Προς το περιεχόμενο

Διαχωρισμός μαλακών και σκληρών ναρκωτικών

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως θα λέγανε και οι Mekong Delta: ALWAYS! QUESTIONS!

Χα, αυτό το έλεγα στις πρώην. Όταν ήμουν 16.

Χωρίσαμε κιόλας? :(

Σε αυτό το σημείο να επαναλάβω πως εγώ δεν ασχολούμαι με επιλογές και με τύχες.

Begs the question: γιατί?

Αδυνατώ να νοιώσω τύψεις επειδή οι βάσεις μου ήταν έτοιμες (μάλλον επειδή γενιά προς γενιά είχα κωλόφαρδους προγόνους -μιλάμε μετά για βολικά πορίσματα...) καθώς και συμπόνοια για όσους δεν τις βρήκαν έτσι.

Γιατί μπερδεύεις την κατανόηση με την συμπόνια (να τον βράσω τον πόνο σου για τον τελειωμένο ηρωινομανή) και την παραδοχή και παρατήρηση με τύψεις?

Τι να γίνει τώρα, 6 δισεκατομμύρια είμαστε, οι τραυματισμένοι γατόπαρδοι ψοφάνε, οι άπτεροι αετοί ψοφάνε, οι άτυχοι/ανίκανοι/μπλε άνθρωποι ψοφάνε.

Το τι να γίνει είναι άλλη συζήτηση, εδώ λέμε γιατί γίνεται.

• Απαντ. 296
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
http://www.tastesoftheworld.net/Coffee-ADD-ADHD-Press.html

Coffee consumption by sufferers of Attention Deficit Disorder (ADD/ADHD) may help to calm and focus their minds

αυτό ρωτάω

εγω κοιμαμε ανετα με τον καφε, δεν με πιανει καθολου.αν και τον εχω σταματησει εδω και χρονια.

Δημοσ.

σ.σ το ξερατε οτι η ηρωινη φτιαχτηκε απο την Bayer (που εχει φτιαξει και την ασπιρινη) σαν αντιδοτο(υποκαταστατο) για τον εθισμο στην μορφινη?μαλιστα την πουλαγαν και στα φαρμακεια απο το 1898 εως το 1910 και για φαρμακο για τον βηχα!! αν ειναι δυνατον!! (ρε παιδια κοιταξτε και εσεις στη wikipedia καλα διαβαζω??) ειρωνια και τωρα στα κεντρα απεξαρτησης κανουν προγραμματα με μορφινη για να σωθουν απο την ηρωινη

"Heroin (INN: diacetylmorphine, BAN: diamorphine) is a semi-synthetic opioid synthesized from morphine, a derivitive of the opium poppy, Papaver somniferum, originally intended to break morphine addictions."

"From 1898 through to 1910 heroin was marketed as a non-addictive morphine substitute and cough medicine for children. Bayer marketed heroin as a cure for morphine addiction before it was discovered that heroin is converted to morphine when metabolized in the liver, and as such, "heroin" was basically only a quicker acting form of morphine. The company was somewhat embarrassed by this new finding and it became a historical blunder for Bayer."

ολα τα ναρκωτικα ηταν νομιμα, υπαρχουνε εκπομπες που μπορεις να βρεις να δεις στο νετ που διχνουνε την ιστορια τους.

Δημοσ.

Το καλυτερο ναρκωτικό ειναι να μην παιρνεις ναρκωτικά να μην καπνιζεις να τρως πολλα φρουτα , και να γυμναζεσαι.

Επειτα αρχιζεις να αισθανεσαι παραπανω μυικη δυναμη και ενεργεια. Εχεις αυτοπεποιθηση και δεν μασας πουθενα.

Μονο που τοτε ολα ειναι αληθινα ενω με τα ναρκωτικα εχεις την ψευδαισθηση για ολα αυτα.

Δημοσ.
Το καλυτερο ναρκωτικό ειναι να μην παιρνεις ναρκωτικά να μην καπνιζεις να τρως πολλα φρουτα , και να γυμναζεσαι.

