Toufas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 for the record, επειδη ειπα για το xanax απο τον μαιο 2006, μου εχει γραψει γιατρος, xanax, inderal, lamictal, ladose , seroquel σε ενα μικρο μιγμα (0.25x3 xanax 0.4x3 inderal 1x20mg ladose, 1x100 seroquel 1x100 lamictal) το μονο που νιωθω βραχυπρόθεσμα την ελειψη του ειναι το seroquel μιας και φερνει υπνιλια. στα αλλα ειδα αλλαγη συμπεριφορας προς το καλυτερο μακροπροθεσμα. Ολα αυτα, διαγνωστηκα με a.d.d. απο ψυχολογο, με εστειλε σε ψυχιατρο για να παρω φαρμακα, μετα απο μια κουβεντα που ειχαμε μου ειπε οτι το a.d.d. ειναι παραγογο απο χρονια καταθληψη , μαζι με τα panic attacks και το sleep paralysis που εχω. edit: οταν δοκιμασα την κανονικη λυση για το a.d.d. παρανομα, ένιωθα αλλος ανθρωπος, μπορουσα να συγκεντρωθω οσο ηθελα, πραγμα που κανονικα δεν μπορω ουτε ταινια να δω, θα κανο 100 alt tabs και θα αρχισω να βλεπω και forums μαζι. Sadly, στην αγγλια δεν γραφουνε φαρμακα για το a.d.d. σε ενηλικες και πανε με συμβουλευτική μεθοδο (1μιση χρονο, δεν ειδα διαφορα) και στην ελλαδα πρεπει να περασεις απο νομαρχιακη επιτροπη αν θυμαμαι καλα ( http://www.fsa.gr/od_xor_eid_farm_ping.shtm )
1980 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 πρωτη φορα ακουω για μειγμα παντως. αυτο πρεπει να λειτουργει σαν πολυ δυνατο κατασταλτικο αν και η ποσοτητα βενζοδιαπινης που περνεις δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλη. εγω τοτε για να κουλαρω πρεπει να επερνα 4 μιλιγκραμ την μερα αν θυμαμαι καλα. παντως ενα ειναι το φαρμακο για ολα αν και δεν εχει καλα αποτελεσματα. ξυδια. και σου περνανε ολα.
mandate Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 ... καφές σοκολάτα λένε τίποτα τούφα? του τύπου είμαι ''και καλά είμαι καθαρός'' ή δε τη γλιτώνεις?
Helm21 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Επίσης μπορείς Ανθρώπινα (=για το καλό της έννοιας άνθρωπος) να θέτεις τον πήχη ψηλότερα αντί να χαϊδεύεις αναπηρίες. Και μεταξύ μας, δεν πιστεύω πως εξ' αρχής οι ευκαιρίες μας διαφέρουν τόσο δραματικά. Αν δεν αξιοποιήθηκαν, είτε εξ' αιτίας επιλογής είτε εξ' αιτίας περιστάσεων, το ίδιο μου κάνει, κανείς δεν είπε πως η ζωή είναι δίκαια. Αυτό προϋποθέτει προσωπική γνώση του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά, το τι του συμβαίνει, μια κατανόηση ιδιαίτερη και εσωτερική, όχι γενικεύσεις και 'εγώ τα πρεζάκια/καταθλιπτικούς δεν τα πάω' και είναι κατά-περίπτωση μόνο. Υπάρχει μεγάλη δύναμη μέσα στο να πεις σε κάποιον 'σε καταλαβαίνω, και νομίζω ότι για να είσαι πιο ευτυχισμένος πρέπει να κάνεις την [x] υπέρβαση' και δεν γίνεται κατά κανόνα ούτε κατά γενίκευση. Για το καλό του τι σημαίνει άνθρωπος. Και οι άνθρωποι είναι εξαιρετικά διαφορετικοί ο ένας από τον άλλον, έχω την εντύπωση. Οι