-nick- Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Peter Gasser' date=' MD, has received final approval from the Ethics Committee (Swiss IRB equivalent) for his groundbreaking MAPS-sponsored study evaluating LSD-assisted psychotherapy for subjects with end-of-life anxiety secondary to life-threatening illness. -=-=-=-=-=-=-=-=-=- Ibogaine is a naturally-occurring alkaloid that comes from the root bark of a shrub native to West Africa. It is used in healing ceremonies and initiations conducted by members of the Bwiti religion in various parts of West Africa. In small doses' date=' it can serve as a stimulant, and in larger doses, it produces a profound psychedelic state. People with problem substance use have found that psychedelic doses of ibogaine can significantly reduce withdrawal from opiates and eliminate substance-related cravings for a period of time. ... ... This is likely to be the first in several ambitious projects seeking to demonstrate the usefulness of ibogaine in the treatment of people with problem drug or alcohol use. We look forward to hearing about and recording future progress reports and investigation into the therapeutic use of ibogaine. Donations to support research into ibogaine as a treatment for alcoholism and substance abuse and dependence are needed, MAPS will allocate 100% of any donation specifically restricted to this work upon request. [/quote']
Helm21 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Τα ναρκωτικά με αηδιάζουν ιδιαίτερα, όπως και οι περισσότεροι τρόποι ζωής που προβλέπουν την χρήση τους, αλλά γενικά είμαι υπέρ της αποποινικοποίησης της χρήσης μερικών ουσιών από το νεφελώδες σύνολο που ονομάζουμε 'ναρκωτικά'. Η αποποινικοποίηση της εμπορίας τους είναι πολυσύνθετο ζήτημα γενικά για το οποίο δεν έχω ξεκάθαρη γνώμη, αλλά καθαρά σε επίπεδο νομικής συνοχής, αφού είναι νόμιμο να πίνει κανείς αλκοόλ ή να καπνίζει, θα έπρεπε να είναι νόμιμη η κατανάλωση χασίς ή LSD. Ο διαχωρισμός μεταξύ αλκοόλ και χασίς είναι πολιτισμικός και κοινωνικοοικονομικός και όχι επιστημονικός. Το αλκοόλ κάνει μεγαλύτερη ζημιά, είναι πιο εθιστικό ψυχοσωματικά, αλλά κανείς δεν το αγγίζει επειδή υπάρχουν τεράστια συμφέροντα δεμένα με την εμπορία του τα οποία συντηρούν τμηματικά παγκόσμιες οικονομίες. Τώρα, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα ήθελα η χώρα μου να συντηρείται οικονομικά με το να είναι πρεζέμπορας, αλλά αφού ήδη είναι με το αλκοόλ και τα τσιγάρα, τουλάχιστον να κοιτάξουμε τα θετικά ενός περαιτέρω κύματος αποποινικοποίησης: *μερική αποδυνάμωση η διάλυση του ύποκοσμου που συντηρείται από την παρανομία της εμπορίας και χρήσης μαλακών ναρκωτικών. *απομυθοποίηση των αυτών ουσιών, σε σημείο που η περιστασιακή χρήση θα σημειώσει σταδιακή πτώση στις νεαρές ηλικίες. *όχι άλλα τραβολογήματα για χρήστες μαλακών ναρκωτικών που κατά τα άλλα είναι κανονικοί πολίτες και παρέχουν το κομμάτι τους (δηλαδή όχι τελειωμένοι ηρωινομανείς που η κοινωνία καθαρά utilitarianιστικά έχει χρέος να προσπαθεί να περιορίζει) στην κοινωνία. Η μέθοδος ποτοαπαγόρευσης έχει αποδειχθεί ιστορικά δυσλειτουργική, δεν βλέπω γιατί όταν δεν μιλάμε για αλκοόλ αλλά μιλάμε για χασίς αλλάζει τίποτε. Όπως όλοι ξέρουμε η χρήση είναι διαδεδομένη, η εμπορία αναλόγως και απλά κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.
