1980 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Οποιαδηποτε χημεια για εμενα σιγουρα δεν ειναι καλη για τον οργανισμο.Εδω σου λενε οτι οταν παιρνεις αντιβιωτικα σκοτωνεις αντισωματα γιατι δεν αφηνεις τον οργανισμο να το παλεψει μονος του. ασχετα με το ποιο κανει λιγοτερη ζημια. Και εγω ηθελα να παρω ντοπα για το γυμναστηριο αλλα δεν το κανω γιατι ολο αυτο περναει μεσα απο το συκωτι. Απλα δεν γινετε να θυσιασω το συκωτι μου επειδη μου εχει καρφωθει στο μυαλο αυτο το πραγμα. Θελω να πω οτι τα ναρκωτικα για καποια ατομα ειναι καταφυγιο οπως και το αλκοολ. Και φυσικα δικαιωμα του καθενος τι κανει με τον οργανισμο του. Ειχα πολλους γνωστους που κανανε και κοκα και ηρωινη και οτι μαλακια υπαρχει και εκει εξω και καψανε τον εγκεφαλο τους κανονικα. Ολοι ειχαν εναν κοινο παρανομαστη. Δεν ειχαν βασεις απο την οικογενεια τους. Αν ασχοληθεις με το αθλητισμο δεν χρειαζεσε τιποτα απο ολα αυτα συνηθως.
Fidelio Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Περι εθισμου ο λόγος και αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ένας ψυχαναγκασμός, είναι ένα είδος διαταραχής της προσωπικότητας ,είναι επαναληπτική διαδικασία για την στάση ή την διατήρηση μιας συγκεκριμένης συμπεριφοράς. Εντελώς όλοι, είμαστε υποχείρια των νευροδιαβιβαστών μας , για σεξ, για επιβίωση , για φαγητό κτλ Τα πράγματα είναι πολύ απλά , όταν σε αυτήν την διαδικασία παρεμβαίνεις χημικομηχανικά είτε με σκληρά είτε με μαλακα του γαμας την μανα περισσότερο ή λιγοτερο . . . Χεχε , νομίζετε ότι το επιλέγετε; Καλο , ΣΑΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ !
-nick- Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 @ Helm : Ok γενικά νομίζω πως καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, έχω κάποιες απορίες όμως. Γενικά ναι, έχω όμως και μια έντονη σωματική σχεδόν αποστροφή την λειτουργική διαδικασία κατανάλωσης ουσιών. Βελόνες, hash bongs, χαπάκια κλπ, όλα μου προκαλούν έντονη απέχθεια. Δεν το χρησιμοποιώ ως επιχείρημα (πότε ήταν άλωσε η αηδία επιχείρημα υπέρ ή κατά του οτιδήποτε σε νομικό επίπεδο?) απλά λέω ότι ισχύει για εμένα. Οκ καταλαβαίνω την αποστροφή για τις βελόνες καθώς υποθέτω πως ασυνείδητα η μή είναι συνδεδεμένες** με ηρωίνη, ομονοιακου τυπου παρακμή, αρρώστια, θάνατο κλπ .Από την άλλη και όταν σου παίρνουν αίμα μια βελόνα σε τρυπάει. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η απέχθεια για π.χ το χάπι αυτό καθεαυτό, είτε είναι ασπιρίνη είτε οτιδήποτε άλλο δηλαδή νιώθεις αποστροφή με την κίνηση 'βάζω' χάπι στη γλώσσα/καταπίνω ? Ή καπνίζω το bong/ναργιλέ? Η αφήνω ένα μικρό χαρτάκι να λιώσει στη γλώσσα μου ?? ** Oπώς και οι λέξεις ( μιμίδιο ), έτσι και οι εικόνες ακόμα περισσότερο είναι αρνητικά/θετικά φορτισμένες στην εκάστοτε κοινωνία... Προφανώς όχι. Όμορφα. To 'προφανώς' υποθέτω πως γίνεται προφανές επειδή στις περιπτώσεις που ανέφερα διαφαίνονται ωφέλιμοι τρόποι/πλάισια χρήσης. Eπεκτείνοντας : Θα σε αηδίαζε κάποιος που χρησιμοποιόυσε π.