εντυπώσεις μας διαφέρουν, μάλλον. Οι γενικεύσεις είναι χρήσιμες μέχρι που βλέπεις αρκετά κοντά τον άλλον, μέσα και κάτω από το δέρμα. Από εκεί και πέρα είσαι σε no-man's-land και ο κάθε άνθρωπος είναι ατέλειωτος και μπορείς να τον μελετάς για πάντα. Εκεί πηγάζει αυτή η πιστεύω κάπως άγουρη σιγουριά που εκφράζει η Φρού-φρού πχ και ίσως και εσύ, στην αλαζονεία του ότι πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε τους ανθρώπους (και γιατί τους συμβαίνει ότι τους συμβαίνει). στα γρήγορα. Όταν η εντύπωση γίνεται γενίκευση, και η γενίκευση κανόνας. Είναι κωλόπαιδο. Είναι εθιστική προσωπικότητα. Είναι αυτό, είναι το άλλο. Κάθε άνθρωπος αν τον μελετήσεις πηγαία και ανθρώπινα από κοντά, σου μαθαίνει πράγματα που δεν τα περίμενες ποτέ για το πως είναι η φύση της εμπειρίας και της ύπαρξης. Ταπεινότερα...
Lucifer Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Μπα, είναι πολύ πιο απλό απ' αυτό. Δεν νομίζω πως καταλαβαίνω τον οποιονδήποτε, δεν βρίσκω λόγο να το κάνω. Κάποια πράγματα βέβαια είναι πολύ εύκολα επεξηγήσιμα και η αιτία γι' αυτό είναι η κατά τη γνώμη μου, έλλειψη της διαφορετικότητας που εσύ ενστερνίζεσαι. Σε παραπέμπω στην υπογραφή του εντζ. Όπως και να 'χει, φλυαρώ, το θέμα είναι πως δεν μπαίνω σε διαδικασία να καταλάβω, να αιτιολογήσω και να δικαιολογήσω τον καθένα. Εγώ δεν ήμουν σε ατύχημα με μηχανάκι, εγώ δε ζητιανεύω στο μετρό, εγώ δεν κάθομαι να με πηδήξουν 5 για να πάρω λεφτά για την πρέζα μου. Υπάρχει ένας καλός λόγος για όλα αυτά, θαρρώ πως η φρουφρου τον ονομάζει "επιλογή" και όταν δεν είναι σε άρειο mode, "συνθήκες". Εγώ το ονομάζω φυσική επιλογή.
1980 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Μωρε επιλογη ειναι , αλλα υπαρχουν χιλια δυο πραγματα πισω απο καθε επιλογη που σε ωθουν να την διαλεξεις.
Helm21 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Ποιος έτνζ? Φυσική επιλογή οκ. Άμα δεν νιώθεις την ανάγκη να καταλάβεις τους άλλους δεν χρειάζεται να εξηγήσεις γιατί (αν και εμένα μου φαίνεται ενδιαφέρων, απλά λέω, δεν είναι περί του ζητήματος), εδώ λέμε σε αυτούς που την νιώθουν. Ο λόγος που δεν σε γ@μ@νε για πρέζα είναι επειδή έρχεσαι μάλλον από καλό επίπεδο ζωής, με καλές προδιαγραφές, και η τύχη ήταν μαζί σου. Η 'επιλογή' είναι ένα βολικό ψέμα. Είναι σαν να σου λένε 'έχεις όμορφα μάτια' και να λες 'ευχαριστώ' λες και το έκανες επίτηδες (πωπω χριστέ μου πόσο κακός παραλληλισμός).
1980 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 εγω παντως ειδα οτι ολοι οσοι γνωριζα που περνανε πρεζα και κοκα κτλ ειχανε θεματακια με την οικογενεια τους. Ο ενας ηταν απο διαλυμενο σπιτι, του αλλου ο πατερας ειχε μπει φυλακη κτλ. Για μενα συναισθηματικα κενα ειναι αυτα που λογο εγκεφαλου και ελειψης παραστασεων ισως επελεξαν να τα γεμισουν με ουσιες.