Lomar Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Ωραία όλα τα επιστημονικά που λέτε, αλλά είστε λιγάκι εκτος. Εδώ συζητάμε για τον διαχωρισμό. Ο οποίος και πιστεύω πως πρέπει να γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο. /* ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΧΡΗΣΤΗΣ */ Για τα ναρκωτικά πιστεύω πρέπει να επικρατεί η εξής αντίληψη: Δε γίνεται να απαγορευτούν όλα (τα συνθετικά που έιναι εξολοκλήρου φτιαγμένα σε εργαστήρια πρέπει να απαγορεύεται η παρασκευή και η διανομή τους σε μεγάλες ποσότητες), και στο κάτω κάτω αν κάποιος κάνει μια στις τόσες μια φούντα (εγώ δεν ασχολούμαι), και μετα είναι λιωμένος - γιατί κάτι παραπάνω δεν μπορεί να είναι, πχ επιθετικός - και δεν κάνει κακό σε κανένα, τον διπλανό του γιατί τον πειράζει αυτό και θέλει να το απαγορεύσει; Δηλαδή την ψευτο-πουριτανική-ηθικόλογη κοινωνία μας αυτό την πείραξε; όχι η παιδεία, η υγεία το ασφαλιστικό κτλ; Στην τελική αυτοί που τα απαγορεύουν είναι άτομα που μπορεί και να έκαναν παλιότερα χρήση ή να μην έκαναν ποτέ, ΑΛΛΑ, παρεξήγησαν το όλο ζήτημα για 3 λόγους (προσωπική γνώμη απο ανάλογες παρατηρήσεις και βιώματα): 1. Φόβο να μην ξεφύγουν οι ίδοι, για αυτό και θέλουν ολική απαγόρευση των ναρκωτικών. 2. Νόμιζαν οτι είναι μαγκιά. Μεγάλωσαν. Είδαν οτι με το λιώσιμο έμειναν πίσω σε άλλα πράγματα και τώρα βάζουν στίγμα σε όσους κάνουν χρήση για να απαλλαγούν απο τα "φαντάσματά" τους. Το παραπάνω το κάνει η Ελληνική, και όχι μόνο, κοινωνία σε πολλά παρεξηγημένα και με ελλειπή παιδεία και γνώση προς αυτά, θέματα. 3. Δεν ξέρει τι είναι. Για αυτό το φοβάται. Βλέπει το δέντρο (βραχυπρόθεσμα συμπτώματα -μέρας max μερικών μηνών) και χάνει το δάσος (οτι στην τελική με χασίς δεν γίνεται κανείς εγκληματίας, δεν έχει στερητικά και τα περι καταστροφής εγκεφαλικών κυττάρων παίζει να είναι μύθος - βλ. Steve Jobs ). Επίσης όλοι εσείς οι οποίοι είστε κατά του λιωσίματος και της "μη παραγωγικότητας του ατόμου προς όφελος της κοινωνίας", γιατί δεν συζητάτε την εξάλιψη και απαγόρευση του Lineage, WoW, ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ κτλ; Αφού όλα τα παραπάνω οδηγούν σε: βία, φανατισμό, ανεργία, αποστροφή απο τα σχολεία, την οικογένεια και τον κοινωνικό περίγυρο και τέλος είναι σίγουρα σπατάλη χρόνου σε βάρος του ατόμου και τις κοινωνίας. Απλά ο καθένας έχει το δικό του, νομιμο ή μη, ναρκωτικό, και κοροϊδεύει, κριτικάρει και απαγορεύει όλα τα υπόλοιπα, γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να αντιληφθεί οτι ο διπλανός του την βρίσκει αλλιώς. Συλλογισμός: βαράει τρέλα 5 παρέες σε όλη την Ελλάδα και αρχίζουν να σκοτώνουν με τηγάνια. Σύμφωνα με την λογική πολλών εδω μέσα πρέπει να απαγορευτούν τα "κακα" τηγάνια Αν ήταν νομιμοποιημένη η κάνναβη, χασίς κτλ φυτικά, φυσικά μη χημικά ναρκωτικά, δεν θα έπεφτε τόσος λαός στη πρέζα (ή ηρωίνη που νομίζω οτι είναι το ίδιο στη πιο καθαρή του μορφή) που είναι μακράν φτηνότερη και πιο... "μπόμπα". Τελευταίο παράδειγμα για να καταλάβετε την ηθική παρακμή αυτού του έθνους οι "κακοί" μαλλιάδες-γενικευμένος, αυθαίρετος, ημιμαθείς (ως προς τον επιθετικό προσδιορισμό), αόριστος χαρακτηρισμός. Ο έχων παιδεία (και όχι απλώς εκ-παίδευση) νοείτο.