χ lsd όχι μόνο ως ευφοριογόνο (ούτως η άλλως δεν προκαλεί ακριβώς ευφορία, μπορεί καποιος να ζησει τις χειρότερες εκτος απο τις καλύτερες στιγμές της ζωής του) αλλά και ως εργαλείο αυτοψυχανάλυσης,εσωτερικής αναζήτησης? Κάποιος που θα καθίσει 10 ώρες να ζωγραφίζει/ακούει_γράφει μουσική/στοχάζεται/γράφει ποίηση? Φρου-Φρου : τι να πώ? οτι συμφωνώ απόλυτα με τον nick? Θα κατηγορηθώ για σεξουαλική παρενόχληση edit: στο μόνο που διαφωνώ είναι στην αναφορά στα παιδιά που κάνουν χρήση ηρωινής Δεν αναφερόμουν μόνο σε αυτούς, αλλά γενικότερα στην κατάχρηση/λάθος/ανενημέρωτη χρήση πολλαπλών ουσιών ... Με όσα λες παρακάτω, συμφωνώ ... εκτός από : μόνο κατα την γνώμη μου επικίνδυνο ναρκωτικό την ηρωίνη ... Κοίτα ,οι περισσότερες ουσίες έχουν κάποιου είδους επικινδυνότητα, π.χ κάποιος που είναι σε θερμό περιβάλλον και συνδυάζει MDMA + alcohol κινδυνεύει από θάνατο από υπερθερμία (γι'αυτό λένε κάθε μια ώρα να πίνεις μισό λίτρο νερο και να κανεις μικρα διαλλείματα), ενώ με άλλες ουσίες ο κίνδυνος ίσως είναι στην απότομη αλλαγή που συντελείται στην ψυχική σφαίρα του ατόμου αν αυτό δεν είναι σε κατάλληλο περιβάλλον & προετοιμασμένος για το τι μπορεί να ζήσει ...
fireflies Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 εχουμε τελείως διαφορετική αντίληψη των εννοιών επιλογή, χρήση, εθισμός, επικινδυνότητα. Αν εξαιρέσεις ότι είπα (όπως και ο nick πιο πάνω) ότι δεν θεωρώ την ηρωίνη το μοναδικό "επικίνδυνο" ναρκωτικό, δεν ξέρω από πού διάβασες τις αντιλήψεις μου για τις άλλες έννοιες που αναφέρεις.
kostastnt Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Πάμε καλά? Γιατί να νομιμοποιηθούν τα ναρκωτικά??? Για να την πίνουν πιο φθηνά οι γνωστές ομάδες υπερ-έξυπνων ατόμων που προσπαθούν να κάνουν έναν "καλύτερο" κόσμο σπάζοντας, δέρνοντας και κάνοντας τα χατήρια των ατόμων που τους πληρώνουν? Τι θα πει μαλακά ναρκωτικά και σκληρά ναρκωτικά? Όλα το ίδιο κάνουν. Όπως θα φτιαχτείς με 5ml ηρωίνης, το ίδιο θα φτιαχτείς και με 10 τσιγάρα ή ένα χαπάκι ή 20 τζούρες σε μικρό bong. Πάρτε για παράδειγμα την Ολλανδία. Επέτρεψε τα "μαλακά" και πεθαίνουν από χάπια και ηρωίνη σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά από παλιότερα. Ποιός από εσάς θα έδινε στα παιδιά του τσιγάρο κανονικό, πόσο μάλλον ναρκωτικά? Τέλος ένας λόγος που απαγορεύονται τα ναρκωτικά είναι ότι δεν μπορούν να φορολογηθούν. Με 20 Ευρώ μπορείς να πάρεις σπόρια και εφ'όρου ζωής να έχεις τσάμπα χασίς, άρα μηδενικό κέρδος για το κράτος. Μερικοί εδώ μέσα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους για τα ναρκωτικά σίγουρα.
Φρού-Φρού Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 @ ]nicK[ Πρώτον παίρνω τηλέφωνο και δεν το σηκώνουν Δευτερον συμφωνώ για τον λάθος συνδιασμό του md και των e με το αλκοόλ καθώς και με το οτι μπορεί κάποιος να βουτήξει απο τον τέταρτο ή να αποκτήσει επ άπειρον έναν φανταστικό φίλο αν φάει καμια δεκαριά τριπάκια. Αυτό όμως μπορεί να συμβεί και αν κάποιος άλλος που εχει καταναλώσει μόνο αλκοολ ρίξει την πάρτη του μαζί με το αμάξι του απο το γκρεμό για την αχάριστη που τον άφησε... Ολα συμβαίνουν δεν είπα το αντίθετο, απλά εγω έστίασα την επικινδυνότητα στο ναρκωτικό που είναι κατα την γνώμη μου το πιο εθιστικό και είναι βέβαιος ο θάνατος σε κάθε χρήστη και οχι σε κάποιες σκόρπιες περιπτώσεις... Με το παραπάνω δεν αθωώνω τις υπόλοιπες παραισθησιογόνες-ευφοριογόνες ουσίες αλλά νομίζω οτι το τόπικ αναφέρεται στον διαχωρισμό των ναρκωτικών...
