ, κουραστικός, αλλά 'ναρκωτικά' είναι λανθασμένη/άστοχη μετάφραση της λέξης 'drugs' στα ελληνικά. Narcotics, ναρκωτικά , είναι συγκεκριμένη κλάση ουσιών που επιφέρουν τα χαρακτηριστικά της νάρκωσης. Οκ θα μου πεις, έχει σημασία αυτό?[/quote'] Ναι τα διάβασα τα παλιότερα posts σου nick. Ναι έχει και πολύ μεγάλη καθώς το 'νεφελώδες συνόλο' ουσιών που ονομάζονται 'ναρκωτικά' αποτελείται από πολλές ουσίες, κάποιες από τις οποίες είναι εντελώς άσχετες μεταξύ τους. Αυτή η τσουβαλοποίηση έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να πιστεύουν, λίγο πολύ, οτι 'όλα είναι πάνω κάτω τα ίδια' κάτι που είναι μέρος του προβλήματος όμως,όπως θα προσπαθήσω να αναπτύξω παρακάτω. Η πληροφόρηση και απομυθοποίηση είναι πάντα καλή. Και εγώ ξέρω τι κάνει το LSD και τα οπιούχα και έχω διαβάσει μαρτυρίες από όλες τις πλευρές της φάσης, και ας μην σκοπεύω να πάρω τίποτα από αυτά. Για να ξέρω τι είναι και να μην δαιμονοποιώ. Όταν λέω ντρόγκες όμως δεν θα μπω σε φάση να ονομάσω τις ουσίες που θεωρώ καταστρεπτικές μια-μια, επειδή δεν έγκειται εκεί ο πυρήνας της επιχειρηματολογίας μου. Αν έχει drug culture γύρω του, είναι κάτι για το οποίο μιλάω. Έτσι και το αλκοόλ είναι drug με το δικό μου ορισμό (η κατάχρηση αλκοόλ είναι 'μαγκιά' για μια ολόκληρη κατηγορία νεαρών ανθρώπων που δεν μπορεί να περιμένει την επόμενη φορά που θα γίνει κουρούμπελο). Τα ναρκωτικά κάνουν κάποια ζημιά. Η κουλτούρα ναρκωτικών κάνει την υπόλοιπη. Αυτοί που καταστρέφονται συνήθως καταστρέφονται από τη νοοτροπία 'μαστούρα να'ναι και ότι να'ναι'. Σε πολύ μεγάλο βαθμό δεν τους ενδιαφέρει μια συγκεκριμένη αλλαγή πάνω τους, αλλά απλά 'να μην είναι ξενέρωτοι'.Αυτό που λες 'δεν μπορεί να είναι ο εαυτός του' ? Οπότε δεν τους νοιάζει και τόσο αν θα λιώσουν με ουισκί, με χόρτο, η με υπνοστεντόν, λίγη σημασία έχει αυτό γι'αυτούς. Οπότε συντηρείται μια φρασεολογία του στυλ 'τα ντραγκια με κατάσρεψαν' 'τα ναρκωτικά σκοτώνουν' και τέτοια, γενικολογίες που ... όλα τα κόβουν όλα τα μαχαιρώνουν. Ναι υπάρχει αυτή η υποκατηγορία χρηστών, και είναι νομίζω η μεγαλύτερη. Τι μου λες, δεν φταίνε τα drugs, φταίνε οι άνθρωποι? E προφανώς, εγώ τι λέω, ότι φταίνε οι σφαίρες που άνθρωποι πεθαίνουν από πληγές από καραμπίνες? Ναι στην πληροφόρηση έλεγα εξαρχής. Δεν διαφωνούμε κάπου ριζικά, οπότε δεν ξέρω γιατί μου γράφεις σεντόνια για το τι κάνει το LSD. Just Say Know & Decide for yourself. Αν κάποιος ξέρει αρκετά για τα ναρκωτικά, δεν θα θελήσει να τα πλησιάσει ποτέ στην ζωή του ως σταθερός χρήστης. Εσύ όταν πρωτoπήρες ότι πρωτoπήρες, ήξερες πολλά για τα ναρκωτικά, ή τα έμαθες στην πορεία για να δικαιολογήσεις τις ιδιαίτερες ορέξεις σου? Να είμαστε ειλικρινείς, έτσι. Το ρίσκο είναι τεράστιο. Κανείς δεν ξέρει αν θα την παλέψει. Κανείς δεν σκέφτεται πριν πρωτοχρησιμοποιήσει αν θα την παλέψει. Αν το σκεφτόταν, θα τα είχε πετάξει μακριά στο second flat. Αν κάποιος ξέρει τα odds, πρέπει να είναι αυτοκτονικός για να κάνει χρήση. Οπότε το Just Say No if you Know συνεπάγεται, nick, στο 99.9% των περιπτώσεων. Ο μόνος λόγος που άνθρωποι ξεκινάνε τα ναρκωτικά είναι επειδή πολύ βολικά δεν ξέρουν, η θέλουν να πιστέψουν τι αυτά μπορούν να τους κάνουν αυτά και η κουλτούρα γύρω τους. Η ηρωίνη δεν διευρήνει τη συνείδηση, το αντίθετο θα έλεγα. Και ποιος σου είπε ότι ψάχνουμε(ψάχνω, ας μιλήσω για τον εαυτό μου μόνο) για παραμύθιασμα και απομάκρυνση από την 'πραγματική ζωή'? Δεν μιλάμε για εσένα όμως. Σε αυτούς που ψάχνουν 'να περάσουν καλά' (δηλαδή το 99.9% των χρηστών) με τα ναρκωτικά τι έχεις να πεις? Ναι δεν είναι παιχνίδι η αλλαγή της νευροχημείας μας. Αλλά ας μην ρίξουμε το φταίξιμο π.