-nick- Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Τα ναρκωτικά με αηδιάζουν ιδιαίτερα, όπως και οι περισσότεροι τρόποι ζωής που προβλέπουν την χρήση τους, αλλά γενικά είμαι υπέρ της αποποινικοποίησης της χρήσης μερικών ουσιών από το νεφελώδες σύνολο που ονομάζουμε 'ναρκωτικά'. Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου αν αναφέρεσαι σε τυπάκια που την βγάζουν στις πλατείες κάνοντας (κατά)χρήση ότι ουσίας βρεθεί μπροστά τους, από το κλασσικό χορταράκι μέχρι τα ηρεμιστικά του παππού τους και τα αντικαταθλιπτικά ψυχοφάρμακα της μάνας τους. (Όχι ότι έχω τίποτα με τα παλικάρια , κάποια είναι πολύ καλά παιδιά,κάποια πάλι όχι και τόσο, αλλά διαφωνώ ριζικά με τον τρόπο ζωής τους και τη νοοτροπία τους ). Τότε όμως δεν σε αηδιάζουν οι ουσίες per se αλλά ο τρόπος χρήσης τους/τα άτομα που τις χρησιμοποιούν. Δηλαδή το ίδιο θα σε ενοχλούσε π.χ και η χρήση LSD ή MDMA σε ψυχοθεραπεία με πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα, όπως για παραδείγμα στην περίπτωση αυτιστικών παιδιών & παιδικής σχιζοφρένειας ? H τη χρήση ibogaine με μεγαλύτερη επιτυχία από κάθε άλλη μέθοδο σχετικά με την αποτοξίνωση αλκοολικών ή ηρωινομανών ? Δυστυχώς, οι δυτικές κοινωνίες έχουν σχεδόν δαιμονοποιήσει τις περισσότερες εναλλακτικές καταστάσεις συνείδησης και το όλο θέμα των ψυχοτρόπων ουσιών μάλλον είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού των σύγχρονων κοινωνίων ...
Helm21 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2007 nick[;1823676'']Τότε όμως δεν σε αηδιάζουν οι ουσίες per se αλλά ο τρόπος χρήσης τους/τα άτομα που τις χρησιμοποιούν. Γενικά ναι, έχω όμως και μια έντονη σωματική σχεδόν αποστροφή την λειτουργική διαδικασία κατανάλωσης ουσιών. Βελόνες, hash bongs, χαπάκια κλπ, όλα μου προκαλούν έντονη απέχθεια. Δεν το χρησιμοποιώ ως επιχείρημα (πότε ήταν άλωσε η αηδία επιχείρημα υπέρ ή κατά του οτιδήποτε σε νομικό επίπεδο?) απλά λέω ότι ισχύει για εμένα. nick[']Δηλαδή το ίδιο θα σε ενοχλούσε π.χ και η χρήση LSD ή MDMA σε ψυχοθεραπεία με πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα, όπως για παραδείγμα στην περίπτωση αυτιστικών παιδιών & παιδικής σχιζοφρένειας ? H τη χρήση ibogaine[/url'] με μεγαλύτερη επιτυχία από κάθε άλλη μέθοδο σχετικά με την αποτοξίνωση αλκοολικών ή ηρωινομανών ? Προφανώς όχι. nick['']Δυστυχώς, οι δυτικές κοινωνίες έχουν σχεδόν δαιμονοποιήσει τις περισσότερες εναλλακτικές καταστάσεις συνείδησης και το όλο θέμα των ψυχοτρόπων ουσιών μάλλον είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού των σύγχρονων κοινωνίων ... Δεν διαφωνώ καθόλου ακόμα και όντας ένας ακόμα δυτικός ο οποίος αηδιάζει και μόνο με την αναφορά induced 'εναλλακτικών καταστάσεων συνείδησης' και άλλων τέτοιων. Πρόσεξε πως διαχωρίζω την προσωπική μου αντίδραση σε αυτά τα πράγματα, και την άποψη μου για το τι θα έπρεπε να γίνει κοινωνικά και νομικά για αυτές. Και τα μπουζούκια με αηδιάζουν, δεν λέω να απαγορευτούν, και αν ήταν απαγορευμένα θα ήμουν υπέρ της αποποινικοποίησης των.