Επειτα αρχιζεις να αισθανεσαι παραπανω μυικη δυναμη και ενεργεια. Εχεις αυτοπεποιθηση και δεν μασας πουθενα.

Μονο που τοτε ολα ειναι αληθινα ενω με τα ναρκωτικα εχεις την ψευδαισθηση για ολα αυτα.

το καλυτερο ναρκωτικο βασικα ειναι η αυτοπεποιθηση αλλα δεν αγοραζετε ,θελει κοπο.

Δημοσ.

Χωρίσαμε κιόλας? :(

Νόμιζα πως στο 'χε πει! =ρ

Begs the question: γιατί?

Δεν ασχολούμαι για ποικίλους λόγους. Μερικοί, και όχι με σειρά σημαντικότητας, είναι: 1) η μικρή απόσταση που χωρίζει μια συνειδητή επιλογή και το αποτέλεσμα συγκυριών σε τέτοια ζητήματα αναφορικά με το συναισθηματικό εφέκτ τους πάνω μου -είτε σε βίαζε ο πατέρας σου μικρός, είτε απλώς δεν ήξερες τι να κάνεις το 50ευρω, σόρρυ, σχεδόν το ίδιο μου κάνει. 2) το γεγονός πως έχω ζήσει κάπου το 27% της ζωής μου (στην καλή περίπτωση) και δεν έχω χρόνο να ασχολούμαι και με όλους τους άλλους 3) γιατί στατιστικά όποτε ψοφάει κάποιος άνθρωπος, ψοφάει κάποιος βλάκας 4) γτ αντί να ασχολούμαι με κάποιον τελειωμένο, μπορώ να ασχολούμαι με κάποιον εξελίξιμο.

Γιατί μπερδεύεις την κατανόηση με την συμπόνια (να τον βράσω τον πόνο σου για τον τελειωμένο ηρωινομανή) και την παραδοχή και παρατήρηση με τύψεις?

Δεν τα μπερδεύω, αλλά συνήθως είναι το φυσικό επακόλουθο. Έτσι λειτουργεί σε μένα που είμαι ευαίσθητος! Όταν έχω μια καλή ιδέα περί της αιτίας που οδήγησαν κάποιον τόσο χαμηλά, θα νοιώσω έναν μικρό οίκτο. Και ο μικρός οίκτος είναι σπατάλη χρόνου, συναισθηματικού χώρου και δεν αλλάζει και τίποτα στο πόρισμά μου.

Το τι να γίνει είναι άλλη συζήτηση, εδώ λέμε γιατί γίνεται.

Γίνεται γιατί γίνεται. Πως το φέραμε έτσι τούμπα, εγώ δεν θα 'πρεπε να ρωτάω και εσύ να απαντάς κάτι τέτοιο; Κάτσε να προσπαθήσω να χελμίσω =ρ: "What we observe is not nature itself, but nature exposed to our method of questioning."

Δημοσ.

Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι ολα τα ναρκωτικα πρεπει να απελευθερωθουν. Γιατι το τσιγαρο ειναι νομιμο?

Σκεφτειται ολο το δικτυο των λαθρεμπορων, των δικηγορων, των δικαστων, θα μεινουν ολοι χωρις δουλεια. Και φυσικα ο πακτωλος της διαφθορας και των δισεκατομμυριων που κινουνται υπογειως θα σταματησει να ρεει.

Σημερα η καταταση ειναι πολυ χειροτερη με τους διεφθαρμενους των αστυνομικους και δικαστικους που χρηματιζονται, με το εμποριο που γινεται ελευθερα στο κεντρο της Αθηνας ή τις φυλακές χωρις κανεις να το ελεγχει.

Δημοσ.
Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι ολα τα ναρκωτικα πρεπει να απελευθερωθουν. Γιατι το τσιγαρο ειναι νομιμο?

Σκεφτειται ολο το δικτυο των λαθρεμπορων, των δικηγορων, των δικαστων, θα μεινουν ολοι χωρις δουλεια. Και φυσικα ο πακτωλος της διαφθορας και των δισεκατομμυριων που κινουνται υπογειως θα σταματησει να ρεει.