χ στο LSD επειδή κάποιοι κάνανε κατάχρηση και λάθος χρήση σε λάθος περιβάλλον με λάθος κίνητρα με λάθος νοοτροπία και ότι-να-ναι πληροφόρηση και ... 'καήκανε'. Το lsd δεν φταίει σε τίποτα. Την ευθύνη αν θέλεις, να την ρίξουμε σε αυτούς που κάνουν να φαίνεται η χειρότερη επιλογή που θα κάνουν ποτέ στην ζωή τους, κάτι απλό και ευτελές, το να 'παίξει κανείς με την νευροχημεία τού'. Το λες λες και υπάρχει ένα όριο μετά του οποίου είναι πλέον ok, είσαι πλέον ενημερωμένος. Ήρθε η ώρα να το κάνεις. Ποτέ δεν έρχεται αυτό το σημείο, επειδή κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς κάνουν τα ναρκωτικά, κανείς δεν ξέρει πως λειτουργεί ο ψυχισμός, κανείς δεν ξέρει ΤΙΠΟΤΑ. Αλλα όχι, κοιτάς 10 λεπτά στην wikipedia και ρωτάς και τους enabler φίλους σου άν περνάνε καλά και άν τους βγήκε κανένα κουσούρι και είσαι έτοιμος.
Lucifer Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2007 Χελμ, εντάξει ρε αδερφέ, παραδίνομαι. Κάθομαι σαν τον τελευταίο καλόκαρδο μπόγια και σου παραθέτω τις απόψεις μου και εσύ σκας με δόγματα τα οποία πραγματικά δεν έχω σκεφτεί να αρθρώσω ούτε μέσα σε κρισάρες αλαζονείας. "Η τάση να πλησιάζεις ψυχικά τους ανθρώπους είναι ρεφλεξ" "δεν είναι ζήτημα δικαιώματος, είναι ζήτημα καθαρής, βασικής εγκεφαλικής λειτουργίας." Μιλάμε για φρικαλεότητες. Φρικτές φρίκες φρικαλέας φρικαλεότητας. Δλδ από τη μία όλα είναι λέξεις, δεν υπάρχω, όλα είναι ψέμματα και καπάκια θεός με phd στην εγκεφαλική νευρολογία. Και διαχωρισμός ψυχισμού από ψυχολογία. Όχι, όχι λυπάμαι, το καίω το χαρτάκι αρχηγέ, με παραπλάνησε το περιτύλιγμα.
-nick- Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2007 Sorry για την παραθεση-σεντονι ξεχαστηκα να βαλω την πηγή , είναι από δω : Αν κάποιος ξέρει αρκετά για τα ναρκωτικά, δεν θα θελήσει να τα πλησιάσει ποτέ στην ζωή του ως σταθερός χρήστης. Δεν μιλάω για συχνό/σταθερό χρηστή. Εσύ όταν πρωτoπήρες ότι πρωτoπήρες, ήξερες πολλά :] Αλλα όχι, κοιτάς 10 λεπτά στην wikipedia και ρωτάς και τους enabler φίλους σου άν περνάνε καλά και άν τους βγήκε κανένα κουσούρι και είσαι έτοιμος. Όχι, καμμία σχέση. Αν αυτήν την εντύπωση αποκόμισες από όσα έχω γράψει ,χμ, προβληματίζομαι.Ούτε 10 λεπτα ψαξιμο σε γουικι ουτε 'ρωταω φιλαρακια enablers'. Η πληροφόρηση και απομυθοποίηση είναι πάντα καλή. Και εγώ ξέρω τι κάνει το LSD και τα οπιούχα και έχω διαβάσει μαρτυρίες από όλες τις πλευρές της φάσης, και ας μην σκοπεύω να πάρω τίποτα από αυτά. Και τι συμπέρανες οτι κάνει το LSD ? Δεν μιλάμε για εσένα όμως. Σε αυτούς που ψάχνουν 'να περάσουν καλά' (δηλαδή το 99.9% των χρηστών) με τα ναρκωτικά τι έχεις να πεις? Τους παραπέμπω στο υστερόγραφο του παραπάνω ποστ μου.
Helm21 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2007 nick[;1827324']Όχι' date=' καμμία σχέση. Αν αυτήν την εντύπωση αποκόμισες από όσα έχω γράψει ,χμ, προβληματίζομαι.Ούτε 10 λεπτα ψαξιμο σε γουικι ουτε 'ρωταω φιλαρακια enablers'. [/quote'] Όχι αυτό δεν πήγαινε για εσένα, πήγαινε για την νοοτροπία. Lucifer: Ok ρε παιδί μου, όσο αντέχει ο καθένας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.