21century Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Παροτι προεκλογικα τα πολιτικα κομματα δεν ασχοληθηκαν σοβαρα με το θεμα περιμενουμε να δουμε εκ νεου την πολιτικη που θα ακολουθηθει, το θεμα ειναι οτι οι κυβερνησεις δεν ασχολουνται εντατικα με την προληψη τα τελευταια χρονια...
Φρού-Φρού Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 τι να πώ? οτι συμφωνώ απόλυτα με τον nick? Θα κατηγορηθώ για σεξουαλική παρενόχληση edit: στο μόνο που διαφωνώ είναι στην αναφορά στα παιδιά που κάνουν χρήση ηρωινής κυρίως και όλα τα παρελκόμενα σορώπια, καθε λογής σκονίτσες, κρυσταλλάκια όλα μαζί δηλαδή και σε απιστευτες ποσότητες... Δεν ανιτλέγω οτι ήταν καλά παιδιά κάποτε αλλά μετα τον εθισμό τους στην πρέζα μεταλλάσονται (ακόμα και αν έχουν απεξαρτηθεί) σε χειριστικά όντα που εγω νομίζω πως ζούνε την ζωη τους με επεισόδια. Ο λόγος είναι η γαμοπρέζα που για εκείνη έχουν κάνει πράγματα που ούτε φαντάζεται ενας μη χρήστης (και ποτε κανεις να μη μάθει..) Δεν έχουν αληθινά συναισθήματα γιατί απλά τα έχουν εξαντλήσει. Γενικά πιστεύω οτι κάποιος που επιλέγει να εθιστεί σε κάτι τέτοιο(γιατί αυτά περι χωρισμένων γονιών, καταραμένη κοινωνία, κακές παρέες εγω τα ακούω βερεσέ) είναι αξιος της μοίρας του... Περαν τούτου, η χρήση ουσιών σε ελεγχόμενη ποσότητα (και ποιότητα )είναι στη αυτοδιάθεση του καθενός μας. Δεν θα πώ αν κάποιος που πίνει mdma ή τρώει κανα ε κάνει καλά γιατί αυτό θα ήταν προπαγάνδα για κάτι που θεωρείται παράνομο. Το ίδιο όμως θα ισχυριζόμουν και για το αλκοόλ αν ήταν και αυτό παράνομο.... Αυτό που μπορώ να πω όμως με σιγουριά είναι οτι έχουμε γαλουχηθεί τις "παράνομες ουσίες" να τις βάζουμε όλες σε ενα τσουβάλι και σαν ημιμαθείς να κρίνουμε κάτι που δεν γνωρίζουμε ουσιαστικά απλά γιατί τις εξισώνουμε με το μόνο κατα την γνώμη μου επικίνδυνο ναρκωτικό την ηρωίνη ...