Σημερα η καταταση ειναι πολυ χειροτερη με τους διεφθαρμενους των αστυνομικους και δικαστικους που χρηματιζονται, με το εμποριο που γινεται ελευθερα στο κεντρο της Αθηνας ή τις φυλακές χωρις κανεις να το ελεγχει.

ωραία θεωρία !!!!

Σκέψου τώρα και εσύ όλα τα 15άχρονα με ένα μπάφο στο χέρι για να πουλάνε μούρη στο λενάκι

Δημοσ.

Aπο 18 και πανω, εννοειται οτι πρεπει να εχεις ενηλικιωθει.

Μου αρεσει που η σκεψη σου πηγε στη πωληση. Μακαρι να ηταν αυτο το προβλημα, το πραγματικο προβλημα ειναι η χρηση και ο εθισμος.

Γιατι δε κατηγορεις τους περιπτεραδες που πουλανε τσιγαρα?

Το βασικο ομως ειναι να μου πεις αν εισαι ικανοποιημενος με τη νοσηρη κατασταση που υπαρχει σημερα λογω της απαγορευσης: λαθρεμποριο, διαφθορα, χρηματισμοι δικηγορων/δικαστων, μαυρο χρημα...

Η αληθεια ειναι οτι ειναι παρα πολλοι αυτοι που βολευονται με την απαγορευση...Διοτι "ειναι πολλα τα λεφτα Αρη"....

Και να θυμησω κατι για τους συντηρητικους οπαδους του Γιωργου Παπανδρεου: εχει δηλωσει οτι δεν ειναι κακο να καλλιεργει καποιος στη γλαστρα του το χασισακι του...

Δημοσ.

1) η μικρή απόσταση που χωρίζει μια συνειδητή επιλογή και το αποτέλεσμα συγκυριών σε τέτοια ζητήματα αναφορικά με το συναισθηματικό εφέκτ τους πάνω μου -είτε σε βίαζε ο πατέρας σου μικρός, είτε απλώς δεν ήξερες τι να κάνεις το 50ευρω, σόρρυ, σχεδόν το ίδιο μου κάνει.

+

Δεν τα μπερδεύω, αλλά συνήθως είναι το φυσικό επακόλουθο. Έτσι λειτουργεί σε μένα που είμαι ευαίσθητος! Όταν έχω μια καλή ιδέα περί της αιτίας που οδήγησαν κάποιον τόσο χαμηλά, θα νοιώσω έναν μικρό οίκτο. Και ο μικρός οίκτος είναι σπατάλη χρόνου, συναισθηματικού χώρου και δεν αλλάζει και τίποτα στο πόρισμά μου.

Οποτε να καταλάβω ότι δεν προσπαθείς να καταλάβεις επειδή αν καταλάβεις στενοχωριέσαι και δεν θέλεις να στενοχωριέσαι. Fair enough.

Είσαι αδύναμος. (<- παγίδα νίτσε)

2) το γεγονός πως έχω ζήσει κάπου το 27% της ζωής μου (στην καλή περίπτωση) και δεν έχω χρόνο να ασχολούμαι και με όλους τους άλλους

Μου αρέσει η ποσοτική ακρίβεια. Ίσως πεθάνεις αύριο και τότε ο χρόνος που πέρασες μετρώντας πόση ζωή σου είχε μείνει ακόμα ήταν σίγουρα χαμένος.

3) γιατί στατιστικά όποτε ψοφάει κάποιος άνθρωπος, ψοφάει κάποιος βλάκας

Ναι, περί αυτού. Προσπαθώ να προτείνω κατανόηση ενός κοινωνικού φαινομένου για όταν τελικά χτυπήσει κοντά μας, όχι στους βλάκες, σε αυτούς που μετράνε. Όσο αποφεύγεις να καταλάβεις κάτι επειδή στατιστικά βαράει ηλίθιους, τόσο περισσότερο θα αντιδράσεις με τις συναισθηματικές αντοχές πεντάχρονου όταν θα σου βγει ο αγαπημένος σου ξάδερφος ηρωινομανής, η κοπέλα σου biopolar ή κάτι σχετικό.

