Φρού-Φρού Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Helm21 ισως έχεις δίκιο οτι γίνομαι πιο σκληρή οχι όμως απ' οτι με παίρνει αλλα.. κάτσε μισο να ξαπλώσω να σου μιλήσω για τα παιδικά μου χρονια αλλα ρε παιδάκι μου 100 ευρώ? δεν βγαίνω μανα μου, με σκοτώνεις... H αλήθεια ειναι οτι όσο σκληρη είμαι με τους άλλους, άλλο τόσο είμαι και με τον εαυτό μου.. Ασφαλώς και δεν κάνω πάντα τις σωστές κινήσεις στην ζωή μου γιατί αν ήταν έτσι τώρα δεν θα ήμουν στην δουλειά :S Απο κει και πέρα ναι σε κάποια πράγματα είμαι απόλυτη και δεν δικαιολογώ ορισμένα πράγματα... Τωρα γιατι και πως αστο γιατι είσαι και ακριβός γαμώτο...
1980 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Helm21 ισως έχεις δίκιο οτι γίνομαι πιο σκληρή οχι όμως απ' οτι με παίρνει αλλα.. κάτσε μισο να ξαπλώσω να σου μιλήσω για τα παιδικά μου χρονια αλλα ρε παιδάκι μου 100 ευρώ? δεν βγαίνω μανα μου, με σκοτώνεις... H αλήθεια ειναι οτι όσο σκληρη είμαι με τους άλλους, άλλο τόσο είμαι και με τον εαυτό μου.. Ασφαλώς και δεν κάνω πάντα τις σωστές κινήσεις στην ζωή μου γιατί αν ήταν έτσι τώρα δεν θα ήμουν στην δουλειά :S Απο κει και πέρα ναι σε κάποια πράγματα είμαι απόλυτη και δεν δικαιολογώ ορισμένα πράγματα... Τωρα γιατι και πως αστο γιατι είσαι και ακριβός γαμώτο... ανασφαλεια οεο. και εγω ετσι ειμαι αλλα η τελειομανια προερχετε απο τον φοβο μην κανεις καποιο λαθος και παρεκλινεις απο τους στοχους σου.
Sadman Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Μήπως είναι καιρός να αρχίσουμε να μιλάμε για διαχωρισμό των ναρκωτικών ανάλογα με το πόσα "βαριά" είναι και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στον οργανισμό; Στην Ευρώπη αυτή την στιγμή είναι εκατομύρια τα άτομα που έχουν κάνει χρήση κυρίως μαλακών ναρκωτικών. Από την στιγμή που δεν σου προκαλούν το θάνατο (ή κάποια άλλη μόνιμη πάθηση) για πιο λόγο υπάρχει αυτη η αντιμετώπιση από το νόμο; Εντάξει, υπάρχει ο εθισμός, αλλά εθισμό προκαλεί και το τσιγάρο και η κοκα-κόλα. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι με την νομιμοποίσηση των μαλακών ναρκωτικών θα μειωθεί η χρήση των επικύνδινων ουσιών, αλλά δεν πιστεύω πως είναι σωστό να πηγαίνει κάποιος σε δίκη για κατοχή ενός "τσιγάρου". η κοκα κολα προκαληθει εθησμο????