-nick- Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Τι θα πει μαλακά ναρκωτικά και σκληρά ναρκωτικά? Όλα το ίδιο κάνουν. Όπως θα φτιαχτείς με 5ml ηρωίνης, το ίδιο θα φτιαχτείς και με 10 τσιγάρα ή ένα χαπάκι ή 20 τζούρες σε μικρό bong. :S Το ίδιο θα φτιαχτείς και με ένα μπουκάλι Absolute ?? Διαφορετικές ουσίες, διαφορετική επίδραση. Πάρτε για παράδειγμα την Ολλανδία. Επέτρεψε τα "μαλακά" και πεθαίνουν από χάπια και ηρωίνη σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά από παλιότερα. Καμμιά έγκυρη πηγή έχεις, ή λες ότι να ναι? Μερικοί εδώ μέσα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους για τα ναρκωτικά σίγουρα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο
Φρού-Φρού Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Τι θα πει μαλακά ναρκωτικά και σκληρά ναρκωτικά? Όλα το ίδιο κάνουν. Όπως θα φτιαχτείς με 5ml ηρωίνης, το ίδιο θα φτιαχτείς και με 10 τσιγάρα ή ένα χαπάκι ή 20 τζούρες σε μικρό bong. χμμμ.. τα εχεις δοκιμάσει όλα και πάλι το ίδιο "φτιάχτηκες" ???
Helm21 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Εντελώς όλοι, είμαστε υποχείρια των νευροδιαβιβαστών μας , για σεξ, για επιβίωση , για φαγητό κτλ Τα πράγματα είναι πολύ απλά , όταν σε αυτήν την διαδικασία παρεμβαίνεις χημικομηχανικά είτε με σκληρά είτε με μαλακα του γαμας την μανα περισσότερο ή λιγοτερο . . .Χεχε , νομίζετε ότι το επιλέγετε; Καλο , ΣΑΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ! Ναι. nick['']Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η απέχθεια για π.χ το χάπι αυτό καθεαυτό, είτε είναι ασπιρίνη είτε οτιδήποτε άλλο δηλαδή νιώθεις αποστροφή με την κίνηση 'βάζω' χάπι στη γλώσσα/καταπίνω ? Ή καπνίζω το bong/ναργιλέ? Η αφήνω ένα μικρό χαρτάκι να λιώσει στη γλώσσα μου ?? Αποφεύγω όσο μπορώ και τα φάρμακα (όχι μόνο τις ντρογκες) δεν μου αρέσουν οι ασπιρίνες (αλλά είναι αναγκαίες καμία φορά για εμένα επειδή πάσχω από εξαιρετικά εντόνους πονοκεφάλους). Θέμα βιομάτων : Ο,τι βλέπω να παίρνει ένα βόδι με χαμόγελο στο στόμα, στην μύτη στο μπράτσο 'τώρα έρχεται η μαστούρα, θα την ακούσω! τώρα έρχεται η ευτυχία :) :)' μου προκαλεί αποστροφή. nick['']Eπεκτείνοντας : Θα σε αηδίαζε κάποιος που χρησιμοποιόυσε π.χ lsd όχι μόνο ως ευφοριογόνο (ούτως η άλλως δεν προκαλεί ακριβώς ευφορία, μπορεί καποιος να ζησει τις χειρότερες εκτος απο τις καλύτερες στιγμές της ζωής του) αλλά και ως εργαλείο αυτοψυχανάλυσης,εσωτερικής αναζήτησης? Κάποιος που θα καθίσει 10 ώρες να ζωγραφίζει/ακούει_γράφει μουσική/στοχάζεται/γράφει ποίηση? Θα με πείραζε οτιδήποτε εντάσσεται και συντηρεί μια κουλτούρα ναρκωτικών που προωθεί την σύλληψη ότι όχι μόνο είναι οκ να παίζεις τον μικρο χημικό με το σώμα σου, αλλά