Lucifer Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Ποιος έτνζ? Φυσική επιλογή οκ. Άμα δεν νιώθεις την ανάγκη να καταλάβεις τους άλλους δεν χρειάζεται να εξηγήσεις γιατί (αν και εμένα μου φαίνεται ενδιαφέρων, απλά λέω, δεν είναι περί του ζητήματος), εδώ λέμε σε αυτούς που την νιώθουν. Ο λόγος που δεν σε γ@μ@νε για πρέζα είναι επειδή έρχεσαι μάλλον από καλό επίπεδο ζωής, με καλές προδιαγραφές, και η τύχη ήταν μαζί σου. Η 'επιλογή' είναι ένα βολικό ψέμα. Είναι σαν να σου λένε 'έχεις όμορφα μάτια' και να λες 'ευχαριστώ' λες και το έκανες επίτηδες (πωπω χριστέ μου πόσο κακός παραλληλισμός). Χα, αυτό το έλεγα στις πρώην. Όταν ήμουν 16. Σε αυτό το σημείο να επαναλάβω πως εγώ δεν ασχολούμαι με επιλογές και με τύχες. Αδυνατώ να νοιώσω τύψεις επειδή οι βάσεις μου ήταν έτοιμες (μάλλον επειδή γενιά προς γενιά είχα κωλόφαρδους προγόνους -μιλάμε μετά για βολικά πορίσματα...) καθώς και συμπόνοια για όσους δεν τις βρήκαν έτσι. Τι να γίνει τώρα, 6 δισεκατομμύρια είμαστε, οι τραυματισμένοι γατόπαρδοι ψοφάνε, οι άπτεροι αετοί ψοφάνε, οι άτυχοι/ανίκανοι/μπλε άνθρωποι ψοφάνε. Όλα τα υπόλοιπα είναι ανθρώπινη αλαζονεία που θέλει τον άνθρωπο αποδεσμευμένο από το γλυκό μηχανισμό της φύσης. Α, θα σου πω και το άλλο τώρα όμως.
DIMITRISG Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Καπως ετσι ειναι τα πραγματα. Μεχρι 20-22 χρονων μπορουμε να πουμε καποιος που ειναι μπλεγμενος οτι ειναι λογω ηλικιας και τοτε ισως καποιος φορεας ασχοληθει με την περιπτωση και σωθει το παιδι. Απο κει κ επειτα δεν μπορει η κοινωνια να ασχολειται με τον καθε μαντραχαλο που οταν πχ χανει η ομαδα του παει να βαρεσει. Ασ βαλει ταξη στην ζωη του μονος του.
Fidelio Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Dimitrisg δεν μπορεί μόνος του , χρειάζεται τα κατάλληλα μέσα υποστήριξης κύριως απο ανθρωπινο δυναμικό , επίσης δεν έχει το κουράγιο να παρακολουθήσει ποδόσφαιρο ... toufas εγώ αναφερόμουνα στην περίπτωση που καποιος χρησιμοποιεί τις εν λόγο ουσίες για να διαμορφώσει μια α συμπεριφορά στα πλαίσια της διασκέδασης ή φιλοσοφικής στάσης ξερω 'γω κτλ Εκει η εμπειρία δεν σημαίνει και πολλά πράγματα , όχι οτι δεν έχει ενδιαφέρον , εξαρτάται αλλά και πάλι αυτό είναι κάτι το υποκειμενικό.