4) γτ αντί να ασχολούμαι με κάποιον τελειωμένο, μπορώ να ασχολούμαι με κάποιον εξελίξιμο.

Μου αρέσει η ορολογία σου, φαντάζομαι ότι ασχολείσαι με τους ανθρώπους όπως ασχολούνται οι πωρωμένοι με τα αμάξια με τα πειραγμένα τους. Τους βάζεις αεροτομές και τέτοια για να εξελίσσονται πιο γρήγορα.

Γίνεται γιατί γίνεται. Πως το φέραμε έτσι τούμπα, εγώ δεν θα 'πρεπε να ρωτάω και εσύ να απαντάς κάτι τέτοιο;

Ρώτα άμα θες, έχω θεωρίες γιατί οι άνθρωποι κάνουν πράγματα, και ενώ δεν τις θεωρώ σωστές η δεσμευτικές, έχω την ανάγκη να της έχω επειδή η τριβή με τους ανθρώπους που 'τελειώσαν' όπως τα λες, με ανάγκασε να τις έχω. Για να μπορέσω να βοηθήσω κοντά μου όταν χρειάστηκε να βοηθήσω. Όταν λες σε έναν άρρωστο ένα ψέμα, το ζήτημα δεν είναι αν είναι ψέμα το ψέμα, αλλά αν το ψέμα μπορεί να τους βοηθήσει. Όλα αυτά που με ακούς να λέω για να 'ξεχάσουμε τις λέξεις, πάμε για μπάνιο' και τέτοια, δεν απευθύνονται σε αρρώστους ανθρώπους.

Κάτσε να προσπαθήσω να χελμίσω =ρ: "What we observe is not nature itself, but nature exposed to our method of questioning."

Most certainly. Σου πάω.

Δημοσ.

Κάποιοι άνθρωποι είναι πιο σκληροί (ή έτσι φαίνονται) σε σχέση με κάποιους άλλους... Αυτό δεν έχει να κάνει απαραίτητα με κάποια στάση εντυπωσιασμού ή σταρχιδισμού.. Οι εμπειρίες, τα βιώματα, τα συναισθηματικά γαμίσια, ίσως τους έχουν κάνει να βλέπουν πιο καθαρά και πιο ρεαλιστικά.

Γιατί Helm21 και εγώ συμπονώ κάποιον που για τους χι λόγους έπεσε σε κατάθλιψη ή στα σκληρά ναρκωτικά, θα προσπαθήσω ανθρώπινα να του μεταδώσω όλη μου την καλή ενέργεια και την θετική σκέψη για να ανακάμψει αλλά μέχρι εκεί.

Αν με ρωτήσει, δεν θα του χρυσώσω το χάπι έτσι για να γουστάρει και να με βρίσκει συμπαθή. Τα λευκά ψέμματα όπως είπε και ο Lucifer λέγονται μόνο όταν ξέρεις οτι ο άλλος θα βοηθηθεί.

Πως να το κάνουμε και εγώ δεν τα εχω καταφέρει τέλεια στην ζωή μου αλλά βρίσκω και πιάνομαι απο κάποια μικρούτσικα πραγματάκια για να μην πεθάνω αύριο και σκεφτώ την ώρα που θα αφήνω την τελευταία μου πνοή οτι αναλώθηκα στα μικρά.

Γιατί τότε, δεν θα σκέφτομαι ούτε τον γκόμενο που με παράτησε και έπεσα σε κατάθλιψη, ούτε τους γονείς μου που χώρισαν και έπεσα στα ναρκωτικά αλλά την ανάσα που θα ήθελα να κρατήσει λίγο παραπάνω και το φώς του ήλιου που θα έκανα τα πάντα για να μην σταματήσει να κάνει τις κόρες μου να διαστέλλονται.

Ωραίο πράγμα η αυτοκαταστροφή δεν λέω αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι σε διαλέγει και οτι δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση σ' αυτό.. Η δύναμη της ψυχής υπάρχει και είναι τεράστια κι' ας χρειαστούν σκληρές καταστάσεις για να την γνωρίσουμε.