το να το κάνεις αυτό είναι και new age (olllld fuckin' age, man) 'διεύρυνση οριζόντων'. Εχεις προσέξει ότι οι χρήστες ναρκωτικών με όλη τους την διευρυμένη συνείδηση συνήθως το μόνο που κάνουν με αυτή είναι να ασχολούνται με το πότε θα 'διευρύνουν' την συνείδηση τους ξανά? Τωρα, τώρα έρχεται η μαστούρα, τώρα έρχεται η χαρά. Η πραγματική ζωή μου είναι ξένη, δεν αντέχω τον εαυτό μου. Ναι ξέρω για την τέχνη που κάνουν οι μαστουρωμένοι, οκ. Ο,τι φτιάχνει καθείς καλό είναι. Φτιάνουνε και οι straight ποιηματάκια. Το κόστος της αποσύνδεσης που περιγράφω από πάνω είναι αρκετά βαρύ και ο καθένας κάνει τα κουμαντα του. Απο όλους τους ανθρώπους που έχω γνωρίσει που είναι σταθεροί χρήστες ναρκωτικών, μόνο ένας φαίνεται να το κουμαντάρει κάπως. I don't like the odds... Αντί να συζητάτε ποια ναρκωτικά 'είναι οκ' έναντι της 'κακιάς πρέζας' γιατί δεν συζητάτε το ποιος ακριβώς τύπος ανθρώπου έχει τραβήξει τον βιολογικό κλήρο να μπορεί να τα κουμαντάρει. Δεν είναι ο καθένας. Οταν λέτε σε κάποιον 'έλα ρε το χασίς δεν κάνει τίποτα', του κάνατε ψυχογράφημα να δείτε αν 'δεν είναι τίποτα' για αυτόν και γίνεστε enabler? Η διάθεση να το συζητήσει κανείς στο internet δεν είναι αρκετή. Η διάθεση να τα δοκιμάσει κανείς δεν είναι αρκετή. Η διάθεση να τα ελέγξει δεν είναι αρκετή. Πρέπει και να μπορεί. Εδω οι περισσότεροι άνθρωποι χωρίζουν τον δεσμό τους και πάνε να πεθάνουνε, και θα ελέγξουν τα ναρκωτικά?! I don't like the odds. Αν είστε μάγκες και ελέγχετε τα ναρκωτικά, δεν σας ελέγχουν αυτά, η ηρωίνη είναι για εσάς. Bang for your buck, καλλίτερο παραμύθι δεν υπάρχει. Διευρυμένη συνείδηση και όλα. Ποιος φοβάται την ηρωίνηηηη? Καταλαβαίνω την ανάγκη να υπερασπιστεί κανείς τις ουσίες που του αρέσουν, αφού νιώθει ότι δεν του κάνουνε ζημιά και το ελέγχει. Από το προσωπικό βίωμα, στο projection στους άλλους. Οκ, είναι ειλικρινές. Αλλά σκεφτείτε την απόσταση από αυτό που λέτε, και την πραγματικότητα για τους άλλους. Δεν έχει ο κόσμος της υπευθυνότητα και αντοχή να παίζει με την βιοχημεία του στο χαλαρό. Τα ναρκωτικά καταστρέφουν ανθρώπους για κάποιον λόγο, και δεν είναι επειδή το διάλεξαν(ο χριστός και η παναγία, Φρού-φρού).
kostastnt Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Πόσους θα δείς να πίνουν κάθε μέρα ένα μπουκάλι absolut? Παρόλαυτα σύμφωνα με την λογική σου δεν χρειάζονται τα ναρκωτικά γιατί η vodka κάνει την ίδια δουλειά. Δεν λέω ότι να'ναι. Παραθέτω το link από το "Πανεπιστημιακό ερευνητικό κέντρο για τα ναρκωτικά στην Ολλανδία" όπου μπορείς να πας στα "Statistics" και να κατεβάσεις τα pdf με τις αναλυτικότατες έρευνες και να δείς τα πινακάκια με τα νούμερα, όπως και τα συμπεράσματα. Αν επιτρέπεται, τι ηλικία έχεις?