Toufas Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 καφές σοκολάτα λένε τίποτα τούφα? του τύπου είμαι ''και καλά είμαι καθαρός'' ή δε τη γλιτώνεις? δεν καταλαβα την ερωτηση.
mandate Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 δεν καταλαβα την ερωτηση. http://www.tastesoftheworld.net/Coffee-ADD-ADHD-Press.html Coffee consumption by sufferers of Attention Deficit Disorder (ADD/ADHD) may help to calm and focus their minds αυτό ρωτάω
jk Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Κατα την αποψη μου το χασις το εχουν απαγορευσει επειδη εχουν υποψιες οτι συνδεετε με την μελλοντικη χρηση σκληρων ναρκωτικων και εφοσον δεν εχουν αποδειξεις ακομα οτι δεν συνδεετε καλα κανουν και το εχουν απαγορευσει,γιατι δεν γινεται να εχουμε και το αλκοολ και το χασις νομιμο ενα απο τα 2 οχι ολα μαζι , δεν λεω οτι οποιος κανει χασις ειναι πρεζακι εχω αρκετους γνωστους μου που κανουν χασις και ειναι μια χαρα παιδια(απο οτι δειχνουν)μονο ενας απο αυτους που εκανε και καθημερινη χρηση χασις ομως εχει παρει και κοκα και ενα σωρο αλλα σκληρα(εκτος ηρωινης),εγω δεν εχω κανει ουτε χασις ουτε καποια αλλη ουσια γιατι δεν εχω νοιωσει καμια τετοια αναγκη και ελπιζω να μην νοιωσω ποτε,οσο για την περιεργεια μου την σκοτωνω με την φαντασια μου,οσο για το θεμα της εμπορευματοποιησης μην τα ισοπεδωνουμε ολα και λεμε οτι το χασις δεν το κανουν νομιμο γιατι δεν βγαζουν και αλλα τετοια γιατι αμα παει ετσι θα επρεπε να πουλαγαν την ηρωινη στα περιπτερα και θα χεζοντουσαν στο ταλιρο,για το θεμα τις νομιμοποιηση θα μπορουσε να γινει κατα την γνωμη μου μονο μετα απο εξετασεις γιατρου στο ενδιαφερομενο ατομο και ψυχοσωματικα τεστ(συμπεριλαβανομενου και του κοινωνικου του περιβαλλοντος) που θα εξασφαλιζαν την μη κακη επιπτωση στην μελλοντικη καστασταση του ατομου ψυχικα και σωματικα και την μη κλιση του σε σκληρα ναρκωτικα και εκδωσει καποια αδεια ο γιατρος ισως,δεν ξερω αν μπορει να υπαρξει καποιο τετοιο τεστ και αν μπορουν να ελεγξουν μια τετοια κατασταση η αν φανταζει επιστημονικη φαντασια αλλα αυτη ειναι η αποψη μου. σ.σ το ξερατε οτι η ηρωινη φτιαχτηκε απο την Bayer (που εχει φτιαξει και την ασπιρινη) σαν αντιδοτο(υποκαταστατο) για τον εθισμο στην μορφινη?μαλιστα την πουλαγαν και στα φαρμακεια απο το 1898 εως το 1910 και για φαρμακο για τον βηχα!! αν ειναι δυνατον!! (ρε παιδια κοιταξτε και εσεις στη wikipedia καλα διαβαζω??) ειρωνια και τωρα στα κεντρα απεξαρτησης κανουν προγραμματα με μορφινη για να σωθουν απο την ηρωινη "Heroin (INN: diacetylmorphine, BAN: diamorphine) is a semi-synthetic opioid synthesized from morphine, a derivitive of the opium poppy, Papaver somniferum, originally intended to break morphine addictions." "From 1898 through to 1910 heroin was marketed as a non-addictive morphine substitute and cough medicine for children. Bayer marketed heroin as a cure for morphine addiction before it was discovered that heroin is converted to morphine when metabolized in the liver, and as such, "heroin" was basically only a quicker acting form of morphine. The company was somewhat embarrassed by this new finding and it became a historical blunder for Bayer."
kostastnt Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2007 Lucifer έχεις κατανοήσει τις αξίες του Friedrich Nietzsche σε πολύ μεγάλο βαθμό. Τα διάβασες στα Γερμανικά?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.