jk Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Π.ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ Heroin στα αγγλικά, Ηρωίδα είναι η μετάφρασή του στα ελληνικά. Γιατί βλέπεις ο άνθρωπος που την ανακαλυψε νομιζε οτι ανακαλυψε το φαρμακο ποθ θα εσωζε τους μορφηνομανεις .Ετσι ένας εν ενεργεία ηρωϊνομανής, ενώ όσο έχει τη δόση του είναι καλά, πολύ καλά, όταν δεν την έχει νομίζει ότι θα πεθάνει. Δεν έχει καμία αίσθηση χρόνου, ξεχνάει παρελθόν, παρόν και μέλλον είναι πολύ συγκεχυμένα μέσα του. Εχει τόσο πολύ αντιφατικά συναισθήματα που μέσα σε είκοσι λεπτά το μίσος και η αγάπη εναλλάσονται με μεγάλη γρηγοράδα. Για το φίλο; Δεν υπάρχει φίλος. Πουλάει και την ίδια του τη μητέρα για μια δόση. Ο φίλος και γενικά τα συναισθήματα αυτά είναι αφημένα στην κρίση της ηρωίνης. Πίσω δε απ' όλα αυτά κρύβεται μια αιώνια απειλή, που ανήκει μόνο στην ηρωίνη. Ετσι λοιπόν κάποια στιγμή ο ηρωινομανής είναι μόνος του αυτός και η ηρωίνη, κι ανάμεσά τους δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια απελπισμένη κραυγή. Γιατί σ' ότι μισεί, σ' ότι αγαπά σ' ότι αισθάνεται είναι αυτός αλλά ουσιαστικά είναι η ηρωίνη, κρυμένη από πίσω του. Για εγώ; δεν χρειάζεται καν να μιλάει για εγώ, αυτός ο άνθρωπος άγνωστε νεαρέ. Γιατί ότι στεγανό είχε να προστατεύσει το εγώ του, έχει τρυπηθεί, έχει σπάσει, έχει ανοίξει, όπως ανοίγουνε οι φλέβες όταν τις κόβεις με το ξυράφι, όταν αυτοκτονείς ή όταν τις τρυπάς με τη σύριγγα για να πάρεις τη δόση σου. Ετσι λοιπόν καταλαβαίνεις ότι ο ηρωινομανής βαδίζει σ' ένα μονόδρομο που έχει μία και μόνη κατεύθυνση, όπου η αλήθεια και η ψευτιά παύουν να διαχωρίζονται, είναι το ίδιο πράγμα. Ακόμη το φως και το σκοτάδι, φτάνουν να είναι το ίδιο πράγμα. Οσο για την ηρωίνη ποτέ καθαρά δεν θα δεις κατά πόσο είσαι επηρεασμένος απ' αυτή ή όχι και κατά πόσο την έχεις ανάγκη. Αυτή παραμονεύει πάντοτε στη σκιά και όπως σου είπα είναι μονόδρομος, έχει μια καρδιά και μια παντιέρα. Γι' αυτό άγνωστε νεαρέ σε προειδοποιώ είναι η ηρωίνη και να μην ξεχαστείς ποτέ να νομίζεις ότι την ελέγχεις ότι ξέρεις τι ζητάς και το γιατί... http://www.activeboard.com/forum.spark?forumID=19238&p=3&topicID=298153
fireflies Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Φρου-φρου, (δε νομίζω ότι "επιλέγει" κανείς τον εθισμό. Την χρήση επιλέγει. Λεπτομέρεια, αλλά anyhow.) Πέρα απ'αυτό, δεν διάβασα όλα (τα περσινά) ποστ, αλλά πραγματικά αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν τη σήμερον άνθρωποι που μπερδεύουν το χασίς με την ηρωίνη, π.χ. Δεν αναφέρομαι σε ηλικιωμένους, μπλα μπλα κλπ. Έχω την εντύπωση ότι πλέον είναι σαφής ο διαχωρισμός και ότι η επιλογή του επιχειρήματος υπέρ ή κατά της αποποινικοποίησης, δεν εξαρτάται πάντα από αυτή την γνώση ή την ημιμάθεια. Τέλος, δεν κατάλαβα ακριβώς από πού προκύπτει ότι η ηρωίνη είναι το μοναδικό επικίνδυνο ναρκωτικό. Και ως προς τι τα υπόλοιπα είναι ακίνδυνα. on edit: τώρα πρόσεξα ότι λες "κατά τη γνώμη μου". Δεν λύνεται η απορία μου, αλλά αφού είναι κατά τη γνώμη σου, πάω πάσο.