Μιλάς για ανθρωπιά.. Συμφωνώ, όμως κουράστηκα να παίζω τον ρόλο της πατερίτσας σ' αυτούς που είναι συναισθηματικά ή ψυχικά ανάπηροι. Γιατί η αρτιμέλεια δεν βρίσκεται μόνο στα μέλη μας αλλά και στο μέσα μας.. Γιατί λοιπόν να λυπάμαι κάποιον που εκούσια καταστρέφει τις στιγμές του, την ζωή του ολόκληρη και να μην θαυμάσω κάποιον που έχει σωματική αναπηρία αλλά διάλεξε να ζήσει και να παλέψει για αυτά που κάποιοι από εμάς θεωρούμε δεδομένα και επειδή δεν έχουμε άλλα προβλήματα να λύσουμε, τα δημιουργούμε?

Δημοσ.
Ωραίο πράγμα η αυτοκαταστροφή δεν λέω αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι σε διαλέγει και οτι δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση σ' αυτό.. Η δύναμη της ψυχής υπάρχει και είναι τεράστια κι' ας χρειαστούν σκληρές καταστάσεις για να την γνωρίσουμε.

Η 'δύναμη ψυχής' υπάρχει για αυτούς που έχουν 'δύναμη ψυχής' και την ονομάζουν έτσι. Μην απαιτούμε από τους άλλους να είναι σαν κι εμάς. Ο καθένας είναι ξεχωριστός. Αυτά για θεάρεστες ελεύθερες βουλήσεις καλεσμένες από το υπερπέραν μέσα στις κοιλίτσες των ανθρώπων που καθορίζουν το κοσμικό μας μέλλον εγώ τα ακούω βερεσέ.

Επειδή δεν είναι οι άλλοι σαν κι εμάς δεν χρειάζεται ούτε λύπηση, ούτε θαυμασμός. Χρειάζεται προσπάθεια συναισθησίας. Δεν λέω καν κατανόησης. Απλής (αλλά τόσο δύσκολης) παραδοχής ότι οι άνθρωποι δεν είναι κλισέ, δεν είναι 'όπως τους ήξερες και όπως θα τους ξέρεις' και ότι ο καθένας, άλλο αν τον παλεύουμε ή όχι, είναι ξεχωριστός και πρέπει άμα τελικά διαλέξουμε να ασχοληθούμε μαζί του, να τον πλησιάζουμε ταπεινά και εξερευνητικά, λες και είναι ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο. Ούτε καθρέφτης μας, ούτε αντίπαλος μας. Αυτό λέω όλο κι όλο. Μην τους καλουπώνετε σαν 'συναισθηματικά αναπηρους' ή whatever και τους ξοφλάτε. Αν δεν την παλεύεις με κάποιον που σε βάλλει, να τον ξεκόψεις, ναι. Δεν χρειάζεται ούτε να τον κατηγοριοποιήσεις για να το κάνεις, ούτε να τον ξοφλήσεις σαν άνθρωπο. Χρειάζεται η απλή παραδοχή ότι δεν την παλεύεις. Αυτό λέω όλο κι όλο.

Γιατί λοιπόν να λυπάμαι κάποιον που εκούσια καταστρέφει τις στιγμές του, την ζωή του ολόκληρη και να μην θαυμάσω κάποιον που έχει σωματική αναπηρία αλλά διάλεξε να ζήσει και να παλέψει για αυτά που κάποιοι από εμάς θεωρούμε δεδομένα και επειδή δεν έχουμε άλλα προβλήματα να λύσουμε, τα δημιουργούμε?

Δεν μίλησα ποτέ για λύπηση, ποτέ για θαυμασμό. Έχω την εντύπωση ότι αυτά τα λες περισσότερο σε εσένα παρά σε εμένα. Προσπαθείς να δημιουργήσεις μια εκλογίκευση των σκληρών συναισθημάτων σου που θεωρητικά να σου φαίνεται αρεστή, για να μην αντιπαθείς τον εαυτό σου για την σκληρότητα του.

100 euro.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...