Fidelio Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 υπάρχει ένας μηχανισμός ας πούμε , οργανικος -στον εγκέφαλο εδρεύει- που τιμωρεί και στο κρούει το καμπανάκι , "κανε πισω -κάνε πισω" και σταματά να σε ανταμείβει , έρχεσαι σε ένα σημείο που η ντοπαμίνη δεν αντισταθμίζεται απο την έκκριση άλλων ορμονών. Είναι ένα μπερδεμένο παιχνίδι με ορμόνες , κάπου μέσα εκέι χάνεται το άτομο με διαταραγμένη προσωπικότητα , το άτομο που έχει έναν εθισμό δηλαδή σε μια κατηγορία εργογόνων , ψυχοτρόπων ουσιών κτλ κτλ Δεν είναι θεμα αν λέγεται χασις ή κοκα , ο εθισμός είναι εθισμός , σε επιλέγει τουλάχιστον απο την μεριά μου αυτο εννοώ , όλα τα άλλα περι σκληρών και μαλακών ισχύουν αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί τοσο ανάλυση για τον διαχωρησμό τους. Ντε και καλά πρέπει να απομυθοποιησουμε τα κλισε; Για ποιο λόγο , όχι φαντάζομαι επειδη μας βολεύει έτσι;
Helm21 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Helm21 ισως έχεις δίκιο οτι γίνομαι πιο σκληρή οχι όμως απ' οτι με παίρνει αλλα.. κάτσε μισο να ξαπλώσω να σου μιλήσω για τα παιδικά μου χρονια αλλα ρε παιδάκι μου 100 ευρώ? δεν βγαίνω μανα μου, με σκοτώνεις... Εντάξει να χαμηλώσουμε την ταρίφα λίγο. Ειδικά άμα σκεφτείς ότι δεν έχω σπουδάσει ψυχιατρική και δεν έχω ιδέα για τι πράγμα μιλάω. H αλήθεια ειναι οτι όσο σκληρη είμαι με τους άλλους, άλλο τόσο είμαι και με τον εαυτό μου.. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος να κάνεις. Projecting. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και πρέπει να περιμένεις από αυτόν αυτά που μπορεί (όχι που διατίθεται, αυτά που μπορεί) να σου δώσει. Να είσαι όσο σκληρή με τους άλλους όσο τους χρειάζεται, όσο αντέχουν. Ανθρώπινα. Απο κει και πέρα ναι σε κάποια πράγματα είμαι απόλυτη και δεν δικαιολογώ ορισμένα πράγματα... Τωρα γιατι και πως αστο γιατι είσαι και ακριβός γαμώτο... Αφού το εντόπισες να κάνεις προσπάθειες να το διορθώσεις κιόλας. Το 'έτσι είμαι και σε όποιον αρέσω' okay μεν, αλλά γιατί να μείνεις σε αυτό. Και εντάξει με πρεζάκια πες ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να τους συνεστανθείς ιδιαίτερα, αλλά ψυχικά άρρωστους σίγουρα, είναι πολυπληθείς. Aπό πάνω μου το post του Fidelio είναι καλό.
Lucifer Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος να κάνεις. Projecting. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και πρέπει να περιμένεις από αυτόν αυτά που μπορεί (όχι που διατίθεται, αυτά που μπορεί) να σου δώσει. Να είσαι όσο σκληρή με τους άλλους όσο τους χρειάζεται, όσο αντέχουν. Ανθρώπινα. Επίσης μπορείς Ανθρώπινα (=για το καλό της έννοιας άνθρωπος) να θέτεις τον πήχη ψηλότερα αντί να χαϊδεύεις αναπηρίες. Και μεταξύ μας, δεν πιστεύω πως εξ' αρχής οι ευκαιρίες μας διαφέρουν τόσο δραματικά. Αν δεν αξιοποιήθηκαν, είτε εξ' αιτίας επιλογής είτε εξ' αιτίας περιστάσεων, το ίδιο μου κάνει, κανείς δεν είπε πως η ζωή είναι δίκαια.
Toufas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 α ρε nick, εχουμε κοινα εμεις, σε θεμα ερευνας τουλαχιστον γιατι απο 2ce κλπ δεν εχω εμπειρια. επειδη δεν θελω να κοιταω μπρος πισω για να δω ποιος ποσταρε τι, θα σχολιασω κατι ατακες. Καποιος ειπε οτι η ηρωινη = θανατος, κοκα = θανατος , μπιφτεκι = θανατος. Λαθος, αρχισε το διαβασμα στο τι κανει η ηρωινη, το opium (δεν θυμαμαι σωστη ορθογραφια και θα το σκωτωσω) και γενικως και οι 4 κατηγοριες που εχουνε τα opioids, μετα δες τι κανει η κοκα, τι κανουνε οι βενζοδιαπινες* (xanax, valium) τι κανει το mdma, και γενικως βρειτε στο νετ τι κανει η καθε ουσια (btw, η κοκα κολα light ειναι πιο πολυ addictive λογω ασπαρταμης) Καποιος ειπε οτι του την σπανε ατομα που λενε ωωω τωρα θα σνιφαρω, θα κουμπωθω κλπ και ειμαι ο γαμαος. Αυτα τα ατομα η κοκα κανουνε, η βιταμινη C δεν θα καταλαβουνε διαφορα. Ξερετε οτι το ginger και το μοσχοκαρυδο μεταξυ αλλων ειναι παραισθησιογονα? Το μαθατε τωρα. *1980 εχεις δικιο, διαβαζα για την ατροπινη και μπερδεφτηκα.