Φρού-Φρού Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Φρου-φρου, (δε νομίζω ότι "επιλέγει" κανείς τον εθισμό. Την χρήση επιλέγει. Λεπτομέρεια, αλλά anyhow.) Διαφωνώ, φυσικά και επιλέγει τον εθισμό. Γιατί όταν κάποιος κάνει χρήση ναρκωτικών πάνω κάτω γνωρίζει τι δημιουργεί το καθένα, ξέρει ποιά ειναι τα εθιστικά ναρκωτικά και ποιά οχι και επιλέγει να κανει χρήση ηρωίνης. Με αυτήν την λογική κατα την γνώμη μου επιλέγει και να εθιστεί, γιατι με την πρέζα δεν γίνεται διαφορετικά. Πέρα απ'αυτό, δεν διάβασα όλα (τα περσινά) ποστ, αλλά πραγματικά αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν τη σήμερον άνθρωποι που μπερδεύουν το χασίς με την ηρωίνη, π.χ. Δεν αναφέρομαι σε ηλικιωμένους, μπλα μπλα κλπ. Έχω την εντύπωση ότι πλέον είναι σαφής ο διαχωρισμός και ότι η επιλογή του επιχειρήματος υπέρ ή κατά της αποποινικοποίησης, δεν εξαρτάται πάντα από αυτή την γνώση ή την ημιμάθεια. Και εδω διαφωνώ, δεν είναι μόνο οι ηλικιωμένοι που έχουν πλήρη μεσάνυχτα για το τι πάει να πει ουσία, την χημική της σύνθεση, τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει σε κάθε έναν ξεχωριστά, αν κάποιες απο αυτές έχουν και θεραπευτικές ιδιότητες σε πολλές παθήσεις κοκ.. Δεν είναι λίγοι, ακόμα και νέοι σε ηλικία, που ακόμα και σήμερα το έχουν σιγουράκι οτι αν ένας πιτσιρικάς σκάσει ενα μπάφο στα 15 του, στα 20 του θα είναι πρεζόνι. Τέλος, δεν κατάλαβα ακριβώς από πού προκύπτει ότι η ηρωίνη είναι το μοναδικό επικίνδυνο ναρκωτικό. Και ως προς τι τα υπόλοιπα είναι ακίνδυνα. οκ αντε σου βάζω και την κόκα μέσα.. αλλά είπα κατα την γνώμη μου, αυτό σημαίνει οτι έτσι το βλέπω εγω το θέμα, δεν σημαίνει απαραίτητα οτι πρέπει να είναι κοινά αποδεκτό αυτό. Και η επικινδυνότητα της πρέζας μεσα απο τα δικά μου μάτια έχει να κάνει, περαν των υπολοίπων, με την αυταπόδεικτη εξίσωση : χρήση = σίγουρος εθισμός = aids, ηπατιτιδα c, πολλαπλασιασμός πιθανοτήτων θανατου του εθισμένου αν δεν απεξαρτηθει πλήρως. on edit: τώρα πρόσεξα ότι λες "κατά τη γνώμη μου". Δεν λύνεται η απορία μου, αλλά αφού είναι κατά τη γνώμη σου, πάω πάσο. ...οκ ....
fireflies Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Anyway, δεν με τρελαίνει η κουβέντα γι'αυτό το θέμα, απλώς μου έκανε τρομερή εντύπωση η ευκολία με την οποία καμιά φορά χαρακτηρίζεται η ηρωίνη (ή "άντε και η κόκα") ως το μόνο "επικίνδυνο" ναρκωτικό. Η άγνοια που κι εσύ από μόνη σου αναφέρεις, δεν εξαντλείται στην αντίληψη-εξίσωση: "ένας πιτσιρικάς σκάσει ενα μπάφο στα 15 του, στα 20 του θα είναι πρεζόνι", (που σίγουρα είναι υπεραπλουστευτική και ανόητη), αλλά υποδηλώνεται και από ένα σωρό άλλες παρανοήσεις όσον αφορά την drug culture.