Φρού-Φρού Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 ρε συHelm21 no offence αλλά αυτο το "δεν το διάλεξαν" πολύ με εκνευρίζει... την φράση αυτή την θεωρω την πλέον μπούρδα για την κάλυψη της ματαιοδοξίας ή της βλακείας ενος χρήστη ηρωινης.. Πως δεν το διάλεξαν δηλαδή? ηρθε κάποιος και με το ζόρι του τρύπησε του αλλου την φλέβα? Μην λέμε οτι θέλουμε.... Και μην επικαλεστούμε το νεαρό της ηλικίας ή την αδυναμία χαρακτήρα γιατι και αυτό σκέτη μπούρδα είναι.. Και εμένα μου έτυχε να χτυπάνε μπροστά μου και να μου προσφέρουν ω με τι ευγένια να συμμετέχω αλλά δεν το έκανα... Ολα είναι θέμα επιλογών, όλα.
kostastnt Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 χμμμ.. τα εχεις δοκιμάσει όλα και πάλι το ίδιο "φτιάχτηκες" ??? Τα έχω δοκιμάσει τα περισσότερα εκτός από ένα και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για αυτό πλέον είναι αυτή η στάση μου στα ναρκωτικά. Τώρα περνάω πολύ καλύτερα χωρίς οτιδήποτε από αυτά. Ακόμα σίγουρα δεν θέλεις να μάθεις πως κατέληξαν τα άτομα που έκανα παρέα και συνέχισαν.
Φρού-Φρού Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Τα έχω δοκιμάσει τα περισσότερα εκτός από ένα και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για αυτό πλέον είναι αυτή η στάση μου στα ναρκωτικά. Τώρα περνάω πολύ καλύτερα χωρίς οτιδήποτε από αυτά. Ακόμα σίγουρα δεν θέλεις να μάθεις πως κατέληξαν τα άτομα που έκανα παρέα και συνέχισαν. ok εξου και η ισοπεδωτική σου στάση. Παω πάσο.. 1980 νομίζω δεν ρώτησε εμένα πόσο είμαι, παλιόκαρφο
Helm21 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 ρε συHelm21 no offence αλλά αυτο το "δεν το διάλεξαν" πολύ με εκνευρίζει... την φράση αυτή την θεωρω την πλέον μπούρδα για την κάλυψη της ματαιοδοξίας ή της βλακείας ενος χρήστη ηρωινης.. Πως δεν το διάλεξαν δηλαδή? ηρθε κάποιος και με το ζόρι του τρύπησε του αλλου την φλέβα? Μην λέμε οτι θέλουμε.... Και μην επικαλεστούμε το νεαρό της ηλικίας ή την αδυναμία χαρακτήρα γιατι και αυτό σκέτη μπούρδα είναι.. Και εμένα μου έτυχε να χτυπάνε μπροστά μου και να μου προσφέρουν ω με τι ευγένια να συμμετέχω αλλά δεν το έκανα... Ολα είναι θέμα επιλογών, όλα. Σε ενοχλεί, αλλά είναι αλήθεια. Δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση. Επηρεάζεσαι από μέσα-έξω για κάθε πράγμα που κάνεις. Πάλι έχω την εντύπωση ότι γίνεσαι πιο σκληρή απότι σε παίρνει. Είναι παράλληλο με το ίδιο που έλεγες για τους ψυχοπαθείς, ότι θέλουν να είναι παράσιτα, κωλόπαιδα και να μην εκτιμούν τίποτα. Δεν είμαι ο ψυχαναλυτής σου, οπότε δεν θα σου πω ότι υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα κακά βιώματα σου να σε έχουν κάνει αδικαιολόγητα σκληρή με τους ανθρώπους που έχουν κατρακυλήσει σε δυσκολίες και θα ήταν καλό να προσπαθήσεις να το καταπολέμησεις. Δεν στο λέω επειδή δεν με πληρώνεις 100 euro την συνεδρία. Όταν κάποιος πρωτοπαίρνει ηρωίνη, δεν έχει επιλέξει την καταστροφή του, προφανώς, έχει επιλέξει να περάσει καλά. Η κρίση του μπορεί να είναι λανθασμένη, αλλά... εσύ κανείς μονό σωστές (read: που σου βγαίνουν σε καλό) κινήσεις στην ζωή σου? Από την στιγμή και πέρα που δρα η ηρωίνη στο σώμα, να λειτουργήσεις ανεξάρτητα της επιρροής της είναι αδύνατο. Η κατρακύλα είναι σταδιακή και συνήθως ολοκληρωτική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.