1980 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 βενζοδιαπινη λεγετε τουφα νομιζω, αυτο επερνα εγω για χαλαρωσουν τα νευρα μου. αηδια ειναι . σε κανει επιπεδο και σου προκαλει εξαρτηση. Αυτοι που περνουν κοκαινη γινονται μεγαλοι μαλακες γιατι μπροστα στο να παρουν την κοκα δεν υπολογιζουν ουτε φιλιες ουτε την ιδια τους την μανα. Αυτοι που περνουν ηρωινη γινονται σκια του εαυτου τους νευρικοι οξυθυμοι και αδυναμοι. Και την ηρωινη δεν χρειαζετε να την χτυπας οπως γραφουν οι περισοτεροι σνιφαρετε κιολας.
Fidelio Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 ..εγώ τραγικα εως και ενοχλητικά θα ήθελα να επισημάνω οτι δεν μπορούμε να βγάζουμε συμπεράσματα απο προσωπικές εμπειρίες . Η προσωπική εμπειρία στις ουσίες αυτές σε συνδιασμό με την όποια έρευνα θα πρέπει να έχει μια αντικειμενικότητα και μια αποστασιοποιημένη θέση ως προς την ανάλυση των επιμέρους θεμάτων που προκύπτουν , διαφορετικά μιλάμε για τσαρλατανισμο κομπογιανιτισμό ! Sorry κιολας αλλά δεν είναι κάτι σπουδαίο όλο αυτο το παιχνίδι της εμπειρίας ....
Toufas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 βενζοδιαπινη λεγετε τουφα νομιζω, αυτο επερνα εγω για χαλαρωσουν τα νευρα μου. αηδια ειναι . σε κανει επιπεδο και σου προκαλει εξαρτηση. Αυτοι που περνουν κοκαινη γινονται μεγαλοι μαλακες γιατι μπροστα στο να παρουν την κοκα δεν υπολογιζουν ουτε φιλιες ουτε την ιδια τους την μανα. Αυτοι που περνουν ηρωινη γινονται σκια του εαυτου τους νευρικοι οξυθυμοι και αδυναμοι. Και την ηρωινη δεν χρειαζετε να την χτυπας οπως γραφουν οι περισοτεροι σνιφαρετε κιολας. και η κοκα χτυπιετε, σνυφαρετε, καπνιζετε, μεχρι και στον κωλο μπαίνει. δεν ειναι εκει το θεμα ομως. αυτο που λες εξισωνει τα παντα, και ειναι σαν να λες οτι οι αλβανοι εχουνε στο dna τους την κλεψια. (το εχω ακουσει και αυτο)
1980 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 και η κοκα χτυπιετε, σνυφαρετε, καπνιζετε, μεχρι και στον κωλο μπαίνει. δεν ειναι εκει το θεμα ομως.αυτο που λες εξισωνει τα παντα, και ειναι σαν να λες οτι οι αλβανοι εχουνε στο dna τους την κλεψια. (το εχω ακουσει και αυτο) ναι και φριπμπεις γινετε και οτι θες . αλλα δεν καταλαβα τι ακριβως ειπα. ενοεις για το αντικτυπο στον χαρακτηρα? απο την προσωπικη μου εμπειρια μιλαω με ατομα που ηξερα πριν και αφου αρχισουν την χρηση ουσιων.
Toufas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 το ηταν ζωα πριν αρχίσουνε οτιδήποτε, το σκεφτηκες?
Toufas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 ..εγώ τραγικα εως και ενοχλητικά θα ήθελα να επισημάνω οτι δεν μπορούμε να βγάζουμε συμπεράσματα απο προσωπικές εμπειρίες . Η προσωπική εμπειρία στις ουσίες αυτές σε συνδιασμό με την όποια έρευνα θα πρέπει να έχει μια αντικειμενικότητα και μια αποστασιοποιημένη θέση ως προς την ανάλυση των επιμέρους θεμάτων που προκύπτουν , διαφορετικά μιλάμε για τσαρλατανισμο κομπογιανιτισμό ! Sorry κιολας αλλά δεν είναι κάτι σπουδαίο όλο αυτο το παιχνίδι της εμπειρίας .... control group λέγετε. οποιαδηποτε ερευνα κανεις, εχεις παντα μια ομαδα που η θα περνει ενα placebo η τιποτα. επειδη εχω δει ατομα που ειχανε ιδια αντιδραση απο κοκα, και απο panadol το λεω...
1980 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 το ηταν ζωα πριν αρχίσουνε οτιδήποτε, το σκεφτηκες? ε δεν ηταν και οτι καλυτερο σαν χαρακτηρες αλλα η εξαρτηση τους εβγαλε δεκα φορες χειροτερες αντιδρασεις και πραξεις. μετα ηρεμησανε αλλα ποτε δεν επανηρθανε στην κατασταση που ηταν πριν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.