Φρού-Φρού Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Anyway, δεν με τρελαίνει η κουβέντα γι'αυτό το θέμα, απλώς μου έκανε τρομερή εντύπωση η ευκολία με την οποία καμιά φορά χαρακτηρίζεται η ηρωίνη (ή "άντε και η κόκα") ως το μόνο "επικίνδυνο" ναρκωτικό.Η άγνοια που κι εσύ από μόνη σου αναφέρεις, δεν έχει να κάνει μόνο με την αντίληψη-εξίσωση: "ένας πιτσιρικάς σκάσει ενα μπάφο στα 15 του, στα 20 του θα είναι πρεζόνι", (που σίγουρα είναι υπεραπλουστευτική και ανόητη), αλλά και με ένα σωρό άλλες παρανοήσεις όσον αφορά την drug culture. καλά αφου δεν σε τρελαίνει η κουβέντα σόρρυ που ασχολήθηκα και σου απάντησα τότε.. αφου λοιπόν σου κάνει τρομερή εντύπωση η ευκολία που χαρακτηρίζω εγω επικινδυνα κατα τα δικά μου προσωπικά στανταρντς τα συγκεκριμένα ναρκωτικά, θα ήθελες να στηρίξεις την, φαντάζομαι, αντίθετη σου άποψη και να μου αναφέρεις μια άλλη ουσία που εσυ θεωρείς επικίνδυνη και για ποιούς λόγους? Η μηπως και πάλι βαριέσαι? Οσο για το παράδειγμα που έφερα ήταν προφανώς μεμονομένο και σαφώς υπεραπλουστευμένο γιατί θεωρώ οτι το ποσοστό που σκέφτεται έτσι ανόητα όπως λές και εσυ και ακόμα πιστεύει σ' αυτήν την εξίσωση είναι πολύ μεγαλύτερο απ' οτι φαντάζεσαι εσύ, εγω, ο γείτονας..
fireflies Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Πρώτον: μην τρελαίνεσαι. Δεν είπα ότι βαριέμαι να σου απαντήσω ή να συζητήσω, μαζί σου ή με κάποιον άλλο. Εννοούσα ότι δεν μου αρέσει γενικώς το θέμα να το συζητάω. Νόμιζα ότι ήταν σαφές, αλλά προφανώς χρειάστηκε επεξήγηση. Δεύτερον, ναι, η άποψή μου είναι διαφορετική: εγώ δεν θεωρώ μόνο την ηρωίνη επικίνδυνη. Εδώ κανονικά θα έπρεπε να ρωτήσω τι εννοούμε με το "επικίνδυνη", αλλά ας πούμε ότι το αντιλαμβανόμαστε σε στυλ "οδηγεί στο θάνατο ή αν μη τι άλλο, σε σοβαρά θέματα υγείας", οκ? Αφού θες παραδείγματα, μπορώ πρόχειρα να σου αναφέρω την crystal meth, που στην αμερική ειδικά σε ορισμένες πολιτείες, είναι πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από ό,τι η ηρωίνη τα τελευταία χρόνια (όπως είχε συμβεί και με το κρακ στα 80s, ας πούμε). Δεν μπαίνω καν στον κόπο να αναφερθώ σε prescription drugs, τύπου klonopin ή οπιούχα του στυλ vicodin κλπ, γιατί ο κατάλογος των ¨"επικίνδυνων" είναι τεράστιος. Κατά τ'άλλα, δεν κατάλαβα ακριβώς πού είναι η διαφωνία. Ως προς το παράδειγμα που έφερες, εννοείται ότι συμφωνούμε. Απλώς εγώ αμφιβάλλω ότι ο υπάρχει τόσος κόσμος πλέον που αδυνατεί να κάνει τον διαχωρισμό. Δεν είναι και τόσο σοβαρό το θέμα, και μάλλον δεν μπορούν να μετρηθούν τα ποσοστά των ημιμαθών αυτή τη στιγμή. Αυτό στο οποίο στάθηκα ήταν ότι η στάση που έχει κανείς απέναντι στο θέμα δεν εξαρτάται απαραίτητα από την άγνοια ή την γνώση.
Φρού-Φρού Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 εχουμε τελείως διαφορετική αντίληψη των εννοιών επιλογή, χρήση, εθισμός, επικινδυνότητα. Σεβαστή η άποψη σου, όπως σεβαστή και αυτή της μητέρας μου που πριν χρόνια με είδε να στρίβω τσιγάρο και είπε στον πατέρα μου να έρθει να τσεκάρει μηπως βάζω και τίποτα ύποπτο μέσα. Και συμφωνώ, ίσως καποιων η στάση να διαμορφώνεται σύμφωνα με τα προσωπικά του βιώματα ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.